Najdi forum

Splash Forum Politični čvek 28. obletnica TITOVE SMRTI, je danes

28. obletnica TITOVE SMRTI, je danes

4. MAJA 1980 je umrl JOSIP BROZ TITO.

Čas hiti, že 28 let je minilo.
Še nekaj urc manjka do tistega časa, ko so po radiu sporočili, da je umrl tovariš TITO.

Tudi na radiu sem že danes slišala sporočilo, da se spominjajo tistega časa, “leto 1980”

Takrat je bila prekinjena nogometna tekma med Hajdukom in Crveno zvezdo in dano spodnje sporočilo:
http://www.afnegunca.com/download/ag-602-za-jugonostalgike.mp3

Ja mislim, da se nekaterim res toži in kolca za tem diktatorjem in ubijalcem…

Največji krvnik Slovencev je prav TITO, Slovenskega naroda sin….

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

V spomin še nekaj linkov.

JOSIP BROZ TITO
SPOMENIK POLEG NJEGOVE ROJSTNE HIŠE,
PREGLED ODLIKOVANJ IN PRIZNANJ, TUDI IZ DRUGIH DRŽAV
http://sl.wikipedia.org/wiki/slika:Tito_spomenik1.JPG
http://sl.wikipedia.org/wiki/Josip_Broz_-_Tito

“Dan mladosti”
http://sl.wikipedia.org/wiki/Dan_mladosti

Klikaj še: ZUNANJE POVEZAVE – “poslušaj govore, songe in glej slike”

*TITO´S HOME PAG*
Speeches, song, NOB itd.:-)

Lep preostanek nedelje vam želim.

V spomin borcem za svobodo!

Na oknu glej obrazek bled
http://www.titoville.com/sound/na_oknu_glej_obrazek_bled.mp3

Hej brigade
http://www.titoville.com/sound/hej_brigade.mp3

Kovači smo
http://www.titoville.com/sound/kovaci_smo.mp3

Svobodna Slovenija
http://www.titoville.com/sound/svobodna_slovenija.mp3

Komandant Stane
http://www.titoville.com/sound/komandant_stane.mp3

Lahko noč!
Lep in uspešen začetek tedna vam želim.
sedaj je pa čas, da grem še jaz malo na dopust.:-))) Ampak ne v “Lepo našo”, tam nisem bila že 20 let.

nekateri posamezniki potrebujete liderje-vodje, saj niste v stanju sami razmišljati.
tudi narodi in ravno bivša SFRJ je dokaz.
tudi v Iraku, npr. bi bilo manj škode z diktatorjem Sadamom H.

Titova smrt meni pomeni začetek konca diktature.

PRABABI, ti in še par tukaj pisočih komunistov se ne zavedate, da je stopnjo razvoja našega kapitalizma zavrla ZKJ.
vas en par živi nad oblaki in ne pozna težkega prehoda kapitalizma, npr. v ZRN kot lokomotivi Evrope, na globalni svetovni kapitalizem.
najlaže je sanjati o minuli kao demokraciji, se ne zanašati na tuje delo in skrb.

kapitalizem se razvija.

komunizem-socializem se je razvijal, ampak kam? dol, do padca.

dvomim, da obstaja takšen čas, da bo tudi v tvoji glavi občutiti napredek.

in kam se razvija kapitalizem???

hehehehe…ohja norton, sanja svinja o k…..

norTON!
Kljub visoki starosti sem še vedno v stanju, da razmišljam sama, brez liderjev in vodij.

Kdo nas je pripeljal v Staro JUgo lahko prebereš, verjetno se jim je takrat videlo bolje za preživetje Slovencev, kot če bi šli pod Avstrijo. So ti Libeliče znane??? Upam, da!?

Zakaj pa mešaš tukaj Irak, saj smo v Sloveniji, a ne?

Ti že veš, a ne? Do konca leta 1980, si imel nesvobodo govora. Le kako si se lahko ti, enako vsi tvoji izobrazi?? Mogoče v tujini??

E, dragi norTON, mene so borci-partizani rešili, pa še mnogo drugih, ki smo bili namenjeni pogubi-izginotju! In prav zato, sem jim hvaležna.

HAHAHA, komunajzer pa nisem nikoli bila, niti med vojno, ne po njej:-))))))))

Meni spomin na JB Tita pomeni svobodo. Če bi se takrat zgodilo nasprotno, se ti sedaj ne bi jezil name.
Veš, včasih se koga z veseljem čita, a ne!? Včasih težko, je pač odvisno od osebnega razpoloženja.:-))

P.s. Pravkar so v odmevih poročali o obletnici Titove smrti. Tukaj na forumu se pa o njem ne sme pisati.:-))
No, bodi dobro, saj dober si, a ne!?
Mogoče bo oddaja uspela???
Pa lahko noč!

