150 dodatka za brezposelne PO OSEBI
Zdaj je že jasno, da bo javni sektor pri kriznem zakonu izvisel: mnogo medicinskih sester je že seznanjenih, da ne dobi NIČ zraven za požrtvovalno delo, kljub neposredni izpostavljenosti okužbi.
Prejemniki denarne socialne pomoči, tudi tisti, ki jo prejemajo že 20 let in več, pa dobijo, brez da bi za to zaprosili, 15 € zraven – in to PO OSEBI!
Obilica teh mnogoštevilnih družin večno brezposelnih staršev, s po šest, osem, enajst otroki, ki že redne denarne socialne pomoči in otroškega dodatka prejmejo VSAKI MESEC KREPKO ČEZ 3 TISOČ EVOROV (pa brezplačni vrtci, v šoli brezplačna kosila, malice, dodatna zavarovanja, oproščeni plačila, RTV naročnine, subvencija najemnine, paketi hrane pri RK,…..), zdaj pa še jurja ali dva zraven. ŽE LETA TAKO. Kar tako. Za nič.
Mnoge medicinske sestre pa NIČ!!!! In še marsikdo.
In ne, to ni prvoaprilska, ŽAL!!!
O tem se danes čisto zares odloča v parlamentu.
K dvema ali trem jurjem, ki jih družine prejemajo že po 10 ali 20 let VSAKI MESEC, brez vsakega prispevka v državno blagajno bodo zdaj dobili še korono regres. Ali jubilejno, kakorkoli.
Čistilki v zdravstvu lahko plačo dvignejo za 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa ji to ne odtehta nevarnosti, ki ji grozi pri delu. Da bo še vedno dobilo polovico manj od brezposelnih sosedov, je pa itak jasno.
Ne, ne gre za zavist!
Ampak nekateri so v tem trenutku resnično izpostavljeni, izčrpani, potegnili so kratko. Žal ob vsej grozi tudi finančno.
Grozljivo!!!!!
Ja, in še marsikdo. Recimo tudi izredni študenti ne dobimo ničesar, tisti, ki nimamo redne zaposlitve. Štud. dela sedaj ne moremo opravljat, na zavodu pa tudi ne smemo biti prijavljeni in dobivati socialko, ker smo v tem izenačeni rednim, ki pa bodo neko pomoč sedaj dobili.
Se mi tudi ne zdi fer.
Ne vem, kaj točno se je unim, ki so že tako skoz na socilaki s to krizo tako drastičnega zgodilo, da sedaj kar morajo dobiti dodatke?? Imajo izpad dohodka slučajno?
se strinjam, zakaj upokojenci, študenti, zdaj celo še izredni, velike družine, socialni podpiranci..ZAKaj?? TA denar je namenjen za gospodarstvo, tam se naj pomaga..Moja mama, upokojenka, pravi, da še nikoli ni toliko prihranila,. kot sedaj..
Ogromna napaka je tole, da so deli denar kar vsem od a do ž..
Naj se da tistim, ki so trenutno v potrebnih poklicih, ostalo pa gospodarstvo in pika..
Marsikomu bi se lahko še vzelo, ne samo funkcionarjem, oni si bodo itak ta denar 3x povrnili.
Glede na to, da so dali upokojencem in študentom, je prav, da tudi brezposelnim, še vedno pa ni prav, da zaposleni ne dobimo nič, samo vedno več dela, stroškov in obveznosti (ki jih urejamo tudi za neaktivne člane družbe), prihodkov pa manj, medtem ko drugi dobijo več. Ne razumem. Razen če naj pričakujem, da še mi kaj dobimo, ampak to je utopično. Od te vlade nisem pričakovala uravnilovke. 🙁
Diskriminaciji delovnih Slovencev kar ni konca….sedaj se več desetletne socialne podpirance še nagrajuje s 150 EUR kot da so več vredna kasta, čeprav že desetletja samo črpajo našo državno blagajno in vanjo niso prespevali še centa. SRAMOTNO, da je država s tem dodatno razvrednotila delo in delvno silo, ki je sedaj v kriznih časih v prvih bojnih linijah in ji brez teh požrtvovalnih ljudi ne bi uspelo premagati pandemije.
