30+ pa še ne na svojem
Dej ne se*i k boš spet vse zasmradu s tistim ribam…… 😀
Moška “Ronka” iz monovega rumenega tiske ? :))))[/quote]
Tip je na sosednjem podforumu odprl že kar nekaj tem pod različnimi nicki oz. se vključil v debato.
Njegove specialitete:
– nobena ga noče, ker nima avta
– razglabljanje o deviških kolegih
– razglabljanje, kako je ljubosumen na pare
– spoznavanje preko oglasa
Pa še kaj bi se našlo. Njegov zagrenjen slog je zelo prepoznaven, kot tudi dejstvo, da se tipu ne da dopovedat nič. Stvar vedno obrne tako, da na koncu svetovalce prikaže kot čudne, sebe pa kot normalnega.
Njegova ženska različica, je tista s kmetov, ki enkrat išče resno zvezo, drugič seks prijatelja, tretjič prijatelja, četrtič nič..
Če dobro premisliš in se malo ozreš v njegov svet, kot ga vidi sam, bi tak svet res bil malo čuden. Namreč tak, kjer mora imet tip avto, če želi dobit dekle recimo. Po tej strani ima prav, ampak “problem” je v tem, da svet v resnici ni tak, le on ga v tem momentu tako vidi. Torej mu je treba odpret oči, ne pa ga žalit in se mu posmehovat, saj se mu na ta način potrjujeje skoraj točno to, kar verjame, da so ljudje zlobni da na tak način samo branijo sebi podobne.
Nemogoče, vedno vse nasvete zavrne. Nihče ga ne žali, nasprotno, prav on postane ciničen, ko debata ne steče, kot si je on zamislil.
To so ljudje, ki živijo v vati svojega namišljenega sveta, kjer so oni večne žrtve.
Jaz sem slišal da študentje ki študirajo v domačem kraju, ne dobijo nekih denarcev.
Bemu mast matjažko, hvala da si mi odprl oči 🙂 Šele zdaj sem dojel da v kolikor je ona sponzoruša, sem res lahko vesel da sva se razšla.
In ja, seveda me je prizadela in vem, da imam tudi jaz svoje napake. No, še enkrat hvala da si mi tako kot Robi in Latissa, pomagal odpreti oči in najti odgovore na vprašanja, ki me grizejo.
Ne vem, meni se zdi da ravno ti uporabljaš več nickov. Ne vem s kom me zdaj mešaš in da imam nek zagrenjen slog. Odkar sem se vključil v debato lahko rečem, da imaš ravno ti prepoznaven slog pisanja in da je več kot očitno, kateri zapisi vse so tvoji.
Ne gre za sovraštvo, ampak za razpravo o tem ali je možno, da je toliko starejšega vzela zaradi njegovega finančnega statusa[/quote]
A dostikrat razpravljaš o hipotetičnih predstavah? 🙂 Resno, toliko postov za prazen nič, ker se ne moreš sprijaznit, da te je skenslala. To ni bila nobena ljubezen (s tvoje strani), ampak tipični ego.
Samo ego je sposoben v neskončnost glodat ena in ista vprašanja in si ne dopustit, da obstajajo še kakšne druge resnice kot je zgolj njegova. A ni škoda? Ukvarjaj se raje kako dobit stabilnejšo službo, kako poglobit odnos s partnerko, kako uživat lajf, ne pa tole vrtenje v leru.
Tip nima nobene partnerke. Mislim, da je to jasno. Kateri kolk tolk normalen tip s partnerko se pa ukvarja tolk z eno svojo bivšo?
Glavno, da je spet dosegel svoje, ugrabil eno temo in jo speljal v debatiranje o njegovem kvazi-problemu. Ja, KVAZI, jaz sem popolnoma prepričan, da tudi ni bilo nobene bivše.
In zato so vsi nasveti vas svetovalcev le prazno zapravljanje vašega časa, saj gre za tipa, ki si enostavno izmišlja.
Ja lahko je razumet, vsakemu ki vsaj malo prebere. Da gre za nekoga, ki čas zabija na internetu, postavlja hipotetična vprašanja, v imenu hipotetičnih deviških prijateljev sprašuje po nasvetih za sebe. Ker v reali enostavno ne uspe, pa raje že nekaj mesecev premleva ene in iste zgodbice.
In po vsej verjetnosti blati druge, medtem ko so vsi ostali nemoralni, če mu povejo, kar mu pripada. Skratka- ena zguba.
