Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Ni treba da ona tukaj kaj napiše. Je s svojimi dejanji pokazala koliko sem ji pomenil ter kaj dejansko išče pri tipih. Da je pa vpričo moje mame govorila, da naj jo spravim v psihiatrično bolnišnico, pa vse pove o njej.

To, da blatiš svojo bivšo, povej največ o tebi. To, da imaš punco in se vseeno obremenjuješ z bivšo in to tako hudo, da pišeš na javni forum, pove še več o tebi.
Si upaš svoji punci pokazat kaj tu gor pišeš?
No glede na to, da ti posoja denar na začetku veze, je možno, da bi tole pisanje tudi odobravala? Čeprav dvomim, da bi katera ženska želela biti z moškim, ki je tako čustveno vpleten v bivšo.

Saj je ona sama dokazala, da je koristolovka. Ne vem kje je tukaj problem.[/quote]Problem ni v njenem “dokazovanju” ampak v tem, da se “naslanjaš” na njene napake in pozabljaš , da bi mnogo stvari lahko naredil sam drugače.
Opravičila za svojo pasivnost iščeš v njenih “napakah”. Iščeš neko potuho.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ona jo je zvalila na tebe, ti pa na njo. Kdo je torej potem takem “kriv”? Nihče ali oba? Če ni nihče, zakaj nista ostala skupaj. Če sta oba, zakaj ne poiščeš “napak” pri sebi? Saj si ti tisti, ki se bo v prihodnosti še kdaj znašel v podobni situaciji, kaj te briga za bivšo, poskrbi zase, da boš ti reagiral bolje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Končno si dojela. Namreč ves čas pišete v tonu, kot da sem izključno jaz kriv za konec zveze. Pa tudi bivša je krivdo za konec zveze zvalila name, češ ti si kriv, kaj si pa brez denarja.[/quote]
Ta ženska je res bila nezrela in neodgovorna. Tvoje mnenje o ženskah, pa sovpada s tem kakšna je bila ta ženska. Oziroma je tvoje ogledalo, saj si tudi sam neodgovoren, ker jo zaradi njene lastnosti sedaj sovražiš. Kar pomeni, da krivdo vališ na njo, ker ni drugačna, pa čeprav drugačna ne zna biti.
Kar pomeni, da sta bila “idealna”. 🙂

Ker je ženska nezrela, je iskala in sedaj tudi našla starejšega, ki ji daje občutek varnosti, saj ji je kot starš.

Oh, kako sta si podobna :).
Podobno se privlači :). Mogoče bomo pa še kdaj prebrali na kakem forumu njeno različico. Ker gliha vkup štriha :).

Še enkrat: čustva do bivše in čustva do sedanje so pri meni ločena. Problem je da ti vidiš v tem blatenje, namesto da bi pogledala objektivno. Krivda 50:50, še pomniš?

Sem se po najboljših močeh potrudil najti neko delo, da bi prišel na zeleno vejo. To mi je na koncu uspelo, toda šele potem ko sva se razšla. Sem napisal da se njej ni ljubilo počakati, da se mi finančno stanje popravi. Lažje ji je bilo kratko malo prekiniti zvezo in poiskati nekoga z denarjem.

Robi, hvala ti za razsvetljenje, zdaj mi je vse jasno. Res si car. Še enkrat hvala 🙂

Ti ne moreš ljubiti, ker si poln sovraštva. Namesto, da bi ljubil punco, sovražiš bivšo.
Kako veš, da ima starejšega, ker ima denar? Se ti ne zdi nesramno okrog razlagat za tvojo bivšo, da ima zato starejšega, ker ima denar? Se ti ne zdi to grdo? Lahko, da je res, lahko pa je med njima ljubezen.
Sicer pa te je ta bivša prisilila v razmerje? Te je prisilila, da se voziš k njej?

Zahvali se ji. Kaj boš z žensko, ki se laže in ji je pomemben samo denar, kot jo sam opisuješ?!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

[kokice] + [kokakola] + [udoben naslanjač]

Kakšna drama, kakšni preobrati!

(ne več tako) mlad in skromen, če maš službo, še ne pomeni, da si na zeleni veji. Bo treba veliko več kot to.