Vse za to, da imamo trgovine odprte, odvoze smeti, socialne pomoči ob datumih na računih, se prijavimo na ZRSZZ, uredimo stvari na bankah ipd….Država se očitno s to potezo zahvaljuje brezposelnim državljanom za njihovo lenobo in jih med vrsticami prosi da še naprej ostanejo na socialni pomoči, saj se jim bo tako boljše godilo. Če v teh razmeraš požrtvovalno delaš, da imamo vsi korist, pa si torej neumen in kaznovan, saj dodatka ne dobiš.
Zakaj nekdo na denarni pomoči potrebuje NA ČLANA 150 EUR več? A bo npr.4 članska družina porabila 600 EUR za hrano? Ker so cene ostale iste, za plačilo položnic pa jim tako po njihovo “pripada”izredna denarna pomoč.
Grozljiva neumnost, čeorav bomo ta denar še kako potrebovali za gospodarstvo ko bo pandemije konec.
Pozdravljeni
Zanima me katero nadomestilo ti pripada če si zaposlen pri delodajalcu in ne delaš zaradi korona virusa. Slišala sem da tisti ko so zaposleni pa trenutno ne delajo zaradi virusa dobijo nadomestilo. On sicer mene ni dal na čakanje. Kaj mi kljub temu pripada nadomestilo in če ja kje najdem ta obrazec in kam ga morem poslat?
Te razumem, tudi jaz zaposlena v JS, na “ne nujnem” delovnem mestu, zaprli niso, moramo delat. Brez vsake zascitne opreme, dobili nismo niti mask, kljub temu, da smo v stiku z 10 in vec sodelavci dnevno. Placa dobrih 800 EUR, medtem ko sp, socialkarji dobijo 600-700 zato, da so doma, ne delajo nic, niti se ne izpostavljajo. Se mal brez racuna zraven, pa so na boljsem od mene.
Ne gre mi za denar, znam skromno ziveti. Gre za princip, ko dejansko vidis, kolk je tvoje delo in zdravje cenjeno. Vsi skupaj bi se morali upret in dat kolektivno odpoved, drugace nas bodo se bolj teptali, place nam bodo zaradi nastalega pufa cez cas se znizali.
V kolikor si še vedno zaposlena in ne delaš zaradi epidemije, te mora delodajalec obveščati o statusu. Trenutno vsi čakajo vlado, ker mečkajo in si mečejo polena pod noge z podzakoni, dopišejo nov podzakon, hočejo eni spet še enega. Skratka nategovanje delavcev in delodajalcev.
Vse kar te zanima imaš napisano na ZSSS lepo obrazloženo.
Ne podpisuj ničesar, karti ni jasno.
Jaz bom pa malo zašla s teme. No sama sem sicer brezposelna pa, če bom res dobila teh 150e bom dala fotru, ki ima še ne 500e penzije. Jaz se pa sprašujem nekaj drugega. Ena zgoraj piše, da morajo delat brez zaščite, brez mask… zakaj hudiča moramo potem hodit v trgovino za 5 minut z masko ali te pa ven vržejo? Če ponekod delavci nimajo mask pa to ne briga ne vlade,ne nikogar, zakaj v trgovino ne smeš brez? Misim, da na delovnem mestu prej pride do okužb takorekoč kar vseh delovcev, kot pa v tistih parih minutah v trgovini. Bolani ukrepi.
Tudi mi delamo brez mask in tudi mi ne dobimo nobenega dodatka. Javni sektor.
