Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Imaš punco in kolikor toliko urejeno življenje. Zakaj se še ubadaš s preteklostjo in bivšo? Ne znaš predelat razhoda, se ti je zgodilo prvič? Bilo i prošlo, živi sedanjost.

Gre za to da me je strah, kaj če se mi to čez čas ponovi. S to punco sva še čisto sveža, ona mi sicer govori da me sprejema takega kot sem, da ne gleda na to ali ima tip denar ali ne, toda me skrbi kaj bo čez čas. S prejšnjo je na začetku tudi bilo lepo, pa so se prvi problemi pojavili že po 2 mesecih od začetka zveze, ko sem jo dobil na laži, naslednji dan pa še hladen tuš s tem, ko je izvedela da nimam denarja za najem sobe oz. stanovanja v Lj. Pa že tekom prvih 2 mesecev mi je morala 2x ali celo 3x nakazati denar, da sem sploh lahko prišel do Lj.

No, tega definitivno ne podpiram. Tako frišna pa si že posojata denar. Meni se to ne zdi v redu. Denar marsikaj konča. Ne vem, probaj več delat, najti si redno službo pa tud, če je pod tvojo izobrazbo, drugače gospodari z denarjem…

Če ti to govori, ji verjemi. Ampak ne izkoriščaj tega v svoj prid tako, da bi denar zapravljal za neumnosti, če ga potrebuješ za vajino skupno prihodnost (kakršnakoli pač že bo). Pokaži ji odgovornost in pazi da ne boš sam z režisiral tega, kar verjameš oziroma česar se bojiš. To je, da je nisi vreden, če nisi bogat. Vrednost boš kljub temu moral dokazovat z dejanji. Seveda obstajajo punce, veliko jih je, ki ne potrebujejo bogatega tipa ob sebi, ampak to še ne pomeni, da lahko postaneš neodgovoren.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Brez zamere, ampak @mlad in skromen, ti si pravzaprav se vedno (pri skoraj 30-ih!) nezmozen poskrbeti zase, kaj sele za kaj vec. Ne le, da zivis “doma”, ampak celo do punce ne mores priti, brez da ti ona placa za pot. To je, khm, precej nizko, a ne? Se mene kot moskega tak nivo zensk ne zanima za kaj vec kot eventualno obcasen seks. Da ji moram placati, da se sploh vidiva… ajoj, lol.

Dater, sem podrobno opisal kaj je bilo, zakaj sem takrat bil brez denarja. Če bi prebral, bi vedel za kaj je šlo. Pa pregledal sem tvoje prispevke in vidim, da tudi ti nisi nek biser oz. da ravno tebe žre, če ženska od tipa pričakuje da bo imel kaj pokazati. Da ne boš rekel da si zmišljujem, sem izbrskal nekaj tvojih zapisov:
http://med.over.net/forum5/read.php?95,8080717,8115309#msg-8115309
http://med.over.net/forum5/read.php?95,7980201,8122279#msg-8122279
http://med.over.net/forum5/read.php?95,8080717,8134230#msg-8134230
http://med.over.net/forum5/read.php?124,8109675,8134941#msg-8134941 (lahko bi tukaj še preveril na predogledu, preden si poslal)

krivokljun, enako zate, sem že opisal zakaj je prišlo do tega, da mi je ona morala posojati denar.

Marko, od tiste negativne izkušnje naprej pazim, kam investiram svoj denar. Pojma nimaš kako me je tisto udarilo po žepu, me je še dolgo glava bolela zaradi tega, pa če bo po sreči, bo dolg dokončno odplačan šele prihodnji teden.

No pa je pesem že drugačna. Najprej sem mislila, da si res mlad, ker imaš tak nik in ker si napisal, da še študiraš. Potem pa zvemo, da greš proti 30.
Ok, stvar je sicer taka, da se marsikomu zalomi in pač zaide v težave, ne najde službe, zabluzi študij, mogoče je to zaradi bolezni, mogoče kake nesreče, mogoče po lastni neumnosti, se pač zgodi in treba je it naprej.
Ampak je pa tudi res, da ženske nekje po 25letu, marsikatera še prej, že zdavnaj konča študij, ima službo, išče resno vezo.
In resna veza pomeni tudi skupno življenje. Za skupno življenje pa rabiš denar. Nekako tako je, da bi študentko prav nič ne motilo, če je fant tudi študent. Če pa ženska konča šolanje pa ponavadi ne glede več po študentih, ampak sebi podobnih, torej zaposlenih moških, ki so primerni za resno vezo.
Nek študent pa ni ravno primeren za resno vezo oz. bo treba še par let čakat. Zdaj odvisno kako hitro si želi skupnega življenja.
Obenem pa ta oseba pljuva po netu po svoji bivši. To je pa zelo žalostno.

