27 predvolilnih vprašanj
tri cerkvene inštitucije, Karitas,komisija Pravičnost in Svet katoliških laikov so na medije naslovile svoje skupno predvolilno razmišljanje, ki bo v obliki zgibanke in naj bi katoličanom pomagal k pravilni odločitvi, saj bo vsebovala 27 vprašanj, ki jih naj katoličani postavljajo kandidatom, med drugim so tudi ta:
kako nameravajo zagotavljati ugodno cenovna stabovanja za mlade družine?
kako nameravajo zmanjšati razliko med revnimi in bogatimi?
Kako zagotoviti socialno varnost delavcem z nižjimi dohodki?
kako nameravajo zagotoviti dostop do zdravstvene oskrbe in dolgotrajne nega na domu, vsem slovenskim državljanom in tujcem ?
kaj je to zdaj, a se je v cerkev preselilo komunistično razmišljanje, al kako.
sicer pa je dala fina navodila kandidatom, da se fino pripravijo na ta vprašanja.
no seveda pa ni pozabila na vlogo cerkve v državi na področju šolstva, zdravstva in sociale.
Narobe je že to, da se cerkev sploh meša v politiko!Kaj jo briga? Če bi jo zanimala sociala posameznika, bi svoja imetja rasprodala in zmanjšala revščino v sloveniji!
In še nekaj, leta 2004 je Janša pošiljal pisma na verske ustanove in jih nagovarjal, naj verski voditelji nagovarjajo svoje vernike naj volijo njega! In če kdo kaj ne verjame, lahko tudi pridem do tega pisma in vam ga kopiram tu! Vsi vemo, da cerkev podpira Janšo, ni mi jasno kaj se grejo s temi vprašanje, a sedaj bo Janša ustvarjal predvovlilno kampanjo na levičarski ideologiji in če bo zopet izvoljen, bo spet pozabil, kaj je obljubljal… Te neizobražene, zmanipulirane verske fanatike pa sovražim….ker edino kar vidijo, je tisto kar jim reče duhovnik, so slepi!
Mi daš en sam samcati primer volilca, ki “vidio edino tisto, kar mu reče duhovnik.” In konkreten primer prosim.
V nasprotnem primeru trdim, da si fanatik najhujše vrste ti. Nisem namreč še videl takega fanatičnega sovraštva do vseh, ki imajo drugačni svetovni nazor od tebe. A to je ta strpnost, katere imate levičarji polna usta?
Pa še ena misel, za katero si ne delam utvar, da jo boš razumel. “Ne sodi, da ne boš sojen!”
Ne sodi, da ne boš sojen…Te tega v cerkvi učijo? Ja no , škoda ker tega Janšo niso naučili….
Analitik, pred volitvali pojdi poslušat mašo v brezjah in boš imel primerov kukr češ…Povej mi koliko starih mam je zapustilo cerkvi vse svoje premoženje ipd… Ne ti men , da nima cerkev upliva na volilce in še premočen upliv ima ampak samo za verske fanatike!
Ah, te javne šole. Posameznikov niso niti tega naučile, da se lastna imena pišejo z veliko. pa naj bo to Hrastje, Smrečje, Gabrje, Hrastje, Hrastovlje, Bukov vrh, Vrbljenje, Jelšane, Hruševo, Češnjice, Borovlje, Jablanica, Trstenik, Orehovica, Brezovica in celo Brezje, pa čeprav tam še ni postavljena džamija.
Gospod Štrukelj bi poleg borbe za višje plače moral nekaj svoje prepotentne energije preusmeriti tudi v zahtevo po izobraževanju učiteljev, da bi učence naučili malo več pravopisa.
Ah, te javne šole. Posameznikov niso niti tega naučile, da se lastna imena pišejo z veliko. pa naj bo to Hrastje, Smrečje, Gabrje, Hrastje, Hrastovlje, Bukov vrh, Vrbljenje, Jelšane, Hruševo, Češnjice, Borovlje, Jablanica, Trstenik, Orehovica, Brezovica in celo Brezje, pa čeprav tam še ni postavljena džamija.
