2 (3) potrjena primera – zdravnika !?!?
Kaj menite o tem, da sta dva oz. trije, če štejemo še ženo, potrjeni primeri okužbe s koronavirusom zdravniki?
Človek bi pričakoval, da je zdravstveno osebje tisto, ki se v takšnih situacijah obnaša najbolj družbeno odgovorno. V obeh primerih pa sta se ravno zdravnika, in posledično žena, okužili zaradi potovanja na rizično območje v svojem prostem času.
Je to odraz neodgovornega ravnanja posameznih oseb ali zgolj odraz trenutnega družbenega stanja, kjer je daleč v ospredju zadovoljevanje lastnih potreb?
Kaj menite vi?
To je odraz družbe. Birokratski režim, kdo nam pa kaj more🤗
Saj je Čebašek Travnikova razlagala da se zdravniki bojijo, prve bojne vrste pa to. Sam mi smo si to narobe razlagal…Nismo vedeli da je mislila na smučanje.
Me pa zanima kako zdaj bolniki hodijo na testiranje v NM? S svojim avtom? V bolnici imajo poswbne protokole pa da ja ne bojo nikogar srečal, a na poti tja pa? Pa kaj če te policaj ustavi? A je potem potrebno avto razkužit če se v njem pelje oseba z virusom?
Evo, sem prav jezna, ker je bil partner z malo “v osjem gnezdu” oz. v ZD. Potem je imel še tast eno izobraževanje v ZD z zaposleno, ki je bila zelo verjetno v stiku z obolelo osebo.
Da ne govorim, da je so bili v vrtcu samo 4 otroci iz skupine in da jih je vrjetno kar nekaj bilo v ZD.
Pri nas je ze kar nekaj zdravstvenih delavcev po vikendih v samoizolaciji.