150 dodatka za brezposelne PO OSEBI
torej kaj cakate? dajte odpoved in vlozite zahtevek za socialno pomoc, pa boste tudi vi ziveli na veliki nogi kot to trdite za socialne podpirance. s 402 evri boste lahko doma in ziveli kot kralji. kar jutri poklicite sefa ali direktorja in prerkinite delovno razmerje. cez nekaj mesecev, ko boste porabili prihranke se pa oglasite kako je ziveti in preziveti mesec s 402 evra
[/quote]
Moja plača znaša štirikrat toliko, ne bi menjala za štirikrat manj.
Ne govorim o sebi.
Niti nisem zaposlena v zdravstvu, ne v domu upokojencev.
Mi je bila pa že od malih nog očitana borba za pravičnost.
A se tebi zdi prav, da V TEM TRENUTKU, v času pandemije, dobi družina brezposelnih staršev 450 do 1950 €, pač odvisno od števila članov, družina medicinske sestre, ki je v stalnem stresu, vsaki dan pa lahko domov prinese okužbo, dobi pa MOGOČE 200€??
To se ti zdi OK??
P.S. Preživljala sem se tudi z denarno socialno pomočjo, no, takrat se je imenovala še denarni dodatek; sicer ne vem, zakaj dodatek, meni ni bil dodan k ničemer, bil je moj edini mesečni prihodek, dokler nisem našla prve zaposlitve, kar nekaj časa je trajalo. Živela sem sama. Pa takrat denarni dodatek ni znašal skoraj 2/3 minimalne plače, daleč od tega! Vem, kako je biti “socialec”.
Res pa ne vem, kako je 20 let OSTATI socialec, kot mnogim uspe. In s takšnimi ne bi menjala, tudi za 2 jurja kriznega dodatka ne!!
Še vedno pa vztrajam: tiste, ki so ta hip v stresu čez glavo, v krču, izmozgani, prestrašeni zaradi velike možnosti okužbe in zgarani, naj se plača, nagradi primerno ali vsaj sorazmerno glede na druge.
Moja plača znaša štirikrat toliko, ne bi menjala za štirikrat manj.
Ne govorim o sebi.
Niti nisem zaposlena v zdravstvu, ne v domu upokojencev.
Mi je bila pa že od malih nog očitana borba za pravičnost.
A se tebi zdi prav, da V TEM TRENUTKU, v času pandemije, dobi družina brezposelnih staršev 450 do 1950 €, pač odvisno od števila članov, družina medicinske sestre, ki je v stalnem stresu, vsaki dan pa lahko domov prinese okužbo, dobi pa MOGOČE 200€??
To se ti zdi OK??
P.S. Preživljala sem se tudi z denarno socialno pomočjo, no, takrat se je imenovala še denarni dodatek; sicer ne vem, zakaj dodatek, meni ni bil dodan k ničemer, bil je moj edini mesečni prihodek, dokler nisem našla prve zaposlitve, kar nekaj časa je trajalo. Živela sem sama. Pa takrat denarni dodatek ni znašal skoraj 2/3 minimalne plače, daleč od tega! Vem, kako je biti “socialec”.
Res pa ne vem, kako je 20 let OSTATI socialec, kot mnogim uspe. In s takšnimi ne bi menjala, tudi za 2 jurja kriznega dodatka ne!!
Še vedno pa vztrajam: tiste, ki so ta hip v stresu čez glavo, v krču, izmozgani, prestrašeni zaradi velike možnosti okužbe in zgarani, naj se plača, nagradi primerno ali vsaj sorazmerno glede na druge.
[/quote]
Tiste, ki so ta hip v stresu čez glavo, v krču, izmozgani, prestrašeni zaradi velike možnosti okužbe in zgarani, naj se plača, nagradi primerno ali vsaj sorazmerno glede na druge.
Njim najprej, niso samo medicinske sestre, tudi prodajalke, dostavljalci, poštarji (tudi tisti, ki jih mi ne vidimo, smetarji …) in če kaj ostane, zaradi mene tudi socialci in upokojenci, ni problema.
Tiste, ki so ta hip v stresu čez glavo, v krču, izmozgani, prestrašeni zaradi velike možnosti okužbe in zgarani, naj se plača, nagradi primerno ali vsaj sorazmerno glede na druge.
Njim najprej, niso samo medicinske sestre, tudi prodajalke, dostavljalci, poštarji (tudi tisti, ki jih mi ne vidimo, smetarji …) in če kaj ostane, zaradi mene tudi socialci in upokojenci, ni problema.
