100 % bolniška
Terenski, 23.01.2023 ob 20:36
Opravljam terensko delo, kjer sem si poškodoval roko. Nimam prič.
Kako to uredim s podjetjem? Na koga se obrnem, da bi imel 100 % bolniško?
Ko si sel k zdravniku so vprasali kaj je bilo. Ce je tako kot si rekel in tudi povedal zdravniku je to poskodba na delovnem mestu in je 100%
Čaki mal.
Takoj, ko prideš na Urgenco, ne glede na to ali prideš sam ali te pošlje zdravnik z napotnico, je prvo vprašanje “Kaj je z vami?” in nato v primeru poškodbe: “KDAJ se je zgodilo?” in naslednje “Kaj se je zgodilo?”.
Prvi odgovor- razvrstijo te na IPP ali na travmo.
Drugi odgovor – sprejmejo te ali pa ne, če je poškodba stara.
Tretji odgovor – Dobijo info, ali je šlo za nesrečo, bolezen, ali kaznivo dejanje. Zaradi slednjega morajo postaviti to vprašanje in tega se 100% držijo. Tako da, tvoja trditev, da te nihče ni vprašal kaj se je s tabo zgodilo, ni resnična.
Torej trollaš ali pa si kak klošar, ki hoče nekaj izsilit.
Potek, 23.01.2023 ob 21:08
Najbolje, da pisno seznaniš delodajalca in kopijo pošlješ svojemu zdravniku. mislim, da ti potem mora dati delodaqjalec izpolniti neko polo, Evom poguglaj tu prijava nezgode poškodbe na delu.
Po zakonu moras delodajalca takoj seznaniti o poskodbi na delo,pred koncanjem delivnika. Daelodajalec naredi prijavo poskodbe na delovnem mestu obrazec ER-8
Upam,da ima delidajalec zavarovane svoje delavce,ker se lahko zahteva pri zavarovalnici idskidnina.
Zato me zanima,kdaj je avtor seznanil delodajalca o poskodbi…ce drugi dan…dvomim o 100% bolniski…
Dolgonoga, 23.01.2023 ob 21:18
Po zakonu moras delodajalca takoj seznaniti o poskodbi na delo,pred koncanjem delivnika. Daelodajalec naredi prijavo poskodbe na delovnem mestu obrazec ER-8
Upam,da ima delidajalec zavarovane svoje delavce,ker se lahko zahteva pri zavarovalnici idskidnina.
Zato me zanima,kdaj je avtor seznanil delodajalca o poskodbi…ce drugi dan…dvomim o 100% bolniski…
Se opravicujem za napake…pisem na telefonu…
Terenski, 23.01.2023 ob 21:48
Poslala me je osebna zdravnica.
Ni važno kdo, kam. Ko si šel k doktorju je ja vprasal zakj ste prišli? In pol rečeš v sluzbi sem čudno sropil, sedaj pa mam otečen gleženj, udaril sem z glavo v element nad pislano mizo, padel sem z lestve, s kladivom sem se po prstu med montažo,… Pač kje si bil in kaj si delala v trenutku poskodbe.
Al si rekel roka me boli. Potem te ne bi nihče resno jemal.
Torej sam delaš na terenu nenavadno kakšno delo je potem to.
Bivši mož se je poškodoval v podjetju sicer je imel priče takoj so poklicali šefa ki je poklical rešilca prišla je tudi policija ki naredi zapisnik, v bolnici je bil operiran še tja je prišla policija po izjavo, kasneje mu je delodajalec izpolnil 4 strani dokumenta eden je za osebnega zdravnika eden za zavarovalnico in eden za delodajalca eden pa še za nezgodno zavarovanje.In še sedaj ko je že 1 leto dobiva 100% bolniško, ni to tako enostavno zato zelo dvomim da boš dobil 100 % bolniško takoj bi moral obvestiti delodajalca ne moraš to nekaj dni pozneje potem bi to lahko vsak si zmislil.
čekdisout, 24.01.2023 ob 10:09
važno je, da osebna zdravnica odpre bolniški list z oznako poškodba na delovnem mestu in da je delodajalec pravočasno obveščen.
tako, da takoj pokliči osebno zdravnico. ona ti mora bolniško odpret na pravilni način.
Ja to že osebni zdravnik mora označit poškodbo pri delu vendar potem moraš v roku 5 dni od delodajalca prinesti tiste 4 izvode da enega zdravnik pošlje na zdravstveno zavarovalnico.
Ni tako enostavno dobiti 100% bolniške.
Če še nisi in se je to zgodilo včeraj, je še vedno čas, ne pa odlašat. Pokliči delodajalca in povej, kako in kdaj si se poškodoval. Najbrž si ga itak moral poklicat, da si mu povedal, da si na bolniški. On ti mora napisat en obrazec, ki ga boš ti nesel osebnemu zdravniku, da ti bo lahko napisal poškodbo pri delu. Po novem pa ne vem ali ta obrazec pošlje kar po internetu.
Ker delodajalec pa mora tudi, če bolniška traja več kot 3 dni, kar predvidevam, da bo pri tebi trajalo, ne se ustrašit – je zgolj formalnost, obrazec poslat tudi na inšpektorat za delo.