Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Najbolj nevarni so ravno tisti, ki so tako močno prepričani v svojo resnico, kot edino ta pravo.

Če ne ohraniš mirne krvi, ni to zaradi tvoje sestre, ampak zaradi tvojih prepričanj.

Tako, kot je mož pretepel ženo, ker mu je potegnila živc, tako boš ti nekoga skurcala. Če ti nekoga ne pretepeš, ker nisi moški, še to ne pomeni, da si kaj boljša in da je učinek tvoje jeze kaj prijetnejši.

Seveda vsak zagovarja svoje razloge za svoja dejanja, ki temeljijo na njegovih (ta pravih) prepričanjih. Mož bo povedal, da jo je pretepel, ker si je zaslužila, tako kot ti rečeš, da si je nekdo zaslužil tvojo jezo.

So stvari, ki so obsojanja vredne in so stvari, ki se jih obsoja, čeprav tega niso vredne. Na forumu je kar precej tega slednjega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Krivokljunčica to je vse res, a ti lahko nestrinjanje in konec koncev obsojanje pokažeš tudi na povsem miren in kulturen način. Brez žaljenja, brez kričanja… In ravno v tem je razlika.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Seveda si. Le ti misliš, da imaš bolj prav in s tem večjo pravico se nad nekom zgražati ali jeziti.[/quote]

Tukaj si pa na spolzkem terenu. Resno. Bom še bolj nazorna. Mož premlati ženo. Ona gre v varno hišo (če ima srečo). Po moža pridejo možje v modrem in ga nič kaj nežno ne strpajo za rešetke oz. mu izstavijo plačilni nalog. Če sem jaz sestra te žene, misliš da moram ohranit mirno kri, da ja ne bom označena za ENAKO temu možu?

Res, včasih ne veš prav dobro, kaj napišeš.

So stvari, ki so OBSOJANJA VREDNE in jih je treba preganjat na vsakem možnem koraku, brez milosti…..[/quote]….tudi na način, ki ga je uporabil ta mož…..
Po principu zob za zob…. 🙁

K. a ti je spodrsnilo na spolzkem terenu? :)))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Najbolj nevarni so ravno tisti, ki so tako močno prepričani v svojo resnico, kot edino ta pravo.[/quote]

Robi, vem da nisi neumen, tako da me preseneča tvoje gonjenje za vsako ceno. Za nekatere stvari imamo Zakon, ki nas ščiti (čeprav je marsikdaj tako samo na papirju). Jaz bom VEDNO vedno brez izjeme reagirala, če bom kje srečala kakršnokoli mučenje otrok. živali, ljudi. To mi je nedopustno in če sem zaradi tega v tvojih očeh nespametna, be it. Sem dost bla v teh krogih, da vem, kaj je tisto, kar zares vžge (in to ni lepa beseda).

Ste pa smešni vsi skup, kako ste se zagreli zame :))

@japki: sem kje kričala in žalila? Tudi za Jasno in glasno in še marsikoga bi lahko rekli, da so nesramne in žaljive, pa vendar tisti, ki zna prebrat, prepozna resnico v vsebini, ostali pa se pač obesijo na “energijo” okoli besed.

In kako pride do tega, da ti potegne živc ?
Ker te ne upošteva ?
Zakaj pa se prej ne umakneš in s tem ne dovoliš, da bi ti kdo potegnil živc ?[/quote]

Ne. Virtualno mi lahko potegne živc samo določen način mišljenja, nikoli oseba, saj je jasno ne poznam. Tudi sicer je pametno ločevat med mnenjem in osebo. Saj tudi s prijatelji nimaš vedno enakega mnenja, kajne, pa to še ne pomeni, da si tiho in prikimavaš, ampak poveš svoje mnenje. Ljudje igramo različne vloge v različnih govornih (in pisnih) položajih, to je del funkcionalne pismenosti, ki se je večinoma in najprej izvaja institucionalno (torej preko izobraževalnih ustanov).

Zakaj bi se umikala? Mnenje je mnenje in me bo zadelo ne glede ali ga preberem zjutraj pred kavo ali zvečer po prijetnem dnevu. Razlika je le v tem, da kdaj zamahnem z roko, če ocenim, da ne bo haska od mojega pisanja, drugič pač napišem. In po drugi strani res ne delam evidence, kak določeno pisanje na koga vpliva. Kot si že sam napisal, toje odvisno od vsakega posameznika 🙂 Če se ob nečem “razburim”, kot ti temu praviš, pač se. Dejansko pa se tule razburim res redko, čeprav kdaj bolj “na trdo” napiše. MOgoče s emoraš pa ti vprašat, zakaj nekatere “trde besede” vzameš kot izbruh.

