30+ pa še ne na svojem
Bravo, On_
Vsekakor vredno razmisleka (še sploh pri tistih, ki jih jamranje tako zelo moti).[/quote]
haha, vsakič bolje! Psiala sem o jamranju nad situacijo, dogodki v naših življenjih, konkretno nad parimi vročini temami na MŽ čveku in o odnosu, ki ga izberemo, ko se za nekaj odločimo. pa saj sem vse lepo napisala.
Če te nekaj moti, boš nekaj naredil da to spremeniš, ane. Jadikovanje kako ti je življenje namenilo vlogo ostarele samice (ali zakrknjenega samca) ne spremeni situacije. Še manj spremeni situacijo zvračanje odgovornosti na druge (večina moških je bednih, nemogočih; večina žensk ne ve, kaj bi rada) ali celo na usodo (očitno mi je usojeno, da ne spoznam nobenega).
In jamrajoči takole jadikuje LETA, ne dneve in tedne, LETA. Jebiga, če se je kdo našel v tem 🙂 Do sth about it.
No ja, postavi se vprašanje upravičenosti, ker tisti, ki so sočutja res vredni, ponavadi bistveno manj jamrajo. Meni se velikokrat zdi, da gre bolj za željo po pozornosti, povezano s tem, da imamo Slovenci res nekakšen fetiš na trpljenje – pa ne da bi res radi trpeli, ampak da bi bilo tako le videti
Jezus je trpel na križu press
Krivokljun. Treba je izhajati iz tega dejstva, da vedno izhajamo iz sebe. Razlog, da nas moti jamranje ni v tem, da želimo drugim pomagati, ampak v tem, da nekdo ni maral, da smo kazali negativne občutke.
Starši niso marali, da otrok jamra in se pritožuje, ker jim to vliva občutek nesposobnosti in nezadovoljstva. Da pač niso dovolj dobri. Zato so obsojali jamranje, ki pa ni bilo nič drugega, kot iskanje pozornosti.
Vse ostalo, kot so trditve, da kdor jamra, ne stori nič, so samo izpeljanke in razni izgovori, ki izhajajo iz navedenega prepričanja.
Če bi res bila tako uspešna pri sebi, kot želiš s tem ne-prenašanjem jamranja pokazati, potem bi presegla tudi ta vzorec in razumela njegov pomen.
Hočem povedati, da tisti, ki ne jamra ali je alergičen na jamranje, še zdaleč ne pomeni, da je uspešnejši od tistega, ki tu pa tam izrazi svoje nezadovoljstvo.
Saj ni nekega splošnega pravila za jezo. Vsak ima svoja in svoje razloge.
Tudi tisti, ki pretepe svojo ženo, meni, da si je to zaslužila.
Razlog o tej debati temelji na zgražanju zaradi samskih na forumu, ne pa o pretepanju žensk. To skrajnost je izbrala Krivokljun, zato, da z nekimi skrajnimi primeri opraviči svojo jezo nad tistimi, ki jamrajo.
Razlog o tej debati temelji na zgražanju zaradi samskih na forumu, ne pa o pretepanju žensk. To skrajnost je izbrala Krivokljun, zato, da z nekimi skrajnimi primeri opraviči svojo jezo nad tistimi, ki jamrajo.[/quote]Ne. Ne moreš vsega relativizirati po mili volji. Tisti, ki pač misli, da je ok, če pretepa ženo (oz šibkejšega) ga je treba onemogočiti, ali s prevzgojo, če pa to ne gre, pa zapreti. Ne vem, kako lahko to pišeš, in to ravno ti, Robi. Krivokljunčica ima čisto prav. Se večinoma strinam z njo, če se prav spomnim, je bila edina tema, kjer mi je bilo jasno, da nikakor ne prideva skupaj, samo tista o mačkah.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Norca ravno ne, malo na šaljiv način skušam nekaj poudarit in to je, da če smo prepričani, da je neko dejanje nekoga vredno obsodbe, to še ne pomeni, da imamo prav oziroma da je to res, ker je to pogosto lahko le posledica našega napačnega sklepanja zaradi lastne negotovosti vase oziroma nekih občutkov, ki se nam vzbudijo (lahko tudi zaradi neke pretekle izkušnje in ne nujno zaradi točno te trenutne, zaradi katere smo reagirali).