To misliš ti… Matkic pa je samo en in tukaj je Matkic… vidim da v raznih temah dobim ”remarke” 😛

Ampak resno na temo…

Mislim da je vse skupaj nepomembno… če ga je ženska pustila zaradi denarja to ni NIČ presenetljivega ..

pač ženske kot ženske (če je verjeti da je to edini razlog) Tak kot moški hočemo ali želimo punco ki zgleda DOBRO in SEKSI ženske želijo moškega ki ima VSAJ solidna sredstva in SAMOZAVEST…

Tebi kot kaže primakuje obojega (ali ti je, vsaj ko te je pustila)…

Debata na to temo je brezpredmetna ker vbistvu ni tukaj nje da bi fiksno povedala ZAKAJ te je pustila, in pač moramo vzeti samo tvojo resnico (torej da je rekla da te je pustila ker si predaleč oz da je razdalja ovira) če je to vse kar je bil razlog (in ni to dejansko lep SKRIT razlog da se te je rešla) potem je resnica pač taka da te vbistvu ni nikoli ljubila, ampak si bil rezerva.

Je pa res da oddaljenost ločuje bližina pa ”množi” 😛

Ampak če so lahko punce vojakov v Iraku in drugje par let počakale na njega da se je vrno (živ ali mrtev) potem bi lahko tudi tale punca (če bi oz te je ljubila) počakala mesec ali leto da bi dobil finance.

Ampak instant generacije (ja tudi jaz sem med njimi) VEČINOMA tega več ne razumejo (tja do 28 let)

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Negotov si in zakompleksan, ker nimaš denarja. Pomiri se, dandanes ga skoraj nihče nima, razen tistih redkih v vrhu moči in elite. Tvoja čustva do bivše so na nek način človeška, prizadela te je in rabiš notranje dialoge, tudi sovražne, da preideš preko te ranjenosti. Čas bo naredil svoje.

Ta nova pa, če te ima rada, denar na začetku ne bo problem, potem je pa osnova za eksistenco, če želiš družino. Ampak naša država da samo še žepnino, s katero ne preživiš, torej je smiselno razmišljat za mlade tudi o tujini.

Ne vem kolikokrat sem že napisal, pa bom zopet:
1. precej folka me je že vprašalo, zakaj sva se razšla.
2. Jim odvrnem da me je pustila, ker nisem imel denarja za najem sobe v njenem kraju.
3. Zatem me vprašajo če ima novega partnerja, in jim odvrnem da ima.
4. Nato me vprašajo, koliko let ima ta njen novi partner ter če je on že na svojem (glede na vzrok prekinitve zveze je to podvprašanje logično in pričakovano)
5. Jim povem da ima sedaj skoraj 20 let starejšega partnerja.
6. Folk me takoj zatem mene vpraša, če ima ta njen partner veliko denarja, hišo ipd.
7. Jaz jim rečem da ne vem, jim pa povem da je zaposlen tam in tam, če jim to morda kaj pove.
8. Folk odvrne: “Uf, potem se pa on kopa v denarju… ja ja.”

Torej nisem jaz trdil, da je ona z njim zato ker je on poln denarja. Toda glede na to da večina meni, da ga je po vsej verjetnosti vzela zaradi denarja, je povsem možno da je kaj resnice v tem. Ne trdim da to zagotovo drži, ni pa izključena možnost.

Ja, najbrž imaš prav.

Če ženskam več ni dovolj, da ima tip nek redni dohodek (pa magari minimalno plačo), potem res ne vem…

Samozavesti mi ni primanjkovalo, mi je pa krvavo primanjkovalo denarja. Me je naivnost ornk udarila po žepu. Ampak očitno njej ni zadoščalo pojasnilo, da se ne bom več pustil nategniti in da rabim nekaj časa, da pridem na zeleno vejo. Kot si napisal:

Saj za to gre, bivša me je ranila, v meni so se razvila čustva sovražnosti, pa nisem vedel kako naj jih izrazim. Ne rečem da sem jo pretepal ali poniževal, pa da bi me zato pustila. Toda pustila me je zato, ker nisem imel denarja da bi zadovoljil njene apetite in to je eskaliralo v sovražnost do nje. Na tej točki se sprašujem, ali si je ona potešitev svojih apetitov z moje strani sploh zaslužila. Očitno sem res iskal notranji dialog. Hvala ti za te besede, vsaj nekdo je še zmožen videti situacijo objektivno 🙂

janja25, o tej objektivnosti pišem in namesto da bi to bila zmožna uvideti, me ves čas napadaš. Boš še morala delati na funkcionalni pismenosti, kajti s takim pristopom kot si ga imela cel čas, človeku ne pomagaš. Mmg, mogoče cifra 25 pomeni tvojo starost?