[/quote]
Točno!!!!! 👍👍👍
Točno!! 200€ ni nič za tolikšno tveganje, predvsem pa za stres, ki ga ti ljudje doživljajo vsaki trenutek!
In mnogi niti teh 200€ ne bodo dobili ali pa največ toliko, po težkih bojih sindikatov.
Če bi bili zneski jasno in natančno zapovedani, ali pa vsaj najnižji možni znesek, bi bilo drugače.
Zdaj se bodo pa delodajalci na vsak način poskušali izogniti izplačilu nagrade svojim zaposlenim.
200€ za to morijo?!
To je še vedno 1/3 zneska, ki ga brezpogojno prejme štiričlanska družina brezposelnih staršev, čeprav je doma v karanteni.
Razmerje pač ni sprejemljivo!
[/quote]
Kaj ste funkcionalno nepismeni. 200 € NA MESEC. Torej 3 oz. verjetno celo 4 mesece po 200 € znesek 600 oz. 800 € (ker se bo verjetno zavleklo v junij). Socialc pa dobi le 150 € ENKRATNI DODATEK. EN KRAT, 1x.
Torej bo po koncu korone izid 800 : 150 ali vsaj 600 : 150. Funkcionalna nepismenost in fovšija.
torej kaj cakate? dajte odpoved in vlozite zahtevek za socialno pomoc, pa boste tudi vi ziveli na veliki nogi kot to trdite za socialne podpirance. s 402 evri boste lahko doma in ziveli kot kralji. kar jutri poklicite sefa ali direktorja in prerkinite delovno razmerje. cez nekaj mesecev, ko boste porabili prihranke se pa oglasite kako je ziveti in preziveti mesec s 402 evra
[/quote]
Bravo. 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} podpora. Socialc zapravi pomoč v trgovinah, plača položnice, tanka torej država Slovenija spet dobi nazaj skozi ddv in druge davke.
Kaj pa migrant? Pride iz neke oddaljene države, nikoli ni dal Sloveniji niti centa. Tu ga čaka streha nad glavo (zastonj), hrana, položnic mu ni treba plačat, pa še pomoč dobiva mesečno. Če se ne motim krepko čez 1000 € EN MIGRANT.
Kot napisano zgoraj. Dajte jutri odpoved, oddajte vlogo za socialno pa da vas vidim čez par mesecev.
Kaj ste funkcionalno nepismeni. 200 € NA MESEC. Torej 3 oz. verjetno celo 4 mesece po 200 € znesek 600 oz. 800 € (ker se bo verjetno zavleklo v junij). Socialc pa dobi le 150 € ENKRATNI DODATEK. EN KRAT, 1x.
Torej bo po koncu korone izid 800 : 150 ali vsaj 600 : 150. Funkcionalna nepismenost in fovšija.
[/quote]
Štiričlanska družina brezposelnih staršev prejme 4 X 150€, t.j. 600€. Osemčlanska družina prejme 1200€. 10 članska družina prejme 1500€… Saj vemo, da je takšnih družin pri nas precej, številčnih družin brezposelnih staršev, mislim.
Medicinska sestra, če ni ravno v neposrednem vsakodnevnem stiku s pozitivnimi na korono, ne bo dobila nič. Vsaj tako jim je bilo sporočeno s strani UKC.
Če bodo sindikati uspeli, pa bo mogoče, RES MOGOČE, v treh mesecih prejela 600€.
Pa trgovke, čistilke v bolnišnicah, smetarji, poštarji,…???
O pismenosti pa ne bom.
Lahko noč.
Ne na socialce in upokojence, ampak na vlado – to je velika razlika!!
Ne upokojenci ne prejemniki denarne socialne pomoči si niso izmislili tega, da bo nekdo, ki daje v teh časih vse od sebe, za to nagrajen manj od njih.
To so naumili vodilni!!
Mojemu očetu in mojemu študentu ni jasno, zakaj zdaj nekaj dobita, kar tako, brez razloga, brez trenutno povišanih stroškov, študent jih ima celo manj, ker se hrani v zavetju toplega doma…
Govorim o neumnostih, o nelogičnih potezah vodilnih.
Mah, brezveze.
Dokler bo samo tu in tam nekdo to, moje, naše nestrinjanje razumel kot zavist ali mržnjo nekoga, jim bo še naprej uspevalo.
Pa lahko noč vsem.
Ne na socialce in upokojence, ampak na vlado – to je velika razlika!!
Ne upokojenci ne prejemniki denarne socialne pomoči si niso izmislili tega, da bo nekdo, ki daje v teh časih vse od sebe, za to nagrajen manj od njih.
