Najdi forum

Splash Forum Politični čvek 27. april DAN UPORA PROTI OKUPATORJU

27. april DAN UPORA PROTI OKUPATORJU

hmmm…aja točno….tipice in tipčki z komunističnimi simboli (srpi in kladiva), so tulili, da je treba uničiti fašizem (svastike v smetnjak)……kaj nam to sporoča?….da en preživeli ….izem, poskuša pohoditi drugi preživeli ….izem……..dejte se mal streznit no……

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Če že linkaš bi bilo fajn, da tudi prebereš zakaj je do tega pakta sploh prišlo in kaj je potem bila posledica.

Ne nisi.

Kaj ma tvoje pejstanje o kulturbundu in SA s tem, kar je napisal Maks?
Samo to me zanima.

no, ker sem wirwless pač padam (da nau ninej mislnla, da se delam francoza)

Maks je mislil taole (če se motim, naj me popravi):

http://en.wikipedia.org/wiki/Molotov-Ribbentrop_Pact

pa še takšno lepo fotko maš zraven:))))) kako Molotov podpisuje pakt :)))))[/quote]

izvoli besedilo tega pakta, pa ga preuči, da boš vedele zakaj je sploh šlo!!!

http://www.fordham.edu/halsall/mod/1939pact.html

Pakt Ribbentrop-Molotov (tudi pakt Hitler-Stalin), poimenovan po zunanjih ministrih, je pakt o nenapadanju med nacistično Nemčijo pod vodstvom Hitlerja in komunistično Sovjetsko zvezo pod vodstvom Stalina, ki so ga podpisali 24. avgusta 1939 v Moskvi. Sporazum o nenapadanju je trajal do Operacije Barbarossa 22. junija 1941, ko je Nemčija vdrla na ozemlje Sovjetske zveze.

——————————————————————-

sedaj smo ta pakt obdelali, pa me zanima, kaj ima ta pakt opraviti z okupacijo našega ozemlja in našega-partizanskega boja proti okupatorju!!!

ali mislite, da se ne bi borili če bi nas okupiral Stalin, al kako!!!!

Ha! Točno, Ninej!!! Če bi nas okupiral Stalin, tako kot Poljsko, naši ne bi črhnili. Nobenega upora proti okupatorju ne bi bilo!

ZDAJ SI DOJELA?!

a joj tedej, ma poglekj si kdaj je KPS prevzela vodstvo osvobodilnega boja, hmmm a drugih ni bilo da bi branili domovino, kaj pa tabeli, bi oni še vedno vstrajali na kolaborizmu, tokrat s Stalinom!!!!

hahahaha, ma vašim postom se pa res človek lahko nasmeje!!!!:)))))

Bistvo komunizma je popolna družbena preobrazba s pomočjo revolucije,to je z nasiljem. Vzornica slov. komunistov je bila boljševiška Sovjetska zveza, ki je revolucijo izpeljala tako, da je pomorila deset odstotkov svojega prebivalstva. (Od 27 milijonov žrtev v drugi svet. vojni, je sam Stalin dal pobiti 20 milijonov svojih ljudi.) Tudi pri nas so slovenski komunisti poskrbeli, da je med in po drugi svetovni vojni izginilo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vsega prebivalstva.
Slovenskim komunistom je bil prvi cilj revolucija. Ko je bila 6. aprila 1941 domovina napadena, se ni nihče od komunistov uprl, pač pa so z Nemci sodelovali tja do 22. junija 1941. Šele ko je SZ oznanila “sveto vojno”, so se slovenski komunisti (na zahtevo Stalina!) zdramili. 16. avgusta 1941 so oznanili, da se nihče ne sme upreti okupatorju izven OF. S tem je bil storjen prvi korak pri ustvarjanju “notranjega sovražnika”. Z vse večjim nasiljem so dokončno določili in proglasili sovražnike iz domačih vrst, jih imenovali izdajalce, jih začeli sistematično likvidirati, čeprav še ni bila ustanovljena nobena vojaška formacija. Šele z natankom vaških straž se je revolucija prelevila v državljansko vojno.
Govoriti in se obešati na izdajstvo protikomunistov do tedaj, je netočno in nestrokovno. Izdajalci so bili komunisti, ki so se na začetku vojne povezovali z Nemci, ne da bi bili v to prisiljeni. Slov. komunisti so se ves čas vojne prostovoljno povezovali z Italijani (po ital. kapitulaciji se z njimi javno pajdašili) in leta 1943 spet z Nemci. Pri pisanju o izdajalcih in kolaborantih je potrebno biti bolj pazljiv in natančen.

http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/knjiga.php

http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/foto-127-slo.php

Ma dej ne seri no…

Kdo se je prvi boril proti okupatorju?
Komunisti? Malo morgen.

Lahko palamudiš kolikor ti duša da, ampak enostavnega dejstva, da se je proti okupatorju prva borila kraljeva vojska noben bog titej, of in sveta nob z vsemi tekovinami vred ne more zanikat.

Kaj torej praznujemo 27.4.? En velik nič. Še sami komunisti ne vejo točno kdaj kaj in kako so ustanovili takrat. Preberi si intervju s “tvojim” Stanovnikom, če že meni ne verjameš.

