Najdi forum

Splash Forum Koronavirus 150 dodatka za brezposelne PO OSEBI

150 dodatka za brezposelne PO OSEBI

Ne seri!!! 15 centov bi bilo preveč, ne pa 150 €.

STOPETDESET EVROV!!!!

Ne vidiš rdečega naslova?!

Medicinsko osebje, trgovci in ostali zgarani in ogroženi pa marsikje nič. Vidiš – NIČ!!!!
[/quote]

To je šele 1. protikorona paket. V 2. spet dobimo tako finančno injekcijo! Pa v 3. in 4. 🙂

Lenuh

teh 150 evrov ni nic. lahko bi dali vec.

Eh, črna ekonomija pa siva ekonomija sta ugasnili. Folk ki je fušal umira od lakote. Ne zdi se mi smiselno tega problema tako reševat. Če se že gremo to sranje damo lepo tolar, pa UTD, pa je.

Kateri espe dobi 700 evrov na mesec za nič delat, prosim? Hvala za odgovor.

150, ne 15.
[/quote]

STOPETDESET EVROV!!!!

Medicinsko osebje, trgovci in ostali zgarani in ogroženi pa marsikje nič. Vidiš – NIČ!!!!
[/quote]

Ma dajte no. Kaj mi bo 15€. To pa res ni nič. Potem pa se ljudje celo foušno sekirajo za teh 15€.

Lepo da mi bojo dali 150€, jaz morem vse dat moji gospodarici Alini na Hepays ker si ženske bolj zaslužijo denar kot moški

Hvala država, končno nekaj, ponavadi samo jemljejo.

Res je. Kot medicinska sestra v domu starejših ne bom dobila NIČ!

Fovšljivci nemarni. Vse bi vam pobral. Dal nekam v najem, vse stroške in hrano plačate sami. Nič zaloge, nič rezerve. Brez dopolnilnega zavarovanja in RTV prispevka če mislite da je to strošek. Pa 400 € kot imajo socialci. Lahko tudi 500 € kot večina upokojencev. Pa da vidim, kako boste prišli skozi mesec. Travo jedli, položnice plačali ob svetem nikoli.

Mogoče bodo dobili za mesec, dva, ko nam sesujejo gospodarstvo ne bo ničesar več, ne sociale, ne penzije, nobenih plač javnim uslužbencem …pa se potem j…..vsi, ker to kar delajo bo totalen kolaps celotnega sistema , če ni nas gospodarstva, ne bo države.

STOPETDESET EVROV!!!!

[/quote]

Ni res. Nekateri zapoleni na izpostevljenih mestih dobijo 200 € VSAK mesec epidemije. Ne samo 1x. Pa že tako se jim lahko poveča plača do 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. To je dvojna plača, da lažje razumete.

Ma dajte no. Kaj mi bo 15€. To pa res ni nič. Potem pa se ljudje celo foušno sekirajo za teh 15€.
[/quote]

Saj bo, mišek.

Evo. Zakon sprejet. Dajte pogreznite se v zemljo fovšljivci. Za 150 € ENKRATNEGA dodatka doživljate živčne zlome.

Kdo vam brani? Dajte odpoved, raztalajte premoženje, če ga imate preveč in vložite vlogo za socialno pomoč. Po boste tudi vi živeli tako super in fantastično.

Super zadovoljen, da dobijo tudi študentje, pa upokojenci, pa s.p. celo 700 € + 400 € prispevkov.

Ni res. Nekateri zapoleni na izpostevljenih mestih dobijo 200 € VSAK mesec epidemije. Ne samo 1x. Pa že tako se jim lahko poveča plača do 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. To je dvojna plača, da lažje razumete.
[/quote]

To je najvišji mogoč znesek.
Mnogi so že s strani delodajalca seznanjeni, da ne bodo dobili nič.
Ne razumeš besede “nič” ali kaj ti ni jasno?!

Vidiš, jaz pa nisem zadovoljna, da najbolj obremenjeni ne bodo nagrajeni za svoje delo. Za svoj trud. Za svojo požrtvovalnost.

