16.8.2003
Imela sva sanjsko proko, preprosto, obred v cerkvi brez maše, prijateljice so mi pele Dan ljubezni, muzikanti super, brez dolgočasnih iger samo par skečev, svatje maximalno razpoloženi, vsi vse samo hvlijo, dobila sva ogromno daril ( vse iz spiska ), in veliko denarja, bilo je nepozabno, gavdali smo ga od čtrtka do torka, popoli 150 litrov piva in 120 litrov vina.
napisala sem ststistiko, da boste videli da se tudi z malo denarja in veli8ko iznadljivosti lahko naredi nepozben dan za vse.Vabila sva delala sama.
Moževa priča: – klopi
– sadje
– prti
– šotori
– torta
Ženina priča : – šopki
– obleka
– prstani
Moj oče . – fotograf
Dejanski stroški :
– Gostilna: 263.000 sit
– Muzikanti: 150.000,00 sit
– Mož obleka : 40.000 sit
– Mož čevlji : 6190 sit
– Žena obleka : 15.000 sit
– Žena Čevlji : 3990 sit
– Kozmetičarka : 22.000 sit
– Frizer : 5000 sit
– Vino : 30.000 sit
– Pivo 27.000 sit
– Gostija doma 20.000 sit
– Taksa matični 8900 sit
– Cerkev 3500 sit
– Frizer Mož 1000 sit
– Stranska platna za šotore 5000 sit
SKUPAJ : 604.000 sit
Tud moja poroka 16.8. je bila sanjska, sama sem bila v takem adrenalinu, da sem se sama sebi čudila, od kje mi tolk energije. S prijateljico sva na Bogenšperku plesali mokre račke, cerkvena poroka zeloooo lepa, ker sem pevka na koru. Vsi so bili zelo zadovoljni in srečni, igral nama je duo Bajde-way – super, sam morda bi bili lahko mal lepše oblečeni (bli so v kratkih hlačah in majcah), zdržali smo do 6.00. Plesali smo kot nori, od nas je teklo v potokih, pred polnočjo so me ugrabili, in me odpeljali v nek pub, kamor me je moral ženin pridet iskat in sredi pub-a pokleknit na noge in me poljubit na roko!!!Zelo zanimivo, vam povem, vsi so dol padal od smeha, da o fotkah ne govorim.
Edino kar bi pograjala oz. ne svetovala vsem, ki se nameravate poročit na Bogenšperku: hotela sva izredno uro, ok, jo plačala 45.000 in zato dobila naslednje: 8 minutni obred (rečeno je bilo 30 minut ali več), ni vožnje s kočijo (razen ob doplačilu 10.000, pri redni poroki je v ceni, ful so nas pošibal ven iz gradu, šampanjc smo lahko pili samo na parkingu (razen ob doplačilu 10.000 na grajski travi), sva se hotla z možem slikat na nekem črvivem stolu, pa je hostesa prnorela kot burja, da tega pa ne smemo….čeprav je fotografinja do sedaj to že delala. Skratka, nateg totalen, smo mela kar mal problemov potem z uro, ker je blo tako hitr konc, ampk smo se nekako znajdli, ker je bilo sonce na srečo, smo sedeli in klepetali na parkirišču. Zato, bodite previdne, ker je s 1.9. cena izredne poroke 60.000!!!! Da dol padeš, ampk midva sva prežvela, druge pa se pozanimajte predno se odločite za Bogenšperk še drugje.
Čau, od novopečene gospe.
Po moje je nisi dobro razumela Tadeja: želela sta se slikati na “črvivem stolu”, pa jima tega niso dovolili, ker je kao razstavni eksponat-tako sem razumela jaz. Po moje se “preseravajo”, ker pač imajo gnečo in si to lahko privoščijo. Važno je, da vama to ni pokvarilo veselja, to so malenkosti, poroka pa je za večnost, to je poleg vseh oblek, glasb, hrane in fotk najvažnejše. Ostalo je le en dan, ki mine prehitro, pa čeprav ga planiraš eno leto in ga dodelaš v nulo. Zato po moje vendarle pri planiranju ni treba pretiravati, sicer po poroki ostane neka praznina.