To so naumili vodilni!!
Mojemu očetu in mojemu študentu ni jasno, zakaj zdaj nekaj dobita, kar tako, brez razloga, brez trenutno povišanih stroškov, študent jih ima celo manj, ker se hrani v zavetju toplega doma…
Govorim o neumnostih, o nelogičnih potezah vodilnih.
Mah, brezveze.
Dokler bo samo tu in tam nekdo to, moje, naše nestrinjanje razumel kot zavist ali mržnjo nekoga, jim bo še naprej uspevalo.
Pa lahko noč vsem.
[/quote]
Zakaj se takole ne pizdiš, ker so legalizirali krajo npr. preprodajalci oziroma posredniki ob prodaji medicinskih pripomočkov? A mogoče zato, ker za njih 150 evrov nič ni? Tisti, ki upajo, kaj reči, se jim pa grozi. Lej, tam so milijoni, tam so milijarde. Tam kupujej jahte in vile. A tega pa ne vidiš. Čisto sama foušija te je iz zavist, ker bo en socialec dobi 150 evrov enkrat več… Če bi videla legalno krajo, bi dohtarji imeli 5 čukov plače brez problema. Tega pa ne vidite,… sram naj vas bo. Še takrat bodi glasna, ne pa tukaj. Se pa en pripelje z BMW-je od nakradenega denarja, pa vsa sladka in medena, a ne? Hinavci brez primere. Važno da je socialec reven in lopov bogat…. a ne?
Nedarija, res. Dajejo ljudem, ki trenutno niso nic izgubili. Ne.pomislijo pa na ljudi, ki delajo npr. preko avtorskenpogodbe in so zdajle ostali brez tistega, ze tako verjetno, malega kupcka denarja.
Upokojenec bo dobil enako kot prejsni mesec, npr. starsi, ki varujejo otroke, bodo pa izgubili pol.
Nekateri delajo kot nori zdajle in bodo dobili manj kot drugi na cakanju, ki imajo trenutno dodatno placane dneve dopusta.
Nepravicne razlike!
Kateri espe dobi 700 evrov na mesec za nič delat, prosim? Hvala za odgovor.
[/quote]
Vsak, ki izkaže, da mu je promet v aprilu in maju padel za vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v primerjavi z februarjem 2020. Pa da ni dolžan državi (fursu) nič, torej ima poravnane davke in prispevke. Aha pa moral biti polni s.p. (ne popoldanski).
Da socialarji z otroci dobivajo pakete zaradi izgube tople hrane v soli. Pri nas v okolici so za marec dobili 60eur darilnih bonov na otroka, ker kriza velja od 12.3. Za april bodo dobili 100eur. Mislim da je pobudnik občina. Zbirajo pa izredne prehrambene pakete tudi organizacije kot sta RK in karitas in tudi prostovoljci so nakupili trajne suhomesnate izdelke, sir, kavo, napolitanke, omake za testenine….
Ne splača se več delat.
Vse lepo in prav, ampak nepravično. Nekaterim preveč, nekaterim premalo oz. nič. Npr. družina z dvema šoloobveznima otrokoma: 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} minimalne plače za čakanje – 150 € subvencije za prehrano. Že tako živijo iz meseca v mesec, sedaj pa bodo še ob minimalno 300 € in nobene pomoči zaenkrat. Vsaj dodatek za prehrano bi morali dobit. Jaz imam doma dva najstnika in sem v treh tednih že porabila 200 € več za hrano kot prejšnje mesece, ko sta imela malico in kosilo v šoli.
A v šoli sta jedla pa zastonj? Potem očitno dobivaš socialno ali kakšno drugo pomoč.
Kuhaj poceni. V Eurospinu, Hoferu, Lidlu imaš makarone, njoke in podobno tako poceni, da si lahko vsak privošči. Kilogram makaronov manj kot 1 eur (okoli 0,80 €). Omake, že od 0,60 € pa do recimo 1,50 €. Krompir je tudi zelo poceni. Pa moka, 1kg moke 0,47 € ali 0,49 €. Torej niti pol evra. Lačni ne boste. Seveda, če se preseravaš in se greš finese, pa verjamem da ni.
A v šoli sta jedla pa zastonj? Potem očitno dobivaš socialno ali kakšno drugo pomoč.
