30+ pa še ne na svojem
Vest že dolgo ni več družbeni regulator, [/quote]
Saj o tem sem pa ravno pisal! 😀 Nad Jankovićem ni bog, ker ne verjame v njega, in ne država, ker mu “nič ne more” zaradi (na nepošten način pridobljenega) bajnega kapitala, s katerim si lahko privošči najboljše odvetnike in ga brez zadržkov razmetuje za podkupnine. Torej ne eno ne drugo ljudi s skorupirano vestjo ne prepreči od lopovščine, če nimajo že v sebi te vesti oz. imajo le “nižjo živalsko zavest”.
Vest že dolgo ni več družbeni regulator, [/quote]
Saj o tem sem pa ravno pisal! 😀 Nad Jankovićem ni bog, ker ne verjame v njega, in ne država, ker mu “nič ne more” zaradi (na nepošten način pridobljenega) bajnega kapitala, s katerim si lahko privošči najboljše odvetnike in ga brez zadržkov razmetuje za podkupnine. Torej ne eno ne drugo ljudi s skorupirano vestjo ne prepreči od lopovščine, če nimajo že v sebi te vesti oz. imajo le “nižjo živalsko zavest”.[/quote]
Pisal si kot da je še vedno na nek način regulator, vendar v drugačni obliki kot nekoč. Pravim, da je zame osebno doživljanje vesti individualno in tudi ne odobravam skupinskih seans odpuščanja grehov, ker se vedno najdejo tisti, ki bi se radi šlepali. Ljudje smo šibki, skorumpiranost pomeni podleči nečemu za dosego višjih ciljev in to za ceno moralnih vrednot. Vest se v tem primeru postavlja na kocko, ko svoj duševni mir zamenjaš za kratkoročne interese. Seveda ljudi ne moreš odvrniti od blišča. Naj drvijo po svoji poti, saj tudi odgovornosti sprejemajo le za svoja dejanja.
Goldfish, tole je zate ->
[youtube]FuWS-TMZAVA[/youtube]
za matjažka pa Prešernove poezije, na primer Apel in čevljar :)))))
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]Katenjka, tale je čisto zate…besedilo je pa v domeni vsakega posameznika, kaj si predstavlja pod notami:)
[youtube]WYGFNjEL7Jw&feature=related[/youtube]
Ne, nisi razumela. Pod sekularizacijo sem mislil upad števila vernikov. In veliko takšnih vernikov ni počelo nič kaznivega oz. slabega zaradi “strahu božjega”. Takšni verniki so lahko potencialno slabi, ker v drugih okoliščinah, če ne bi bili verni, lahko da ne bi imeli nobenih moralnih zadržkov, da recimo kradejo, če imajo možnost nekaznovano jih odnesti. Od tega dejanja takšnega vernika odvrne recimo zgolj grožnja s peklom. In sedaj, če takšnega človeka ne obvaduje več vera v moralnem smislu, ker ni grožnje s peklom, je pa tu še vedno posvetna grožnja z zaporom, da ne krade. In če še pravna država odpove, potem ni več nič nad takšnim človekom. Resnično moralen človek pa je tisti, ki ne rabi zunanje grožnje (ali s peklom ali pa z zaporom, lahko tudi z obojim), ampak ne krade, ker ve, da to ni prav.
