Najdi forum

Splash Forum Politični čvek 28. obletnica TITOVE SMRTI, je danes

28. obletnica TITOVE SMRTI, je danes

Nobeden ne zanika njegovega obstoja, poskuša se vam samo dopovedati, da kult osebnosti, ki ga je KPJ ustvarila, ni realen. Da je v času njegove vladavine bilo storjenega tudi dosti slabega.

Ali ni tudi to, kar počenjajo okoli JJ njegovi privrženci tudi zelo blizu kulta osebnosti

PRABABI piše:

Veš, Slovenci smo res posebni, pomešani z razno nacionalnostjo, ja,razni tokovi so jih nosili in mešali,:-)) Postali smo mešanica ljudi. Včasih so dejali, “kri ne fali”. Moj tast je dejal, da so tukaj hodili razni ljudje in tukaj pustili nekaj njihovih potomcev.:-))
Ko sem raziskovaja družinsko drevo, je do 7 kolena čist.:-)) Vsak mora pogledati za svoje korenine. Drži!:-)

TONČEK vprašuje:

Slovenci živimo in naseljujemo, dokaj ugodne prostore in smo res na prepihu in ta sigurno ugodno deluje na narod. (jasno pri popolni asimilaciji)….kdaj drugič več.

malo mi razloži čistost, 7 koleno, svoje korenine, drevo….

malo pa me spominja na leta 1933-1945 v eni evropski deželi.

ni drevesa brez korenin, tudi v naši domovini ga ni.

Kdo nas je pripeljal v Staro JUgo lahko prebereš, verjetno se jim je takrat videlo bolje za preživetje Slovencev, kot če bi šli pod Avstrijo. So ti Libeliče znane??? Upam, da!?
[/quote]

hehe, kolkor jaz poznam libeličane, bi jih tričetrt raje požrlo izgubo “slovenstva” za boljši standard. preostalih četrt se je pa itak preselilo tja dolgo po plebiscitu

Nobeden ne zanika njegovega obstoja, poskuša se vam samo dopovedati, da kult osebnosti, ki ga je KPJ ustvarila, ni realen. Da je v času njegove vladavine bilo storjenega tudi dosti slabega.[/quote]

v času NJEGOVE vladavune, je bilo veliko manj slabega, kot je danes!!!

če ti najdeš svoje prvotne korenine, ti bodo dali nagrado ziher, še za 7-8 generacij je težko, zato imamo prav vsi samo drevesa, korenin nihće ne pozna!

Nobeden ne zanika njegovega obstoja, poskuša se vam samo dopovedati, da kult osebnosti, ki ga je KPJ ustvarila, ni realen. Da je v času njegove vladavine bilo storjenega tudi dosti slabega.[/quote]

v času NJEGOVE vladavune, je bilo veliko manj slabega, kot je danes!!![/quote]

Pa da združim odgovor obema.
Ninej, upam da se hecaš, ker zrela oseba ni zmožna tega izjaviti.
Boom, kult osebnosti se je poizkušal ustvarjati z Drnovškom a so ga svojci ustavili, za Janšo pa še dosti manjka do tega.

Vzemi v roke otrosko enciklopedijo in poisci podatke o Titotu???….v soli se ne ucijo o njem …otroci komaj vedo kdo je to bil!Toliko o tem kdo ga zanika…Titova mladinka s ponosom

Boom, kult osebnosti se je poizkušal ustvarjati z Drnovškom a so ga svojci ustavili, za Janšo pa še dosti manjka do tega.[/quote]

hahaha, ne prav nič se ne hecam, pa mi ti povej, kateri so tvoji predniki 10 rodov nazaj, če nisi plemič, ali kralj, bo zelo težko.Recimo tvoji predniki iz leta 1800- 1850 (da bo malo lažje), ajd da te vidim.