Mogoče bodo dobili za mesec, dva, ko nam sesujejo gospodarstvo ne bo ničesar več, ne sociale, ne penzije, nobenih plač javnim uslužbencem …pa se potem j…..vsi, ker to kar delajo bo totalen kolaps celotnega sistema , če ni nas gospodarstva, ne bo države.
[/quote]

Komu boš pa prodajal svoje izdelke ali storitve? Če ni upokojencev in njihovih ZASLUŽENIH pokojnin (ki so jih celo življenje VPLAČEVALI)? Če ni javnih uslužbencev in njihovih plač? Samemu sebi, svojemu šefu, sodelavcem? Če ni upokojencev, javnih uslužbencev, tudi ti nimaš komu prodat izdelke ali storitve.

p.s.: nisem JU, sem iz gospodarstva (samo trezno razmišljam)

Evo, to! To me boli!!!

Drži se in vse dobro!!! 🤞🍀

Niso krivi ne upokojenci, ne socialci. Ampak tvoj DELODAJALEC. On ti lahko da tudi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} povišanje plače. Plus 200 € za izpostavljenost nevarnosti. Sam pa je oproščen pokojninskega prispevka.

Ker je očitno požrešen tega ne bo storil. Dobil pa bo vseeno povrnjen pokojninski prispevek za april in maj. Torej sam bo profitiral 2x po cca 200 €, tebi pa ne bo nič dal.

jaz pa vprasam vse vas, ki mislite, da zivijo tisti na socialni pomoci na veliki nogi. zakaj tako mislite in kje vi zivite? v oblakih? po vase bi morali taki jesti le suhi kruh in piti vodo in stanovati v pasji hisici. tudi tile s socialno pomocjo imajo svoje potrebe in obveznosti. ker so na socialni si po vase ne bi smeli privosciti mesa ali kdaj kuhane klobase? ne bi smeli imeti elektrike in stanovati v ponavadi najetem in posledicno plačljivem stanovanju? veste niso vsi stroski le hrana. potrebujejo tudi oblacila, obutev itd. zato je nabijanje s tem, da je za njih 400 evrov preveč le zanicevanje in ponizevanje njih osebno.

v sloveniji je bil prag tveganja revscine leta 2018 pri 662 evrih. socialna pomoc pa trenutno znasa 402 evra. toliko o tem kako kraljevsko zivijo tile vasi osovrazeni socialni podpiranci.

zamislite se.

Niso krivi ne upokojenci, ne socialci. Ampak tvoj DELODAJALEC. On ti lahko da tudi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} povišanje plače. Plus 200 € za izpostavljenost nevarnosti. Sam pa je oproščen pokojninskega prispevka.

Ker je očitno požrešen tega ne bo storil. Dobil pa bo vseeno povrnjen pokojninski prispevek za april in maj. Torej sam bo profitiral 2x po cca 200 €, tebi pa ne bo nič dal.
[/quote]

Ne gospa iz doma ne jaz ne kriviva tistih, ki bodo dodatek prejeli; vsak z velikim veseljem prejme, kar se mu nameni, jasno.

Kriv je tisti, ki predlaga in tisti, ki tako neumnost potrdi!!

Zaposlenim, ki ne bodo dobili nič, je na koncu vseeno, kdo je kriv.

Vodilni so odločili, da pasivno prebivalstvo dobi krizni dodatek samuomevno in brezpogojno, ta hip delovni, v totalnem stresu, požrtvovalni in izmučeni pa se zanj morali boriti.

Za razliko od družine brezposelnih staršev, ki bo prejela 600 €, 900€ ali 1500€, bo zaposlena v domu upokojencev MOGOČE z ogromno boja za pravičnost – po vseh vsakodnevnih bojih zaradi dela in korone – prinesla svoji družini dodatnih 200€.

Bolj razumljivo, zakaj sem zgrožena, se mi ne zdi smiselno pisati.

Ko temu prištejemo šenoprostitev plačila osnovnega zavarovanja (25€), dodatnega zavarovanja (35€), RTV naročnine (14€), stavbnega zemljišča oz. prejetje subvencije najemnine (cca 60 do 80€), pa je že na krepko čez 500€. Potem pa so tu še izredne pomoči dvakrat letno…

Ko tistemu na minimalcu (700€) odštejemo plačilo dodatnega zavarovanja, plačilo najemnine oz. stavbnega zemljišča, RTV naročnine, pa samo še kakšen kos garderobe/obutve, ki ga potrebuje za službo, pa je že pod 500€. S tem, da marsikdo niti potnih stroškov ne dobi plačanih itd…

Če že o tem.

