Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 140×200???

140×200???

Me zanima koliko vas ima posteljo dimenzij 140 x 200?
Res nimam dosti časa za se sprehajat po trgovinah, da ne govorimo, da imamo v Kopru omejeno ponudbo, ma kamorkoli grem, najdem na kupe rjuh teh dimenzij, pa prodajalke mi trdijo, da so to dimenzije “normalne” postelje. Torej smo mi absolutno nenormalni, ker imamo 180 x 220, rjuh pa nikjer za dobit?

Ima še kdo podobno težavo? In kje najdem kakšno boljšo ponudbo?
Hvala in lepo nedeljo vam želi Azzura siz familjo.

Midva imava 180×200, ker nisva ravno pri ta velikih.
140×200 je pa, vsaj za moje pojme, dimenzija za enojno posteljo v kateri lahko občasno še kdo prespi zraven.
Za stalno za dva mi je pa premalo, midva sva se še na 160 cm skoz suvala.

180×220 se dobijo,ker si že z unega konca-na mejnem prehodu škofije tam pri fammili v eni od trgovin!

Ni ravno standardna dimenzija (naša postelja meri 200 x 220), ampak se dobi posteljnina tudi v tej velikosti.
Najlažje v kakšnem katalogu, da ne boš “znucala pet”.

itd….

Čau Azzurra,
vidim, da imamo na obali vsi podobne probleme – mi imamo dimenzijo 200×200 in ko iščem te dimenzije po trgovinah me vsi čudno gledajo, da od kod sem padla- ma kakšno posteljo imate vi?! Sicer jih vsake tolko kje najdem, ampak, če jih že, jih tudi “mastno” plačam.
Delfinka – v kateri trgovini pri Famili je to?

Lep pozdrav iz okolice Kopra

Se še jaz pridružujem. Jaz sem pa iz Zasavja, in res nikjer ne dobim rjuhe za otroško sobo 120×200.
Hvala za nasvete in lep dan!

140×200 so res dimenzije za posteljinino enojne postelje za eno osebo.
Postelja dimenzij 140×200 je pa drugo – ne taki sva midva komot spala kar nekaj let. In za tako rabiš malo večjo rjuho kot ravno 140×200.
Sam ponavadi na posteljninah piše, da so ZA tako posteljo, ne pa take dimenzije.

Vem, da so za vodne postelje, vendar so rjuhe izredno
kvalitetne.

>http://www.lectus.si/dodatki/rjuhe/index.php

Midva spiva v 140X200 :-). Pa ni ravno udobno….

Tvoje dimenzije boš pa najlažje dobila v katalogu (Quelle, Neckermann).

Jaz sem tako rjuho kupila v trgovini v Kisovcu. Bivša Era, kako se zdaj trgovina s tekstilom imenuje ne vem.

tudi midva spiva na 140×200…več prostora ni…se preživi in celo dobro naspi;) ni problema.

No, midva imava 140*200, pa se čisto super naspiva. Težava je občasno, ko se k nama priseli še sin – on namreč spi največkrat kar počez. :)) Zanimivo pa je, da jaz rjuhe za to mero dobim izključno v Šparu ali pa na tržnici pri eni, ki sami šivajo posteljnino… :))

Azzura, poskusi v katalogih ali pa v Šparu.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Hvala, bom poiskala še tam.
lep pozdrav

Midva spiva na 140×200, pa imava skupaj 175 kg. Ma je kar kriza, ker sva oba dobro “narejena”. Če pa imava še “gosta” je pa spanje za en drek. Sicer gostiva samo v primeru nenadne bolezni, sicer se mož preseli v dnevno, če bolano dete spi pri meni.

Upam, da bo že naslednje leto večja postelja. Rada bi imela 180×200.

Tjaša napisal:

> Čau Azzurra,
> vidim, da imamo na obali vsi podobne probleme – mi imamo
> dimenzijo 200×200 in ko iščem te dimenzije po trgovinah me vsi
> čudno gledajo, da od kod sem padla- ma kakšno posteljo imate
> vi?! Sicer jih vsake tolko kje najdem, ampak, če jih že, jih
> tudi “mastno” plačam.
> Delfinka – v kateri trgovini pri Famili je to?
>
> Lep pozdrav iz okolice Kopra

Ma s kire okolice si?
Tudi mene zanima katera trgovina pri Famili je to.

> Torej smo mi absolutno nenormalni, ker imamo 180 x 220, rjuh pa nikjer za dobit?

Kaj naj pa jaz rečem, ker imamo posteljo 200 x 220? Absolutno nadnaravno, u iber, extra nenormalni….? :))))))

Sicer nisem brala vseh odgovorov pod tvojem vprašanjem, ampak midva imava dimenzije 100×220. Rjuhe po naročilu pri Nadji v Dragomlju.

Imajo jih v Sparu, Rutaru, pa še kje se bi jih dalo najti. Drugače pa se lahko odločiš tudi za kataloški nakup (Quelle, Neckermann, Otto, Schwab, La Re…. nekaj takega)

Jst mam tud tako francosko posteljo in posteljnino dobim kjerkoli brez tezav…

Poglej v hipermarketu Mercator, včasih so imeli posteljnino od Bount takih dimenzij, kot jih ti iščeš. Sicer imajo tudi v Soči, ampak v Mercatorju je ista posteljnina cenejša.

Lp

Joj folk, kakšni pa ste? Oziroma kako spite? Midva imava posteljo 140×200 pa imava več kot dovolj prostora. Lahko bi bla še mal ožja pa bi čist komot spala. Je pa res da sva oba bolj suha. Edino če kdo od otrok pride zraven je kriza, ker oba nemirno spita, drugač pa več kot dovolj prostora.

Ja, toliko meri prešita odeja za normalno posteljo, klasična rjuha je pa vendarle daljša (logično, ne?)
Pri nas je pač standardna dolžina postelje 200 in ste s svojimi 220 res “skandinavski”, zato boste po ustrezno posteljnino najbrž morali čez mejo ali pa jo dati delati po meri.

Najlepše spomine imam na čase, ko sva spala še na kavču 120×200, v spalnici ki je bila obenem dnevna soba in kuhinja.

New Report

Close