Gospod Štrukelj bi poleg borbe za višje plače moral nekaj svoje prepotentne energije preusmeriti tudi v zahtevo po izobraževanj
u učiteljev, da bi učence naučili malo več pravopisa.[/quote]
Mik glede izobrazbe mi ne sežeš niti do kolen!Če pa pisem prosto in tako kot mi paše, je to moja stvar, če pa po pisanju sodiš človeka si pa zame enostavno bedak…
Verjamem, da se počutiš dolžnega agresivno in zaničevalno postopati zoper tistih, ki žalijo cerkev, si pač verski fanatik, edn tistih verjetno, ki celo pedofilijo v cerkvi odabrava…Kot je meni znano đamijo imajo že na gorenskem, zakaj misliš da potrebujejo dve? Se mi zdi , da islam vseno ni podjetje, tako kot je krščanstvo, verjetno ne potrebujejo 100 0 mošej, da bi bili verni…
Z drugimi besedami, kdor se odzove in postavi tvoje žaljitve v pravo luč, torej na laž, je zate fanatik.
Zanimiva logika, ni kaj. Ti bi bil dober asistent kakšnemu komisarju za vprašanje duhovščine cca. 40 let nazaj.
Seveda pa te je čas povozil, le da tega očitno še ne veš. Danes je demokracija in ni več greh hoditi v cervev.
kdaj pa je bil greh???
tudi v prejšnjem sistemu smo hodili v Cerkev, obiskovali verouk, krstili otroke, se crkveno poročili, pa nikoli nisem imela občutka, da delam kakršen koli greh.
hehe, celo Tito je bil večkrat na obiaku pri papežu, kot pa so dandanes naši politiki, a ni to čudno. Pa še lepa darila je nosil iz Vatikana.
Vidiš, prav zato je potrebno uvesti privatne fakultete. Če ste takile diplomirali, je z našim šolstvom še slabše kot sem mislil. Sploh, ker si očitno tudi podiplomski študij (najbrž politološki) opravil na kakšni tretjerazredni slovenski fakulteti. Razen če si diplomiral v Kumrovcu.[/quote]
Hehehe zanimivo, te moram razočarat ni politologija, je strojništvo…Tko da, tam slovenskega jezika res ne potrebujem…V širšem svetu mi pa pravopis materinega jezika čisto nič ne pomaga…Je demokracija ja in sami imamo pravico odločati, kaj je pomenbnejše za posameznika oz. sebe…Misliš pricatne šole, kjer bojo duhovniki poučevali moje otreoke, da so bili domobranci heroji slovenskega naroda in partizani izdajalci, raje imam nešolanega otroka, kot da bi pustil, da ga učijo teh bedarij!
Nič slabšega, kot sedaj…Prašaj Avstrice, Hrvatje, Srbe , Bosance, Nemce, Italijane kakšno mnenje imajo o slovencih in verjemi mi, da jaz nikakor nisem imel upliva na to…In verjetno nikogar zunaj ne zanima slovenski pravopis…Pa mene tudi ne zanima…Mi bolj pride prav angleščina in nemščina še celo srbsko-hrvaški, ne boš verjel…In če bojo domobranci vladali tako kot sedaj, me slovenščina nikakor ne bo zanimala…
Mik glede tvojega ljubi bog, verski fanatik kaj češ…
Prištej tam deset let pa je… Če je pa kdo obiskoval jugo šolo, si kvečjemu to ti, pa ne žali ljudi direktno, vem da te tega v cerkvi učijo, da imate tako mnenje o tistih, ki se z vami ne strinjajo ampak upam da so te tega vsak domobranski starši naučili, da ni lepo, čeprav dvomim po tvojih postih…Sicer mi pa za take, kot si ti iskreno dol maha…, ker se vam čas izteka, taki kot mi pa prihajamo šele…Očitno te to preveč boli…