Boom, kult osebnosti se je poizkušal ustvarjati z Drnovškom a so ga svojci ustavili, za Janšo pa še dosti manjka do tega.[/quote]

hahaha, ne prav nič se ne hecam, pa mi ti povej, kateri so tvoji predniki 10 rodov nazaj, če nisi plemič, ali kralj, bo zelo težko.Recimo tvoji predniki iz leta 1800- 1850 (da bo malo lažje), ajd da te vidim.[/quote]

Pa si čisto sigurna, da si na pravega naslovila vprašanje? Nekam zlo si mimo.

Zanikati ali ne omenjati sta dve popolnoma različni stvari oz. pojma. Da pa se je spremenil odnos in način podajanja polpretekle zgodovine je pa dejstvo. Vendar zopet na škodo slovenske, žal. Upam, da bo stroka kmalu preiskala čas in delovanje KP in njenih voditeljev. Vendar ne v obliki komunističnih pamfletov kakršnih smo bili mi deležni v šolah ampak resnico.

hahaha, ne prav nič se ne hecam, pa mi ti povej, kateri so tvoji predniki 10 rodov nazaj, če nisi plemič, ali kralj, bo zelo težko.Recimo tvoji predniki iz leta 1800- 1850 (da bo malo lažje), ajd da te vidim.[/quote]

Pa si čisto sigurna, da si na pravega naslovila vprašanje? Nekam zlo si mimo.[/quote]

haha, sem mal pobrkala, ja.

ampak vseeno se ne hecam, dokler je on živel, veliki večini ni nič manjkalo, kaj je bilo pa po njegovi smrti in do osamosvojitve, je pa drugo vprašanje, no pa če še dodam : še nekaj mesecev pred njegovo smrtjo, ko itak ni mogel sam več delati.

Ta klavec slovenskega naroda si ne zasluži lepe besede.

“veliki večini ni nič manjkalo”
To je tipičen tvoj odgovor. Ravnaš se po načelu- če se meni ni zgodilo potem se pač ni zgodilo-. Govoriti, da večini ni nič manjkalo, je tiščanje glave v pesek. Če se ozreva samo na zelo zgrešeno ekonomijo, ki se je dvakrat grdo sesula, saj je bila vodena po političnem sistemu kadrovanja. Da je bila vodena dvojna politika do državljanov, ki so imeli dovolj visok položaj v ZK in tistih ki to niso bili. Dvojne trgovine, zopet za naše in ostale. In še dosti bi se tega lahko napisalo. Priznam pa , da je bilo dosti tudi dobrega narejeno in bi bilo zelo vredu če bi se lahko pobralo pozitivno iz vseh sistemov ter sestavilo le en vredu. sam kaj čmo to je le utopija.

Pod Hitlerjem tudi veliki večini Nemcev ni nič manjkalo.

opa, opa. Mislim, da bi bilo potrebno ali vsaj fer ločevati povojno obdobje na vsaj dva dela: na tistega do leta 1980 in tistega po tem. Vem, tvoj izgovor bo na posledice akumuliranih “grehov” prvega obdobja, tako kot se trenutna vlada izgovarja na prejšnjo, ampak to glih ne pije vode čisto.

[/quote]

No, to pa je za lase privlečeno. In kje so se tiste druge nahajale?

V splošnem pa bi lahko rekli nekako takole: včasih je obstajala ena partija, danes jih je pa več. Vse to, kar pišeš, je po mojem mnogo bolj značilno za današnji čas. Edina združba, ki je morda čutila pomanjkanje, je bila RKC – pomanjkanje oblasti in vpliva. Pustimo premoženje. O tem se je neka vernica ne nekem drugem forumu izrazila nekako takole: za tisto, kar bi po Jezusovem zgledu morala Cerkev sama poskrbeti (razdeliti premoženje med ljudi), je v prejšnjem sistemu poskrbel Bog.

vse to je dobro, res in objektivno, kar si napisal.
žal mi je, da ninici ni jasno……počasi pa ji mogoče bo.

če si mislil mene, mi prosim povej, kaj mi ni jasno, torej???

razmišljam približno tako kot Boom, ti očitno pa kot boss.

bom pa nekaj vprešala velepametne glave, kdaj se je začel sesuvati monetarni sistem v Jugoslaviji, danes smo zelo blizu tega, da se zgodba ponovi.

