19 letnica deli svojo zgodbo glede testiranja
‼️‼️Pozdravljeni. Sem dijakinja Srednje šole v Celju. Stara sem 19 let. Pišem Vam, saj bi z Vami delila svojo zgodbo glede testiranja ipd.‼️‼️
V zadnjem času sem se za covidom morala testirati 2x (res je, zelo malo testiranj sem dala skozi).
➡️Testirati se moram, če želim vozit in enkrat končno opraviti izpit vožnje. Prvo testiranje moram pohvaliti. Prvič sem se testirala v ponedeljek, 15.2.2021. Pohvalim lahko osebje. Mlada punca mi je zelo lepo vzela bris iz nosa, bila je nežna, prijazna. Ni mi bilo težko. Za teste za vožnjo je vlada predpisala, da veljajo samo 3 dni. Zato sem se morala iti ponovno testirat. Drugič sem se testirala v ponedeljek, 22.2.2021. Na testiranje sem odšla sproščena in z mislijo, da bo vse lepo in prav.
Ko sem prišla na vrsto, sem vstopila. Punce, ki mi je vzela bris na prvem testiranju, ni bilo. Bila je malo starejša gospa, srednjih let. Postala sem negotova, živčna. Gospa je opazila mojo negotovost in mi v hipu dejala, da bova opravili hitro in da me razume, saj je testiranje zelo neprijetno. Poleg tega me je povprašala, čez katero nosnico bi rada, da mi vzamejo bris. Rekla sem, da mi je vseeno in da nimam posebne želje. S tem dejanjem in vprašanjem ter njeno prijaznostjo sem se zopet sprostila. A sem se vštela. Tako grobo, hitro in globoko mi je zarila test v nos, da sem mislila, da me od bolečine in strahu pobralo. To še ni vse. Poleg tega, da mi je na grobo zarila test v nos, si je še povrhu vsega dovolila in začela s testom mahati levo in desno, ko je ta bil v mojem nosu.
‼Ko sva končali sem bila besna. Posledica drugega testiranja se mi je poznala cel dan na učki, saj se mi je nenormalno solzila in pozna se mi še danes, po nekaj dneh. Imam bolečino v nosu in ušesu ter bolečino v učki, ki se pojavlja vsak dan tu in tam (jaz nikoli nisem imela težave z ušesi in očesi)‼Opazila sem tudi, da na levo uho NE čujem več dobro.
Sama ne verjemem več NOBENEMU (VLADI, EPIDEMIOLOGOM, MINISTROM…). VLADA sili vse ljudi od mlajših do starejših k množičnemu testiranju s hitrimi testi, saj je pogoj, če tega ne narediš, ne smeš MARSIKAJ (hodit v službo, vozit, itd…).
To je zame osebno BOLANIJA. Poleg tega pa ti testi niso zaneslivi in so lažni. Poznam veliko primerov, tudi v Celju. Hitri test jim je kazal, da so pozitivni. Odšli so na PCR test in bili so negativni. Zame je to siljenje, manipuliranje in nadzorovanje državljanov Slovenije. Aja, pa da ne pozabim, je to tudi lepo služenje vlade na račun nas. Vsak dan sem v upanju, da se vlade ne bomo prestrašli in podredili. Ter vsak dan upam, da bomo mogoče v kratkem času lahko mi kaj spremenili.
Moje mišljenje je, če si ne bomo znali pomagati sami, nam ne bo pomagal nihče!!!! ‼STOPITI MORAMO SKUPAJ IN SE BORITI ZA NAŠE PRAVICE IN SVOBODO NAS VSEH‼‼
Zahvaljujem se Vam vsem, ki ste si vzeli čas in prebrali zgodbo. Še posebaj se pa zahvaljujem profilu MASKE DOL civilna iniciativa za to objavo, saj sama vem, da z osebno objavo ne bi bila slišana. NAJLEPŠA HVALA VSEM!!!
Delam v domu. Prvo testiranje 2 dni glavobol. 2 testiranje glavobol plus krvavenje iz nosu. 3 testiranje malo tezav. 4 testiranje sledi.
Naj pa se dodam, da do delovnega mesta imam skoraj 80km na obe strani. 80km sem naredila za 3min, da sem se testirala. In potnih stroskov ne placajo. PRASCI PRVO TE PRISILIJO TESTIRAT IN TO SE NA NAS RACUN!!!!!!
Mislim, da je razlika v obliki nosu pomembna, pa tudi ali si kaj prehlajen in se dihalne poti malce zožajo, pa od tistega ki bris jemlje in tudi od palčke za jemanje brisa.
Jaz sem pri zadnjem jemanju brisa imel, kar nekaj časa razdraženo sluznico in srbeč občutek v nosu, prej pa teh težav po odvzemu brisa nisem imel.