Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 170/120 – kaj zdaj?

170/120 – kaj zdaj?

Dlje časa ima že krvni tlak na zgornji meji (145/95) in se zdravim samo s fizično aktivnostjo, zadnje dni pa me baše huda slabost in vrtoglavica. pa si ga včeraj zmerim – aparat sem si sposodila in me je skoraj kap: 170/120! Danes se je verjetno zgodba ponovila, ker se v službi počutim grozno. Slabo mi je, vrti se mi, komaj hodim, rahlo me boli glava. In razmišljam, ali naj popoldne grem k zdravniku ali naj še malo počakam. Možno, da za mano prihaja stres, v katerem sem bila zadnji teden.
kaj bi storili vi?

Takoj k zdravniku!! Ne se igrat s svojim zdravjem.

takoj k zdravniku, ker tak pritisk zahteva tablete in to ni več mejni pritisk, ampak je že povišan

povišanemu pritisku ne pravijo zaman skriti ubujalec

Pojdi do zdravnika, da ti da tableto za znižanje pritiska. Pritisk ti bo padel po 20 minutah potem boš pa dobila nova navodila od zdravnika ali dežurnega kamor moraš res iti. Stres ti poviša pritisk kratkoročno ne pa kar za celi dan ali več dni.

Zadeva ni nedolžna! Če ne boš šla k zdravniku, ne boš se več dolgo oglaševala na forumu. Brez zamere. Takoj zdravniku. Odzadaj so lahko posledice!!! pa javi se da vidimo kaj si naredila!

pa še to, meni je internist razložil, da je zgornji tlak res odvisen od več dejavnikov, stres….

spodji tlak pa ja srčni in od teh dejavnikov ni kaj preveč odvisen in mu moraš posvečati največ pozornosti

dober zdravnik bi ti predpisal zdravil že pri 145/95. sedaj pa čimprej k zdravniku.

Takoj k zdravniku!!!

Sva se zmenila, oz. sem jaz izbrala, za šport, in sem s zem pritisk iz rednih 150 ai 155/100 ali 105 spravila dol. Pristal je pa, ker imam vse ostalo za pet: težo, holesterol, hrano, ne kadim… Samo stresa je pa veliko preveč. Ko pridem domov, pa takoj pokliem zdravnika. Lp.

stres ne dvigne pritiska tako zelo. z takšnim ne moreš živet niti ne smeš zato ja bo treba k zdravniku. pri takem pritisku so običajno še zraven glkavobola vrtoglavice, slabosti, tudi bruhanje. pa kavico odmisli do nadaljnega, tudi kapučino

Stres lahko pošteno dvigne pritisk.
Recimo učinek bele halje – zelo dobro ga poznam. Ko si doma ali v lekarni merim pritisk, ga imam v povprečju 90/60. Pri zdravniku pa vedno 140/80.

Včasih, če sem kaj nervozna, pa si tudi doma namerim višji pritisk, tako da na moj pritisk stres zelo vpliva!

170/120 je pa že kritično visok pritisk, zlasti spodnji je grozno visok! Takoj k zdravniku!

Joj jaz ga mam pa 90/50.katastrofa od utrujnosti.a bi mal izenačli? 🙂

New Report

Close