Razlog o tej debati temelji na zgražanju zaradi samskih na forumu, ne pa o pretepanju žensk. To skrajnost je izbrala Krivokljun, zato, da z nekimi skrajnimi primeri opraviči svojo jezo nad tistimi, ki jamrajo.[/quote]Ne. Ne moreš vsega relativizirati po mili volji. Tisti, ki pač misli, da je ok, če pretepa ženo (oz šibkejšega) ga je treba onemogočiti, ali s prevzgojo, če pa to ne gre, pa zapreti. Ne vem, kako lahko to pišeš, in to ravno ti, Robi. Krivokljunčica ima čisto prav. Se večinoma strinam z njo, če se prav spomnim, je bila edina tema, kjer mi je bilo jasno, da nikakor ne prideva skupaj, samo tista o mačkah.[/quote]
Katenjka, relativizarala si ti, ki si vse (ne prvič) povsem narobe dojela.
Ne vem, kako si ti dojel moje pisanje o uspešnosti nejamranja. Očitno čist narobe, kot sem skušala prikazat. Vsak se kdaj znajde v nezavidljivi situaciji, ampak jamranje NE REŠI NIČESAR. Kaj konkretno lahko stavek Tako sem uboga, nimam moči da karkoli spremenim, naj se drugi spremenijo, da bo meni bolje, dejansko pomaga v konkretni situaciji?
Sploh nisem jezna nad jamrači, moje pisanje je samo bolj kak naj rečem udarno 🙂 od tvojega. V mojem življenju jamračev več ni. Nonstop ene in iste teme, jamr jamr, kako ni primernih ljudi, globok vzdih in pripomba izrečena mimogrede, kako pa imajo nekateri srečo, ker imajo to in to, medtem ko se je z njimi usoda kruto poigrala, c’mon???
In če ostajamo na tej banalni temi o samskosti in iskanju partnerjev, mi najprej odgovori na zgornje vprašanje. Pa it tudi.
@katenjka, wb back :))
Kdo je pa kaj takega sploh napisal v zadnji debatah?
Saj jaz sem vedno tu, berem še, samo pisati se mi ne da več v te stalno iste teme. In potem sem še obtožena, da sem spet napačno razumela. Sem se pač razpisala oz izpisala… počasi, vztrajno, potrpežljivo… se mi ne da več…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]Saj jaz sem vedno tu, berem še, samo pisati se mi ne da več v te stalno iste teme. In potem sem še obtožena, da sem spet napačno razumela. Sem se pač razpisala oz izpisala… počasi, vztrajno, potrpežljivo… se mi ne da več…[/quote]
še ena, ki samo jamra :-)))
Aha, torej sem jaz negotova v sebi, zato sem dojela dejanje moškega ki je pretepa svojo žensko kot nedopustno dejanje? wow
Marko, kdo je kaj takega pisal, saj to se vse razbere iz pisanja, pa tudi če malo širše pogledaš, ne izhajaš samo iz mž čveka na enem monu. Nekdo ki za lastno nesrečo krivi druge, ima pač zamegljeno presojo.
Katenjka nisi nič obtožena, čeprav lahko tudi tako vzameš. Bila si opozorjena, da prebereš še enkrat in morda skušaš razumet drugače, tako kot je Robi želel, da se razume. Vedno pač ne moremo razumeti drugega. Včasih smo si “krivi” sami, ker sklepamo prehitro, brez premisleka, včasih pa so “krivi” drugi, ker preveč se površno izražajo.