Dobro, to so skrajnosti in je prav, če ljudje reagiramo.

Zdaj debatiramo o virtuali in o samskih, ne pa o nasilju in mučenju živali.:)
Ne bom ponavljal, je Marko že napisal.

Dobro, potem pa še enkrat.

Jamranje te dela žrtev. In kot žrtev samo sebe tlačiš v pasivnost, v podrejen položaj. Zaradi jamranja in jeze na druge ne bo tvoja situacija nič boljša, kvečjemu samo sebe ohranjaš v statusu quo.

In ja, negativizem ni kul. Obrni ploščo in potem poročaj (ali pa pač ne hehe)

Se strinjam, da je pametno ločevati. Zame je to prav tako izmenjava mnenj. Problem nastane, ko se neka tema sprevrže v “ad-hominem” debato.

Kakšen način mišljenja pa ti potegne živc ?
Na kaj te spomni ?

Vzamem jih zato, ker to doživljam, kot izbruh. Saj sama prav tako praviš, da se včasih razjeziš in izbruhneš. Torej sva nekje na isti valovni dolžini, le da imaš ti dobre razloge za svoj izbruh, jaz pa jih takrat ne vidim. 🙂

Aha..Torej ne maraš občutka, da si žrtev in nemočna ?
Ne preneseš jamranja ?

Ne preneseš jamranja ?[/quote]

Jamranje je za pussyje! Ko se zavestno (čeprav mnogo ljudi misli, da jih usmerja usoda) odločiš, da boš raje jamral kot reševal lastno situacijo, ja, gre za jamranje. In ko po vseh poskusih ugotoviš, da tvoja (oz. pač tistega ki ima težave) pot še vedno ne pripelje do želenega rezultata, pa ne spremeniš načina, taktike, ampak se vdajaš samopomilovanju, no, to je res neumno.

Vsi smo kdaj šibki in nemočni in brez energije, če ti je pa to vzorec, se moraš pa samo zbrcat v rit.

Kdo bo reševal naše življenje, če ne ravno mi sami? drugi nam lahko pomagajo, so nam v oporo, ne morejo pa naredit stvari namesto nas. Ujčkanje v primeru, ko se nekdo cikla v lastnih razmišljanjih, za moje pojme ni rešitev.

Ne preneseš jamranja ?[/quote]
krivokljun, mogoče pa gre pri tebi za strah pred občutkom nemoči, pa potem na vrat na nos delaš vse samo zato, da nisi žrtev oz. da drugim ne daješ občutka, da te nekaj tare. Da fejkaš svojo pokončno držo. To pa zna biti še slabše kot pa nekaj časa stagnirat pa se magari smiliti sami sebi, pa pustiti da čas naredi svoje, da se stvari zjasnijo in se izkaže, da morda le ni bilo tako slabo in je res bilo bolje počakati na neko konstruktivnejšo rešitev.

Včasih pa ravno takrat ko vržemo puško v koruzo, se od nekod pojavi rešitev. Ja, tudi to se dogaja. Pa ne vem zakaj tako impulzivno in krčevito zatrjuješ (ko mački stopi na rep, ta zacvili), da je smiljenje samemu sebi za reve? Ja, to že vsi vemo, ni treba tega obešati na veliki zvon. Mogoče gre zgolj za to da tebe nekaj tare in tega ne zmoreš rešiti, pa kot sem že napisal, mogoče fejkaš pokončno držo.

lol Pa en da si se našel v mojem opisu, ribero? Razumevanje ti ni je neka jaća strana? 😉

Verjemi, pri stvareh ki so mi pomembne, sem presnet trezna in realna.

Khm, khm… 🙂

Jaz tudi jamram. Res. Pa se kljub vsemu ne vidim kot žrtev. Ali pa se?
V glavnem, hočem povedat, da hkrati z jamranjem tudi “bemtim”. In vsekakor delam stvari naprej, oz. nisem v stilu, da bi sedela in čakala, da se bodo stvari same od sebe spremenile meni v prid.

Ok. Mogoče se vidim kot žrtev. Lahko pa povem, v svoj zagovor, da me to še ne spravi v pasiven položaj.

Ne vem, zakaj ne bi smela jamrati…

Spet impulzivna reakcija, torej sem ti z nečim stopil na rep. Če tebi ni razumevanje močnejša stran, pa preberi kaj je napisala it:

S tem je it. zadela žebelj na glavico.