Mimogrede – v aprilski vojni je bilo ubitih in ranjenih preko 3000 italijanskih vojakov. Te številke partizani v treh letih niso dosegli.

Saj to, kar zgoraj pišeš, je res. Slovenija je zrela za kralja, a kaj, ko nima svojega.

fejst leva…zakaj se norčuješ iz ljudi, ki so v bran takratne domovine prvi sprožili odpor……..ljudje so se prostovoljno javljali v kraljevo vojsko za bran domovine……….aja točno…ker ni blo požegnano s strani partije ne šteje……..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Slovenija je polna zakompleksanih klerikalcev, ki so jim komunisti vzeli boga in dali novega. Pa je škripnil z državo vred, zdej pa ne vejo kaj bi sami s sabo.

Kraljev pa ne maramo, ker so prefini za nas kmete in proletarce. Pa preveč stanejo. Skor tolk kot maršali.

Jaz se ne norčujem, ampak ne pozabite, da je šlo za srbskega kralja. Jaz proti srbskemu kralju nimam nič, vem pa, da mnogi imate.

Kralj je bil Jugoslovanski, tako kot malo kasneje maršal. Bil je res Srb, ampak nedolgo tega so slovenski fantje umirali tudi za avstijskega cesarja in ogrskega kralja. Brezveze. Tista kraljevina je bila ravno tako naša, kot je bila naša K.u.K. monarhija. Pa kasneje sfrj.

Kraljevi vojaki so bili pa tudi Slovenci. In vsi ostali seveda. Ti so prvi začeli z uporom. In niso nehali. Ker niso nehali, so jih boljševiki, ki so 26. aprila sanjali o protiimperializmu, proglasili za plavo gardo – izdajalce – kolaborante itd. In ja, vsaj v Sloveniji so jih tudi veselo ovajali Italijanom. Komunisti, seveda, da ne bi slučajno kdo mislil, da rdeči tega niso počeli.

Ja kako lepo nakladate in palamudite brez veze!!! Res, je imeli smo kralja Petra… in kako je že bilo ko se je začela vojna in napad na Jugoslavijo??? On je vodil upor??? Kaj ni šel na nek čisto majhen izlet v London????
Ma kaj ste res tako blesavi ali kaj??? Bodite rajši tiho in ne sramotite sebe in predvsem državo!!!!
Kralj Peter se je boril proti okupatorju??? Kaj se bo še porodilo v vaših dotalno zmešanih glavah. Upam da jutri psihjatrija dela.
Ma kako vas ni sram tako blatiti svojo državo in spreminjati zgodovino!

Kolk mejhno glavo morš met, da ti niti en tako skromen podatek, kot je aprilska vojna ne ostane not?

Saj je trajala samo 11 dni, no. To bi pa tud v tako mejhno glavo lahko šlo.

Kralji se ponavadi ne borijo. Ti mama ni nobene pravljice ni povedala? Majo vojake za to. Tem vojakom se je reklo kraljeva vojska. Mal kasneje tudi JvvD aka četniki aka plava garda. Ti je to kaj bližje?

Sedi cvek, pa mama naj pride v šola.

UTRG ti nisi utrg ampak dotalno utrgan. Zato za smisel Slovenskewga jezika in še tisto malo dostojnosti do Slovenije in Slovencev bi bilo najbolj pametno, da prenehaš s pisanji in načinom, ki ga uporabljaš.
Od leta 1941 do 1945 je 11 dni??? Res je točno tako kot praviš ti.

Skor ne morem verjet, da je kdo lahko tako neumen, ampak ti me boš očitno uspel prepričati.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Aprilska_vojna

Pa ne da si ti mislu, da se Jugoslavija ni branila, ko je bila napadena?

Kje je osrednja tema – dan upora, ki ga v resnici sploh ni bilo?!

Ja pametnjakoviča!!! In to borbo za osvobodtev Jugoslavije izpod okupacije so po vaši razlagi vodili Nemci in njihovi okupatorji???
Cepca na kubik sta!

http://www.youtube.com/watch?v=tkJNyQfAprY

rambo……mamin stric se je javil prostovoljno v obrambo takratne domovine….prišel je do Zagreba,kjr so jih nagnali ustaši (ki so takrat že veselo ustanovili svoj NDH….moj stari oče je bil vpoklican med mobilizacijo v saniteto……ravno tako je prišel samo do ZG, kjer so v kasarni nanje streljali……počasi me bo začela še preganjat misel, da so konec koncev bili ustaši največji zavezniki komunistov……….aja mimogrede, ker ti ne predela, na začetku vojne na področju Ex ex Yuge je bila legitimna vojska kraljeva vojska, ki pa so jo nemci itak pofurali…..žalosti pa me, da se vsako, ki se je tej vojski priključil kot prostovoljec ali mobiliziranec smatra za kolaboranta, pa ne glede na to ali je v tej vojski sploh kdaj sodeloval…..žalostno res…….komunisti so takrat še veselo prijateljevali z Dolfijem, sedaj pa takšno paniko delajo okoli tega, da so bili prvi, ki so se postavili pokonc ob napadu na Jugoslavijo……da me vse mine no………

hahaha, pa kolk stricev si ti imela????:))

New Report

Close