Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 24urna pomoč starejših

24urna pomoč starejših

Ali kdo ve ali ima celo izkušnje s kakšno firmo, ki nudi 24urno pomoč na domu  v Ljubljani ?

Vem za Prodomi, drugega pa ne poznam.

To pa tudi mene zanima. Koliko ti stane, ali ima to kdo zastonj ?

Odgovor na objavo uporabnika
Olja497, 25.11.2023 ob 15:38

To pa tudi mene zanima. Koliko ti stane, ali ima to kdo zastonj ?

Ma dobro, ne biti naiven. Zakaj bi kdo nudil zastonj 24 urno pomoč?

Najprej razmisli, ali res rabiš pomoč ali mogoče eoskrbo – sicer oseba lahko stanuje sama, je pa skrb za primer poslabšanja zdravatvenega stanja,  padc

kaja ko, 25.11.2023 ob 15:34

Ali kdo ve ali ima celo izkušnje s kakšno firmo, ki nudi 24urno pomoč na domu  v Ljubljani ?

Vem za Prodomi, drugega pa ne poznam.

Vtipkaj na guglovem iskalniku to, kar si napisala v vprašanju in boš dobila kup zadetkov. Ne bom jih zdaj naštevala.

Naslovi, cene in usluge. Vse imaš tam.

Brez skrbi, da sem že guglala.24urne pomoči, da je negovalka nastanjena na domu, skoraj ni. Če ti ni tako težko, prosim za informacijo.

Če dobi oseba mlajša od 65 let, osebno asistenco, pri izjemno hudih primerih je celo 24/7, jo lahko obdrži tudi kasneje. Cena, polovica dodatka za pomoč in postrežbo.

Če si že 65, rešuj preko doma upokojencev, možna je tudi pomoč na domu, ki pa je omejena na mislim, 24 ur na teden in se financira glede na dohodke, več kot pol pa bremeni občino.

Zastonj? V sanjah, morda.

Anonimno 3003, 25.11.2023 ob 17:05

Brez skrbi, da sem že guglala.24urne pomoči, da je negovalka nastanjena na domu, skoraj ni. Če ti ni tako težko, prosim za informacijo.

Morda bi povprašala na Junaki na domu na 0801113.

Morda bi ti oni kaj svetovali, če nimajo sami 24 urnega varstva.

Mogoče pogledaš po kakšnih oglasih…. Moja teta in stric sta imela eno gospo, ki je bila v penziji, bivša medicinska sestra in je bila pri njih doma 16 ur na dan, ampak sta jo izdatno plačevala.

Drugače se plačuje raznim firmam na uro, zelo drago je.

Odsvetujem pomoč z amaterskimi garažnimi podjetji. Običajno gre za nekvalificirane delavce, ki od pacienta ali starostnika samo poberejo denar, pridejo pa ne. Za informacijo raje pokličite na direktorat za invalide (oni imajo tudi kak podatek o CSD-jih) ali v katerikoli ZD.

Ne priporočam tudi razne humanitarne organizacije, ker se tam iz ljudi dobesedno norca delajo.

New Report

Close