Z jamranjem skušamo pri drugih vzbuditi občutek sočutja….. Mogoče pa to koga iritira tako zelo, da takih ne prenaša, ker tega občutka sam nima? 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Za koga je pa potem jeza in hudovanje nad mišljenjem drugih? Namreč ljudje bomo še vedno razmišljali različno, ne glede na tvojo, mojo, našo jezo. Boš z jezo spremenila svet? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Najbolj nevarni so ravno tisti, ki so tako močno prepričani v svojo resnico, kot edino ta pravo.

Če ne ohraniš mirne krvi, ni to zaradi tvoje sestre, ampak zaradi tvojih prepričanj.

Tako, kot je mož pretepel ženo, ker mu je potegnila živc, tako boš ti nekoga skurcala. Če ti nekoga ne pretepeš, ker nisi moški, še to ne pomeni, da si kaj boljša in da je učinek tvoje jeze kaj prijetnejši.

Seveda vsak zagovarja svoje razloge za svoja dejanja, ki temeljijo na njegovih (ta pravih) prepričanjih. Mož bo povedal, da jo je pretepel, ker si je zaslužila, tako kot ti rečeš, da si je nekdo zaslužil tvojo jezo.[/quote]

Pa ti ločiš morda med upravičenimi in neupravičenimi vzroki za jezo?

Čeprav imaš na neki ezoterični ravni morda prav, ampak ljudje imamo neke vrojene moralne norme in te skoraj enotno vsem rasam in narodom pravijo, da se lahko upravičeno zgražamo nad nekom, ki je zagrešil nekaj slabega.
Če bi krivokljun sestrinega brata, torej svojega svaka, udarila, ker bi ji nekaj najedal in bi se sporekla, bi se zgražali nad njo.
Če bi ga udarila, ker bi brutalno pretepel njeno sestro, se vsaj potihoma, verjetno pa kar odkrito, ne bi.
Upam, da znaš ločevati med takšnimi stvarmi. Ker človeštvo kot celota ima to kar dobro pošlihtano.

Khm, khm… 🙂

Jaz tudi jamram. Res. Pa se kljub vsemu ne vidim kot žrtev. Ali pa se?
V glavnem, hočem povedat, da hkrati z jamranjem tudi “bemtim”. In vsekakor delam stvari naprej, oz. nisem v stilu, da bi sedela in čakala, da se bodo stvari same od sebe spremenile meni v prid.

Ok. Mogoče se vidim kot žrtev. Lahko pa povem, v svoj zagovor, da me to še ne spravi v pasiven položaj.

Ne vem, zakaj ne bi smela jamrati…[/quote]

No, zelo veliko ljudi pa dejansko samo jamra, brez akcije.

Seveda vsak zagovarja svoje razloge za svoja dejanja, ki temeljijo na njegovih (ta pravih) prepričanjih. Mož bo povedal, da jo je pretepel, ker si je zaslužila, tako kot ti rečeš, da si je nekdo zaslužil tvojo jezo.[/quote]

Pa ti ločiš morda med upravičenimi in neupravičenimi vzroki za jezo? [/quote]
Mož je tudi ločil med upravičeno in neupravičeno in jo je zato počil.

Bravo, On_

Vsekakor vredno razmisleka (še sploh pri tistih, ki jih jamranje tako zelo moti).

Mož je tudi ločil med upravičeno in neupravičeno in jo je zato počil.[/quote]

Mislim, da sem na dovolj široko pojasnila. Ampak seveda je tvoja odločitev, da jemlješ stavke iz konteksta in tako zagovarjaš nasilneže.

Joj, Marko,
zdaj se pa že malo norca delaš, kajne (čeprav razumem, kaj želiš izpostavit).

Mimogrede, razloži to ženski, ki je pre/tepena in opazuj, kaj boš s tovrstnimi besedami v njej sprožil…

Joj, Marko,
zdaj se pa že malo norca delaš, kajne (čeprav razumem, kaj želiš izpostavit).

Mimogrede, razloži to ženski, ki je pre/tepena in opazuj, kaj boš s tovrstnimi besedami v njej sprožil…[/quote]Ne vem, če se ravno norčuje, ker e to stališče že večkrat zagovarjal. Se pač vidi, da spričo vsega svojega razumevanja ne vidi 5 cm od svoje pisarne, kjer lahko z varne distance pametuje, priporoča tisto svojo precenjeno razvpito knjigo, pravega lajfa pa sploh ne pozna.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close