25 odst davka bo olajšave samo za dolgoročne najeme brez datuma trajanja
Za socialca, 25.12.2024 ob 19:53
Najemodajalce na natezalnice!!!, 25.12.2024 ob 19:45
A še kar cvilite, prokleti brezdelneži, ki ste do zdaj zastonj cuzali profite od vaših nepremičnin!!!
Marš plačat!!! Al se pa ne preseravaj z nekim “premoženjem”, če ga nisi sposoben imeti!!!
In davek na najemnine bo PROGRESIVEN!!! Nobeno zviševanje najemnin vam ne bo pomagalo!!! Zvišajte najemnimo = višji davak nanje boste fasali!!! Potem se pa pejte zastonjkarske bogataše, krš pogoltni!!!
Pazi, da te ne bo razneslo od foušije, bedak ignorantski.
Kaj je, “bogataš” zastonjkarski?! A bo treba mal pokazat, kolk si zares “bogat”, in se bo izkazalo, da si en navaden lopov, ki bi rad zastonj živel, plačujejo naj mu pa drugi?!!
Biba739, 25.12.2024 ob 20:33
Jp, 25.12.2024 ob 20:27
Biba739, 25.12.2024 ob 20:17
novitajkun, 25.12.2024 ob 20:01
Biba739, 25.12.2024 ob 19:54
Ne vem380, 25.12.2024 ob 19:47
Biba739, 25.12.2024 ob 19:44
Ljudje se bodo znašli, eni bodo prodali , drugi bodo prepisali na otroke in bo rešeno . Hkrati pa je ta zakon nefer , ker tisti ki v svoji hiši oddajajo, ne bodo tretirani kot da imajo več stanovanj. Moj sodelavec ima v hiši v Ljubljani tri garsonjere ki jih oddaja preko Airbnb. Njega se to ne tiče. Pošteno bi bilo da bi bile vse nepremičnine obdavčene.ampak z majhnim zneskom
kdo bo pa kupil? Kakšen tujec, a je z njimi že kriza. Imajo celo Evropo na voljo.
Kdo bo kupil? Stanovanja z uporabnim tlorisom in realno ceno v Ljubljani se prodajo takoj. V enem mesecu . A ste res tako škodoželjno da mislite da bi lastnik najebal? Najebal bo na koncu najemnik ker bodo visje najemnine. Kupiti pa ne bodo mogli ker ne bodo kreditno sposobni. Mi imamo dve stanovanji. Enega bomo dali sinu z darilno pogodbo , tja se bo prijavil za stalno in bo izvzet iz obdavcitve. Enega pa smo podedovali po mojih pokojnih starših, tega bomo pa prodali, je na taki lokacijo v Ljubljani in bo šel takoj. Počakamo da se najemna pogodba izteče in potem gas, do konca drugega leta imamo čas. Denar pa vložimo v zlato in sebi bomo več privoščili. Najemniki pa naj grejo k Maljavcu pa Golobu, jim bo on nekaj zrihtal.
Kupim.
Novi tajkun, je že sosed izrazil resno željo, da kupi, ker ima sosednje stanovanje in si bo tako povečal kvadratur, samo prebije steno . Naše stanovanje je enosobno, 40 m2, on ima pa tudi manjšega, tako bo dobil komfortno kvadraturo. Pripravljen je tudi plačati aro,mislim da je resen . Moramo pa počakati da se najemna pogodba izteče , najemnikoma pa smo že povedali in si iščeta drugje, nimata denarja za nakup. Tako to je, za vse tiste ki ploskajo , najebali bodo najbolj ranljivi.
Vi, ki prodajate na polno, to bo zdaj tko kot bitcoin. Se bo počakalo, da cene fajn padejo. 😉 Bo se isto oddajalo, kdo bo zdaj na izgubi.
Cene ne bodo padle ker je premajhna ponudba, sploh manjših stanovanj na dobri lokaciji. 10483, če si premisli sosed,bomo dali na nepremičnine.net, tako da mal spremljaj 😉
Dogovorjeno. Sem resen. Kvadratura je idealna.