Kuhaj poceni. V Eurospinu, Hoferu, Lidlu imaš makarone, njoke in podobno tako poceni, da si lahko vsak privošči. Kilogram makaronov manj kot 1 eur (okoli 0,80 €). Omake, že od 0,60 € pa do recimo 1,50 €. Krompir je tudi zelo poceni. Pa moka, 1kg moke 0,47 € ali 0,49 €. Torej niti pol evra. Lačni ne boste. Seveda, če se preseravaš in se greš finese, pa verjamem da ni.
[/quote]
Glede malice pa. Kg kruha dobiš tudi z 1 €. Predpakiran, že narezan. Salama je tudi po 1,39 € na kilogram. Veliko ceneje kot v šoli
[/quote]
Seveda imajo brezplačno malico tudi otroci zaposlenih staršev, vsi do vključno četrtega dohodkovnega razreda otroškega dodatka.
Ampak krizni dodatek dobijo le brezposelni, zaposleni z nizkimi plačami morajo svojo deco sami nahranit, tudi zaposlene mediciske sestre recimo (kakšne so njihove plače, pa tako vemo).
V Ameriki brezposelni dobijo dodatka 600 na mesec, pa ne me držat za besedo, morda dobijo samo 600 ekstra in je moj vir citiral narobe.
Kakorkoli, to je dokaz, da gre za globalni marksizem. Vsepovsod globalno gre za enak kredit in enake nesmisle. Meni to namiguje tudi, da so marksisti splavili virus, ampak okej, to je moj sum.
Točn tko.
Će je tako fajn pa puste šiht in pejte na socialno pa boste videl kok je fajn.
A… to pa ne,a ne?
Sam nabijate pa nabijate.
[/quote]
Midva sva to naredila že pred časom. Milina! Skupaj smo, doma je red, čas imam za pripravo zdravih obrokov, v miru, za otroke imam čas, nobene nervoze… Imamo brezplačno malico in kosilo za oba šolska otroka, za vrteškega plačamo le 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene, iskat ga grem zelo hitro. Naslednje leto, ko bo starejši dijak, bo imel najvišjo štipendijo. Oproščeni smo plačila dodatnega zavarovanja za oba in stavbnega zemljišča. Ne potrebujemo več dveh avtomobilov in je tudi tukaj strošek bistveno nižji. Mož pa zraven dela na črno, je ročno spreten, iznajdljiv. Zdaj nas je sicer ta korona malo zašila, a tudi to ne bo večno trajalo.
Veliko lažje živimo, umirjeno, povezani smo bolj, finančno pa smo na istem. Pa nisva bila na minimalcih!
Res, pa vedno je bila malica in kosilo v šoli predraga, zdaj pa takole? 200 evrov od šole pa zahtevate da je kosilo za 3 evre max. Res? Kako pa to? Mogoče pa bosta tvoja začela jest ričet, pa joto, pa polento? Pa kuskus, pa fižol? Vse poceni pa nasitno. Dodatek za prehrano? Otroci so tvoji ne državni! Tale virus bo končno razčistil z zastonjkarji, ki menijo, da bi jim morala država otroke živet. Začnita jih s tvojim sama!
Res, pa vedno je bila malica in kosilo v šoli predraga, zdaj pa takole? 200 evrov od šole pa zahtevate da je kosilo za 3 evre max. Res? Kako pa to? Mogoče pa bosta tvoja začela jest ričet, pa joto, pa polento? Pa kuskus, pa fižol? Vse poceni pa nasitno. Dodatek za prehrano? Otroci so tvoji ne državni! Tale virus bo končno razčistil z zastonjkarji, ki menijo, da bi jim morala država otroke živet. Začnita jih s tvojim sama!
[/quote]
Ne, ne bo razčistil z zastonjkarji, kot nam praviš. K dodatku za veliko družino, ki ga prejmemo že vsako leto, dobimo zaradi korone še 100 evrov zraven, k denarni pomoči pa 750 evrov zraven. Ne bo, brez skrbi. Midva sva dobro premislila, predno sva se odločila za “zastonjkarstvo”, vedno znova se nama potrjuje, da se splača.
Ja, v šoli sta jedla zastonj, ker nam s prihodkom pod 1500 € pripada polna subvencija. In ja, vem, da se da da preživet z manj, ampak ne želim otrokom kuhati same OH. Ne skrbet, lačni ne bomo, samo pravim, da ni fer, da recimo nekdo na socialni dobi od države celo socialno + 150 dodatka, nekdo ki je sicer zaposlen in na čakanju pa nič, poleg nižje plače je še ob subvencijo prehrane je za otroke, ki jim sicer pripada. Pa dodatek za velike družine: kot, da samo več kot trije otroci stanejo. In ja v tem primeru je boljše tistim na socialni.