Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 1200 kalorij dnevno

1200 kalorij dnevno

Rada bi jedilnik z 1200 kal dnevno (3 obroki) iz beljakovin (meso) in zelenjave. Mi kdo pove koliko mesa lahko pojem oziroma mi ga sestavi? Prosim??
Na ta način hujšajo oni debeluhi pri dr. Nawu.
Nimam še ravno 300 kg, imam pa 80 na 160 cm.
Hvala.

Prenesi aplikacijo My fitness pal. Tam imajo možnost vnašanja obrokov in živil in ti precej natančno preračuna količino kalorij. V bazi imajo več kot 20.000 živil in pripravljenih receptov/obrokov; dodaš lahko tudi svoje. Na primer skeniraš črtno kodo in se vnese v bazo.
Meni je bilo tako najlažje, hitro ugotoviš, katera živila so zelo kalorična …

https://www.eatthismuch.com/

Imaš na sktivni.si, popolni jedilnik. Simpatičen, se mi pa zdi celo preveč vsega.

Torej ti bi rada, da bi nekdo namesto tebe brezplačno sestavil tak jedilnik, čeprav imaš popolnoma vse podatke na netu, tudi že izdelane jedilnike. Točno zaradi takega načina funkcioniranja si pridelala teh 30 kg viška. Ker si lena, komot in bi da vse storijo drugi namesto tebe.
In pri tej kilaži in ob takem nažiranju, kot si ga vajena dosedaj, boš s 1200 kalorijami zdržala ravno pol dneva.
Me ne zanima, če me boste požrli, da sem nesramna. Ženska je lena na kubik, zato je pa tako debela. Če je kdo tako nor, da ji bo šel sestavljat jedilnik, naj bo. Ampak pomagal ji pa s tem ne bo čisto nič, samo svoj čas bo vrgel stran.

Prav si napisala, haha. Drugače pa moje mnenje je da je 1200 res malo premalo. Probaj raje 1800, s tem da jih 600 pokuriš s športom, se bo bolj poznalo. Če nisi lena…

Zanimivo, da nekdo zmerja drugega z debeluhom, pa jima sam viska kil.

1200 je premalo. Za tvojo tezo bo v redu 1500,kot vzorec pa lahko uporabis tudi dieto za diabetike. Vsebuje seveda tudi ogljikove hidrate, ki jih potrebujes ravno tako kot beljakovine, v 4 ali 5 primernih obrokih.

Ce se spravis vsak dan ali vsaj vecino dni vsaj za pol ure na sprehod, pa bo sla teza se lazje dol.

Hvala prav vsem. In sedaj da vam obrazložim.
Prvič nikogar ne zmerjam z debeluhom, ker debeluh sem tudi sama in rečem bobu bob.
Drugič telesna aktivnost razen hoje odpade, ker sem imela težko operacijo hrbtenice.
Tretjič nisem ravno lena, me pa zanima kako bi se na netu znašle vi če bi bile letnik 1950.
Pa lep dan še naprej.

res je 1200 premalo.

Ne omejuj si kalorij, ker boš hitro obupala. Ženskam našega emša, plus minus 5 let, pomaga samo to, da vse kar damo v usta, damo do 17 ure.
Dr. Berg, najdeš ga na youtube, ki sicer zagovarja keto dieto (maščobe), je točno o tem govoril v eni od svojih oddaj. Da je najbolj optimalno za hujšanje, če svoje kalorije pojemo do 17. ure. Zdravnik zagovarja delni post in trdi, da hranjenje v poznejših urah ni tako učinkovito.

Pa srečno!

Tako kot si nasla forum, bi nasla tudi jedilnike.
1200kcal je verjetno zate ok, ampak ne zdaj, najprej bos morala priti vsaj na 70kg za te kalorije.

Glede rekreacije, hodi in hodi in hodi, ce ne gre vec, kolo, sobno je tudi ok, se celo tisto, ko sedis na fotelju in gonis samo noge, je bolje kot nic, pa se te pedale potem lahko das na mizo in gonis roke.

Najprej si tehtaj in zapisuj, kaj jes, potem pa zmanjsaj kolicine za enih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za zacetek, bo cisto ok.

Svetujem ti da si na googlu pogledaš kaj pomeni glikemični indeks in hrano, ki ima GI nizek ali srednji, visok strogo prepovedan.

Zajtrk 1. , 2 breskvi in jogurt,
Zajtrk 2. Kuhano jajce, ajdov kruh rezina, dcl kefirja
Zajtrk 3. Rezina pirineha kruha in rezina sira, bela kava-proja. Vse mlečne napitke 1.5 mascobe.
Kosilo 1., polpete iz bučk, po receptu, le da ti vmešaš pirino moko in polnozrnate drobtine, pečen piščančji file in solata.

Kosilo 2.Pire iz sladkega krompirja, lahko daš žlico kisle smetane, kumare v omaki, delaš s paradižnikom, piše na googlu recept

Kosilo 3. Enolončnica in zraven pirin kruh

Večerja1. kos pirinega kruha, malo kuhanega pršuta, dcl kefirja
Večerja2. 2dcl mleka ali jogurta z ovseni mi kosmiči
Večerja3, zmrznjene borovnice, jogurt zmiksaj, sladkaj mirne duše z eritrolom

Sladkor zamenjaj za eritrol, sladilo ki nima kalorij, 0 kcal dobiš ga v hoferju.

