Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Mene pa ne moti, če 30+ letnik živi doma pri starših. Seveda, če hodi v službo, plačuje stroške, si zna sam oprati, skuhati.
Pa seveda, da denar, ki ga zasluži in ki ga potem ne zapravi za najemnino, varčuje, ne pa zagoni za popivanje, žuranje ali kaj takega.
Fantje, ki živijo doma pri starših, hodijo v službo, doma plačujejo stroške, delajo doma, denar varčujejo… so lahko zelo ok.
Sploh, če pridno varčujejo, ker nimajo najemnine. Ko pa najdejo resno punco, ki je recimo tudi tako živela in varčevala pa si skupaj nabavita stanovanje.
Jaz mislim, da niso vsi moški, ki živijo pri starših za odpis. Veliko jih je čisto ok.

@menenemoti: v teoriji se popolnoma strinjam s tabo. V slovenski realnosti pa ponavadi ni tako. Ne pravim, da taki osebki ne obstajajo, samo redkejši so. Starši ponavadi hočejo svoj podmladek pod streho in seveda bonitete kar dežujejo :).

Nekje sem nekoč zasledil prispevek, kjer je avtorica prišla do sklepa, da se “mamini sinčki” ponavadi razvijejo v:

— klasične mamine sinčke na denarnicah svojih staršev
— škrtuhe, ki jim je škoda njihovega denarja za karkoli (in se posledično spet šlepajo na drugih).

Zadnji so menda hujše zlo :).

Hecno to vprašanje – ne zadosti dobro formulirano. Moj dragi je star 42, pa tudi še živi pri mami. 🙂 Na prvi pogled bi rekli: Pa kaj dedcu je?! Ko pa izveš za razlog, utihneš. Gradi že par let lepo hišo brez kreditov, ki bo letos vseljiva. Ne mara kreditov, zato pa mu gre bolj počasi – in zato je še zmeraj pri mami. :)) Samo še do poletja… 😉

te razumem jaz sem star 27 let in zivim pri starših in sen trenutno samski če bi punca hotela da bi šla na svoja bi si skupaj poiskala stanovanje insi razdelila stroške tisti ki govorite da ste na svojem prej kot 3o let ste idijoti poznam veliko primerov ko so sli no svoje vzeli kredit če so ga dobili in ko nisom zmogli vsega plačevat so jim rubli jim odklopli vodo elektriko itd a pol so pa kar štarše klicali za pomoč ali se preselili nazaj zato tisti ki se hvalite ne rečem za vse ne nakladat ko boš finačno dovilj stabiln vem da boš sel na svoje saj posod je tako da prite tisti trenutek ko tudi staršem je dovolj glede punce tista ki te ima rada bo že malce zamizala in ti pomagala da bosta šla na svoje ko bosta oba finančno stabilna tiste punce pa ki govorijo ki te kritizerajo ji ti ignoreraj saj taka tudi ko bosta na svojem ne bo zadovolna tisti ki zmalim ni zadovoljen velikega ni vreden pa srečno

Me ženske smo ti vse nevoščljive, ker si dobila tipa, ki bo sam zgradil hišo brez tvoje finančne udeležbe. :)))))))

In sta se že vselila v hišo? Bo ta vseljiva do 31.12.2013?

Me ženske smo ti vse nevoščljive, ker si dobila tipa, ki bo sam zgradil hišo brez tvoje finančne udeležbe. :)))))))[/quote]

To so mokre sanje vsake ženske. 😉 Da ženska zraven prispeva za skupen dom? To se pa res ne spodobi…

Sploh, dane govorim o fračkah, ki pri 28ih nimajo še nič našparano, ker vse zgonijo za pijačke, oblekce, čevlčke, potovanja…

Me ženske smo ti vse nevoščljive, ker si dobila tipa, ki bo sam zgradil hišo brez tvoje finančne udeležbe. :)))))))[/quote]

To so mokre sanje vsake ženske. 😉 Da ženska zraven prispeva za skupen dom? To se pa res ne spodobi…

Sploh, dane govorim o fračkah, ki pri 28ih nimajo še nič našparano, ker vse zgonijo za pijačke, oblekce, čevlčke, potovanja…[/quote]

Antilopa ima ziher prišparano za hišo, zato pa smuka toliko moških okrog nje, ali pa ima mogoče lepe noge? Ne vem… :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Sploh, dane govorim o fračkah, ki pri 28ih nimajo še nič našparano, ker vse zgonijo za pijačke, oblekce, čevlčke, potovanja…[/quote]

Take iščemo tudi deci. Da jo lahko ob vsakem času steramo iz hiše in zamenjamo za nov model.

Antilopa ima ziher prišparano za hišo, zato pa smuka toliko moških okrog nje, ali pa ima mogoče lepe noge? Ne vem… :)))[/quote]

matjažek, a ti pa imaš svojo hišo? (pa ne tiste od staršev) drži focus raje nase in pusti antilopico in njeno zeleno travo pred hišo.