Anonimno 10483, 25.12.2024 ob 20:38
Dogovorjeno. Sem resen. Kvadratura je idealna.
Res je, kvadratura je super, je svetlo stanovanje skoraj v centru na obrobju Trnovega, nova fasada na bloku, balkon, cena bo pa realna, ne bo navita, da bi se vsi smejali, ampak realna, ker želimo prodati. Prodajali bomo sami, ne bo nobenih agencij vmes, od poletja naprej, če sosed slučajno ne vzame. Tla so komplet vsa obnovljena,inštalacije isto, nove luči in vtičnice, nova kuhinja in kopalnica, pohištvo so pa najemniki sami prinesli. Tako da ni nobenih investicij treba, je vse zrihtano, samo pohištvo kupi novi lastnik. Spremljaj malo od poletja naprej. Pa se mogoče vidiva na ogledih 😊
Biba739, 25.12.2024 ob 20:49
Res je, kvadratura je super, je svetlo stanovanje skoraj v centru na obrobju Trnovega, nova fasada na bloku, balkon, cena bo pa realna, ne bo navita, da bi se vsi smejali, ampak realna, ker želimo prodati. Prodajali bomo sami, ne bo nobenih agencij vmes, od poletja naprej, če sosed slučajno ne vzame. Tla so komplet vsa obnovljena,inštalacije isto, nove luči in vtičnice, nova kuhinja in kopalnica, pohištvo so pa najemniki sami prinesli. Tako da ni nobenih investicij treba, je vse zrihtano, samo pohištvo kupi novi lastnik. Spremljaj malo od poletja naprej. Pa se mogoče vidiva na ogledih 😊
Absolutno. Nekaj je na tem, da me je takoj pritegnilo.
Svet 24 piše da ima 40 000 folka 280 000 nepremičmin v svoji lasti. Vso ciglovje oz premoženje skupaj je pa v Slo vredno 375 milijard. Vsak 7 v povprek. Bogatuni pač z naložbami
375 milijard je pa keša v ceglih v Slo, koliko je to potovanj, lepih družinskih izletov in popotovanj z otroki, ronantičnih vecerij v dvoje skupi mož in žena, prekrasnih oblek in zapeljivega spodnjega perila, lepotnih operacij za redno vzdrževanje telesa, draguljev za okras, jahtnega lifa, kaviarja in svasta. Tako pa je vse v ceglih brez življjenja. Vse mrtvo. Raje bi živeli, Alah vam vera.
Jaz835-23, 25.12.2024 ob 21:18
Bedak. Mi bomo eno stanovanje prepisali na hčero, drugo pa dvignili najemnino.
Si pa bedak in kreten.
Smo se krepko odpovedovali marsičemu, da smo kupili eno stanovanje, medtem ko si ti cuzal državo, ja za drugo pa smo podedovali, rajši ne bi, ampak tako je.
to je bil idealistično humorističen zapis. Am sory.
Lepo je, da ste se vsemu odpovedali in imate kaj za pokazati. Tudi otroke, ki so gvišni zdaj. Lepo od vas.
Jp, 25.12.2024 ob 21:17
Svet 24 piše da ima 40 000 folka 280 000 nepremičmin v svoji lasti. Vso ciglovje oz premoženje skupaj je pa v Slo vredno 375 milijard. Vsak 7 v povprek. Bogatuni pač z naložbami
375 milijard je pa keša v ceglih v Slo, koliko je to potovanj, lepih družinskih izletov in popotovanj z otroki, ronantičnih vecerij v dvoje skupi mož in žena, prekrasnih oblek in zapeljivega spodnjega perila, lepotnih operacij za redno vzdrževanje telesa, draguljev za okras, jahtnega lifa, kaviarja in svasta. Tako pa je vse v ceglih brez življjenja. Vse mrtvo. Raje bi živeli, Alah vam vera.
