Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 18. rojstni dan

18. rojstni dan

Sin praznuje oktobra 18. rojstni dan. Imate kakšno idejo, domislico, kako mu ga polepšati? Prav pridejo vse ideje glede:
– darila
– praznovanja samega
– verz, misel… za voščilo

Nič ne boste zgrešile, če dopišete, kaj je bilo tisto, česa se same najbolj spominjate s tega svojega “prelomnega” praznovanja. Vsi komentarji so več kot dobrodošli in zaželeni. 🙂

Z mami sva se ravno na moj 18. rojstni dan selile v novo stanovanje (po ločitvi), tako da sem na svoj “prelomni” rojstni dan prenašala, škatle in omare:) Večer pa sem preživela s svojim najdražjim:)

http://med.over.net/forum5/read.php?151,4278725,4281973

Sin je junija praznoval 18 let. Dala sem mu knjigo ” Popoln ljubimec” 🙂 in skupaj smo mu plačali vozniški izpit. Praznoval pa je s svojimi prijatelji zunaj; doma, v družinskem krogu smo imeli “samo” slavnostno kosilo. Napisala sem mu tudi voščilo-posvetilo, ki sem si ga sama izmislila.

Mislim Acjom, upam, da se šališ. Ker dati sinu knjigo Popoln ljubimec je pa res neokusno. Si predstavljaš, da bi dal on tebi knjigo Popolna ljubimka? Halo?!?! Daj,reci da se šališ.

Ne, nikakor se ne šalim. Seveda pa smo ljudje zelo različni, kakor tudi odnos starša do otroka in obratno. To, kar je za nekoga neokusno, je za nekoga drugega popolnoma normalno in naravno.
No, je pa primerjava s tem, da bi sin dal tako knjigo meni, kot materi…halooo, neokusna res.
In veš kaj; s sinom imam zelo odprt, prijateljski odnos. Sem mu mama in tudi prijateljica.
( sploh pa nisem niti najmanj starokopitna; čeprav sem že bolj stara :)))
Nočka!

Meni se ideja knjige ”Popolen ljubimec” super stvar. Po moje gre res za en free odnos. Sama bom verjetno čez kakih 15 let storila podobno.

Čeprav ne vidim nobene ovire, da ne bi tudi sin staršem kupil kake Kamasutre v zafrkanciji. To bi pomenilo, da nimajo samo starši free odnosa do sina, ampak tudi sin do tastarih dveh.

LP

Mi smo sinu kupili ure za vozniški izpit + prvo pomoč + zdravniški izpit, torej komplet vozniški izpit, sam pa se je moral le potruditi, da ga je naredil.

Tudi pri nas je dobil od vseh denar za šoferski izpit. A se je odločil, da ga bo delal šele po srednji šoli, tako, da je denar varno čakal dobro leto. To sem napisala le zato, ker ste bili zadnjič v zgodbi avtorja z imenom “jezna” nekateri prepričani, da osemnajstletniki še ne znajo z denarjem.
Verzi (ali besedilo) ob voščilu pa naj bodo unikatni, tako so vredni največ.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Hej mojčica, moj sin bo imel tudi oktobra 18. let.

Najprej bomo Praznovali doma v krogu ožjih sorodnikov, kot vsako leto doslej.

Darilo je že dobil, plačujem mu glasbeni instrument na obroke.

Verz: napisli mu bomo, da je za nas on neprecenljiv in dragocen…. nobenih prepisanih verzov.

S prijatelji pa bo praznoval v kakšni pizzeriji ali gostilni.

New Report

Close