Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 2’5 meseca pa hoče sedet

2’5 meseca pa hoče sedet

Naša punči je stara 2 meseca in pol in hoče sedet. Ko jo nosim tako da gleda svet okrog sebe, se pravi obrnjena stran od mene. Dviguje glavo v pokončen položaj in na vsak način hoče sedet. Zdaj pa ne vem, ali ni to malo prekmalu in je njena hrbtenička boga? Tudi glava ji še kr opleta in potem je zgrbljena kot ena stara mama, ampak on hoče in pika. Kravice sicer pase bolje, kot jih je prej ko jih v bistvu sploh ni hotela, ampak še vedno se mi zdi, da glavico premalo dvigne…. Ah ja tole naše svojeglavo dete;o)

Nekje sem prebrala, da če daš otroka sedet in se pri tem “zapre kot knjiga”, še nikakor ni pripravljen! Dvomim, da tvoj otrok pri dveh in pol mesecih sedi že pokončno! Četudi hoče sedeti, je ne dajaj v popolnoma sedeč položaj ampak raje samo malo privzdignjen, pa bo kljub temu videla okrog sebe. To je samo moje mnenje, časa za sedenje še bo dovolj!
Lep deževen dan vam želim!

Nikar ne pretiravaj, ker hrbtenička trpi. Naša trimesečnica se tudi trudi vstajat, vendar ji isti moment glava omahne in se zvije. Pazi tako na hrbterničko, kot na glavico. Je še čas, ob tej starosti naj bi dojenčki bolj ležali, a ne.

lp, serga

Ko jo nosiš tako, obrnjeno stran od tebe, v položaju kot da bi sedela, jo nosi spodvito kot da sedi v lupinici, obvezno mora imeti pokrčena kolena, ne smejo ji dol viseti.Meni so tako naročili tudi v razvojni.

jaz mojega 2-mesečnika vedno nosim pokonci … ležečki noče .. ni pogojev … primem ga pa tako da gleda stran od mene … z rito naslonjen na moj bok … z roko na kateri mi sloni pa ga držim za stegno .. tako da je bol postrani 🙂 … glavo fino drži sam … in miga z rokami in nogami 100/h … tako sem nosila tudi starejšega … pa je z njim vse OK … ne vem kaj bi lahko bilo narobe …

B.

Ja saj jaz jo tud tako nosim, samo potem pa mami sede, ker je pač ne more nosit, mala pa se nekak tako zvije da na koncu sedi
dvigne glavo tok naprej da jo ima čist na prsnem košu in potem jo hočem popravit in sploh noče. tako imamo zdaj eno staro mamco (je potem čist zgrbljena). v bistvu lahko mala na mojih kolenih normalno sedi in nekaj časa celo zravnano. POtem pa postane glava težka in se zgrbi. Ko jo nazaj poležim , ji ni prav in začne jokat. Tud v ležalniku oziroma lupini noče bit, ker hoče sedet in se sama dvigne. Je postala tok nevarna, da moram bit skoz zraven. Tud če jo dam ležat na bok, se je sposobna skor na trebuščka obrnit. A je to prekmalu?

Pa se vsedi, pokrči noge in jo daj sedeti z obrazčkom obrnjeno proti tebi. Tako se lahko krasno pogovarjata. Za obračanje pa dvomim, da je prezgodaj, moj sine je je prvič obrnil pri dveh mesecih in dveh dneh, pri treh mesecih pa se je kotalil po celi sobi. Ga nisem niti poskušala ustavit, če je zmogel, je pač zmogel. Danes (2,6 leti) nima nobenih težav, le to, da bi kar naprej nekaj plezal in se “natikal”.

takrat ko ji nebo nobena poza več všeč in bo utrujena od držanja glavice … jo daj ležat na roko … tako da ti s trebuščkom leži na roki .. gleda proti tlom .. in firbca naokrog .. ta položaj je super zanjo in zate … ker ji ni treba čuvati glavice (ko se utrudi jo enostavno nasloni na tvojo roko) .. in zate … ker tak način nošenja tebi daje eno roko popolnoma prosto …

.. ko je najhuje (njemu nič več ne paše … mene pa že vse boli) jaz uporabim sling … ga dam not in v minutki zaspi …

za oračanje tud jaz mislim da ni prezgodaj … naš 2-mesečnik se že 14 dni iz trebušćka sam prevali na hrbet … na boku pa itak ni šans da bi ležal 🙂

B.

Naša piška tudi hoče sedet, glava ji pa nič ne opleta naokrog, razen če je res ful zmatrana. V lupinici se sama dviguje in sedi, zgleda da jo bomo mogli privezovat. V vozičku se noče vozit, tako da mi tudi prakticiram tako, da je naslonjena na moj bok in gleda naokrog. Pri nas kravc noče pasti in je tudi ne matramo s tem.
Če je pa ne boš dala v tak položaj k ji bo pasal, se bo pa dret začela.

lp

Maja

New Report

Close