18 kazenskih pik
Pozdravljeni. V ponedeljek me je ustavila policija in mi izdala plačilni nalog, ker me je na avtocesti med mariborom in ljubljano slikal radar (viadukt, ne vem točno kateri). Ustavili pa so me šele v Ljubljani kjer sem tudi dobil 9kazenskih pik + 1200e. Nato sem naslednji dan po pošti dobil novo kazen s strani policije izpred parih tednov. Šlo je zopet za avtocesto in ponovno 1200e +9kazenskih pik. Če prav dojamem imam sedaj 18 pik in mi sledi sedaj odvzem izpita? Pred tema dvema kaznima mislim da sem imel 0 pik. Ko me policaj vstavil v ponedeljek in mi izdal plačilni nalog, je rekel, da lahko na vranskem izbrišem pike. Samo takrat nisem vedel da bo naslednji dan prišla nova kazen. Sem dejansko mislil, da imam samo 9 pik dokler ni naslednji dan, po pošti priromala nova kazen. Verjetno je policaj vedel tudi za to kazen in mi s tem namenom tudi omenil o AMZS vranskem, saj je verjetno vedel da dobim/imam 18 pik.
Kaj lahko storim. Sem drugače polno zaposlen, in avto potrebujem za v službo. Vozniški izpit imam pri sebi, saj sta mi ga policaja v ponedeljek vrnila.
Ali se lahko sklicujem, da je vozila moj avto druga oseba, in ona prevzame pike, jas pa plačam položnico? Ker iz slike katero so poslali dejansko ni razvidno kdo je vozil avto, na prvi sliki se samo vidi avto ter tablica, na drugi sliki pa je samo razločna (nazumirana) slika tablice.
Hvala za povraten odgovor
Pozdravljeni, ko bodo prekrški pravnomočni vam bo sodišče poslalo sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko pošljemo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. skupaj z kont. zdr. pregledom. Če sodišče ugodi predlogu, vam naloži od 6mes. do 24mes. pogojne dobe. V tej dobi ne smete storiti hujšega prom. prekrška. Če ga vam v.d. preneha veljati. Policist ni vedel za točke, ki ste jih dobili po pošti. Ko so točke pravnomočne se lahko vidi koliko jih imate. Verejtno vas je želel potolažiti z info, da si lahko 4 točke izbrišete, enkrat v dveh letih, če opravite tečaj varne vožnje. Ni pa najbolje, da je vam je ponudil AMZS Vransko. V Slo. je več izvajalcev varne vožnje in naj ne bi favoriziral samo enega izvajlaca. Verjetno pa ni mislil slabo oz. v to smer. Glede sklicevanja na drugo osebo pri prekršku pa ni najbolje, ker se iz slik, če ste slikani spredaj, lahko razvidi (po povečavi) kdo je vozil. In s tem podate lažno izjavo za katero ste lahko kazensko preganjani. Poleg tega morate tudi vi dokazati, da v času prekrška niste vozili avto. Ne samo to, da druga oseba izjavi, da je vozila vaše vozilo. Premislite glede tega. Policija in sodiščaso seznanjena s takimi zadevami in so pozorni na to. Lp
kva ti luka rupnik si neka izdajica ?
berem tvoije poste in opazam da si ti dejansko nek bedak ki je na strani policajev in sodisca … namesto da bi čimbolj pomagal ljudem …. vse se da zrihtati …
glede na tvoio situacijo , ti predlagam da sorodnik prevzame kazen …. nebo ti treba nic dokazovati !!!!
najcenejsa varianta je to ….
nehaj pisati …. res !
Spoštovani, komigrebak. Najprej naprošam, da upoštevate kodeks foruma glede kulture pisanja, spoštljivosti, pravopisa, obtožb in žaljenja! Nadalnje ljudem pomagam v okvirih zakonov oz. v okviru legalnega. Kar ste predlagali oz. zapisali pa ni zakonito. Oseba, ki tako naredi, kot ste ji predlagali, je lahko kazensko preganjana. In v večini primerov je. Tu nismo zato, da se žalimo ampak, da z nasveti poizkušamo pomagati pri prometnih težavah v okviru legalnega. Vsak sam pa se lahko odloči kako bo reševal svoje težave. In namesto, da žalite ter napeljujete na kazniva dejanja, rajši pomagajte s pametnimi in legalnimi nasveti. Predlagam vam, da se malo zamislite nad svojim pisanjem! Lp