Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 2,5kg tatarskega bifteka je kupil

2,5kg tatarskega bifteka je kupil

Saj ne vem ali se naj smejem ali jocem. Narocila sem mozu naj gre po tatarski biftek. Ampak naj ga ne vzame prevec. Prinesel ga je 2,5kg. Brez zajebancije. Najprej nisem verjela. Sem pogledala v hladilnik in ga je res toliko. Kdo bo to pohedel. Za praznike smo sami. 2 odrasla in 2 otroka, stara 16 in 19 let. Kako dolgo ga lahko imam v hladilniku, da bo se uziten?

V skrinjo direkt zabaši vse za par tednov, bo vsaj parazite pobilo. Kako lahko jeste surovo meso, vas nič ni strah goveje trakulje, s katero je 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} krav okuženih? Poleg tega so pa še druge trakulje v govedini. In zaupate mesarjem in prodajalcem tako fejst po številnih aferah, da žrete surovo meso? Svašta.

To so smrtno nevarne stvari v govedini:

https://en.wikipedia.org/wiki/Taenia_saginata

https://en.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_granulosus

Ali pa pleskavice iz tega naredi in speci. Jaz sicer jem meso, ampak surovega pa … ni šans.

V skrinjo direkt zabaši vse za par tednov, bo vsaj parazite pobilo. Kako lahko jeste surovo meso, vas nič ni strah goveje trakulje, s katero je 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} krav okuženih? Poleg tega so pa še druge trakulje v govedini. In zaupate mesarjem in prodajalcem tako fejst po številnih aferah, da žrete surovo meso? Svašta.

To so smrtno nevarne stvari v govedini:

https://en.wikipedia.org/wiki/Taenia_saginata

https://en.wikipedia.org/wiki/Echinococcus_granulosus
[/quote]

Dej tih bod pa solato žri.

Si vis pacem, para bellum.

Pokriješ s folijo, daš v hladilnik, brez težav jeste še dva ali tri dni.

Dej tih bod pa solato žri.
[/quote]

Vidim, da so se ti ciste Echinococcus granulosus in Taenie saginata že zaredile v možganih. Meso se z razlogom peče.

dobave v trgovino ga lahko ješ 3 dni. Govorim za Arvajev biftek in za Spar. Preverjeno.

U ja fak že 40 let ga jem čist sem trakuljast.

Ali se mu ni zdel račun prevelik, ker je dal za t.b. 45e?

Vidim, da so se ti ciste Echinococcus granulosus in Taenie saginata že zaredile v možganih. Meso se z razlogom peče.
[/quote]

In z istim “drekom” se pognoji zelenjava, ki jo nekateri radi jedo surovo.

Your point?

Moške ni za pošiljat v trgovino, ker nimajo nobene primerjave. Tudi moj mož, ko gre v trgovino, kupi vse živo. Jaz grem z listkom in kupim samo nujne stvari.
Glede tatarskega pa tako: nekaj pusti zunaj in pojejte, ostalo pa daj v skrinjo po majhnih porcijah.

In z istim “drekom” se pognoji zelenjava, ki jo nekateri radi jedo surovo.

Your point?
[/quote]

Jajčeca trakulje so lahko samo na površju zelenjave, če se je gnoj mesojedcev že metal nanjo direkt, zato se tudi z razlogom zelenjavo opere. V mesu so pa ciste trakulje v notranjosti in kdor žre surovo meso, jih konkretno golta. Zato se meso toplotno obdeluje. Ti še kakšne osnove razložim?

Jajčeca trakulje so lahko samo na površju zelenjave, če se je gnoj mesojedcev že metal nanjo direkt, zato se tudi z razlogom zelenjavo opere. V mesu so pa ciste trakulje v notranjosti in kdor žre surovo meso, jih konkretno golta. Zato se meso toplotno obdeluje. Ti še kakšne osnove razložim?
[/quote]

Bi se rada skregala na predbožični večer?

Jaz pišem dejstva, ti se pa kregaj, kolikor želiš, to ni moj problem.

Jaz pa enostavno ne verjamem, da imaš tako butastega moža.
Po tej logiki ti domov privleče paleto škatel z rižem, tovornjak vina in prikolo kruha? Nihče ni tako neumen, da bi šel v nabavo 2,5 kg tatarca. Nihče. Tudi če je požeruh.

Naredi ulicno zurko. Ali povabi prijatelje/druzino.

Pokriješ s folijo, daš v hladilnik, brez težav jeste še dva ali tri dni.
[/quote]
Glej prvo kot prvo kdo bi bil tako trapast, torej je provokacija. To bi pomenilo pet velikih posodic, ali pa sedem srednjih, ali pa dvajset malih, tudi tvoj namišljeni desc ni tako TRAPAST, KER TO ZNESE 40E ALI TAM OKOLI, RAJE VEČ.
AVTORŠE JE DEL TISTE ZBLOJENE VEGETERJANSKE MULARIJE, zato tudi ni napisala koliko posodic je, ker preprosto ne ve koliko posodica tehta.

Zato pa so dodane močne začimbe, saj vemo zakaj indijska kuhinja uporablja tako močne začimbe, ne ker bi jim bilo tako všeč, ampak te delujejo kot konzervans da se meso ne pokvari prehitro.
Evo še to spišem, žena me že kliče da je kruh opečen, maslo je ravno pravšnje, ta novi proizvajalec tatatca pa je naredil super izdelek.

Pri nas tatarca jemo tudi štiri dni. Možno, da je kdaj bil tudi kak dan dlje. Saj ga povohaš in pogledaš, mende?

Evo nas, oboževalci tatarca, že leta živi in zdravi.

Gastronomski luksuz, brez katerega ne morete?
Tatarec, kraški pršut in ‘ta smrdljivi’ sirčki.

Glej prvo kot prvo kdo bi bil tako trapast, torej je provokacija. To bi pomenilo pet velikih posodic, ali pa sedem srednjih, ali pa dvajset malih, tudi tvoj namišljeni desc ni tako TRAPAST, KER TO ZNESE 40E ALI TAM OKOLI, RAJE VEČ.
AVTORŠE JE DEL TISTE ZBLOJENE VEGETERJANSKE MULARIJE, zato tudi ni napisala koliko posodic je, ker preprosto ne ve koliko posodica tehta.
[/quote]
Ni provokacija. Prinesel je v 2 velikih posodicah in eni manjsi. Placal pa je 52€. Ni kupil v sparu, tusu…ampak pri lokalnem mesarju

[/quote]

Kake posodice? Pri nas mesar odmeri tatarca v eno posodo! Pa ga kupim 1/4 kg ali pa 1,5 kg, vedno je v ENI posodi!

Kake posodice? Pri nas mesar odmeri tatarca v eno posodo! Pa ga kupim 1/4 kg ali pa 1,5 kg, vedno je v ENI posodi!
[/quote]

Jah njihov mesar pač dela drugače kot vaš. Po moje ga je mesar v to nagovoril, sam da proda. Drugič pa mu jasno naroč količino

Razdeli na porcije po 20 dek in daj v skrinjo zmrznit, vsak teden vzameš ven eno porcijo, pol leta bo komot zdržal, maslo imaš najbrž vedno na zalogi, toast tudi, če te presenetijo obiski imaš takoj za postreči… Reci hvala desc !

Jah njihov mesar pač dela drugače kot vaš. Po moje ga je mesar v to nagovoril, sam da proda. Drugič pa mu jasno naroč količino
[/quote]

Ne komentiram kolicine biftka, komentiram stevilo posod ali posodic!

New Report

Close