No no, janja25, ustavi konje. Ta bivša je pri svojih 26. še vedno študentka in če bo po sreči, bo po njenih besedah študij končala nekje pri 28. ali 29. Sicer opravlja delo ki je v povezavi z njenim študijem, pa vendar. Kmalu zatem ko me je pustila, je imela priložnost biti z nekom najinih let (obenem je ta tip bil iz njenega kraja oz. bližine ter z rednimi prihodki), pa ga je vseeno zavrnila. Raje je vzela nekoga, ki bi ji lahko bil oče.
In morda se tebi zdi to kot pljuvanje po njej – namreč sedaj vso situacijo vidim objektivno, vidim da je od mene pričakovala da bom samo dajal, pa nič od nje prejemal oz. ona ni bila pripravljena nič vložiti v gradnjo odnosa Še domači so opazili, da non-stop nekaj zahteva od mene. Zato sem jo zasovražil. Pa za piko na i je obrekovala mojo mamo, ko sva s to punco še bila par, tako da preden nekomu očitaš pljuvanje, se vprašaj kaj je druga stran storila takega, da je do tega sploh prišlo. Še dobro da sva se razšla, sicer bi menda v časopisu prebrali Pretepel jo je, ko je šla iz službe. Ja, mojemu starejšemu bratu je njeno obrekovanje tako dvignilo pokrovko, da je bilo le še vprašanje časa, kdaj bi jo on vzel v roke. Sicer sem mu rekel da bi si s tem samo še dodatne težave nakopal ter da ni vredno in naj jo raje pusti pri miru, toda po drugi strani razumem da ne bo toleriral, da nekdo pljuva najino mamo. Sem prepričan da bi jo on naučil kozjih molitvic, tako da res dobro da sva se “pravočasno” razšla.

Zakaj se ti tako obremenjuješ z bivšo? Je res ne moreš pozabit? Kako gleda tvoja sedanja punca na to, da si ves čas v mislih pri bivši?
Praviš, da je nekoga zavrnila? Je tako slaba, da bi morala reči vsakemu ja? Ti maraš vsako punco, ki jo ti zanimaš? Mogoče je je osvajal prijeten fajn fant, ampak njej preprosto ni bil všeč in ljubi pač nekoga 20 let starejšega. Veš ni dovolj, da je nekdo tvojih let, ga zanimaš, ima prihodke, … lahko se zaljubiš v nekoga iz drugega kraja, 20 let starejšega…
Glej, jaz te berem in berem in vidim le blatanje tvoje bivše in če jo sovražiš, boga tvoja punca. Ker ti sovražiš bivšo, torej so čustva do bivše, ne do sedanje punce.
In očitno sta z bratom razmišljala o pretepanju ženske. Žalostno.

Pri meni je ločeno kaj čutim do bivše in kaj do sedanje. Pa le moj brat je razmišljal o tem, da bi jo pretepel. Če bi on res nameraval storiti kar je hotel, bi mu skušal to preprečiti, v prvi vrsti zaradi njega samega, ker res ne bi bilo vredno. Pa mogoče ima ona tega 20 let starejšega res rada, toda možno je pa tudi da je ona z njim le zaradi koristi oz. ugodnosti, ki jih on njej nudi. Dopuščam obe možnosti, toda ko komu povem zakaj me je pustila in s kom je sedaj, čisto vsi pomislijo da je z njim zaradi koristi. Saj po eni strani se človek res vpraša, zakaj bi taka punca bila z nekom toliko starejšim, ko bi pa lahko komot dobila nekoga primernega svojim letom.

Hotel si namočit Daterja, namočil si pa samega sebe. Iz tistih njegovih zapisov, ki jih limaš, ni videti, da bi njega kakroli žrlo, kvečemu obratno, da je precej samozavesten.

Hotel si namočit Daterja, namočil si pa samega sebe. Iz tistih njegovih zapisov, ki jih limaš, ni videti, da bi njega kakroli žrlo, kvečemu obratno, da je precej samozavesten.[/quote]
Če ga razmišljanje, podobno Matkičevemu dela samozavestnega, potem je z definicijo samozavesti nekaj močno narobe. Da nisi celo ti sam eden izmed njih (beri: njih = Dater, Matkič)?

Mlad in skromen, vse tvoje pisanje je polno sovraštva, polno pljuvanja po bivši.
Dokler boš gojil sovraštvo do tvoje bivše, vedi, da nisi primeren za nobeno resno vezo.
Vsakdo, ne glede na spol, ki pljuva po svojem bivšem, največ pove o sebi. Namreč nekoč je bil zaljubljen v to osebo in ponavadi se zaljubimo v osebo, ki nam je podobna glede pogledov na življenje. Torej sta bila nekoč podobna drug drugemu, zato sta bila par.

Noja, jst ne vem, kje si ti pisal, zakaj ti je morala posojat denar. Jaz si od tako frišne zveze ne bi sposojala denarja, to se mi zdi čist neodgovorno. Magari od družinskih članov, prijateljev, banke, ne pa od partnerja, ki je po možnosti še čisto frišen. Glede na to, kar pišeš, vso krivdo za neuspel odnos zvaljuješ na bivšo – kar je tud nerealno in nezrelo. Zasovražil si jo, ker je “vedno nekaj zahtevala od tebe”? Pa kaj si mutec da se ne znaš pomenit s partnerko glede stvari, ki vaju motijo?

