Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Seveda je nekaj na tem. Če bereš komentarje žensk, si verjetno prebral, da imajo brezposelni moški in moški, ki živijo pri starših, veliko manj možnosti, kot pa samostojni.
Tudi sam sem imel takšne izkušnje z ženskami, kjer je njeno prioritetno vprašanje bilo, če imam službo in avto.
Ker tega nisem imel, je bilo konec zanimanja.

Vprašanje je, koliko časa se je to vleklo. Vajin odnos, kdaj se je zgodil tvoj bankrot, koliko časa je trajal.
Brezpogojna ljubezen pa je res zelo majav pojem. Verjetno starš čuti do otroka nekaj kar je najbližje brezpogojni ljubezni. Pa to ne pomeni, da otroku pusti, da hodi po njem in da mu dovoli čisto vse.

Če mi je jasno povedala da naju več ne vidi skupaj zato, ker v tistem hipu nisem imel denarja za najem, niti ga še nekaj časa ne bi imel. Kje je tukaj bila brezpogojna ljubezen z njene strani?[/quote]
Kakšna brezpogojna ljubezen, lepo te prosim?! To ne obstaja, zbij si to iz glave. Ali je tebi vseeno, kakšnega videza je ženska in kako se to tebe obnaša? V tem je kup pogojev, ki morajo bit izpolnjeni, da lahko čutiš do nekoga naklonjenost. Ljubezen se lahko gradi leta, preden se rodi.[/quote]
Brezpogojne ljubezni pa res ni.
Začetna zaljubljenost nas sicer lahko zavede, da nekoga imamo radi brezpogojno. A to je le iluzija.

Brezpogojna ljubezen obstaja, ampak še najmanj jo je med moškim in žensko, tu je ogromno preračunljivosti. Več ljubezni je tam, kjer so krvne vezi, mati do otroka čuti v veliko primerov brezpogojno ljubezen. Res predani verniki brezpogojno ljubijo Boga, tudi teh primerov je nekaj. Potem smo pa že dosti pri koncu primerov ali pri igri daj dam. Večina ljudi od take “ljubezni” nima nič, ker prinese samo praznino, ampak so v tej igri, da so nekako družbeno sprejeti, stopijo v te okvirje, da so “normalni”.

Mislim da se je fant kar dobro sam predstavil, kakšen je v resnici. Verjetno ni kaj dosti drugačen v realnosti. Če se kdo z njim ne strinja, je idiot in primitiven. On pa svetnik. Ja pajade 😀 In odnos, ki je “trajal” 2 (ali nekaj) meseca poimenovat kot vezo in vanjo vpletat pojme, kot je brezpogojna ljubezen, na drugi strani pa njegov nasilni brat ki so ga srbele pesti … Men se bruha. Skrajno nedoraslo.

^^ Latissa, ti imaš pa nekam negativno mnenje o žensko-moških odnosih. Mar res misliš, da je največ Ljubezni prav med vernikom in bogom?

Moje predvidevanje: tip je zadrt, osebnostno nesimpatičen, brez smisla za humor, ne preveč inteligenten, osamljen, nedružaben. Ženske spoznava preko oglasov, je že povedal. Ko žensko spozna, s enajbrž prisesa nanjo, kot klop. Za koraka proti 30 in še vedno zaključuje študij, tudi ni pohvale vredno. “Argumenti” o občasnem delu ne prepričajo, tisti, da se pač ni odločil za štipendijo, pa je sploh za lase privlečen.

Njegova finančna nepreskrbljenost bo njegov večni izgovor za neuspehe pri ženskah. Me prav zanima, kakšen izgovor bo našel, ko bo imel redno službo, verjetno, da ima prenizko plačo in preslab avto.

Resnica pa je seveda ta, da ženske bežijo od njega, ker je čudak z čudnimi predispozicijami, akr kaže njegovo pričakovanje brezpogojne ljubezni od ženske, ki jo pozna nekaj mesecev.

Krivokljunčica, je res in ni res. Je res, da sem bila vse življenje bolj naivna, še pred časom sem nekomu brezpogojno zaupala, pa me je brezpogojno poteptal, tako da sem bila kar negativna nekaj časa. Zdaj sem pa spoznala enega super človeka z izjemnimi vrednotami, tako da verjamem tudi v iskrene odnose med moškim in žensko, le pravi ti mora priti na pot.

Če živiš v prepričanju, da je le brezpogojna ljubezen med moškim in žensko tista, ki osrečuje, potem verjamem, da ti odnos daj-dam prinaša praznino. Lahko pa je tudi drugače. Mogoče je celo, da je takšno prepričanje o brezpogojni ljubezni med dvema zmotno in samo zaradi tega čutimo to praznino. Jaz je ne čutim, ko dajem in prav tako ne, ko prejemam. Bi jo pa čutil, če tega dvojega ne bi bilo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pa še to: trdi, da ima punco, ki ga sprejema takega, kot je, hkrati pa še vedno razčlenjuje neko bivšo in išče zgolj portditev, da ga je domnevno pustila zaradi preslabega finančnega statusa.