Saj v bistvu imaš prav. Res smo neumni, samo varčevali smo da bo otrokom lepše kot nam . Vlada , pa ne samo slovenska , tudi ostale pa spodbujajo , da se premoženje skriva. Spomnim se znancev iz Italije, ki so poleti najeli zelo drago plovilo , pa jim rečem zakaj ne kupiš raje jahte. Zaradi davkov. Tako raje dajo za najem za 2 tedna 10.000 EUR, pa jih noben ne obdavči. Spodbuja se brezglava potrošnja, namesto investicij. Ampak najbolj kratko bodo potegnili najbolj ranljivi. Nas lastnike je vlada prikazala kot največje sovražnike, v resnici pa smo oddali nepremičnino ljudem, ki si jo niso mogli kupiti. Jaz za nas lahko rečem, da smo bili pošteni do najemnikov, stanovanja smo obnovili, nobene vlage, ko se je pokvarilo, smo zamenjali, prikazali smo celotni znesek najemnine in od tega plačali davek. Vsi ti najemniki bodo nekam morali iti, če bodo lastniki prodajali. Tisti ki lahko kupijo, bi to že lahko naredili in najeli kredit. Na koncu bodo kratko povlekli najbolj ogroženi , ker lastniki bodo sigurno dvignili najemnine. Bolj absurdnega predloga nisem še videla. Sama sem za obdavčitev, ampak vseh nepremičnin, tudi prve. Pa manjši znosnejši znesek.
Biba739, 25.12.2024 ob 21:39
Saj v bistvu imaš prav. Res smo neumni, samo varčevali smo da bo otrokom lepše kot nam . Vlada , pa ne samo slovenska , tudi ostale pa spodbujajo , da se premoženje skriva. Spomnim se znancev iz Italije, ki so poleti najeli zelo drago plovilo , pa jim rečem zakaj ne kupiš raje jahte. Zaradi davkov. Tako raje dajo za najem za 2 tedna 10.000 EUR, pa jih noben ne obdavči. Spodbuja se brezglava potrošnja, namesto investicij. Ampak najbolj kratko bodo potegnili najbolj ranljivi. Nas lastnike je vlada prikazala kot največje sovražnike, v resnici pa smo oddali nepremičnino ljudem, ki si jo niso mogli kupiti. Jaz za nas lahko rečem, da smo bili pošteni do najemnikov, stanovanja smo obnovili, nobene vlage, ko se je pokvarilo, smo zamenjali, prikazali smo celotni znesek najemnine in od tega plačali davek. Vsi ti najemniki bodo nekam morali iti, če bodo lastniki prodajali. Tisti ki lahko kupijo, bi to že lahko naredili in najeli kredit. Na koncu bodo kratko povlekli najbolj ogroženi , ker lastniki bodo sigurno dvignili najemnine. Bolj absurdnega predloga nisem še videla. Sama sem za obdavčitev, ampak vseh nepremičnin, tudi prve. Pa manjši znosnejši znesek.
- Praktično res NE more se pa tako iti, da bodo lastniki dvigovali najemnine do neba in dobili še davek povrnjen oz ga ne bodo plačali, ker se bo shendlal na O največ njim. Ne more se povečevati najem no. Progresivno obdavčenje je nujno. Pa zakaj morate imeti višjo najemnino, ktera je to fora, če se vam davek povrne in ostane kakih 200 za plačat, v kolikor ste iz Lj. Saj je pačilo najema vaš izkupiček od katerega morate plačati davek vi in ne najemnik. On nima z vasim davkom nič. Tako pa. Niti centa nočete dat od sebe.
Sem za obdavčitev. Pa imam vikend, ki bo seveda obdavčen.
Končno se nekdo upa po prstih kresniti anderliče in podobne pr****, ki so si z našim denarjem nakupili, sezidali in nagrabili nepremičnine, ki jih sedaj oddajajo ali prodajajo po norih cenah. Te p*** pokvarjene niti podizvajalcev niso poplačali, sami pa zaslužili bajne milijone, s katerimi spet kupujejo in oddajajo stanovanja.