Aha, torej sem jaz negotova v sebi, zato sem dojela dejanje moškega ki je pretepa svojo žensko kot nedopustno dejanje? wow
Marko, kdo je kaj takega pisal, saj to se vse razbere iz pisanja, pa tudi če malo širše pogledaš, ne izhajaš samo iz mž čveka na enem monu. Nekdo ki za lastno nesrečo krivi druge, ima pač zamegljeno presojo.[/quote]
Te razumem, vem kaj želiš povedat. Ampak a lahko za zdaj opustiš ta primer s pretepanjem ženske in se osredotočiš na tisto, nad čemer si se resnično razburjala? Nihče se ni obregnil ob to, da je napačno obsoditi nekoga, ki zganja nasilje nad drugimi.
Saj jaz sem vedno tu, berem še, samo pisati se mi ne da več v te stalno iste teme. In potem sem še obtožena, da sem spet napačno razumela. Sem se pač razpisala oz izpisala… počasi, vztrajno, potrpežljivo… se mi ne da več…[/quote]
še ena, ki samo jamra :-)))[/quote]haha in to ravno ti, ki razočarano ugotavljaš in pišeš tisoč in eno različico tega, kako sta sv jožef in angel gabrijel nezdružljiva pojma. Potem pa da bi stvar imela večjo težo, vse skupaj opremiš z “nisem več najmlajši”. No nekateri pač dolgo hodijo v šolo, je prej napisal On_ in se zelo strinjam 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]Medtem, ko nekateri mislijo, da so šolo že izdelali ali pa da je ne potrebujejo. Katenjka, a si ti pogosto “špricala” v šoli? 🙂
Resnično razburjala sem se nad čim konkretno, mi lahko citiraš, prosim, ker se mi resnično ne da 10x eno in isto pisat. Točno kak zaključek si potegnil iz mojega pisanja o jamranju?
Nisi pomislil, da smo vseeno včasih tako drugačni, da nikoli ne pridemo skup? Zakaj torej mene prepričevat v nasprotno? Jaz samo razlagam in zagovarjam svojo resnico.
Saj Robi je tudi en, ki meglo meša, me je prav razočaral s tem, kar je tu napisal–
Marko, ti verjento ne veš, kaj je to resnična bolečina. Verjetno ti je bilo tudi marksikaj prihranjenega. Samo v imenu onih, ki to vejo, bi lahko malo manj oholo vsako reč relativiziral in vsak (seveda tuj) problem trivializiral. Ravno zaradi tega, ker jih ne razumeš.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]Ne. Ne moreš vsega relativizirati po mili volji. Tisti, ki pač misli, da je ok, če pretepa ženo (oz šibkejšega) ga je treba onemogočiti, ali s prevzgojo, če pa to ne gre, pa zapreti. Ne vem, kako lahko to pišeš, in to ravno ti, Robi. Krivokljunčica ima čisto prav. Se večinoma strinam z njo, če se prav spomnim, je bila edina tema, kjer mi je bilo jasno, da nikakor ne prideva skupaj, samo tista o mačkah.[/quote]
Katenjka, relativizarala si ti, ki si vse (ne prvič) povsem narobe dojela.[/quote]
To pa res. Kje sem napisal, da je treba dopuščati nasilje ?
Sploh ne dojamete bistva.
No, kaj pa sem napisal ?[/quote]Da ima vsak za jezo svoje razloge ali nekaj takega. Saj načeloma si se zelo politično izrazil–
Ampak nekatere reči je absolutno treba obsoditi in predvsem preprečevati. Ne pa mirno gledati, kot sem napisala, skozi okno svoje pisarne z varne razdalje…
Ah pa sej jaz nisem nič boljša~~
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Jaz vem, da jamranje ne reši ničesar. In to vsi vemo. Razlika je le v tem, da eni izrazijo določene občutke, drugi pa ne.