Imaš pa še srečo, da nimaš stražarja, jaz ga imam!:-) Pa se ne sekiram za to.:-))

norTON!
1.)
PRABABI-Komunist, kakšna čast.:-) Ma dej dej, kakšen stopnjo razvoja kapitalizma je zvrla ZKJ. Ali sploh veš, kako je bilo v stari JUgi? Hlapci, dekle, pastirji, brez pravic. Bilo je tudi nekaj kapitalistov v Sloveniji, ja :-))
2.)
A nad oblaki živimo?:-) Jaz sem še trdo na tleh, kdaj bom šla pa nad oblake, pa še ne vem, verjetno preje kot ti!?:-))))

ZRN lokomotiva Evrope. Koliko let je vladal Hitler? Če se ne motim od leta 1933 do 1945, bo držalo?? Pa nemški kapitalisti so mu dali 3 milijone mark, zmagal je s 44 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Titova Jugoslavija je bila kolk že?:-), pišejo vedno 50 + 12, aja zdej je že 13, a ne?
Še dobro, da je trajalo toliko let, bilo je vse porušeno, izropano. pa še emigracija je ves čas nagajala iz Argentine.:-))
3.)
Hudičevo malo smo sanjali, ni bilo časa, se zanašali in …, veliko smo delali, samo nekateri ne vejo, nočejo videli kaj vse se je naredilo. Niti se ne pobrigajo kaj je bilo v stari Jugi. Pa kaj bi pisala …

Kar se prodajajo sedaj, je bilo ustvarjeno po 1945.letu, a ne!?

Veš, Slovenci smo res posebni, pomešani z razno nacionalnostjo, ja,razni tokovi so jih nosili in mešali,:-)) Postali smo mešanica ljudi. Včasih so dejali, “kri ne fali”. Moj tast je dejal, da so tukaj hodili razni ljudje in tukaj pustili nekaj njihovih potomcev.:-))
Ko sem raziskovaja družinsko drevo, je do 7 kolena čist.:-)) Vsak mora pogledati za svoje korenine. Drži!:-)

Bodi dober, še naprej!:-) Pa SREČNO! Če slučajno odidem nad oblake, človek nikoli ne ve!
Pa potrudi se me brati bolj z veseljem, saj se bo ozračje izboljšalo.

PRABABI 🙂

Saj nisem vsega bral, ker nimam časa :).

PRABABI, si dejansko doživela 2. svetovno vojno?

Kakorkoli, kapo dol, še nikoli nisem preko interneta komuniciral z nekom, ki ni več toliko mlad :).

Skopušnik, živela živela, a ne verjameš? Kakor hočeš, saj 100 let še nimam, ha ha, pa še avto tudi vozim, pa pozno sem TUKAJ prišla. Pa spat se mi tudi ne mudi, sem v penzionu, mi ni treba jutri oz, danes na šiht.

Ma hudirja, še nisi šel ven v tujino?? Imaš prav, doma bodi, je najlepše.:-))

Ja, ja sama sem od starejših tukaj, kaj čem, tudi jaz bom končala.
Danes je tri leta, ko sem se prvič oglasila. Vajeniško dobo sem končala, sam vsega še ne znam, bo treba na izpopolnitev, ha ha, sam kam??

norTON pravi, da živimo nekateri nad oblaki, ja, kar tja bo treba iti.:-)))

Lepo se imej in SREČNO!

zaradi mene se lahko kapitalizem razvija v “vražjo mater”.

kapitalizem je enostavno bolj prilagodljiv razmeram in odnosom, ki si jih “izmišlja” človek, kakor komunizem.

ali drugače, v ustvarjalni dirki mu komunizem ne more slediti, še bolj drugače na dirkalni pisti močno zaostaja……možno je, da je in bo komunizem , sedmi dan (nedelja) počitek utrujenega kapitalizma, kakor box pri vožnji formule I….

žal gor ali dol idealizem, tako pač je. “Zajebano”, v več deset tisoč letni zgodovini človeka in vprašanje je, če mu ni sedaj najbolje.
jaz mislim, da mu je, že zaradi razvoja njegovega uma.sicer pa si lahko vsak sam kreira sebi lepše življenje.

uh, ko bi tole vsaj držalo!

ooooo,o
PRABABI, ti si čisto in nostalgično bitje. ja, res.
jaz ti dam vse prav, kao prav in ti želim še dolgo sodelavo tukaj.

nekega voznega reda za odhod nad oblake ni, a tam se srečamo vsi.

trudil se bom brati, velja, bral bom in “rigverc” razmišljal.

tudi ti bodi dobro.