Ni problem če 30+ živi pri starših. Pri starših lahko živi tudi poročeni par z otrokom, sploh v današnjih razmerah. Bolj se je treba vprašat zakaj 30+ do takrat ni uspel imet neke resne zveze na daljši rok. Takšen človek ne beta nič dobrega za skupno prihodnost z njim, ker se bo 99% težko prilagajal življenju v dvoje. Pri teh letih je vse, kar je resnega in kvalitetnega že v zvezah ali poročeno. Izjem skorajda ni. Če pa so, pa ne živijo pri starših. 🙂 Sad but true.
Ne gre za sovraštvo, ampak za razpravo o tem ali je možno, da je toliko starejšega vzela zaradi njegovega finančnega statusa.
40 evrov ali koliko je že? (če si doma)[/quote]
Ne, ni možno, da ga je vzela samo zaradi denarja. Je pa možno, da je tebe pustila zaradi tvoje nezrelosti.
Prav tako je možno, da bo tvoja naslednja punca spet ena, ki ti bo nadomeščala mamo.
Tipčki, ki najbolj tarnajo, da jih ženske pusitjo, ne marajo zaradi tega, ker nimajo keša, so v resnici sami najbolj mahnjeni na keš in iščejo žensko, akteri se bodo lahko prisesali na sesek in bili preskrbljeni na vekov veke, da jim ja ne bo treba kaj preveč migat v življenju. Je razlika ali denar daješ za kredite, stroške takšne in drugačne ali ga porabiš večinoma za svoje ugodje, avto in podobno. Z dobrim seskom si alhko car, s sebi enakovredno pa revež. Razumljiva logika, a vredna prezira.
Precej razvidno je, da te ne bi vzela že v samem začetku, če bi iskala samo finančni status. Definitivno je del krivde na tvoji strani, prav tako na njeni, če je smiselno sploh govoriti o krivdi oz. odgovornosti, glede na to da je bil vajin razhod dober za oba. Zate kot streznitev, zanjo kot rešitev pred težakom. In tvoja naloga je, da se koncentriraš na svoj del krivde, ne na njen, to je njena stvar. Enostavno moraš odrasti. Tudi jaz bi razmislil, če hočem žensko, ki se bliža tridesetim, pa ima 500 evrov. Seveda je treba ločiti tukaj sva scenarija. En scenarij je, da je človek bojevnik, ki ima pozitivno držo do življenja, ne jamra, sprejema odgovornost za to kaj in kje je, pa je samo začasno padel z zelene veje. Drugi scenarij so pa pač jamravci: kriv jim je faks, starši, država, kolegi, nasprotni spol, forumi,… da niso tam, kjer bi domnevno radi bili. In ti, mlad in skromen, po pisanju sodeč padeš ravno v drugo kategorijo. In zato te je pustila. Če imaš integriteto, pogum, slediš svojim vizijam, potem se ne pritožuješ in ne pisariš takole o svoji bivši, medtem ko imaš novo punco (ki je zelo verjetno sploh nimaš, kot so nekateri že ugotovili). In potem te ženske tudi opazijo. Duh je tisto, ki daje življenje in iz katerega izhaja duševno in materialno bogastvo. In tvoj duhec je ta trenutek bolj prdec kot pa en tornado.
Mlad in skromen, tipičen primer moškega, ki do svojega skoraj 30 leta bluzi in bluzi in ker mu je mamica doma malce priprla finančno pipico, si je našel žensko, ki ima službo in ki je bila dovolj neumna, da ga je prenašala. Ko je ženska prišla k pameti in je ugotovila, da se je mlad in skromen prisesal nanjo, da je čisti, leni luzer, ki niti za prevoz nima, da ga mora ona finacirat, ga je končno skenslala. On pa v jok in na net kako je ubog, ker ga ženska noče več financirat in mu igrat mamice.
Tisti, ki ste samski nad 30, ste na svojem ali ste doma?
Jaz sem doma, ker imamo doma dovolj prostora, veliko hišo in imam potem dosti manjše stroške kot, če bi bila na svojem. Smo 3 ženske pri hiši in si potem porazdelimo delo in stroške, prostora je pa za vse tri dovolj.
Še en bodoči karierni mož, Aragorn, katirca in še marsikdo drug… res ne morem verjeti, kakšni pacienti ste tukaj gor. Mi je žal, da sem sploh pisal sem. Lahko pa sem hvaležen, da je zdajšnja punca tako krasna oseba, razumevajoča, z dejanji kaže da me ima resnično rada, bivša se lahko skrije. Mogoče je pa bilo le dobro, da je situacija bila takšna kot je in kot tako pripeljalo do tega, da sva se razšla. Kdove v kaj bi se stopnjevalo oz. kaj bi se zgodilo, če bi ostala skupaj.