Glejte vsak živi tako kakor mu življenje nanese pač eni imajo več sreče drugi pa manj.Zakaj pa bi nekdo če imajo zadosti veliko hišo in urejene odnose sploh iskal neko stanovanje in si delal nepotrebne stroške.A samo zato da bi dokazal okolici da lahko poskrbi sam zase in s tem podpiral gradbene barabe če ni nujno. To da živiš doma ni nič narobe sploh v Sloveniji kjer je toliko velikih hiš.Verjetno bi radi prodali čim več stanovanj saj je ta fraza “HOTEL MAMA” prisotna zadnjih 5 let odkar je kriza.Če tako gledamo so potem nesamostojni in neambiciozni tudi vsi tisti ki so v javnih službah in inštitutih in dobijo plačo od države in delajo 7-8 ur na dan naj gredo v zasebni sektor če so tako ambiciozni in sposobni samo tam ni delavnik 8 ur predvsem pa ni garantiranih plač vsi stavijo samo na stopnjo izobrazbe.Lp

Ce pomislis, da das 700 eur za najemnimo s stroski, se je bolje zapufat za tak znesek in zivis na svojem.

Se.mi zdi da jih vecina ki so se pri starsih, caka na partnerja/ko, kot nek razlog da se preseli na svoje. Ja, zivljenje na svojem je luksuz pa kakorkoli obrnes. Po drugi strani pa poznam kar nekaj 33+ oseb, ki si stanovanje delino s cimri oz.svojimi prijatelji. V tem ne vidim nic slabega, vkolikor se razumeta in to ne vpliva na prijatljstbo.

življenje pri mami je neuspeh, tako ali drugače.

še večji poraz je iskati partnerja zato, da se bo lahko preselil/a k njemu v njegovo stanovanje (ena izmed sosednjih tem).

kar se tiče javnih služb se vidi, da nikoli nisi delala tam. 8 ur?! prej 12. To, da se dela v industriji, v JS pa se lenari, še v vaški beznici ne zdrži več.

Kaj pa v primeru, da nekdo (še) ne živi na svojem, temveč pri starših, toda ne v hiši, ampak v stanovanju kjer se bolj stiskajo, vse to pa zaradi finančne nezmožnosti iti na svoje?

nihče si ni sam kriv kako revne/bogate ..(ne)sposobne strše ima ☻
si je pa vsak/a sam/a kriv/a, da ne seksa z bogatejšo/im ☺ — tukaj se pa ločimo sposobni od nesposobnih ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

nihče si ni sam kriv kako revne/bogate ..(ne)sposobne strše ima ☻
si je pa vsak/a sam/a kriv/a, da ne seksa z bogatejšo/im ☺ — tukaj se pa ločimo sposobni od nesposobnih ☺[/quote]
Ne vem kakšno zvezo ima tvoj odgovor z mojim vprašanjem. Zato še enkrat: Kaj pa v primeru da nekdo (še) ne živi na svojem, temveč pri starših, toda ne v hiši, ampak v stanovanju kjer se bolj stiskajo, vse to pa zaradi finančne nezmožnosti iti na svoje?

Jaz pa enako menim da ni kriza tista ki je privedla do tega da mladi ostanejo doma še po 30 letu. Temveč je temu krivo udobje, ki ga imajo doma. Nekatere je preprosto strah iti od doma, ker se ne odpovejo udobju. Jaz sem od doma šel pri 15 letih sedaj jih imam 23 in živim na svojem in tudi v tej krizi sem uspel najti službo. Tako, da vsak izgovor pride prav, če se človek malo potrudi pa službo poišče še kje drugje ne samo pred vrati potem še kaj naredi iz sebe drugače pa vedno ostane doma in “jamra” kako ni dela. Toliko o mojem mnenju o vsem tem.

Seveda ugodje, udobje, razvajanje, toleriranje lenobe itd. Opažam kako so nekateri mladi kljub vsem domačim bonitetam zelo “pohabljeni”. Pritožujejo se nad sto in eno boleznijo (bolečine v hrbtu, utrujenost in slaba volja, godrnjavost). Sploh ne morejo poskrbeti zase, kaj šele za druge. Vse imajo urejeno, doma jih pričaka kosilo, pospravljeno stanovanje, v trgovino hodijo drugi…skratka mladim bi se moralo kar iskriti od presežka energije. Kako naj ima takšno dete še eno dete?:)

naslov teme bo treba popraviti v

31+ pa še ne na svojem

tako stara je že

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Odvisno od situacije. Vsak ima svojo zgodbo. Posploševat se mi zdi prav.

popravek: Posploševat se mi ne zdi prav.

Seveda ugodje, udobje, razvajanje, toleriranje lenobe itd. Opažam kako so nekateri mladi kljub vsem domačim bonitetam zelo “pohabljeni”. Pritožujejo se nad sto in eno boleznijo (bolečine v hrbtu, utrujenost in slaba volja, godrnjavost). Sploh ne morejo poskrbeti zase, kaj šele za druge. Vse imajo urejeno, doma jih pričaka kosilo, pospravljeno stanovanje, v trgovino hodijo drugi…skratka mladim bi se moralo kar iskriti od presežka energije. Kako naj ima takšno dete še eno dete?:)[/quote]
A ni bil to namen samega civilizacijskega in tehnološkega razvoja, da se ustvari ugodje ?
Seveda pa nihče ni vedel kakšni bodo stranski učinki. 🙂

NM care !!! :))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

NM care !!! :))[/quote]
in Margot s črtico spodaj, če se že zaničujeva z navajanjem nickov

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close