14 evrov za govejo juho, pečenko in tenstan krompir?!
Ma dej stari težit!
Da ti v eni plastiki dam pripeljejo joto in rogljiček je nadstandard? 3 km do doma? Čakaš okol 14.ure tudi po eno uro, da se jim splača razvoz?
Vsi pri nas pa imajo nove bajtturine, zdele dopust že 3 tedne…. nooo, u glavnem je vse preplačano.
Res da delajo. Ampak tut jaz bi, če bi mi toook ostal za hišo, luksuz.
Saj v bistvu povsod ‘ostaja’, samo si razdelijo samo prašiči pri koritu. Tu je krivica!
Ma dej stari težit!
Da ti v eni plastiki dam pripeljejo joto in rogljiček je nadstandard? 3 km do doma? Čakaš okol 14.ure tudi po eno uro, da se jim splača razvoz?
Vsi pri nas pa imajo nove bajtturine, zdele dopust že 3 tedne…. nooo, u glavnem je vse preplačano.
Res da delajo. Ampak tut jaz bi, če bi mi toook ostal za hišo, luksuz.
Saj v bistvu povsod ‘ostaja’, samo si razdelijo samo prašiči pri koritu. Tu je krivica!
[/quote]
Ja je. Prav je, da avs lenuhe odirajo, kuhanje kosila ni zastonj.
Ja je. Prav je, da avs lenuhe odirajo, kuhanje kosila ni zastonj.
[/quote]
Da nekdo ne zmore, je tebi španska vas.
Pri nas je veliko starejših, ki se še nekako rihtajo doma. Pa za cel teden naprej povedo, kaj bodo jedli z jedilnega lista. In dobijo od 12 -13 ure na dom.
Pa eni, ki res nimajo časa. Pa drugi, ki si zaželijo pico, kalamare.
Jaoo, kok si ti zadrt. Ti si kar kuhaj, zraven si pa ves zanikrn. Od tebe ne bi jedla nič!
Ni povsod tako drago.
Ko imamo obiske, se pogosto poslužujemo z dostavo hrane na dom.
Nekateri gostilničarji so razumevajoči tudi do nas uporabnikov.
Pravijo, da ogromno hrane ostane na krožnikih, ki jo oni seveda dostavijo na dom za polovično ceno.
Večinoma naročamo pizze, solate, juhe, pire, golaž, itd.
Samo enkrat smo imeli težave s pečenim piščancem – bilo več kosti kot mesa.
Ni povsod tako drago.
Ko imamo obiske, se pogosto poslužujemo z dostavo hrane na dom.
Nekateri gostilničarji so razumevajoči tudi do nas uporabnikov.
Pravijo, da ogromno hrane ostane na krožnikih, ki jo oni seveda dostavijo na dom za polovično ceno.
Večinoma naročamo pizze, solate, juhe, pire, golaž, itd.
Samo enkrat smo imeli težave s pečenim piščancem – bilo več kosti kot mesa.
[/quote]
Če prav razumem, oni poberejo hrane o s krožnikov, vam jo dostavijo ter zaračunajo polovično ceno?
Ja, ampak men je res prišlo na uho, da gostilničarji vso hrano, ki ostane, dobro izkoristijo. Tenstan krompir, ki pride nazaj, malo zmešajo s tistim na štedilniku in evo, krompir je pripravljen za naslednje telefonske klice. Enkrat sem dobila obgrižen zrezek. Verjetno so ga naročilu za psa, a je bil prežilav..
So klinac primerne. Primerne so tok, ker folk plača!
Za 14 € ti iz mesa, krompirja in župe narediš najmanj 20 porcij. To je 280 €.
Ma to mora bit dobička še pa še! Sploh pri župi. 🙂
U glavnem, ena! iznajdljiva gospodinja za 14 € kuha cel teden doma. Zato jaz malokrat jem zunaj – moram bit res lena in lačna. Pa še takrat sem velikrat razočarana.
Postani zrezki, pogreto v mikrovalovki, prekisla solata…. vse diši po fritezi… !
Še hujše so pa kakšne malice:
– sladko zelje in hrenovka = 4€
Za ta denar kupiš 2 glavi zelja in jih imaš za 14 dni in 10 hrenovk.
Ali pa kšne enolončnice, pa makaronflajš………. za 4€ to ješ doma 4 dni.
[/quote]
Kje za 4 € dobiš 10 hrenovk, pa še 2 glavi zelja zraven?
In kje kupiš meso (za zrezke) za manj kot 3 € kilo?
In najbolj pomembno: kje dobiš čarobno palico, ki ti iz živil naredi jed, brez porabe časa in elektrike, brez obrabe štedilnika in loncev in torej v gostilnah tudi brez kuharjev in pomočnikov?
Bom čisto zadovoljna, če odgovoriš samo na prvo vprašanje.
Kako se pa vi najeste pri taki dostavi? Mi smo zadnjič naročili pice, dobili smo pa samo obrezano pa obglodano testo, tisti rob. Malo smo lahko pocmokal paradižnikove omake, ampak ne veliko. Na tiste robove testa so pol otroc pašteto mazal, da je bilo vsaj nekaj.
[/quote]
To nam je znano. Seveda ti dostavijo rob, vedno fajn zapečen.
Zato vedno naročajte največje pizze.
Tudi rob je uporaben.
Otroci so ga imeli kot hulahop obroč.