18 kazenskih točk – odvzem VD
Zdravo ! Napihal sem 0,80. Že bil pri sodniku za prekrške. Po nekaj dneh sem dobil SKLEP, da se mi na podlagi mojega predloga začasno odvzeto VD vrne. Istočasno sem prejel tudi RAZSODBO, da se mi na podlagi 4. točke petega odstavka 105. člena izreče: a.) globa 1200 EUR in b.) stranska sankcija 18 kazenskih točk. Prenehanje veljavnosti VD se v razsodbi nikjer ne omenja. Ni mi jasno, kako lahko na sodišče oddam „Predlog o odložitvi prenehanja VD“, če pa iz sodbe ni razvidno, da mi je VD prenehalo veljati. Lepo prosim za pojasnilo in hvala za odgovor.
Pozdravljeni, ko sodba postane pravnomočna boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d., kjer bo pisalo, da 30 dan po prejemu sklepa preneha veljavnost v.d. V pravnem pouku bo tudi pisalo, da lahko v 15 dneh vlagate predlog za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Lp
Ne prehitevajte dogodkov, sodba in sklep o prenehanju veljavnosti sta dva povsem ločena postopka. Od storitve prekrška in do tega, da dobite sklep o prenehanju veljavnosti VD traja cca. 2-3 mesece. Vsekakor pa ne pozabite potem, ko boste prejeli sklep o prenehanju veljavnosti VD, v 15 dneh napisati/oddati predlog za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD.