Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 2 klimi, ena zunanja enota

2 klimi, ena zunanja enota

Že včeraj niste odgovorili, prosim koga ki ve. Na hodniku je klima mitsubishi. Ker ne more ogreti 90 kvadratov bi bilo dobro dodari v dnevno z jedilnico še eno klimo. Ali je možno samo klimo kupit in jo spojit z obstoječo zunajo enoto. Ali je treba kupit multisplit novo klimo( 2 notranji+ 1 zunanja enota) .prosim za odgovor

Zakaj sprašuješ tukaj?Vpašaj tiste, ki se s tem poklicno ukvarjajo. Mi imamo dve notranji enoti in samo eno zunanjo, ampak je bil že nakup tako načrtovan. So nam pa že pred nakupom povedali, da taka možnost kot jo ti omenjaš ni izvedljiva.

Samo idioti skopuhi si to montirajo. Verjetno zmrzujete ko prasci in se hodite izven stanovanja gret. Kaj je vaš problem? Nimate keša za ogrevanje al ste samo neumni?

Zunanja enota mora biti močnejša, pa tudi dva odvoda za notranji enoti  potrebuje, tako da bo treba kompet menjat.

Če si lahko privoščite (estetika) dve zunanji enoti je pa mogoče smiselno, da kupite še eno enojno klimo.

kupi si še dve klimi, zadnjič sem dobil woxe 09 za 300€ na mimovrste, na vikendu jih imam 5 delajo super, takrat sem z iva 12 rešil za 1500e in gretje in hlajenje.

Odgovor na objavo uporabnika
Ocjj8ecj8ecj, 06.12.2023 ob 23:02

Že včeraj niste odgovorili, prosim koga ki ve. Na hodniku je klima mitsubishi. Ker ne more ogreti 90 kvadratov bi bilo dobro dodari v dnevno z jedilnico še eno klimo. Ali je možno samo klimo kupit in jo spojit z obstoječo zunajo enoto. Ali je treba kupit multisplit novo klimo( 2 notranji+ 1 zunanja enota) .prosim za odgovor

Pa a to za ogrevanje 90 kv imate dejansko samo eno klimo na hodniku? Kako ste si zamišljali tole gretje?

Mi imamo eno zunanjo enoto na tri posamezne klime v treh spalnicah, ampak to je samo za dogrevanje, če je potrebno, in predvsem za hlajenje poleti. Ne, se ne da na obstoječo zunanjo enoto pripojit še z eno klimo. Že zaradi tehničnih podrobnosti ne, poleg tega pa gre za moč zunanje enote, ki ni prilagojena za dve klimi. Ali je 90 kv odprtega dnevno bivalnega prostora ali pa so vštete tudi spalnice? Če so še kakšne spalnice, kupi multisplit z dvema notranjima enotama in daš eno v dnevno, drugo v spalnico. Če pa imaš samo en velik odprt prostor, pa ena zelo močna klima v dnevni.

Opcija je še, da rukneš tisto na hodniku ven in jo montiraš v kakšno spalnico, za hodnik in dnevno pa multisplit z dvema notranjima enotama. Ne vem, kako imaš razporejene prostore.

Po mojih opažanjih se v teh temperaturah nad nič in relativno visoko vlago dosti bolje obnesejo on off klime kot pa inverter, tiste starejše vsake toliko ugasnejo in satje na zunanji enoti se samo odtali, pri invertercah pa klima dela ves čas in zato se satje samo ne more odtaliti, zato mora vsake toliko obrniti na odtaljevanje.

Tako stanovanje smo kupili. Klima je bila na hodniku. Samo ta opcija je. Mi bi imeli ogrevanje na plin, pa nimamo lastnega zemljišča za postavitev plinohrama. Rabimo dovoljenje soseda za postavitev zunanje enote na fasado ki sicer zajema naš del fasade ampak je človek veliko dosegel pri prejšnjih da jim je vse zabranil, drva so smrdela mu, zahteval je da dimnik zagradijo. Tako da opcij je malo.

S klimo se ogrevate pozimi??? Wtf, 07.12.2023 ob 02:14

Samo idioti skopuhi si to montirajo. Verjetno zmrzujete ko prasci in se hodite izven stanovanja gret. Kaj je vaš problem? Nimate keša za ogrevanje al ste samo neumni?

Ne te navade pa kot ti nimamo. Prasci smo kar lepo doma v svoji štali. Lepo imamo privilegij delo od doma.

Ocjj8ecj8ecj, 07.12.2023 ob 08:39

Ne te navade pa kot ti nimamo. Prasci smo kar lepo doma v svoji štali. Lepo imamo privilegij delo od doma.

Jaz mislim da je pri vas nekaj zelo zelo narobe in nekaj ne štima če ste tako vgradili na tako kvadraturo. In koliko plačate elektriko kralji dela od doma? Ste po možnosti v bloku? Se to sploh sme? Fak. Idioti. Res. Tvoj odgovor primeren takim kot ti.

New Report

Close