[/quote]
Vse kaže da me ima res rada in sem hvaležen za to 🙂

Popravljam drugi del svojega prispevka:

Samozavesti mi ni primanjkovalo, mi je pa krvavo primanjkovalo denarja. Me je naivnost ornk udarila po žepu. Ampak očitno njej ni zadoščalo pojasnilo, da se ne bom več pustil nategniti in da rabim nekaj časa, da pridem na zeleno vejo. Kot si napisal:

…njej se to ni dalo, ima raje moškega tukaj in zdaj.

Saj za to gre, bivša me je ranila, v meni so se razvila čustva sovražnosti, pa nisem vedel kako naj jih izrazim. Ne rečem da sem jo pretepal ali poniževal, pa da bi me zato pustila. Toda pustila me je zato, ker nisem imel denarja da bi zadovoljil njene apetite in to je eskaliralo v sovražnost do nje. Na tej točki se sprašujem, ali si je ona potešitev svojih apetitov z moje strani sploh zaslužila. Očitno sem res iskal notranji dialog. Hvala ti za te besede, vsaj nekdo je še zmožen videti situacijo objektivno 🙂

janja25, o tej objektivnosti pišem in namesto da bi to bila zmožna uvideti, me ves čas napadaš. Boš še morala delati na funkcionalni pismenosti, kajti s takim pristopom kot si ga imela cel čas, človeku ne pomagaš. Mmg, mogoče cifra 25 pomeni tvojo starost?

Vse kaže da me ima res rada in sem hvaležen za to 🙂

Sem prebrala tole temo in moram povedati, da me je kar malo groza oz se mi trenutna punca od “mlad in skromen” kar upravičeno smili. Koliko negativizma in nespoštovanja do žensk ta človek v sebi nosi; razen tega je popolnoma nezmožen sprejeti resnico, da ga bivša niti malo ni imela rada. Dokler si toliko emotivno in miselno vpet v svojo bivšo, si praviloma niti ne bi smel najti druge, ni pošteno niti primerno, žal.

Si je težko zlizati rane sam, kajne? Ter se obenem tolažiti v materialnih izgovorih 😛

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Nehajte hranit trolla, no. Cel ta njegov problem je izmišljen, se iz aviona vidi, preveč je nedoslednosti v njegovem pisanju, enkrat piše, da ima debel minus, ki ga mora pokrivat, nato jo želi prikazat kot izkoriščevalko, ki se je imela namen preživljat na njegov račun. Ja, za izkoriščevalke je značilno, da se obešajo na revne tipe, lol. Skratka, ena cankarjanska izmišljotina z namenom prikazati, kako je on dober in požrtvovalen, bivša pa hudobna izkoriščevalka in kako ga je strah, da so vse ženske take. Da bi samemu sebi kot resnemu tipu dal malo več verodostojnosti, mimogrede navrže, da ima punco, saj je prepričan, da ga to dela “kvalitetnega”. Tipi v zvezah se ne ukvarjajo tolk z bivšimi, sploh pa srečno zaljubljeni tipi druge ženske komaj registrirajo, kaj šele, da bi razčlenjevali svoje bivše.

vidim da mlademu in skromnemu tu nekaj res ni jasno. Pubec enaci sigurnost in bogastvo, ko pa to niti slucajno ni enako. Ves kaj je bogastvo? ko imas recimo par 100k € na racunu, ali celo miljone…to je bogastvo. Ce pa ima nekdo svoje stanovanje, avto in sluzbo, pa niti slucajno ni bogastvo.
Imas dosti takih zensk, ki palijo samo na denar. Tako zavohas na kilometer. Recimo da jih je kr nekaj, vseeno pa dalec od vecine. Vsaka, ampak res vsaka zenska pa pali na sigurnost. To je genetsko tako zapisano. Ta tvoja bivsa, ki je te tako zaznamovala, niti slucajno ne pali na denar. Ker ce bi res, zakaj bi te sploh povohala ze prvic ko sta se sploh srecala? Verjetno je ze na zacetku vedela da nisi premozn. polek tega si student, tezko imas za burek, nimas svojega stanovanja, nimas redne sluzbe, predvidevam tudi faksa se nisi dokoncal. Jaz tu vidim same minuse za moderno zensko. In potem pride mimo en starejsi tip, ki to vse ima. Logicno da nimas sans proti takem. Ampak zenska je se vedno iskala samo sigurnost, tako kot vsaka.
vse to pa ti govorim iz prve roke, ker vem kako je meni bilo ene par let nazaj, ko tudi ni zneslo za kaj vec kot cike, kavo in bencin.