Vsi se znajdemo v situaciji, ko občutimo nemoč in smo žrtve…Razlika je le v tem, da eni to izrazijo, drugi pa ne. Saj si sama napisala, da tisti, ki ne napišejo na forum svojih težav, niso nič boljši od tistih, ki izrazijo težave…In to je isto. Razlika je le navidezna. Ne-jamranje in obsojanje, je prav tako izraz nemoči, da bi pri sebi spremenili ta vzorec, ki nam preprečuje izraziti svojo nemoč. In ker ne razumemo sebe, ne razumemo drugega, ker menimo, da samo jamra….Zase pa mislimo, da smo zato pametnejši in sposobnejši, ker ne jamramo…To ni nič drugega, kot le neka iluzija na kateri je zgrajen naš ego.
Ravno obsojanje je izraz tega, da tudi ti občutiš občutke nemoči in žrtve…Ker če ne bi tega občutila, ne bi obsojala. Le čemu nekaj obsojati, če tisto ne obstaja…..
No, kaj pa sem napisal ?[/quote]Da ima vsak za jezo svoje razloge ali nekaj takega. Saj načeloma si se zelo politično izrazil–
Ampak nekatere reči je absolutno treba obsoditi in predvsem preprečevati. Ne pa mirno gledati, kot sem napisala, skozi okno svoje pisarne z varne razdalje…
Ah pa sej jaz nisem nič boljša~~[/quote]
Normalno, da je treba določene stvari preprečiti. Ampak, še vedno ima vsak svoje razloge.
Pa zakaj ste zdaj prešli na neko nasilje in preusmerili pozornost ? 🙂
še ena, ki samo jamra :-)))[/quote]haha in to ravno ti, ki razočarano ugotavljaš in pišeš tisoč in eno različico tega, kako sta sv jožef in angel gabrijel nezdružljiva pojma. Potem pa da bi stvar imela večjo težo, vse skupaj opremiš z “nisem več najmlajši”. No nekateri pač dolgo hodijo v šolo, je prej napisal On_ in se zelo strinjam 🙂 :)[/quote]
He, he, s svojim spominom kaj je kdo rekel/naredil/napisal, me spominjaš na en lik iz Alana Forda: Broj Jedan. Samo on je imel vse zapisano v eni mali beležki in zdaj me res firbec, če kaj takega ne uporabljaš tudi ti.
Kdaj si pa ti brala kakšno jamranje od mene? :-)))
Krivokljun, če ti pokažem, kje si se razburjala, boš zanikala, ker boš našla 100 in razlog, da boš upravičila svoje vedenje. Verjetno. Smisel tega je, da sama ugotoviš, ali bi se lahko odzvala tudi drugače, bolj prav, bolj z občutkom, dosegla večji učinek in se tudi vprašala kaj slpoh želiš dosečt pri drugih. Verjetno želiš, da bi se ljudje vedli bolj odgovorno in jih na to opozarjaš na svoj najboljši možen način.
Zdaj bom pa sam vmešal sem moža in pretepeno ženo, da na poudarjen način povem, kaj bi rad poudaril… 🙂 tudi mož je želel pri ženi dosečt drugačno vedenje pri njej. Pa se to res da dosečt z nasiljem? Je govor izražen z jezo nasilje, ali ne? Se da povedat tudi drugače, bolj mirno in kakšen učinek bi dosegli na tak način? Si sami želimo, da nas nekdo “uči” s silo oziroma jezo v svojem pristopu, ali si želimo drugačne obravnave? Ali pa mislimo, da sami nikoli nismo v težavah in nam vse gre po maslu, da kar malo pozabimo, kakšo obravnavo bi si želeli? Jaz verjamem, da nam življenje samo zada točno pravo količino bolečine in ni potrebno, da si jo ljudje zadajamo še med sabo.
Katenjka, mogoče res ne vem, kaj je resnična bolečina, ne vem. S čim pa naj primerjam? S svojo najhujšo bolečino? Kaj sem pa napisal takega, da me to “sprašuješ”?
Forum je zaprt za komentiranje.