Nismo v neposrednem kontaktu s potrjeno okuženimi, smo pa v neizbežnem kontaktu s sodelavci; seveda nobeden od nas ne ve, če je (o)kužen ali ne.
Tisti, ki je lahko v karanteni, očitno dobi nagrado. Da bo lahko šel večkrat v trgovino – saj ima čas.
Mi, ki delamo, si z delom in izpostavljanjem nevarnosti, nagrade očitno ne zaslužimo.
Krasno.
Da o medicinskih sestrah, strežnicah, čistilkah v bolnišnicah, o tistih, ki nam odvažajo (tudi nevarne!) odpadke, trgovcih in ostalih niti ne govorim!
Upokojenci, vsaj nekateri, bi lahko tako ali drugače dobili kakšen dodatek, tudi če ne bi bilo karantene. Sem pa slišala, da tisti, ki ne delajo, ki so v karanteni, recimo lokali ipd. ne dobijo nič. Tega pa ne razumem. Saj se niso sami tako odločili. Tudi zdravstveno osebje bi lahko dobilo kakšen dodatek.
Ja tole z maskami je pa totalna bedarija. Jaz sem ravno danes videla kako so nekoga poslali iz trgovine, ker ni imel maske. Če hočejo, da imamo maske naj jih zrihtajo, za vse, za tiste, ki delajo in za ostale, ki morajo na javnem prostoru nosit masko. A delavno mesto pa ni javni prostor? Tudi ta pravila kako ravnat z masko. Enako velja za šale, rute. Če se maske ne smeš dotikat se tudi šala ne smeš. Ampak šal pa ves čas leze dol. Kaj ti bo potem šal? Mislim, da je več možnosti, da se okužiš, če ves čas šlataš tisti šal kot pa, če ne bi imel nič. In naj se že odločijo, maske ja ali ne? Še 2 tedna nazaj je bilo rečeno, da maske nimajo smisla, zdaj pa, da so obvezne.
Če brezposlenim ne privoščiš teh dodatnih 15€, si pa res tipična brezsrčnica. Saj sploh ne morem verjet, kaj pa naj naredim s 15€. Službe pri kapitalistih ne dobim, ta dodatek je dober samo, da hčeri kupim eno lučko pa en Snickers. Pa še tega mi ne privoščijo, neoliberalni kapitalisti in domobranci, ki so proti temu, da se zadolžujemo pri bančniških marksistih, ki so v bistvu razvili in razširili virus z načrtom, da se nastavljene marksistične vlade zadolžijo.
Mislim, resno no, koliko zlovolje najdeš na spletu.
Če brezposlenim ne privoščiš teh dodatnih 15€, si pa res tipična brezsrčnica. Saj sploh ne morem verjet, kaj pa naj naredim s 15€. Službe pri kapitalistih ne dobim, ta dodatek je dober samo, da hčeri kupim eno lučko pa en Snickers. Pa še tega mi ne privoščijo, neoliberalni kapitalisti in domobranci, ki so proti temu, da se zadolžujemo pri bančniških marksistih, ki so v bistvu razvili in razširili virus z načrtom, da se nastavljene marksistične vlade zadolžijo.
[/quote]
150, ne 15.
Same spekulacije bodo pri tem nastale, kaj se bolj splaca in kaj ne.. In pa nikakor ni na noben nacin fer, da nekdo, ki je doma, dobiva vec sredstev za nedelo, kot nekdo, ki se vedno dela..
In pa tole, dodatek za velike druzine, plus trije otroci, plus 4 otroci itd.. Kaj mislite, kdo bo pri tem najbolj profitiral? Kdo ima v vecini toliko otrok?
[/quote]
Ne seri!!! 15 centov bi bilo preveč, ne pa 150 €.
STOPETDESET EVROV!!!!
Ne vidiš rdečega naslova?!
Medicinsko osebje, trgovci in ostali zgarani in ogroženi pa marsikje nič. Vidiš – NIČ!!!!