Ne, nisi razumela. Pod sekularizacijo sem mislil upad števila vernikov. In veliko takšnih vernikov ni počelo nič kaznivega oz. slabega zaradi “strahu božjega”. Takšni verniki so lahko potencialno slabi, ker v drugih okoliščinah, če ne bi bili verni, lahko da ne bi imeli nobenih moralnih zadržkov, da recimo kradejo, če imajo možnost nekaznovano jih odnesti. Od tega dejanja takšnega vernika odvrne recimo zgolj grožnja s peklom. In sedaj, če takšnega človeka ne obvaduje več vera v moralnem smislu, ker ni grožnje s peklom, je pa tu še vedno posvetna grožnja z zaporom, da ne krade. In če še pravna država odpove, potem ni več nič nad takšnim človekom. Resnično moralen človek pa je tisti, ki ne rabi zunanje grožnje (ali s peklom ali pa z zaporom, lahko tudi z obojim), ampak ne krade, ker ve, da to ni prav.[/quote]
Včasih se je stavilo na neosveščenost, ker so bili ljudje tako bolj pokorni in vodljivi. Manj so vedeli, manj so razmišljali z lastno glavo, bolj so podlegli raznim ustrahovanjem s peklom, božjim kaznovanjem ipd. Saj se da tudi na drugačen način izobraziti ljudi, jim dati prave vrednote, brez manipuliranja. A ni žalostno, da moramo imeti meje, strogo začrtane družbene norme? In to pri najbolj osnovnih stvareh, kjer se sploh ne bi smeli spraševati o smislu početja oz. nepočetja. Tako kot recimo ne ubijaš ljudi, ki ti niso všečni, ker so ti stopili na žulj. Očitno je danes potrebno ponovno vzpostaviti sistem vrednot, ljudi naučiti kdo in kaj smo. Namesto, da bi bilo več resnično moralnih ljudi, je osip le-teh. Skozi stoletja se nismo ničesar naučili…žal.
:) 🙂 Sem si točno mislila, da ne bo imelo nikakršne zveze z mano 🙂 🙂 Kajpa nočeš iti z mano na kavo, da bi se spoznali, ko vidim, plavaš v mutni vodi… zlata ribica… pa ne no 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]:) 🙂 Sem si točno mislila, da ne bo imelo nikakršne zveze z mano 🙂 🙂 Kajpa nočeš iti z mano na kavo, da bi se spoznali, ko vidim, plavaš v mutni vodi… zlata ribica… pa ne no 🙂 :)[/quote]
Sem napisala in videla si tisto, kar si želela, morda česar se bojiš:). Sem nehala absorbirat belo kavo:))) V današnjih časih je bolje, če je voda malo bolj mutna, meni se pa res ne mudi, da bi si nabavila očala.).
Nekje sem prebrala, kako so grafologi nekoč dobili v roke pisavo osebe, za katero so menili, da je morilec:). No, šlo je za nuno, ki je spokojno živela v samostanu:). Se pravi, da če bi živela v drugačnih okoliščinah, bi prišla njena morilska žilica do izraza?:))
Tudi jaz sem bila študentka, tudi jaz sem študirala v LJ.
Pa zdaj, ko sem 30+, hodim v službo.
In če še kdo pri 30+ igra večnega študenta … ne hvala. Taki me ne zanimajo.
Kompromisi ja, amapak do neke mere. 30+ študenti me pač ne zanimajo. Vseeno mi je kak avto ima, ampak, če je pri 30+ še kar nek študentek, ne hvala.
Točno tako. Vsi tisti od 23 do 28 let stari ki jih poznam, se po študiju vrnejo domov. V drugem kraju ostanejo le tekom študija oz. dokler imajo status, pa še to delajo preko študentskega servisa. Kaj bo pa z vsemi temi ljudmi potem, ko statusa ne bo več? Tukaj od moških zahtevate da imajo redno službo, svoje stanovanje, avto in še kaj… ja, želje so eno, realnost pa drugo. Mogoče v tem tiči vzrok, da jamrajoče samske punce nikakor ne najdete partnerjev zase, ker iščete nekaj nemogoče namesto da bi bile pripravljene sprejemati kompromise.[/quote]
Reala2, ti razumeš, o čem se tukaj pogovarjamo?
Ne o večnih študentih, temveč o tem, da se večini Slovencev zdi čudni, če 30+ letni samski človek živi skupaj s sostanovalci, kot v času faksa živijo študentje. Zato raje, dokler nimajo partnerja, ostajajo pri starših. Je pa tako življenje precej nesamostojno, namreč ostajanje pri starših.
Spider moj komentar je letel na tisto kar sem citirala. Ne na tvoje poste.
Citirala si pa Spiderja in nekoga, ki se je strinjal z njim 🙂
Tudi jaz mislim, da nisi pravilno razumela napisanega oziroma potrjuješ Spiderjevo tezo.