Sicer pa jaz o plačilu nagrade tistim, ki v tem trenutku delajo v tveganem okolju. Samo o tem. O NAGRADI IZPOSTAVLJENIM ZARADI VIRUSA V ČASU PANDEMIJE.

Berem vaše prispevke …
Pa se mi porodi vprašanje!
Zakaj sploh še kdo dela?
A ne bi bilo najbolj priročno, da smo vsi na socialni podpori?

[/quote]

200 evrov je veliko, če si vsak dan izpostavljen več sto ljudem, imaš zelo veliko verjetnost okužbe, okužil boš svojo družino, potencialno starše, ki lahko umrejo? Je to vredno 200 evrov? Meni ne. Večni socialec dobi 150 evrov, da varno sedi doma.

200 evrov je veliko, če si vsak dan izpostavljen več sto ljudem, imaš zelo veliko verjetnost okužbe, okužil boš svojo družino, potencialno starše, ki lahko umrejo? Je to vredno 200 evrov? Meni ne. Večni socialec dobi 150 evrov, da varno sedi doma.
[/quote]

Točno!! 200€ ni nič za tolikšno tveganje, predvsem pa za stres, ki ga ti ljudje doživljajo vsaki trenutek!
In mnogi niti teh 200€ ne bodo dobili ali pa največ toliko, po težkih bojih sindikatov.
Če bi bili zneski jasno in natančno zapovedani, ali pa vsaj najnižji možni znesek, bi bilo drugače.
Zdaj se bodo pa delodajalci na vsak način poskušali izogniti izplačilu nagrade svojim zaposlenim.

200€ za to morijo?!

To je še vedno 1/3 zneska, ki ga brezpogojno prejme štiričlanska družina brezposelnih staršev, čeprav je doma v karanteni.

Razmerje pač ni sprejemljivo!

Ko temu prištejemo šenoprostitev plačila osnovnega zavarovanja (25€), dodatnega zavarovanja (35€), RTV naročnine (14€), stavbnega zemljišča oz. prejetje subvencije najemnine (cca 60 do 80€), pa je že na krepko čez 500€. Potem pa so tu še izredne pomoči dvakrat letno…

Ko tistemu na minimalcu (700€) odštejemo plačilo dodatnega zavarovanja, plačilo najemnine oz. stavbnega zemljišča, RTV naročnine, pa samo še kakšen kos garderobe/obutve, ki ga potrebuje za službo, pa je že pod 500€. S tem, da marsikdo niti potnih stroškov ne dobi plačanih itd…

Če že o tem.

Sicer pa jaz o plačilu nagrade tistim, ki v tem trenutku delajo v tveganem okolju. Samo o tem. O NAGRADI IZPOSTAVLJENIM ZARADI VIRUSA V ČASU PANDEMIJE.
[/quote]

torej kaj cakate? dajte odpoved in vlozite zahtevek za socialno pomoc, pa boste tudi vi ziveli na veliki nogi kot to trdite za socialne podpirance. s 402 evri boste lahko doma in ziveli kot kralji. kar jutri poklicite sefa ali direktorja in prerkinite delovno razmerje. cez nekaj mesecev, ko boste porabili prihranke se pa oglasite kako je ziveti in preziveti mesec s 402 evra

Dokler se boste žive žrli in požrli zaradi soseda, ki je brezposeln in dobi 150 evrov več (to na vas nič ne vpliva, ne pozitivno, ne negativno, to z vami nima čisto nobene veze), v času krize, toliko časa, vas bo revščina in beda tepla do konca. Celo državo. Tujci, migrantje, vam bodo pa sproti vse spraznili iz blagajne. Bolj škrti kot boste, več vam bodo pokradli.

Tko kot tisti skopušniki, ki so celo življenje bili videti kot največji reveži, vsak cent v nogavico spravili, pol, ko jih pa več ni bilo, so pa milijone odkrili…. Jih niso imeli časa porabiti, so bili preškrbi. Pri nas to ni problem, migrantje nimajo problemov s praznenjem iz nogavic itd.

New Report

Close