2 problema

– prvi problem je v cd pekaču (sicer Sony 24x): karkoli zapekam, mi sicer dobro zapeče, vendar ko bi moral končati in Nero javiti, da je končal, tako program, kot pekač zamrzneta. Niti cd-ja mi ne vrže ven, ko pritisnem eject, lučka na njem pa kar gori, dokler ne reštartam mašine. Je problem v Nerotu ali v samem pekaču. S podatki na cd-ju je nato vse OK.
– drugi problem: imam wireless mrežo po hiši, ki sicer dobro laufa, dokler sosed, ki je radioamater ne začne s svojim hobijem. Potem pa mi na enem od računalnikov (od dveh) vsakih 10 sekund prekine linijo in za par sekund spet dobi (verjetno kot sosed oddaja). Soseda sem povezal s tem, da vsakič ko se meni pojavijo ti problemi, on suče svoje antene na strehi, kar je dokaz, da nekaj počne. Moj router sicer dela na 2400-2500 Ghz in to je fiksno. Kaj naj naredim, razen da sosedu iz strehe stepem antene. (:-))
Hvala za odgovore in LP
prvi problem je v cd pekaču (sicer Sony 24x): karkoli zapekam, mi sicer dobro zapeče, vendar ko bi moral končati in Nero javiti, da je končal, tako program, kot pekač zamrzneta. Niti cd-ja mi ne vrže ven, ko pritisnem eject, lučka na njem pa kar gori, dokler ne reštartam mašine. Je problem v Nerotu ali v samem pekaču. S podatki na cd-ju je nato vse OK.
Najprej preglej, če nimaš virusov in (ali) špijončkov (adaware). Najbrž ti pa tudi Nero kaj zapiše v log datoteke, malce poglej.
drugi problem: imam wireless mrežo po hiši, ki sicer dobro laufa, dokler sosed, ki je radioamater ne začne s svojim hobijem. Potem pa mi na enem od računalnikov (od dveh) vsakih 10 sekund prekine linijo in za par sekund spet dobi (verjetno kot sosed oddaja). Soseda sem povezal s tem, da vsakič ko se meni pojavijo ti problemi, on suče svoje antene na strehi, kar je dokaz, da nekaj počne. Moj router sicer dela na 2400-2500 Ghz in to je fiksno. Kaj naj naredim, razen da sosedu iz strehe stepem antene. (:-))
Poglej če imaš računalo dobro ozemljeno. Drugače ga pa poizkusi prestaviti kam drugam, recimo meter levo/desno.
Seveda je kriv sosed, odvisno je pa tudi na kateri frekvenci oddaja, npr.:
ukv
kv
satelistske povezave
ali pa lahko tudi na npr. 1,2 Ghz (kar nekako sovpada) z tvojo freq. (x faktor)
lp

Hvala za odgovor
Zadnji zapis, ki mi ga Nero pokaže je, da je začel s pečenjem, kar normalno izvede do 100 %, kar pa je tudi zadnje kar se zgodi.
Pregledal sem vse z antivirusom in adavarom (z osveženimi bazami)…
Res mi potem drugo ne preostane, kot da premaknem računalnik. Kako pa naj sicer ozemljim računalnik?
Poizkusi tako, da potegneš en kos žice do računalnika in ga oviješ okrog
kakega vijaka na računalu, drugi kos pa npr. na radiator, samo nekam na
kovino – ne na lak.
Napiši točno katero ver. nerota imaš in pa točno oznako cd-roma, najdeš ga
v lastnostih “mojega računalnika”.
lp

Bom poskusil z ozemljitvijo – nisem vedel, da to sploh mora bit…
Pekač je: SONY CD-RW CRX175A1
Nero pa: 5.5.9.2 bundled (slovenski)
si že poizkusil mogoče nero-ta deinstalirati in ponovno instalirati ??

še ne, bom pa tudi to poskusil – hvala

mogoče si bi lahko za probo naložil kakšen drugi program za peko cdejev in bi vidu kje je krivda program al pa pekač.
Forum je zaprt za komentiranje.