3 ENOSTAVNI KORAKI DA POSTANETE ORGANIZIRANI
Če to ni za ponoret: pridem ob osmih v službo, niti ne odklenem pisalne mize, ni časa, že bezljam sem in tja …. vse po naročilu. Spet skušam nekaj stvari preložiti iz predala na mizo, mi ne uspe, me spet kličejo in spet sem odsotna iz pisarne eno uro in pol. Pridem nazaj okrog 11. ure, miza še vedno nepripravljena za delat, jaz pa vsa prepotena in utrujena, kot bi bil za menoj že 10-urni delovni dan!!! Za znoret. In potem ponovno na sestanek, pisanje blebetanja, hitra izdelava protkola v PC-ju, pa spet bezljanje. Ljudje božji, kako naj bom še z vami, ko mi ni dano!
Bomo spet vstajali ob štirih zjutraj, zlikali perilo in se oglasili na net? Ne bo druge, kajti začetki letošnjega leta v službi so porazni. In ko sem namesto malice oz. kosila, ki bi naj ga imela pred eno uro in pol pokukala sem gori, sem na “mojem uspehu” našla tole: danes berilo zame kot nalašč !
—————————-
Ljudje delujemo povsem drugače, če imamo urejeno okolje, kjer živimo in delamo. Človeka pogosto lahko spoznamo po tem, kako urejeno ima stanovanje, pisalno mizo, omare itd. Predstavljamo vam tri enostavne korake, kako lahko postanete organizirani.
1. Predajte se.
Odločite se, da boste naredili vse, kar je potrebno, da postanete organizirani.
2. Začnite!
Začnite z malim. V začetku organizirajte le eno stvar v dnevu, ali v tednu. Na primer: v prvem tednu bom uredil podatke v računalniku, v drugem tednu bom uredil predal pisalne mize. Motivirani boste postali, če boste začeli z zelo majhnimi stvarmi. Videli boste, kako odlično se zaradi tega počutite. Potem nadaljujte z vse večjimi opravili.
3. Naredite urnik.
Določite datum in uro začetka urejevanja stvari. To je zmenek, ki ga ne smete izpustiti in vas bo motiviral, da boste vsaj začeli urejevati. Ko se čutite dovolj pogumni, začnite čistiti. Zagrabite veliko vrečo in vanjo vrzite vse, česar ne potrebujete. To je velik korak. Če stvari niste uporabili eno leto ali več, naj vas nič ne ovira pri tem, da se jih znebite ali jih daste komu, ki jih bo potreboval.
———————————————
Po tem, kakšno imam danes jaz pisalno mizo, bi človek lahko dejal, da sem “blazno umirjen” človek, organiziran pri delu, ker imam mizo praktično še vedno prazno! Ha, ha, ha! In začela sem: predala sem se že, ker sem se že odločila biti ………. organizirana !!!!! In zdaj delam na tem, da bom organizirana. Danes bom samo še tukaj gori ! Drugi teden bom začela delati službene stvari …..
4. zabremzate (po domače ustavite konje)
A) globoko zajamete sapo in :
od te minute dalje
začnete imeti sebe radi do te mere, da
se redno prehranjujete,
vzamete par minut odmora vsaj vsakih nekaj uric
in oddelate kar se pač v normalnem delovnem času
da brez norenja in …….
kajti na koncu prej ali slej telo samo ustavi konje, ko
pregori ali pa se tako ali drugače vrtimo v začaranem krogu.
B) se naučite mirne duše reči NE
(bolje prva kot zadnja zamera ne de)
Škrat je teoretično jako klever ne de:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
P.V!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobro jutro !
Dan se že daljša in vse bo bolje,za vse več časa,ko bo
svetlobe sončne več,ki energijo zliva na ta svet,pa bomo
polikali in pospravili,še za zvončke nabirat bo čas.
A ne ?
Za tisto goro papirjev po pisarnah pa…nerodno je,odkar
moramo dokumente 10 let hranit,prej se je dalo tista 4 leta
počakat in vse skupaj stran vreči,pa je bilo pospravljeno…
Lep dan!!!