Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija 180search Assistent Alert

180search Assistent Alert

Zanimivo.
Mam eno vprašanje.
Danes sem si preko spybot-search and destroy programčka brisala reklamce.

Potem sem dala še vse pod recovery in za seboj vse pobrisala, tako, da so se vsi file-ji pobrisali. Mislim, da je prav.

A mam problem.
Potem sem šla popravljat napake ( scan disk – standardni scan ) in nikakor mi ni hotel popravljati napak.

Znova sem zagnala računilnik in sedaj me vedno obvešča, ko pridem v namizje;

180search Assistant Alert

Warning

The sistem had deteched that a third-path application has removed 180search Assistent, possibly without your consent. This may cause some programs not to run as expected. Please choose an option below…

Re-install 180search….

Leave 180search Assisent un-installed

Remind me later…

Kaj narediti?

Hvaležna vam bom za vsako info ali potek kam naj se najprej zaženem popravljat, da ne bom zdj še kake večje zburke nadla kot že je.

Hvala

*teta*

Aha pa še to,… še vedno me na to opozarja, vedno ko pridem v namizje…

“Leave 180search Assisent un-installed” – kaj se zgodi če klikneš to možnost?

ne vem še… zaenkrat sem še tukaj.
Ko se odklopim in “mogoče uspem priklopit bom vedla..
***nočko***

ali ta varianta pomeni, da ga pustim takega kot je… ne delam in ne naredim nič, ker ne bi želela zburke na računalniku…

Je že kdo dajal skoz kako podobno težavo…

Se beremo u jutro…

*teta*

Tole sporočilo je samo varka. 180search Assistent je bivši n-Case in te zadeve za poganjanje drugih aplikacij ne potrebuješ(no ja obstaja sicer nekaj stvari, v katere se n-Case implementira, ampak takih stvari sploh nočemo zaganjat na svojem računalu). Pri zagonu računala njihov software pregleda, če je Assistent naložen na tvoje računalo in če ni te hočejo speljat na foro, da ga verjetno sploh nisi sam odstranil in da je zelo pomembno da ga imaš nameščenega.

Skratka Leave 180search Assisent un-installed pa bo.

Ja Hvala za to – sam, zakaj pa ne morem potem v scandisk popravljati napak. Tud standardnega pregleda in popravila ne moram opravit.

A ma to kako vezo s scandisk

To nima veze z napakami na disku. Kaj ti javi scandisk?

v scandisku totalno ne morem ničesar popravljati. Niti malo napak. Kot da ne deluje.
Tudi defragminarnje diska ne deluje. Cheka folderje ampak se ne premakne nikamor – ne javi pa nobene napake.

Lahko kje na netu dobim kak tak programček, ki bi z mojega računala
odpravil napake, kot je naprimer scandisk na windowzih98 ali kaj naj naredim?

Sedaj se mi sedaj že računalnik ne ugaša tako kot bi moral ( ko mu dam ukaz – shut down – se takoj malo za tem ustavi in se ne izklopi).
potemb pa mi ob ponovnem zagonu le scan-a napake še predno pridem v namizje, ker ni bil pravilno izklopljen.

Hvala za pomoč

*teta*

Tetka, ktire windoze pa sploh imaš?

Scandisk in defrag poskusi tudi v varnem zagonu, vendar je najprej pametno pobrisat vso nesnago iz tvojega računala.
Torej Spybot si zagnala, imaš verzijo 1.3 in si namestila zadnje definicije vohunčkov?
Imaš tudi posodobljen antivirusni program in ni našel ničesar?

Imam angleske 98windowse.

Ravnokar sem se posodobila AVG 6.0 antivirusni program in mi je zaznal 6 virusov na compu…

Zdj ne vem. Nobeden od teh se ni ” heal ” vsi so sam Virus Valut ( status ).
So ti virusi zdj še vedno v mojem compu. Ker pri drugih, ko sem jih prej detectala z AVG mi piše, da so Heal tuki pa Virus Valut.

Kaj sedaj?

A lahka naštejem kere viruse mam 🙂 khm…
Če je to povzročlo škodo na mojem compu???

Aha – pa spybot mam 1.3 in je vso nesnago zaznal in sem sčistla. – grem sam pogledat če mi manjka zadnja verzija vohunčkov…

Hvala

pravi da ni nobenih novih definicij…

Obstaja še kak programček – boljši do tega spybot 1.3? Ker se mi zdi, da se mi limajo ene reklame vmes ko iščem po netu – pa to so tiste kot vohunčki ; mislim kot ko se ti ker naenkrat ko nekaj bereš kar nalimajo čez cel ekran. Pa to ko nekaj minut miruje računalnik.

Kaj je to – zakaj tega ta spy program ne zazna in ne zbriše

Hvala

AVGja sicer ne poznam tako da ne vem kaj je tisti Virus Vault, načeloma probaj vse skupaj v varnem zagonu.

Lahko poskusiš tudi z telim online virus skenerjem ali pa ker praviš da imaš trojance tudi z online trojan skenerjem .

Vse to je seveda najbolje počet v varnem zagonu.

Lahko pa tudi napišeš kaj zaeno nadlogo imaš na računalu.

Sigurno obstajajo tudi boljši programi proti vohunom, ampak od zastonjskih je SpyBot med boljšimi. Ne smeš pa mešati pojmov anti spy programov in anti virus programov. SpyBot je anti spy program in ni namenjen odstranjevanju virusov in trojancev, zato jih tudi ne zna odstranit.

Tiste zadeve, ki se ti popajo čez ekran pa so verjetno pop-up reklame, ki jih lahko onemogočiš na več načinov, odvisno tudi od tvojega brskalnika. SpyBot 1.3 ima to opcijo za blokado pop-upov tudi že vdelano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close