193 ur pri 17 letih

Imam 17 letno hčerko, ki ji inštruktor ves čas pomaga (sam vozi, prestavlja prestave, stisne pedala in sam obrača volan) voziti avto. To traja že 193 ur. Ali imaš inštruktorja zato v avtu, da vozi namesto tebe ali zato, da te nauči voziti avto? To pa še ni vse vedno, ko ga pridem skregat postane sladek kakor med in me pripravi do tega, da plačam še več ur. Zanima me zdaj ali vsi inštruktorji to počnejo? Ali naj menjam avtošolo ali naj jo sama na poligonu ali na prazni cesti prisilim, da bo sama vozila avto?
Pozdravljeni, predlagam, da se pogovorite z vodjo šole vožnje in najdete razlog za težavo. Nato se odločite kako postopati naprej, da bo izpit opravljen in da bo hči dobra ter varna voznica. Lp

Pozdravljeni, žal se ne strinjam z tatatijana glede zavajanja. Oz. ne vem, od kje se je to pojavilo. Menim pa, da izpit lahko opravi skoraj vsak. Res pa je, da nekateri potrebujejo več drugi manj učenja. Z pravilnim pristopom se opravi marsikaj. Je pa tudi res, da je žal vse povezano z financami in marsikdo, da prednost nečemu drugemu, kot pa, da pridobi vozniško dovoljenje. Lp

Včasih se kakšen (dober) inštruktor (potrebne so dolgoletne izkušnje z učenjem avta) tako pokvari, da je sposoben narediti svojemu učencu to packarijo. Naredi to ponavadi nalašč in iz zlobe, ker hoče peneze in išče primerno žrtev, ki jo lahko obvlada in uniči. Govori se, da je nekdo nekomu nabil 400 ur. Pa je to bil dober izkušen in cenjen inštruktor.
Pozdravljeni, govoric je veliko in so večinoma pretirane ali lažne. Število 400 ur (pri povprečni ceni 24€/h) pomeni cca 9600€ stroška, kar res dvomin, da je nekdo plačal nekomu in ni opravil izpita. Vsekakor pa je potrebno na vsakih cca 20 ur opraviti samorefleksijo z učiteljem vožnje, da se vidi ali kandidat napreduje oz. stagnira. Na podlagi tega se dogovarja za nadalnje vožnje… In če se kandidat smatra, da učenje ni v redu oz. ni zadovoljen z učenjem je potrebno po predhodnem dogovoru z vodjo šole učitelja zamenjati. Lp

Spoštovani, se opravičujem za način povedanega, nikakor ni bilo usmerjeno v osebo, temveč sporočilnost, ki je sprožila odpor v preprosti logiki, ker » meni ne uspe«. In je z vsako odvoženo uro ne več ampak manj samozavesti in večji občutek, da mi nikoli ne bo uspelo. Včasih se lahko malo prehitro reče, da je inštruktor vsega kriv in da nabijajo ure. Se pa strinjam, da lahko pride do nekorektne delovanja – ko inštruktor dejansko manipulira, s kandidatom, ker je v premoči, to premoč egoično izkorišča (morda se tega niti ne zaveda, ali pa vsaj v celoti ne) in s tem kandidatu naredi veliko škode …
Pozdravljeni, s tem (tatatijana) se definitivno strinjam in menim enako, hkrati se zahvaljujem za visok nivo komunikacije… Lp