…dokler ne ponoviš ene podobne zgodbe pod drugim psevdonimom, v drugi temi ali pa celo na drugem forumu.
P.D.: saj so te že vsi pogruntali, samo sam s sabo si še nisi na jasno prišel.
Ja Andreja. Pa tako si mi grozila s tem, da me boš prijavila nevemkam. Pes ki laja, ne grize, ali kako že gre?
Nekdo trdi, da naj bi bilo partnersko oziroma družinsko življenje nekakšna naravna nuja, predispozicija, katere izogibanje naj bi prinašalo razne travme in trpljenje… Me zanima, kako si razlaga dejstvo, da je potem danes vedno več ljudi samskih ali v zelo površnih zvezah? Klasična družina je prevladovala skozi mnoga stoletja, ker je pomenila pravzaprav socialno varnost. V časih, ko niso poznali socialnih prejemkov in pokojnin (razen redkih izjem), je bila monogamna zveza s kupom otrok ekonomska nuja. Žena je bila odvisna od moževih prihodkov od dela, ki ga je opravljal izven doma. Mož je bil odvisen od ženinega gospodinjskega dela, ki je pomenilo zaledje za njegovo poklicno uspešnost, ker je bil razbremenjen skrbi za potomstvo, ki je bilo nujno za prevzem skrbi zanj na njegovo starost… Te partnerske zveze niso bile rezultat zaljubljenosti in romantike, ampak v glavnem preračunljivosti in “kastnih” pravil. Tudi tiste opevane topline v teh familijah ni bilo kaj prida zaslediti, ali vsaj ni bila nujna za funkcioniranje gospodinjske skupnosti. Vse te sentimentalnosti so pravzaprav izum moderne množične pop kulture. V zadnjih desetletjih, ko je gospodarski in razvoj socialnih sistemov (v glavnem na zahodu) presegel vloge ekonomsko odvisnih partnerjev od glav družine in odvisnosti od potomstva na stara leta, se pojavlja tudi vedno več prostovoljnih samskih gospodinjstev, samohranilskih družin, partnerskih zvez na daljavo… Če bi bilo življenje v klasični družini za ljudi res tako naravno in nujno, bi še danes težili k temu. Ampak očitno zaradi modernih družbenih sprememb tudi ta klasična skupnost ni več tako nenadomestljiva in samoumevna. Še vedno se mnogi znajdejo v njej, ampak to je bolj stvar tradicije in konservativnih klišejev, kot naravne nuje. Ljudje se tudi nikdar prej niso tako množično in z lahkoto ločevali kot danes. Pač ni neke močne zunanje (ekonomske) prisile, ki bi te partnerske veze držala skupaj kot nekoč. Če odštejemo (pojemajočo) moč tradicionalnih predsodkov, se zdi, da je človek bolj nagnjen k samskemu kot življenju v dvoje…
Glej ga tipčka, kako se je razkrinkal. razen tega, da zavajaš, tudi pameten nisi kaj preveč. zdaj sem dokončno dobil potrditev, da sem s sovjimi insinuacijami imel prav. Očitno si razen vseh naštetih težav še obseden z neko Andrejo, saj v vsaki temi, v kateri se pojaviš, začneš nekoga spraševati “si ti Andreja”?
Na svojem. Manjši stroški marsikoga premamijo. Seveda plačajo trikratno kje drugje.
Opisal si tipično družino, kjer ni (prave) ljubezni med partnerjema, ampak kvečjemu ekonomska varnost. Vendar pa to še ne pomeni, da med dvema ne more zrasti prava ljubezen, ki se je seveda izgubila in je skoraj nikjer več ne vidiš. Prav tako ne pomeni, da to ne obstaja, če tega nikjer ne vidimo, ali pa sami dosežemo. Človek pač počne tisto, kar v danem trenutku najbolje zmore in če je to odnos, ki temelji na ekonomski varnosti ali pa če je to samskost. To pa še ne pomeni, da s partnerjem ne zmore poiskati, zgraditi odnosa, ki temelji na pravi ljubezni. Pomembno je le, da je v tem kar počne, zadovoljen. Seveda s tem ni mišljeno, da je čovek lahko zadovoljen ali pa srečen le takrat, ko je v odnosu, ki temelji na pravi ljubezni, je pa to gotovo nekaj, kar prinaša posamezniku veliko zadovoljstvo, večje kot v odnosu, ki temelji le na ekonomski varnosti. Saj vemo, da je taka varnost precej nezanesljiva.
Pa misliš, da je družba zaradi tega razvoja in s tem zmožnosti do finančne neodvisnosti, kaj bolj zadovoljna ?