Če pa ostaneš pa v centru pa vidiš same bike….. 😀
Citirala sem Realo s katero se ne strinjam.
Ja, zase. 🙂
Tako kot vsi, le različna sredstva in prepričanja uporabljamo, da poskrbimo zase.
Za nekoga je mešetarjenje z denarjem le neka igra oz. izkazovanje sposobnosti in takšen nima potem slabe vesti. Saj je skozi lastne oči, le bil uspešen pri tem, kar mu je bilo omogočeno.
Če bi imel moralne zadržke, potem bi mu bilo mar za druge, v tem primeru pa ne.
Še dobro, da obstajajo tudi takšni kot si ti…popolni:))).[/quote]
Jaz cenim ljudi po tem kar so in ne po tem kar imajo. In se mi zdi skrajno neumno, da se avtomatsko izloči kandidate, ker ne živijo na svojem.
No, pa saj nima smisla kaj več o tem pisat a ne. Kako si boste poslale tako boste spale 🙂
Še dobro, da obstajajo tudi takšni kot si ti…popolni:))).[/quote]
Jaz cenim ljudi po tem kar so in ne po tem kar imajo. In se mi zdi skrajno neumno, da se avtomatsko izloči kandidate, ker ne živijo na svojem.
No, pa saj nima smisla kaj več o tem pisat a ne. Kako si boste poslale tako boste spale :)[/quote]
Po tvojem pisanju sodeč bi rekla, da vse ženske mečeš v isti koš, torej ne ceniš in ne gledaš na osebe individualno, kdo ter kaj so. Ves čas izločaš. Ob tem postu si pa kar naenkrat začuden in obračaš svojo ploščo. Bodi dosleden in ostani to, kar si.
Mogoče je prišel vmes do kakšnega spoznanja. 🙂
No, pa saj nima smisla kaj več o tem pisat a ne. Kako si boste poslale tako boste spale :)[/quote]
Po tvojem pisanju sodeč bi rekla, da vse ženske mečeš v isti koš, torej ne ceniš in ne gledaš na osebe individualno, kdo ter kaj so. Ves čas izločaš. Ob tem postu si pa kar naenkrat začuden in obračaš svojo ploščo. Bodi dosleden in ostani to, kar si.[/quote]
No pa se motiš !! Ni dovolj, da znaš brat moraš tudi razumet prebrano 🙂
Tebe še zaenkrat nisem vrgel v skupni koš, si pa na dobri poti, da tam pristaneš 🙂
Skoraj, samo se je potem zataknilo pri osnovnošolski matematiki in je zato kandidatka romala v skupni koš 🙂
[/quote]
Je to zanjo slabo ali dobro? 🙂
Po tvojem pisanju sodeč bi rekla, da vse ženske mečeš v isti koš, torej ne ceniš in ne gledaš na osebe individualno, kdo ter kaj so. Ves čas izločaš. Ob tem postu si pa kar naenkrat začuden in obračaš svojo ploščo. Bodi dosleden in ostani to, kar si.[/quote]
No pa se motiš !! Ni dovolj, da znaš brat moraš tudi razumet prebrano 🙂
Tebe še zaenkrat nisem vrgel v skupni koš, si pa na dobri poti, da tam pristaneš :)[/quote]
Torej le obstaja skupen koš, kjer pristane vse, ob čemur se ti naviha nos:))).
Besedna komunikacija je najtežja, ker nimaš gestikulacije, ker so besede tiste, ki imajo sporočilno moč. Če misliš, da tvoje misli ne dosežejo bralne populacije, potem začni pisati tako, da bodo besede dobile pravo težo in jih bomo v večini razumeli kot dejansko razmišljaš.
Je to zanjo slabo ali dobro? :)[/quote][/quote]
Verjetno dobro 🙂
Mogoče boš presenečena ampak tudi ti imaš skupni koš, le da se tega ne zavedaš 🙂
V bistvu ima vsak nekakšen skupen koš!
V mojem skupnem košu pristanejo samo temeljito preverjene osebe, nič ne delam na pamet. Res pa je, da se eni zelo hitro izdajo!
Forum je zaprt za komentiranje.