KONČNO! Ploskam vladi, ki je sicer ne maram, za POGUM!
Btw. Po celi Evropi imajo davek na nepremičnine. Samo slovenceljni leni bi radi vse zastonj.
PIše brez določenega datuma – to je za nedoločeni čas.
Ne, to ne piše. Piše to:
pogoj bo, da je najemna pogodba sklenjena po stanovanjskem zakonu, pri čemer njeno trajanje ne bo določeno
Trajanje ne bo določeno za potrebe davka, lahko bo za eno leto, lahko za dve leti, lahko za tri leta, za vse boš dobil olajšavo, samo skladn s SZ mora bit.
To ni isto kot pogodba za nedoločen čas.
Bedak. Mi bomo eno stanovanje prepisali na hčero, drugo pa dvignili najemnino.
Končno boš dal cegle iz rok. magari hčeri, not bo lahko imela otroka z muslimanom ali pa 30 mačk, pa nič ne moreš.
Najemnino pa lahko zvišuješ, če boš le dobil najemnika, ki bo plačal. Ker se praznih stanovanj ne bo splačalo več kopičiti in bodo prišla na najemni trg, bo šel najemnik lažje drugam. Večja bo ponudba. Kaj se zgodi pri večji ponudbi s ceno, kaj misliš?
Nikjer v Evropi niso tako oderuške davčne stopnje kot je Golobov predlog. Smiselno je 0,1 ali pa 0,2 procenta od vrednosti. Ali pa od 5 do 8 eur po kvadratu, tako imajo Hrvati.
Luksuz se plača, samo 6 % je takih, ki jih bo ta davek usekal
Hrvati, če imajo obdavčene vse, je lahko davek dosti nižji. Samo zakaj bi bila prva nepremičnina obdavčena, saj pa služi namenu? Pri nas bo obdavčena hrček cigel elita, ampak bolj močno, da se uredi trg.
bravo golob, 25.12.2024 ob 22:59
Sem skeptičen, dokler ne bo sprejeto, ampak bravo Golob, če to spravi skozi, ga volim 100 %. Elite že jokajo.
Prave elite si manejo roje, ker bodo lahko ceneje pohopsale sranovanja. Menda ne misliš, da smo elita tisti, ki imamo eno ali dve manjši stanovanji na zalogi. Večinoma namenjeno za otroka, enega ali dva, ali pa enega za otroka, drugega za dodaten vir prihodka.
Anonimno 4595, 25.12.2024 ob 20:02
Dobro. Se spomnite, ko ste navijali za davke na sladke pijače, tobak, pse, blabla, na vse, kar se vas ne tiče? No, prišli so tudi po vas.
Zanimivo se mi zdi, da mislite, da so najemniki vreče brez dna, ki bodo brez težav plačali najemnino, ki jo boste določili iz kakršnegakoli razloga že. Če bi bili, ne bi bili najemniki.
DRŽAVA misli, da so najemniki vreča brez dna!
Konkretno ZA, 25.12.2024 ob 22:35
Sem za obdavčitev. Pa imam vikend, ki bo seveda obdavčen.
Končno se nekdo upa po prstih kresniti anderliče in podobne pr****, ki so si z našim denarjem nakupili, sezidali in nagrabili nepremičnine, ki jih sedaj oddajajo ali prodajajo po norih cenah. Te p*** pokvarjene niti podizvajalcev niso poplačali, sami pa zaslužili bajne milijone, s katerimi spet kupujejo in oddajajo stanovanja.
KONČNO! Ploskam vladi, ki je sicer ne maram, za POGUM!
Btw. Po celi Evropi imajo davek na nepremičnine. Samo slovenceljni leni bi radi vse zastonj.
Deugje je davek občutno nižji. Na Hrvaškem 8x nižji kot pri nas. Procent je brutalno visok. Obdavciti bi morali vse, tudi prvo ampak z nizkim procentom