Eee, BRAVO, tale post sem včeraj napisala in se šla potepat, ko sem se vrnila, ga še ni bilo, tudi ob eni uri zjutraj ga še ni bilo. Uh, tale moja škatlica, ali kaj je krivo temu?:-)))
No, če sem se lahko potepala jaz, so se lahko tudi zgornje lepe pesmice.:-)
Dolenjski maratonec MS, bi v tem času preplaval 75 km Ljubljanice.:-)
Glavno je, da se je post pojavil.:-) Pa mogoče kakšnega razveselil?:-)))

Ja, na dopust bo potrebno, me je povabila gospa enga tajkuna.:-) Več nas bo, bomo ogledali “vile” na otokih ob Jadranu. Jih je menda kar nekaj, od levih in desnih posvečencev. Samo paziti moram, da ne padem po nesreči v morje, včasih se zgodi kaj “nepredvideno”. Če me ne bo, me je gotovo pohopsal morski pes. Lahko mi verjamete, ali pa tudi ne!:-))
Mudi se, lepo se imejte in lp.

NorTONČEK,

Ti imaš vedno prav, ali ne?? Pravkar sem videla, še nič brala, ni časa. Saj veš, da povem vsakemu v obraz, kar zasluži, tudi tebi in vedno z imenom PRABABI, čeprav bi se lahko skrila.
Ne, ne bom se! Bi se pa lahko. Kar sem pisala je vse res. Tudi posredovani linki so resnični.:-)) Saj novinarji odgovarjajo za svoje pisanje!

Če me imaš za “komunistko”, je tvoja stvar. Ja, zgleda, da zastopam vse starejše, mi je pač naložena ta naloga. Ne bo dolgo trajalo.

Tukaj na MON-u so tudi še drugi, ki zgodovino poznajo kar precej nazaj in se bom z lahkoto poslovila od MON-a. Kadar se bom. Nikdar ne reci nikoli!!
Tudi tega se držim!

Prav danes je tri leta od kar sem se pojavila tukaj na MON-u.

Razmišljaš lahko tudi v rikverc, pazi pa, da se ne zaletiš.:-)) v RIKVERC.:-))
Ni kaj, mi gre zelo na smeh. Pa veliko dela imam in je škoda časa za “đabre”.

Lepo se imej! Bodi dober, saj dober si, ali ne?:-))

p.s.
Kdaj bo tole prišlo je pa vprašaj! Slabo kaže!!!

Lp. PRABABI

oh, PRABABI, praviš, da zastopaš vse starejše.
“bejž no”, si boš jeznih nakopala.
komunistka? to je res prehudo, ne nisi. pa tisto v Titovini ustvarjeno je že “zaroštalo”, saj verjetno veš kako to gre,vsi “roštamo”. in veš, kaj je Tito pravil: ” na mladih se gradi”.
jaz še samo “rigverc” razmišljam in v slabem iščem dobro.

veš, da mi je novo ime všeč, še malo ga bom dopolnil,
vate “nori TONČEK”…….če srečaš kakšnega Tončka, tvoj je.

Da Ti odgovorim,
nekoč mi je pred nos prišlo, si prav Ti sam napisal: “nortončka”, ne bi zaupal nikomur. Prav zato sem napisala tako, kot sem, mogoče bi bilo boljše “norTON-čka”.:-) Nič hudega-slabega nisem mislila,:-) si pač izbral tako ime, žal.
Malo smešno je brati, ja.:-)) Tudi nekateri Tončki in Tončke so moji.:-)

Sem prišla pogledat, če je kaj prišlo.:-))
Bom kar ugasnila, da se ne bom motila, ob sprehajanju mimo.

Čau.

dobro,
potem pa bom Tonček.

sedaj pa še malo o politiki in ne ljubezni.
katero stranko naj volim? ubogal te bom.

Zakaj se danes ne sme govoriti o Titotu?Zato ker je bil sam delavec in je bil za delavski razred!!!Ker druzbeni eliti ne gre v glavo kako je lahko tak clovek vodil celo Jugoslavijo…ker tem mandeljcem se Slovenije ne uspe brez skandalov…

In se …cel svet ga je spostoval,mi ga pa pljuvamo…in to ravno Slovenci…kdo se je po vojni najbolj gospodarsko razvijal v Jugoslaviji?In mi si jemljemo pravico da zanikamo njegov obstoj??!!

Kaj sanjaš, kdo ti jemlje pravico?

New Report

Close