19 stopinj
čisto res, 12.01.2023 ob 08:39
Si že dobila položnice za elektriko?
In ugotovila, zakaj tako visok nov račun za telefonijo?
Poloznica je skoraj 200eur za obdobje 1.10 do 31.12.
Nisem se. Vceraj sem peljala mamo na preglede in mi je bilo kar slabo. Tako da nisem sla tam osebno. Morda danes al jutri. Se moram nazaj priucit vozit, gibat med ljudmi. Spet me moti mnozica ljudi, premikanje. Usest v avto, pa ko ne vozim, na semaforju. Taka slabost in obcutek da me morski valovi al deroca reka nosi.
Šnelca_783, 12.01.2023 ob 08:43
Poloznica je skoraj 200eur za obdobje 1.10 do 31.12.
Nisem se. Vceraj sem peljala mamo na preglede in mi je bilo kar slabo. Tako da nisem sla tam osebno. Morda danes al jutri. Se moram nazaj priucit vozit, gibat med ljudmi. Spet me moti mnozica ljudi, premikanje. Usest v avto, pa ko ne vozim, na semaforju. Taka slabost in obcutek da me morski valovi al deroca reka nosi.
To je pa ok! 200 za 3 mesece + običajna poraba.
Torej si imela zelo malo porabe za ogrevanje. Takole računam, da manj kot 40 eurov mesečno za ogrevanje.
Okrog 30 mesečno je verjetno normalna poraba, ostalo ogrevanje.
Elektrika je letos kar ugodna. Ljudje so plačevali po 100 in več E za kubik drv, ki je komaj za 1 mesec.
Če boš konstantno grela, boš porabila manj, kot če boš prižigala in ugašala.
Ponoči na 17, čez dan na 20, 21 (22). Bo najbolj optimalno.
tole, 12.01.2023 ob 10:16
To je pa ok! 200 za 3 mesece + običajna poraba.
Torej si imela zelo malo porabe za ogrevanje. Takole računam, da manj kot 40 eurov mesečno za ogrevanje.
Okrog 30 mesečno je verjetno normalna poraba, ostalo ogrevanje.
Elektrika je letos kar ugodna. Ljudje so plačevali po 100 in več E za kubik drv, ki je komaj za 1 mesec.
Če boš konstantno grela, boš porabila manj, kot če boš prižigala in ugašala.
Ponoči na 17, čez dan na 20, 21 (22). Bo najbolj optimalno.
Termostata ni. Nimam nikjer za nastimat stopinje. Samo dam on, off.
Zvecer ko pridem domov je 16 stopinj. Vzgem. Potem zlozim kako robo ki se je zunaj susila in se migam gor dol. Mi je mrzlo za pogledat film ce je v dnevni 16, 17 stopinj. Se pokrijem z dekico. Pa ko pride na 19 stopinj grem ze spat. Zadnji teden grem spat s pizamo in gor si dam flis brezrokavnik. Me zebe. Sele ko se segrejem in grem ponoci na wc dam dol.
Vem da je to drugo. Mama ima na plin. V kopalnici je pec in vedno pogledam ima 65 stopinj in pritisk 1.5
Meni se tu zdi za moj primer nizek pritisk. Ko je bil strucko sem ga vprasala stvari in je rekel “ne se nic sekirat”. Ma jst moram vedet. Kaj pa ce pride do poplave, oz zacne puscat vodo kje, pa ne bom ponoci njega klicala.
jaz spim na 17ih stopinjah sedaj. V bolj toplem ne morem spat. Zdrava ko dren že 5. leto. Korona prebolena 2x, brez težav. Tuširam se zunaj s solarnim tušem, od nekje aprila do oktobra, na koncu s hladno vodo -tako si dvogujem odporonost, že nekaj let. Tudi vsak večer, ko se stuširam sedaj, si telo oblijem s hladnejšo vodo, ne tuširam se niti s fejst vročo vodo, mi ne paše. Če mi zapaše si 1-2x na mesec nalijev toplo vodo v masažno kad in uživam tam kakšno urco v mehurčkanju in bra nju kakšne dobre knjige.
Imam očitn odličen imunski, takega nisem imela pri svojih 20ih, sem bila tarkat večkrat bolna prehlajena, pa gripe – zdaj pa nič..
Mene tudi na 16ih stopinjah ne zebe, če bi bilo v hiši toliko, Kje pa piše, da moram pozimi v kratkih rokavih not hodit. Nisem v bundi, imam tudi med 19-21 stopinj, kakor mi paše. Več ne – ker mi je prevroče. Naredim pa vsak dan po 100 trebušnjakov, pa še ene par dobrih vaj, da se ogrejem in prekrvavim, premigam svoj krvožilni sistem. Če ne grem s kolesom naokrog, če vreme ne dopušča.
Jaz ponoči odpiram v spalnici okno tudi še zdaj, na ventus, radiatorja se nisva odprla. Segreje se, kolikor se segreje zaradi prek dneva odprtih vrat.
Drugje po hiši je 21,5 – 22 stopinj, spalnice so hladne, ampak nam vsem tako ustreza. Tudi otroci si prek noči odprejo okna in zaprejo radiatorje, zjutraj obratno.
Malo potratno, ampak nam je to OK, kurimo lastna drva.