3 svetovna
Zelo malo verjetna. Dva enakovredna tekmeca ponavadi samo merita moči, lajata in razkazujeta mišice, napade pa ponavadi noben, ker bi to bilo obema v škodo. Če bi šlo za versko ideologijo, je druga slika, ampak Putin je racionalistični(ateistični) vodja, tako da, kaj bi mu naj vojna z Ameriko in Evropo točno prinesla? Da povračilno izbrišejo Moskvo z zemeljskega obličja, v kolikor bi si drznil vreči atomsko na katero izmed evropskih mest?
Šorli, 18.11.2024 ob 17:33
Vse je možno Putin je vsega zmožen. Bajdna pa naj odstavijo že demence.
Preko vsake mere ga izzivajo. Temu zdrogiranemu neprištevnemu Zelencu dajejo v roke najmočnejše orožje, vse skupaj vodi dementna kreatura v plenicah in še nekaj vazalov iz Evrope.
Če ne odstavijo in utišajo teh krvoločnih, pobesnelih hijen, ki se zaganjajo v Rusijo, se bo končalo zelo slabo.
Vse je pohlep po ruskih rudnih bogastvih. Že zdavnaj je Hilary Clinton rekla: “Pa ne more vendar imeti ena Rusija vseh teh bogastev samo zase”
Pogoltni so, kradli bi. Kot kradejo že ves svoj obstoj.
Ne bo dobro, res ne bo. Za nikogar in nič na tem ubogem planetu.
Se je že začela, samo Slovenija tega še ne dojame.
Kot se 2.sv vojna ni začela 1941 aprila, ampak uradno septembra 1939 z napadom Nemčije in Rusije na Poljsko.
Aneksacija Avstrije Marca 1938, zasedba Češke Sudetenland Oktobra 1938.
Rusija in Kitajska pravita, da nista le zaveznici ampak nekaj več kot to. Iran pošilja drone in napada Izrael, da slabi Američane na BV, Rusi slabijo Evropo in ZDA, Severna Koreja pošilja vojsko v pomoč Rusom, Belorusija z svojim teritorijem, Sirija v zahvalo za obstoj Asadove diktature. Koalicija je jasna kot beli dan. Zraven so priklopljeni še kakšne BRICS države in satelitske države kot so Mongolija, razni XY..kazakstani.
Sumljivi se mi zdijo Turčija, Madžarska. Obe imata težavi z Evropo in interesi utegnejo biti močnejši od humanosti!
Anonimno 10977, 19.11.2024 ob 06:26
Se je že začela, samo Slovenija tega še ne dojame.
Kot se 2.sv vojna ni začela 1941 aprila, ampak uradno septembra 1939 z napadom Nemčije in Rusije na Poljsko.
Aneksacija Avstrije Marca 1938, zasedba Češke Sudetenland Oktobra 1938.
Rusija in Kitajska pravita, da nista le zaveznici ampak nekaj več kot to. Iran pošilja drone in napada Izrael, da slabi Američane na BV, Rusi slabijo Evropo in ZDA, Severna Koreja pošilja vojsko v pomoč Rusom, Belorusija z svojim teritorijem, Sirija v zahvalo za obstoj Asadove diktature. Koalicija je jasna kot beli dan. Zraven so priklopljeni še kakšne BRICS države in satelitske države kot so Mongolija, razni XY..kazakstani.
Sumljivi se mi zdijo Turčija, Madžarska. Obe imata težavi z Evropo in interesi utegnejo biti močnejši od humanosti!
Zanimiva tema z nekaj novimi pogledi. Tega je – vsaj po mojem mnenju – zelo vredno prebrati in razmisliti. Ob njem me je prešinilo, da vse ni tako, kot se nam zdi na prvi pogled.
Ena stara2, 19.11.2024 ob 11:46
Zanimiva tema z nekaj novimi pogledi. Tega je – vsaj po mojem mnenju – zelo vredno prebrati in razmisliti. Ob njem me je prešinilo, da vse ni tako, kot se nam zdi na prvi pogled.
Ko razmišljamo o morebitni vojni, sploh nekem začetku, imamo malce skrivljene predstave o tem, kako naj bi se vojna začela, potekala.
Verjetno si nas večina predstavlja vojno tako, da neka država/skupnost zbombardira neko drugo.
No, ni nujno tako.
Skrb vzbujajoča so čudna zavezništva med državami, države se grupirajo, med samo podpirajo, pomagajo z orožjem. Kitajska, Severna Koreja, Rusija….ne zdi se mi, da bi te države samo prijateljevale zaradi nekih višjih ciljev povezati svet.
ZDA, Izrael je spet naveza, zraven Ukrajina, Evropa.
Tu je treba izpostaviti, da je Evropa v povsem drugačni situaciji kot ZDA. Zaradi same lokacije. Torej ZDA se Rusije ne boji tako zelo, Evropa se, prijateljuje z ZDA, ker upa na vojaško kritje, če V Evropi slučajno zaropota. Rusija opazuje Ukrajino in odnos vseh ostalih držav in potem te države razvršča na seznam prijateljev in sovražnikov.
Spet. Evropa je ob Rusiji. Seveda se Finska trese, Latvija, Estonija, Litva. Nekaterim se zdi, da se je Rusom slabše zameriti.
Imamo še nekako tretjo stran. Irak, Iran s Palestino. Ti Evropo že osvajajo!
V ozadju pa je seveda denar. Vojna ustvarja dobičke.
Kako pogoltnost ustaviti? Ker tisti, ki imajo denar, bodo že poskrbeli zase!
Še malo o začetku vojne…če je vojna tudi ostalo, ne samo bombni napadi, smo v vojni že nekaj časa.
Hekerski napadi. Samo pri nas lani, letos MB UNIVERZA,, ustavljanje dobave energentov…a ni za sodobnega človeka v Evropi grozljivo, da je pozimi brez ogrevanja, elektrike, virov energije? A ni težko, če nas je strah, a bo elektrika, bodo izpadi? Ne, da je težava samo ogrevanje. Cel sistem, družba, gospodarstvo je od tega odvisno.
Kaj se je že lani dogajalo v Severnem morju?
Kaj se dogaja letos s kabli na tistem koncu?
Smo res varni? Smo popolnoma prepričani, da živimo v svobodi?