Ni izmišljotina glede zgodbe. Izmišljotina je verjetno le to, da je ona iskala “le” nekoga z denarjem. Samo zato, da bi nekako obrisal vso odgovornost s sebe in jo prenesel na njeno “luzersko” osebnost. Ampak ni tako preprosto. Če je ona sedaj z nekom, ki ima hišo in denar, to še ne pomeni, da je z njim LE zaradi tega. Saj je tudi s teboj “skromen” bila določen čas in je vedela, da ga nimaš (celo posodila ti ga je). Kaj pa če je s tistim zato, ker je z njo spoštljiv in prijazen. Hiša in denar, ki ga ima, pa je posledica tega, da je človek na mestu. Ne poznaš ga, torej je krivično, da ji pripisuješ, da je z njim samo zaradi denarja. S tem samo odganjaš pozornost od sebe in svojih “napak”. Popravi, kar misliš, da imaš za popravit. Seveda lahko boli, če ti nekdo pokaže na lastne napake, ampak za takšne stvari bi lahko bil hvaležen, saj lahko edino tako postaneš boljši. Če boš vedno iskal le napake pri drugih, svojih pa ne boš sposoben opazit, ne boš nikoli z nikomer zadovoljem, prav tako pa drugi (druge) ne bodo s teboj.

Nisem rekel da je z njim zagotovo šla zato, ker ima on denar, hišo ipd. Pravim pa da je povsem možno, da je temu tako. Dejstvo je da ko sem zgodbo povedal prijateljem, domačim, znancem itd, so VSI rekli da tukaj najverjetneje ne gre ljubezen, temveč za denar, materialne koristi. Pa tudi če ona išče v partnerju nadomestek očeta, ne vem če lahko govorimo o tisti ljubezni, ki si jo izkazujeta npr. nek 30-letnik in 28-letnica.

Mariborčan, praviš da je nenavadno da me je ona “obrajtala”, ko sva navezala stik. Ko sva se razhajala mi je rekla da me je vzela zato, ker je mislila da ne bo drugje našla nekega fanta, ter da se ji je po izkušnji z mano samozavest toliko dvignila, da je začela opažati da lahko dejansko izbira med fanti. Ok, se je pač zadovoljila z mano, ker je menila da je to največ kar lahko dobi. Mi je pa čudno da ni izbrala nekoga podobnih let, ampak skoraj 20 let starejšega, ko smo že pri tem da bi lahko izbirala.

Glej, prijatelji in družina so ljudje, ki te imajo nekako brezpogono radi in si ne “drznejo” pomisliti, da bi lahko ti karkoli storil narobe. Poleg tega je tudi pomembno, kako si jim ti problem predstavil. Kot vidiš, se tukaj ne strinjamo s tvojimi prijatelji in družino in nas zanimajo tudi bolj konkretne informacije, preden kogarkoli obsodimo tega in onega.
Ne vem, če so to ravno PRAVI prijatelji, ker mislim, da prava mera kritike je še vedno koristila, medtem ko ima zavijanje v vato in metanje peska b oči ravno nasproten učinek. Se mi zdi, da se boš kamlu spet oglasil z “vse ženske so iste”, ko te bo tudi sedanja pustila zaradi “iste” stvari. Seveda ti še vedno ne boš vedel, katera je ta stvar, ker ti bodo prijatelji in družina rekli, da je to zaradi premalo denarja.

@mlad in skromen ne vem kaj se toliko ti obremenjujes s to tvojo bivso. Bivsa je bivsa, to pomeni zgodovina. Pustis zadaj in gres dalje. Zakaj je sla z 20 let starejsim ne bos nikoli vedel, pa ce si vsak dan glavo razbijas. marsikatero privlacijo starejsi, ker so bolj zreli od vrstnikov, so materjalno preskrbljeni,… Potem so se tukaj v kombinaciji lahko drugi aduti, kot recimo karizma, sarmantnost, tehnika, centimetri, pozornost, razumevanje zensk bolj od mladicev,… mislim razlogov mali miljon in tu nima smisla tople vode odkrivat.
pac je sla, ni prva in ne bo zadnja. In zavedaj se da zensko dobit je danes smesno lahko. veliko tezje jo je obdrzat. In tukaj si seveda na slabsem, ce nimas dolocenih atributov, ki jih tekmeci imajo. Vedno obstaja verjetnost da ti nekdo zensko spelje, pa ni to nujno vezano samo na materjalne dobrine. Veliko je tudi nesrecnih ker jim manjka doma pozornosti, so zanemarjeni, nasilje,…