Tvoj primer je tipični primer resne veze, kjer sta šla v vezo preden bi se spoznala. In zdaj ohranjaš neko zamero po razhodu. Poleg vsega se pa nisi ničesar naučil iz nje, nič kar bi tebi dalo vedet, kako postat boljši človek.

Sicer je pa to tema 30+ . Za nepismene.

Ne, nisem, opažam pa, da imaš še precej hujše probleme od teh, ki jih izpostavljaš ( finančnih). Muči te tudi paranoja, nerazumevanje napisanega…

Naj me koklja brcne, če tale “mlad in skromen” ni tisti “oglas”, ki mu je bilo svetovano pred meseci na sosednjem forumu.

Isti zajedljiv način pisanja, vedno iste teme, sumničavo vpikovanje v tiste, ki se z njegovimi kvazi-problemi sploh ukvarjajo, podvaljanje, češ “sej ti si isti” in podobno. Škoda časa za tega tipa.

Pa si očitno le nisva bila tako zelo podobna. Njo sem že 2 meseca po začetku zveze dobil na laži; zlagala sem mi je glede nekega vrstnika, češ da gre za njenega 10 let starejšega sodelavca, obenem se je pa drugim predstavljala kot samska. Meni na kraj pameti ni prišlo, da bi jo varal. Jaz sem imel resne namene z njo, ona pa očitno z mano ne. Kaže da je resnično šlo za konec denarja – konec ljubezni.

Sem se še kako pomenil z njo, pa ona ni imela potrpljenja počakati da pridem na zeleno vejo. Ji je bilo lažje kratko malo prekiniti zvezo. Torej ni bila pripravljena vlagati v odnos. O tem da sem se iz tiste napake kaj naučil ter da sem pripravljen delati na odnosu, ni hotela niti slišati. Dejstvo je da ji je veliko pomenilo da imam denar, da bi si lahko najel sobo v njenem kraju. Ko sem to doma povedal, so me vprašali kaj bi pa ona meni dala? K meni bi se prišla tuširat, preoblačit itd, toda kaj pa jaz dobim v zameno? Niti enkrat ni nakazala, da bi mi bila npr. pripravljena skuhati kosilo. Njena ideja (iz njenih ust) je bila, da bi za vse bil jaz, ona bi se pa “šlepala” (jaz bi plačeval najemnino, jaz bi kuhal, jaz bi jo pedenal, ona pa ne bi s prstom mignila).

Glej, ti si se vpiknil vame. Pa vidim da si tudi v druge podforume pisal, pa nič pametnega napisal.

Daj mlad in skromen, skuliraj se. Toliko sovraštva je v tebi. Vedi, da gliha vkup štriha in ti si bil so punco, ki jo tako blatiš. Bolj pišeš, bolj delaš bedaka iz sebe.
Ne daj bože, da tvoja sedanja punca zve, kaj tu gor pišeš. Očitno je, res očitno, da bivše nisi prebolel, da si ji nevoščljiv.
Dopovej si že enkrat: za zvezo sta potrebna dva in če je zveza slaba sta kriva DVA, ne le ona, OBA STA KRIVA. TI IN ONA.

Končno si dojela. Namreč ves čas pišete v tonu, kot da sem izključno jaz kriv za konec zveze. Pa tudi bivša je krivdo za konec zveze zvalila name, češ ti si kriv, kaj si pa brez denarja.

Praviš, da si jo dobil na laži, zakaj si pa ostajal z njo, če si vedel, da laže?
Praviš, da si se vedno ti k njej vozil, ona pa nikoli k tebi, te je prislila?

Noja, zgleda res, da gre za istega tipa … nekoga, ki bo raje pri drugih in tudi pri partnerki iskal napake in razdvajanja, kot pa tisto,kar vaju povezuje. Sicer pa kaj imaš za iskat z osebo, ki se drugim predstavlja kot samska? Ne vem, a se samo meni zdi, da ne znaš kritično pogledat nase in na to, kar se ti dogaja v nekem momentu v neki vezi?!

Pa izjava tvojega brata o nasilništvu… ja, okej, lahko ti nekdo dvigne deken, ampak nesoglasja se ne rešujejo z nasiljem (pa ne zato, ker tega ni bila vredna, ampak ker je amoralno in nezrelo). Če te je toliko stvari motilo, bi lahko sam naredil konec. Če vidiš, da ne gre, je nesmiselno vztrajat. Sploh pa se zdaj ko ji jo totalno popljuval in jo označil za koristolovko, kaj boljše počutiš?

Veš kaj, ves čas pljuvaš po svoji bivši, nismo pa prebrali pljuvanja tvoje bivše po tebi. Ti ves čas vališ krivdo na njo.
Zapomni si, da kriva sta OBA, ne le ona. Tega ti nočeš dojet.

Katerega tipa?

Zato ker sem ji verjel. Ker sem ji zaupal. Ker sem menil da je to le prehodno in da se bodo stvari uredile. Ona je pa mojo ljubezen in zaupanje zlorabila ter zavrgla.

Odgovor je enak prejšnjemu.

Saj je ona sama dokazala, da je koristolovka. Ne vem kje je tukaj problem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close