Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Kakšnim družbenim vplivom? LOL
A je družbeni vpliv deloval nanjo, da je nezaščiteno seksala z nekom, ki se ji ni zdel primeren za očeta, z nekom, ki ga je sovražila? Je to družbeno vpliv? Ji je družbeni vpliv prepovedoval splav? Družba ga dovoljuje.
To, kar govori RKC, pa si 90% ljudi narobe razlaga in vsega tudi ne le cerkev kriva. Da ljudje raje živijo po pričakovanjih drugih, kot pa po tem, kar si sami želijo, so odgovorni tudi posamezniki sami.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Nikoli ne bomo vsi srečni in zadovoljni. Za začetek bi bilo dobro, če bi družba nehala vsiljevati “happy family” model življenja kot edini pravilen. naj se vsak sam odloči, kako pa kaj želi živeti.

Glede na število ločitev, družinskega nasilja, slabih zvez, da se o varanju ne pogovarjamo…nekako dovmim, da je mogoče potegniti enačaj “resna zveza”=sreča.

Ti bi očitno rad ljudi prevzgajal, naj si bolj želijo resne zveze, ampak zakaj si domišljaš, da si pametnejši, kot generacije pred tabo? Prevzgoja nikoli ni dala željenega učinka, ampak obratnega.

Marko, nisem rekla, da je seksala z moškim, ki ga ja sovražila.
Ja, družbeni vpliv je še sedaj naprejen proti splavu in stvar seveda ni tako enostavna, da bi ženske to kar serijsko počele. In ja družbeni vpliv je tak, da ženska pa mora biti mati.

Tole se pa bere tako kot, da bi bile sedaj zveze v povprečju slabše kot nekoč.
Nekoč, ko so se pogosto poročili tako, da se je kmetija ustrezno povečala, ko se poročali svojemu stanu primerno, torej bogat in reven redko kdaj skupaj. Ko bogat dedič ni smel vzet revne dekle…
Ko je bila ženska pogosto le dekla, on pa ga je žingal po gostilnah…?

Jaz bi rekla, da so danes veze v povprečju dosti bolj kakovostne kot nekoč. Ženske imamo dosti več pravic in možnosti kot nekoč.

Hotela sem še povedat, da imamo danes ženske večje možnosti najti ok moškega kot nekoč :). Da danes ni neavadno, če je moški nežen, prijazen, razumevajoč, čustven, če gospodinji skupaj z žensko, če …

Taki kot si ti in On_ pa izvajate nek pritisk tu gor, naj gre še več ljudi v zveze, češ, naj bodo “odgovorni”.

Pustite ljudem, naj bodo prepričani v svoj prav in ne izvajajte nekega pritiska, da naj gredo v zveze, pa bo manj zanič zvez in manj družinskega trpljenja.[/quote]

Kakšen pritisk? Kdor ni za monogamno zvezo in kdor si ne želi otroka, naj tega ne dela. Saj to je preprosta matematika, ki je menda ni treba vsakič posebej razlagat. Mi samo razlagamo, zakaj ima nekdo določena prepričanja. Dokler jih pa ne more opustit, pa naj ne sili “nekam”, kar ne “zmore”. Kdor čuti ob tem pritisk, pa gotovo ni dovolj prepričan v svoja prepričanja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mah, česa vsega družba ni kriva po vaše za VAŠE slabo finanlno stanje, vaše slabe partnerske odnose… ja , seveda, vedno je kdo drug kriv, samo ne mi sami ne: Prvo so to starši ki so nas zafurali, potem so to vrstniki, potem družba … in kje v vsej tej kolobociji smo mi sami, mi , zaradi katerega živimo, dihamo, delamo, seksamo, sprejemamo odločitve??

Ko si enkrat odrasel oz. sposoben samostojnega življenja, se moraš začet obnašat odgovorno. Odgovorno pomeni, da za svoje lastne odločitve, ki se izkažejo za napake, prevzamemo polno odgovornost. Če sem torej v partnerstvu, ki me ne izpolnjuje, v kateri se počutim čudno, nezaželjeno, nesprejeto, je prvo na meni da nekaj naredim: magari da rečem osebi, ki mu rečem ljubi, srči … kaj mi ni všeč, magari da naredim kaj drugega na sebi. Morda naredim revizijo svojega življenja, in ugotovim, ali je še kaj, kjer sem zaspala in pustila, da gre voz po svoje itd.

Ne pa da ko nekaj zaškripa obtožim partnerja, družino, sodelavce, da se ne obnašajo primerno, meni zaželjeno, pričakovano in jih skušam predrugačit, včasih z izsiljevanjem, drugič manipulacijo, tretjič z ultimati.

Če ti veš, kam pljuješ, je vseeno, ali ti družba al mati ali stara teta al sosedov Janez govori, da si na napačni poti in da bi moral drugače. Ampak folk ne ve. Vedo samo da želijo stran, ne vejo ne kam, ne kako, ne s čim. To pa ni več stvar drugih in družbe, ampak lastne sposobnosti, samokritičnosti.

Marko, se vidi, da nisi ženska :). Na mlade ženske pritiskajo kar naprej v stilu kdaj boš pa ti zibala? Zdaj pa bi bil že čas. Ja pa imaš službo za nedoločen čas, zdaj pa res lahko imaš otroka… in če je dalj časa z nekom in ni otrok: ja kako pa, da še nimata otrok, je kaj narobe… to poslušaš od sorodnikov, sodelavcev… in marsikatera podleže pritiskom in se čuti res manjvredna, ker še ni mamica.