Prosim, sej nismo po juhi priplavali. Če bi kljub svojemu slabemu finančnemu stanju imel srečno zvezo, si s takimi vprašanji en bi belil glave, predvsem pa en bi bil tako zafrustriran.

Nesmiselno in naivno je govorit, da nekdo popoloma sprejema po, ne vem, dveh mesecih, pa še pri tem ločenega življenja (gospodinjstva). Če te nekdo v resnici sprejema, bo pokazal čas po več letih. Zelo pogosto pa se človek tudi sam ne sprejema.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pozdravljeni,

a kar takole boste posploševali?

Jao, kam gre ta svet…….Kaj pa finančne ovire, da ne moreš na svoje?’

Si mogoče predstavljate moškega, ki zasluži 600€, je lep,ok povrhu, pa še kaj……….pa KER in ZGOLJ živi doma…….boste rekli, da je ‘Mamon’, ali kaj?

Pa dejte nehat!? menda vsi MONOVCI niste tukaj z 2.000 €+? ali kaj ?? Še komaj kak nad 1.000 bi se našel- pa brez pufa.

Moški pač živi doma. Špara za stanovanje. Monovke- ve pa, ki tudi šparate- ste idealna kombinacija za takega moškega ne??

Dva skupaj-pa našparanega boste imele ravno toliko, da kupita malo stanovanje. Pa še zapufat se ni treba, ne?

No, kakorkoli gledate…… vsaka medalja ima dva plati.

Pa če je pred nekaj tedni bil film na to temo (+30 pa še vedno pri tastarih), še ne pomeni, da so taki ljudje, ki so še pri starših, pa zanič, ali kaj podobnega.

Ma ne vem, kje živite….. Imate raje zapufanega moškega z dobrim avtom, mobitelom in najetim stanovanjem…….da komaj živi?? Tak šele čaka, da bejbo najde, da bo z njeno plačo lahko preživel mesec. Seveda, ko mora toliko najemnin pokrivat……….. A to pa je pravi moški za vas?

Pa res ne morem verjet, kako ozko gledate na ‘domače’- kot da so vaši starši pazniki v vašem domačem zaporu….

Prej bi rekla, da imate v tej ‘sposojeni svobodi’ le možnost, da neomjeno menjate svoje partnerje.
Ker ste svobodni v neki luknji, brez kontrole…………….pa tudi brez denarja ne?

lp,

D

Bejba, vdihni in zadrži dih ter izdihni počasi. Vse bo še v redu.

@Dornroeschen2: marsikaj tebi ni jasno.

Tiste, ki definirajo partnerja, kakšen naj ne bi bil – so SAMSKE, “kronično samske”. 🙂
Namreč zadovoljna in samozavestna ženska vedno izhaja iz pozitvne predpostavke, da lahko dobi točno takšnega, kot si želi, torej “najboljšega”. ;))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjažko – pohvalno. Tvoj odgovor je the best.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Matjažko – pohvalno. Tvoj odgovor je the best.[/quote]

Da se nisi zmotila in mislila napisat Mazko je d best? 😀 😛

Matjažko – pohvalno. Tvoj odgovor je the best.[/quote]

Da se nisi zmotila in mislila napisat Mazko je d best? 😀 :P[/quote]

Hehehe…. ne, ne, ni pomote. Titulo, da je v virtualnem smislu the best pa še vedno lahko dobi 😛

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Da se nisi zmotila in mislila napisat Mazko je d best? 😀 :P[/quote]

Hehehe…. ne, ne, ni pomote. Titulo, da je v virtualnem smislu the best pa še vedno lahko dobi :P[/quote]

Daj no, se bo še prevzel 😛 Že tako misli, da je petelin na gnoju…

Hehehe…. ne, ne, ni pomote. Titulo, da je v virtualnem smislu the best pa še vedno lahko dobi :P[/quote]

Daj no, se bo še prevzel 😛 Že tako misli, da je petelin na gnoju…[/quote]

Te kljuvnem, boš mogoče potem kakšno jajčko znesla? 🙂

Hehehe…dokler le po forumih kikirika ni panike…naj ima vsaj tu to veselje :-))

Hehehe…dokler le po forumih kikirika ni panike…naj ima vsaj tu to veselje :-))[/quote]

Zmedena, naj te kokot kljuvne! 😀

Te kljuvnem, boš mogoče potem kakšno jajčko znesla? :)[/quote]