Halo? O kakšnih apetitih pa to govoriš? Si jo moral vodit na večerje pa na koncerte ipd. al kako? Ne, prebrati je bilo, da niti za vlak/bus nisi imel, to je cca. 10 eur? Oprosti, mislim, da si moraš nalit čistega vina in si priznat, da takrat nisi bil sposoben furat partnerstva. Če nisi mel za pot, bi pa ona prišla do tebe, če ji ni bilo do tega, pač ne, se ne bi videla, big deal! Drugače pa obstaja zastonj program na netu, reče se mu Skype 🙂

Sovražiti nekoga, ker ni tak kot si mi želimo da bi bil? In potem še razvijati agresijo do nekoga, ker se “nemogoče obnaša”? Po napisanem sodeč res izpade, kot da si mel zvezane roke in pasivno čakal, da se stvari spremenijo. Si se vprašal, zakaj ti je (sicer netaktno) pred mamo rekla, da jo spravi v norišnico? Je tvoja mama znorela, se je obnašala nekonktrolirano? Kar tako nihče ne bi izjavil česa takega. Plus, imaš starejšega brata, a si napisal, da preživljaš sebe in mamo – kaj pa brat? Ne plačuje stroškov, ne skrbi za mamo (ki je očitno že starejša in brez stalnih prihodkov).?

Sicer je pa Marko (tokrat) dobro povedal. Osredotočaj se nase, ne na druge, mlad&skromen.

Če še niste ugotovili, ta tip je troll par exellence.Forumi mon-a so ga polni, predvsem objav o tem, kako je krivično, da manj situirani tipi nimajo možnosti pri ženskah, do tega, kako je bil zavrnjen, ker nima avta, o njegovih domnevnih deviških kolegih, pa o neskončnem spoznavanju preko oglasa, kjer v bistvu nikoli ni prišlo do zveze…

Ne dvomim, da je tudi njegova sedanja, kot pretekla zveza enostavno ena teoretična ogruntavščina. vendo pač načne debato, oz. se vključi iz nekega zornega kota in hoče speljati vodo na svoj mlin, ki je vedno isti: kako je svet krivičen in ženske materialistične. V vsakogar, ki mu kaj nasprotuje ali skuša dopovedati, pa začne ensramno vrtat: češ, ti nisi nič boljši ( pri čemer pogosto sploh ne razume zapisov drugih oz. izlušči neko čist x poanto).

Laže tudi glede svoje starosti, enkrat je star 19, drugič 22, potem je naenkrat že proti 30. Verjetno bo slednje celo res.

Meni je ona rekla da naju ne vidi več skupaj, ker si še lep čas ne bi mogel privoščiti strehe nad glavo v njenem kraju ali kje blizu.

Mariborčan, gre za to, kar sta napisala Robi in Latissa. 🙂

O tem bi se pa dalo razpravljati, toda ne spada v to temo 🙂

Sva se skoraj vsak večer pogovarjala preko Skypa, toda ona je hotela da bi vsak dan bil z njo, torej v njenem kraju ali bližini, kar je pa zame tisti hip bilo neizvedljivo. Da bi imel svojo sobo ali stanovanje tam, da bi ona lahko bila pri meni, o tem “apetitu” govorim. S tem načeloma ni nič narobe, toda ona ni nikoli omenila, da bi kaj prispevala k temu (da bi jaz plačeval najemnino in položnice, ona pa npr. hrano). In mogoče (poudarek na mogoče) je ona vzela toliko starejšega ravno zato, ker je že na svojem. Ravno to je pa problematika, o kateri se razpravlja v tej temi, zato sem se tudi oglasil s svojo zgodbo.
In da se njej očitno ni dalo priti k meni… kaj pa če njen zdajšnji tip ne bi bil iz njenega kraja? Se ji tudi v tem primeru ne bi dalo peljati k njemu? Pravim samo, da obstaja možnost (ne trdim, samo dopuščam možnost) da je šla z njim zato, ker ima on mogoče veliko finančnega priliva, svoje stanovanje itd. Da je po vsej verjetnosti nekaj na tem, mi niso povedali zgolj prijatelji in družina, temveč daleč širši krog družbe.
In mama ni znorela, niti se ni nekontrolirano obnašala. Se samo včasih pogovarja sama s seboj in bivša je to označila za duševno bolezen.
Brat pa živi na drugem koncu države, ne živi z menoj in mamo.

LOL.., nisem noben trol, niti ne vem o kom govoriš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close