Aja velikost zrezka naj bo v velikosti tvoje dlani. Od mesa se zredila ne boš, redis se od OH. Crtaj vse belo. Kruh, moko, riž, testenine, krompir, sladkor. Lahko jes polnozrnate testenine, pirin, ržen, ajdov kruh, sladki krompir, stročnice, cukras z eritrolom kot sem že napisala.

Rigirozna odrekanja niso za na dolgi rok. Evo sladica 2x tedensko, za prvezat dušo, doma narejen odličen sladoled, ki ima nizek glikemični indeks in si ga eno šalčko brez slabe vesti privoščiš :
Kosovo mleko, polnomastno, velika žlica vanilin extrakta, pol stopjene 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} črne čokolade in sladka po okusu z eritrolom. Vse v mikser, prelijes v posodo in v skrinjo za 6 ur. Kokosovo mleko čez noč prej postaviš v hladilnik, da se loči voda od goste snovi, vodo odlijes ali uporabiš za smooti v drugem obroku. Čokolado lahko samo naribas in narediš kot stracatelo, ali jo zamenjaš za sadje, borovnice, maline, mango…

Dober jedilnik, sicer. Samo… ne jesti jogurta in svežega sadja skupaj, ker vam bo zelo slabo. Jaz sem to mešala nekajkrat in potem prebrala, zakaj je tako:

“Večina ljudi si za zajtrk privošči jogurt v kombinaciji s sadjem. Kmalu za tem pa začutite nelagodje v želodcu, kajti kombinacija sadja in jogurta vpliva na prebavo, ki se upočasni, ter se spremeni črevesna flora in začnejo se proizvajati toksini.”

Tu še naprej piše, katere kombinacije ni dobro jesti skupaj:

https://www.pomurec.com/vsebina/53455/Preverite__katera_zivila_ne_smete_jesti_skupaj

Avtorica tukaj je še polno primerov jedilnikov, ni treba znat angleško, ker je tako vse v videu:
https://youtu.be/U5GP-o6K3IQ

Naj povem še kaj jem jaz.
Zajtrk: kava
Kosilo: velik krožnik zelenjave, kuhane, pečene, ali v solati+ beljakovine (zrezek, riba, jajca, sir) ali zelenjava + oh (razne žitarice, fižol, krompir…)
Večerja: sadje+ oreški

Kalorij ne štejem. Pojem toliko, da sem sita. Če ni dovolj, pojem še malo več zelenjave.
Imam 167 in 55 kg.

to je vse lepo in prav, samo ti verjetno tega poješ v dosti manjših količinah kot nekdo s prekomerno telesno težo. bi bilo fajn za smernice še približne količine napisat.

to je vse lepo in prav, samo ti verjetno tega poješ v dosti manjših količinah kot nekdo s prekomerno telesno težo. bi bilo fajn za smernice še približne količine napisat.
[/quote]

Kosilo: 300 g zelenjave, če je samo kuhana še več 400 g, 100-150 g beljakovin ali zelenjava + oh, tam 200, 250 g npr.
Večerja: 250 g sadja, pest oreščkov.

Še enkrat hvala.

Tablete za hujšanje – https://nplink.net/0GfheBrD Shujšala sem 12 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.

Torej si si do sedaj zdravje s prenažiranjem uničevala, sedaj si ga boš s stradanjem in propadom mišic. Ker take ekstreme predlagajo ljudem s 300+kg ki so življenjsko ogroženi, zihr je tudi zate to ok a ne? Si nora?

Pri tvoji višini in kilaži samo s tem da obstajaš (pri miru!), rabiš 1.700 kalorij. Toliko jih tvoje telo skuri če bi bila pri miru cel dan. Za osnovne življenjske funkcije. Če se celo premikaš minimalno, brez kakšnih naporov in vadbe….pokuriš čez 2.000 kalorij dnevno. Vse kar je pod 1.500 kalorij dnevno te bo peljalo v depresijo, še več žretja, napade žretja, omotico, propad mišic, ogrožaš svoje srce s tem….spravi se v red ženska. Spremeniti moraš način življenja, ne izstradat se, past skupaj in potem nabit 40+ kil nazaj ker boš pojedla vse kar ti bo pod roke prišlo. Zakaj se tako sovražiš?

Odgovor na objavo uporabnika
vetikka5, 11.04.2025 ob 14:39

Tablete za hujšanje – https://nplink.net/0GfheBrD Shujšala sem 12 kg v slabih 2 mesecih, kilogrami pa niso se vrnili.

Aha, tebe kozo je nekdo nategnil, zdaj pa iz žlehtnobe poskušaš še ti nategniti kakšno budalo.

MANJ ŽRI!

Odgovor na objavo uporabnika
hehehe187, 11.04.2025 ob 15:11

Aha, tebe kozo je nekdo nategnil, zdaj pa iz žlehtnobe poskušaš še ti nategniti kakšno budalo.

MANJ ŽRI!

Ne razumeš da je to samo reklama? To ni prava oseba z iskreno zgodbo.

Kolicino hrane zmanjsaj za 25% do 30%.  Pojej zajtrk, kosilo in vecerjo. Ne jej vmes, razen 1 kosa sadja na dan.  Zraven dodaj 45 minut do 1 ure hoje 6x na teden.

Kaj pa ce bi pojedla tok mesa kot ti zelodec rece?

Poišči tabelo kaloričnih vrednosti živil, stehtaj hrano in boš točno vedela, koliko si pojedla. Morda potrebuješ tudi skico, kako zavezati vezalke?

New Report

Close