Ravno zaradi tega, ker je družba napredovala le v materialističnem smislu, je človek obstal Ali pa celo nazadoval na področju osebnostne rasti. Kar pomeni, da ni stvar v tem, da ne bi težili k resni vezi, ampak je stvar v tem, da je ne znamo realizirati in graditi nek zadovoljujoč odnos, ki bi temeljil na medsebojnem spoštovanju.
Smo postali le tipična potrošniška družba, ki ne ceni več ničesar. Ravno zato, ker sistem temelji na potrošništvu. In zadovoljen človek, ki ceni tistih nekaj stvari, ki jih ima, le ogroža sam sistem. Seveda se takšna miselnost odraža na naših odnosih.
Vedno več ljudi je obupanih, depresivnih s takšnimi in drugačnimi psihičnimi težavami….In komu mar….tudi v tem se najde dobra tržna niša. in dobiček.
Sem to vzel v zakupm, sem vedel da se bom morda razkrinkal. Toda to ne spremeni dejstva, da ste tukaj gor večinoma idioti, vključno s tabo. Človek pride po mnenje, pa potem vse obrnete na glavo. Glede bivše pa samo to: očitno sem lahko vesel da je bilo tako kot je. Da sva se razšla, da sem potem lahko našel boljšo punco.
Lep dan še naprej.
Pa misliš, da je družba zaradi tega razvoja in s tem zmožnosti do finančne neodvisnosti, kaj bolj zadovoljna ?
Ravno zaradi tega, ker je družba napredovala le v materialističnem smislu, je človek obstal Ali pa celo nazadoval na področju osebnostne rasti. Kar pomeni, da ni stvar v tem, da ne bi težili k resni vezi, ampak je stvar v tem, da je ne znamo realizirati in graditi nek zadovoljujoč odnos, ki bi temeljil na medsebojnem spoštovanju.
Smo postali le tipična potrošniška družba, ki ne ceni več ničesar. Ravno zato, ker sistem temelji na potrošništvu. In zadovoljen človek, ki ceni tistih nekaj stvari, ki jih ima, le ogroža sam sistem. Seveda se takšna miselnost odraža na naših odnosih.
Vedno več ljudi je obupanih, depresivnih s takšnimi in drugačnimi psihičnimi težavami….In komu mar….tudi v tem se najde dobra tržna niša. in dobiček.[/quote]
Jp, tako je, ko pride na oblast RACIO in nič boljše ne bo kmalu, vsaj samo od sebe ne, če ne bomo sami za to nekaj naredili. Vsak pri sebi.
Na kratko o tem, kaj in kdo je recio.
Racio je najmlajši razum (od treh). Deluje analitično in razumno, zato se zdi premišljen, zrel, odrasel. Zanj sta značilna predvidevanje in načrtovanje. Racio je edini razum, ki se ga zavedamo, zato ga dojemamo kot zavest. Obvladuje števila in besede, je natančen in dosleden, sistematičen in preračunljiv. Ni ustvarjalen in ne pozna sočutja. Žene ga pohlep, vlada pa enako pogosto moškim in ženskam.
Malo več o tem pa tukaj
Vedno več ljudi je obupanih, depresivnih s takšnimi in drugačnimi psihičnimi težavami….In komu mar….tudi v tem se najde dobra tržna niša. in dobiček.[/quote]
Jp, tako je, ko pride na oblast RACIO in nič boljše ne bo kmalu, vsaj samo od sebe ne, če ne bomo sami za to nekaj naredili. Vsak pri sebi.
Na kratko o tem, kaj in kdo je recio.
Racio je najmlajši razum (od treh). Deluje analitično in razumno, zato se zdi premišljen, zrel, odrasel. Zanj sta značilna predvidevanje in načrtovanje. Racio je edini razum, ki se ga zavedamo, zato ga dojemamo kot zavest. Obvladuje števila in besede, je natančen in dosleden, sistematičen in preračunljiv. Ni ustvarjalen in ne pozna sočutja. Žene ga pohlep, vlada pa enako pogosto moškim in ženskam.
Malo več o tem pa tukaj
[/quote]
Dobro jutro. Prodajaš prastara dejstva kot vrhunska najnovejša odkritja. 🙂
Oh bog, kako samovšečen tip! Aragorn ti je mimogrede zelo lepo in spoštljivo napisal (sploh tisto o razmejevanju krivde!), ti pa se spuščaš na osebni nivo in žališ. Brez dela na sebi bo tudi z zdajšnjo punco situacija hitro motna.
^^ haha, kako sem vedla, Markić, da si citiral psi 😉 Majke, zdej bom pa res mogla prebrat toto frdamano knjigo, da vidim, če je je res vredna, da je dvignila toliko prahu 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.