Jaz se s tem globoko strinjam, ampak svet je žal poln ljudi, ki se poročijo in naredijo otroka/e, ne ekr bi res želeli, ampak ker mislijo, da je to pač edino normalno.

Za to ni kriva družba, ampak slaba samopodoba dotične. Vsi smo že bili kdaj pod pritiskom pričakovanj, a kot rečeno, če veš, kdo si in kam pljuješ in zakaj točno tja in ne par stopinj vzhodno, potem se ne obremenjuješ s pričakovanji drugih. Lepo sprejmeš, da smo si različni in da je okej, da imajo oni svoja pričakovanja, ti pač imaš drugačna.

In od kje ji slaba samopodoba? Se je rodila s slabo samopodobo?

Čemu to vprašanje, da se najde krivca, ker naš ni bil, če pa je že bil pa siguren ni bil kriv… 😉

Bolj je vprašanje zakaj se te slabe samopodobe noče znebit.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

On_, kdo pravi, da se je noče?
Eni se trudijo in jim ne uspe, drugi nimajo pravih možnosti (recimo zavozili so v mladosti, v srednjih letih pa želijo popravit pa so recimo bolani, nimajo zdravja).
Stvar je zelo različna.
Marsikdo tudi rabi strokovno pomoč, ker se sam preprosto ne znajde pa recimo nima denarja.
Res je, da je veliko ljudi zjamranih, ampak jaz ne mečem vseh v isti koš. Pri takih zadevah večinoma rabiš pomoč drugih pa naj bo to prijatelje ali pa terapevt.

Rabiš nek (zdrav) odnos z nekom, a ne? 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Čemu to vprašanje, da se najde krivca, ker naš ni bil, če pa je že bil pa siguren ni bil kriv… 😉

Bolj je vprašanje zakaj se te slabe samopodobe noče znebit.[/quote]
Ker ima potem to opraviti s prevzgajanjem in s tem spet občutek, da nekoga želimo siliti v resno vezo. 🙂
Pa to sploh ni res. Nikogar ne silimo v resno vezo.

Točno tako, on, zdrav odnos rabiš. Veliko moraš sam delat, rabiš pa tudi podporo od drugih. Če nimaš te sreče, da bi podporo dobil od staršev, sorodnikov v otroštvu, moraš veliko delat, da jo dobiš potem kasneje. Veliko ljudem žal ne uspe. Predvsem veliko volje, truda je treba vložit.

Tole se pa bere tako kot, da bi bile sedaj zveze v povprečju slabše kot nekoč.
Nekoč, ko so se pogosto poročili tako, da se je kmetija ustrezno povečala, ko se poročali svojemu stanu primerno, torej bogat in reven redko kdaj skupaj. Ko bogat dedič ni smel vzet revne dekle…
Ko je bila ženska pogosto le dekla, on pa ga je žingal po gostilnah…?

Jaz bi rekla, da so danes veze v povprečju dosti bolj kakovostne kot nekoč. Ženske imamo dosti več pravic in možnosti kot nekoč.[/quote]
Veze niso slabše, ker je vez vedno manj. 🙂
Bistveno je, če smo kot družba zdaj kaj bolj zadovoljni s sabo, pa čeprav je manj vez. 🙂

Zakaj po potem ljudje hodijo k raznim terapevtom, če pa prevzgoja nikoli ni dala željenega učinka ?

Saj ne rabim bit ženska, da bi vedel, da se to dogaja. Zdaj pa se vprašaj, kdo ob teh vprašanjih čuti pritisk? Osebe, ki ne vedo, kaj si v resnici želijo in zato potem podeležejo temu “pritisku”. Ustrežejo drugim, namesto sebi. In potem krivijo družbo za svoje odločitve. Skrajno neodgovorno. In kako nastanejo neodgovorni ljudje? Kdo je tisti, ki mora človeka pripravit na odgovorno življenje? Starš. Začaran krog.

Zakaj bi bilo manj vez?
Je manj porok, je večji delež samskih, kar pa še ne pomeni, da je manj vez. Vez je celo več, ker sedaj, če dvema ne gre, gresta narazen in s kom drugim ustvarita novo vez.
Sigurno je manj takih vez, kjer sta bila dva skupaj preprosto zaradi tega, da bi se recimo dve kmetiji združili.
Jaz vsekakor verjamem, da je sedaj lažje dobiti ok moškega kot pa recimo pred 50, 100 leti. Verjamem, da je za ženske dosti bolje kot nekoč.

Robi, kaj želiš povedati? Da je bilo včasih bolje, ker so bili skroaj vsi v vezah, ločil se itak ni noben, ekr ni bilo družbeno sprejemljivo..?

Si res tak idealist, d averjameš, d aje bilo nekoč bolje?

Zakaj po potem ljudje hodijo k raznim terapevtom, če pa prevzgoja nikoli ni dala željenega učinka ?[/quote]

Terapevti so primerni za reševanje kakšnih manjših ali srednji nesoglasij v zakonu oz. zvezi.

Ne bo pa terapevt iz nekoga, ki ne želi biti v zvezi, naredil idealnega družinskega očeta.

Sam terapevt tudi manjših težav ne bo rešil, če pacient ne bo sodeloval, si tega dovolj želel. To velja tako za velike, kot za manjše probleme.

Marko, tega meni ne rabiš razlagat, to zanima Roobija, on verjame v terapevte, očitno.

Saj jaz tud verjamem. Terapevt ti je lahko prijatelj, znanec na forumu, družinski član, partner ali pa tudi žival.
Vendar pa samo želja postati boljši še ni dovolj. Potrebno je tudi ukrepat in naredit kako stvar, ki je do sedaj nismo bili vajeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close