2,5kg tatarskega bifteka je kupil
Saj ne vem ali se naj smejem ali jocem. Narocila sem mozu naj gre po tatarski biftek. Ampak naj ga ne vzame prevec. Prinesel ga je 2,5kg. Brez zajebancije. Najprej nisem verjela. Sem pogledala v hladilnik in ga je res toliko. Kdo bo to pohedel. Za praznike smo sami. 2 odrasla in 2 otroka, stara 16 in 19 let. Kako dolgo ga lahko imam v hladilniku, da bo se uziten?
V skrinjo direkt zabaši vse za par tednov, bo vsaj parazite pobilo. Kako lahko jeste surovo meso, vas nič ni strah goveje trakulje, s katero je 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} krav okuženih? Poleg tega so pa še druge trakulje v govedini. In zaupate mesarjem in prodajalcem tako fejst po številnih aferah, da žrete surovo meso? Svašta.
To so smrtno nevarne stvari v govedini:
V skrinjo direkt zabaši vse za par tednov, bo vsaj parazite pobilo. Kako lahko jeste surovo meso, vas nič ni strah goveje trakulje, s katero je 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} krav okuženih? Poleg tega so pa še druge trakulje v govedini. In zaupate mesarjem in prodajalcem tako fejst po številnih aferah, da žrete surovo meso? Svašta.
To so smrtno nevarne stvari v govedini:
https://en.wikipedia.org/wiki/Taenia_saginata
https://en.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_granulosus
[/quote]
Dej tih bod pa solato žri.
In z istim “drekom” se pognoji zelenjava, ki jo nekateri radi jedo surovo.
Your point?
[/quote]
Jajčeca trakulje so lahko samo na površju zelenjave, če se je gnoj mesojedcev že metal nanjo direkt, zato se tudi z razlogom zelenjavo opere. V mesu so pa ciste trakulje v notranjosti in kdor žre surovo meso, jih konkretno golta. Zato se meso toplotno obdeluje. Ti še kakšne osnove razložim?
Jajčeca trakulje so lahko samo na površju zelenjave, če se je gnoj mesojedcev že metal nanjo direkt, zato se tudi z razlogom zelenjavo opere. V mesu so pa ciste trakulje v notranjosti in kdor žre surovo meso, jih konkretno golta. Zato se meso toplotno obdeluje. Ti še kakšne osnove razložim?
[/quote]
Bi se rada skregala na predbožični večer?
Pokriješ s folijo, daš v hladilnik, brez težav jeste še dva ali tri dni.
[/quote]
Glej prvo kot prvo kdo bi bil tako trapast, torej je provokacija. To bi pomenilo pet velikih posodic, ali pa sedem srednjih, ali pa dvajset malih, tudi tvoj namišljeni desc ni tako TRAPAST, KER TO ZNESE 40E ALI TAM OKOLI, RAJE VEČ.
AVTORŠE JE DEL TISTE ZBLOJENE VEGETERJANSKE MULARIJE, zato tudi ni napisala koliko posodic je, ker preprosto ne ve koliko posodica tehta.
Zato pa so dodane močne začimbe, saj vemo zakaj indijska kuhinja uporablja tako močne začimbe, ne ker bi jim bilo tako všeč, ampak te delujejo kot konzervans da se meso ne pokvari prehitro.
Evo še to spišem, žena me že kliče da je kruh opečen, maslo je ravno pravšnje, ta novi proizvajalec tatatca pa je naredil super izdelek.
Glej prvo kot prvo kdo bi bil tako trapast, torej je provokacija. To bi pomenilo pet velikih posodic, ali pa sedem srednjih, ali pa dvajset malih, tudi tvoj namišljeni desc ni tako TRAPAST, KER TO ZNESE 40E ALI TAM OKOLI, RAJE VEČ.
AVTORŠE JE DEL TISTE ZBLOJENE VEGETERJANSKE MULARIJE, zato tudi ni napisala koliko posodic je, ker preprosto ne ve koliko posodica tehta.
[/quote]
Ni provokacija. Prinesel je v 2 velikih posodicah in eni manjsi. Placal pa je 52€. Ni kupil v sparu, tusu…ampak pri lokalnem mesarju
Glej prvo kot prvo kdo bi bil tako trapast, torej je provokacija. To bi pomenilo pet velikih posodic, ali pa sedem srednjih, ali pa dvajset malih, tudi tvoj namišljeni desc ni tako TRAPAST, KER TO ZNESE 40E ALI TAM OKOLI, RAJE VEČ.
AVTORŠE JE DEL TISTE ZBLOJENE VEGETERJANSKE MULARIJE, zato tudi ni napisala koliko posodic je, ker preprosto ne ve koliko posodica tehta.
[/quote]
Kake posodice? Pri nas mesar odmeri tatarca v eno posodo! Pa ga kupim 1/4 kg ali pa 1,5 kg, vedno je v ENI posodi!