Poglej, jaz nikjer nisem omenjal RKC, ker mi je ta tema bolana. Ti jo pa kar naprej ven vlečeš, ne vem a je to tvoja edina tema. Kar se tiče dvojnih trgovin, sam tega nisem doživel sem premlad, zato se pač zanašam na povedano oz. slišano s strani staršev. Prvi ekonomski zlom se je zgodil v 60-tih in ni imel nič skupnega z vojnimi dogodki kot hočeš prikazati. Graditi se je moralo pa če je bila računica pozitivna ali pa ne, samo da se je rezalo trakove. Zaradi predemenzionirane in neprimerne industrije pa imamo posledice še sedaj. Ne nazadnje se je morala ukiniti proizvodnja protitočnih raket, ki so jo preselili v makedonijo. O njihovi kvaliteti pa si lahko bral v dnevni kroniki. Pa še dosti tega je.

bom pa nekaj vprešala velepametne glave, kdaj se je začel sesuvati monetarni sistem v Jugoslaviji, danes smo zelo blizu tega, da se zgodba ponovi.[/quote]
V 60-tih z začetkom ekonomske krize, inflacije, ki se je delno popravila z krediti. Le te smo dobili kot nadomestilo vojne škode. Ko je še to pošlo pa je voz šel navzdol do Markovičevih črtanj nul.

bom pa nekaj vprešala velepametne glave, kdaj se je začel sesuvati monetarni sistem v Jugoslaviji, danes smo zelo blizu tega, da se zgodba ponovi.[/quote]

naj bo vse prav, tako kakor misliš.
ja, meni je razmišljanje bossa blizu, buma pač ni in me ne moti, je pa preveč idealizarano blizu partijskega.

po moje je bil monetarni sistem SFRJ vedno slab in je bil vedno v sesuvanju, prvo meni znano krizo je doživel leta 1965, takrat je uveden tudi novi dinar, kasneje leta 1978 in nazadnje je poskušal to reševati A. Markovič leta 1989.

No tud danes so trgovine samo za naše.
Kar pojdi v parlament na malico če moreš. Pa še poceni bo.

Meni se ne zdi bolano debatirat o največjih parazitih proračuna in morda tudi virih zadolževanja. Vsi jamramo o preveliki davčni obremenjenosti. Je morda že kdo izračunal za koliko bi se razbremenilo gospodarstvo in posamezniki, če bi se RKC vrnilo res le tisto, kar ji pripada, to je Jezusova zapuščina?

…ki so morda tudi lče slišali od nekega znanca, ki mu je povedal sodelavec, ki…

Vsekakor smo te zlome občutili mnogo manj kot občutijo danes zlome svojih podjetij recimo delavci Mure, Palome ali Iskre Emeco.

Ko pa govoriš o predimenzioniranosti, pozabljaš na to, da je bil trg takrat mnogo večji, pa tu ne štejem le prostor bivše države, temveč je potrebno dodat še Neuvrščene. Vedno pozabljate povedat tudi, da je bilo že takrat precej podjetij, ki so prvenstveno izvažala na zahod.

Vsekakor smo te zlome občutili mnogo manj kot občutijo danes zlome svojih podjetij recimo delavci Mure, Palome ali Iskre Emeco.

Ko pa govoriš o predimenzioniranosti, pozabljaš na to, da je bil trg takrat mnogo večji, pa tu ne štejem le prostor bivše države, temveč je potrebno dodat še Neuvrščene. Vedno pozabljate povedat tudi, da je bilo že takrat precej podjetij, ki so prvenstveno izvažala na zahod.

Me pa res zanima kako bi se ti odzval če bi bil takrat v službi. V bajnem socializmu je v krizi takrat oče dobil le toliko plače kolikor so imeli naročil. Ni bilo nobenega zagotovljenega OD. Toliko v vednost.

New Report

Close