Hahahaha…za crknit :-))))))))))))))))))))))

Hehehe…dokler le po forumih kikirika ni panike…naj ima vsaj tu to veselje :-))[/quote]

Zmedena, naj te kokot kljuvne! :D[/quote]

Po kitajskem horoskopu sem petelin, torej bi lahko rekla, da se naj raje drugi mene pazijo 😛

Če se bil že “kregan”, da se ne držim rdeče niti, bom pa vsaj vozel skušal naredit na koncu. Mladega pa skromnega je marsikdo tudi okregal, ampak meni se je pa fant malo zasmilil. ja seveda in krivokljunčica- z vama se bolj in bolj strinjam, samo človeka porivata v še globljo defenzivo in prekinjanje stika z resničnostjo.
Sicer se bom zagotovo v čem zmotil, se že vnaprej opravičujem, ampak bom vseeno izvedel en “cold reading”.
Poba neha odgovarjat, ko bi moral dat malo bolj natančne informacije, ker ve, da bi se njegova paradigma o koristolovki podrla. Zakaj pa se kar ne spomni enih odgovorov? Hja, jaz mislim, da se boji in hkrati upa, da te poste bere njegova skoraj bivša punca. Boji se je zato, ker globoko v sebi ve, da nikoli niti ni bila njegova prava punca in da ga bo razkrinkala (mogoče sta prišla do tiste začetne faze spoznavanja). Upa pa zato, ker hoče, da bi jo sprovociral vsaj do te mere, da bi še enkrat navezala stik z njim, pa čeprav bi ga nadrla, kaj pač on piše. Ne bi se čudil, če si jo morda celo malo zalezoval (kakšno skrivno pregledovanje fb profila, branje mailov, morda celo pisanje pod kakšnim drugim nickom, da bi videl, če pali na druge tipe). Oprosti, fant, mlad in skromen, ampak med vrsticami res poveš ogromno o sebi.
Mislim, da je tvoja “težava” tudi mama. Če se prav spomnim, si napisal da živiš z mamo, očeta nisi omenjal. Težava je v tem, da so mame velikokrat zelo zaščitniške in brez očetovske komponente vez med sinom in mamo z leti postaja zelo strupena, saj sina ščiti do te mere, da ga vodi v iluzorno dojemanje sveta, v katerem bi moral imeti za vsako ceno vedno prav samo on, vsi ostali pa se motijo, samo če svobodno izražajo svoje mnenje. Sem videl samo nekaj takih primerov in vzorci obnašanja so povsod zelo podobni. Jaz bi ti svetoval, da si najprej iščeš družbo moških, ki imajo to, kar hočeš imeti ti. Šele potem bi bilo dobro, da si iščeš družbo žensk, oz. bi morala priti kar sama.
Napačna tudi ne bi bila ena kvalitetna strokovna pomoč, ne samo forumi in kakšno branje, se pravi nekdo, ki te bo opazoval od zunaj. Tudi hipnoza je bolj in bolj v rabi in precej učinkovita baje.
Lahko greš spet v defenzivo, pa da sodim po sebi. Lahko ti zagotovim, da furam kr fino življenje, vsaj jaz sem zadovoljen z njim. Ampak- zamisli se: očitno je, da se vrtiš v začaranem krogu- si priznal, da pišeš enake stvari že kar nekaj časa, podoživljaš ista čustva in dobivaš enake odzive.
Pričakujem sicer, da boš sedajle stresel kup gnoja. Ampak- kakor hočeš, Marko je dobro rekel; lahko se odločiš za najmanj bolečo pot, ki je popolnoma ne-samokritična ampak na dolgi rok vodi v še več bolečine, lahko pa se spogledaš sam s seboj, se oceniš in pustiš do sebe kakšno kritiko. Niso sami primitivci tukaj, veš in nekateri ti hočejo iskreno pomagat.

No ja, nisem ravno vsega bral, ampak moje mnenje je, da v tem primeru ni na nobeni strani zadeva gladka. Težko bi se odločal o tem ali ona je sponzoruša ali ne, sigurno pa je, da puinca išče očka, saj je ta v njenem življenju morda zatajil.

Pri tebi, mlad in skromen, je pa problem, da tega “poraza” ne moreš preboleti in da si se s tem spustil v novo vezo, morda ni bilo ravno najbolj pametno. Sicer pravijo, da se klin s klinom zbija, vendar v takih primerih je zelo vprašljivo, če je tisto kar trenutno držiš v rokah res tudi klin in na koncu ni nujno, da bo krivda za neuspelo trenutno zvezo res tudi predvsem pri zdajšnji punci. Lahko k temu veliko pripomore tudi tvoja nezmožnost (ali nehotenje) preboleti to, kar vsaj globoko v sebi jemlješ kot poraz.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close