Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Seveda ugodje, udobje, razvajanje, toleriranje lenobe itd. Opažam kako so nekateri mladi kljub vsem domačim bonitetam zelo “pohabljeni”. Pritožujejo se nad sto in eno boleznijo (bolečine v hrbtu, utrujenost in slaba volja, godrnjavost). Sploh ne morejo poskrbeti zase, kaj šele za druge. Vse imajo urejeno, doma jih pričaka kosilo, pospravljeno stanovanje, v trgovino hodijo drugi…skratka mladim bi se moralo kar iskriti od presežka energije. Kako naj ima takšno dete še eno dete?:)[/quote]
A ni bil to namen samega civilizacijskega in tehnološkega razvoja, da se ustvari ugodje ?
Seveda pa nihče ni vedel kakšni bodo stranski učinki. :)[/quote]

Zdrav človek naj v svoji aktivni dobi ustvarja. S tem raste, se brusi in uživa v svojih sadovih. Zakaj bi jemal staršem? Ker je to racionalno? Za koga že?

Zakaj bi, če mu je vse prinešeno k riti ? 🙂
Zato je racionalno…Tudi za naravo, saj bo človek manj uničeval naravo, če bo manj ustvarjal. 🙂

Zato je racionalno…Tudi za naravo, saj bo človek manj uničeval naravo, če bo manj ustvarjal. :)[/quote]

Gre za ustvarjalnost, ki žene k napredku. Če bi vsak razmišljal, kaj narediti po liniji najmanjšega napora, potem bi stagnirali. Spoštovanje do staršev se kaže tudi s tem, da se osamosvojiš in ne ležiš na njihovih plečih. To je zdrav duh v zdravem telesu. Ker je pa danes povsod veliko gnilega, je pa tako kot je…

ti imaš težavo z neimetje osnovne logike ☺

racionalno za tebe bi bilo, da ga kakšnemu tipu vsaj “masiraš”, namesto, da sproščaš prste o tipkah

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Saj razmišljamo racionalno. To je značilnost našega uma, da na racionalen način, ki se prav tako kaže kot ustvarjalnost, poskrbi za čimbolj lagodno življenje.
Tako, kot človek ustvarja avte, ki čimmanj porabijo, tako življenje ustvarja bitja, ki so čimbolj racionalna.
Človek se seveda je polenil, saj težja dela opravijo stroji, ki jih je ustvaril človek s svojim racionalnim razmišljanjem.

Saj razmišljamo racionalno. To je značilnost našega uma, da na racionalen način, ki se prav tako kaže kot ustvarjalnost, poskrbi za čimbolj lagodno življenje.
Tako, kot človek ustvarja avte, ki čimmanj porabijo, tako življenje ustvarja bitja, ki so čimbolj racionalna.
Človek se seveda je polenil, saj težja dela opravijo stroji, ki jih je ustvaril človek s svojim racionalnim razmišljanjem.[/quote]

Ti očitno vse mečeš v isti koš:). Torej pojdi nazaj k mamici, ker je to racionalnejše:).

Zato je racionalno…Tudi za naravo, saj bo človek manj uničeval naravo, če bo manj ustvarjal. :)[/quote]

Gre za ustvarjalnost, ki žene k napredku. Če bi vsak razmišljal, kaj narediti po liniji najmanjšega napora, potem bi stagnirali. Spoštovanje do staršev se kaže tudi s tem, da se osamosvojiš in ne ležiš na njihovih plečih. To je zdrav duh v zdravem telesu. Ker je pa danes povsod veliko gnilega, je pa tako kot je…[/quote]
pikica … vzdrževati obstoječe in nadgrajevati je veliko večji opravek kot iti na svoje (npr. v najem / nakup) in tretjega (nedomačega) futrati za njegov dobiček
pejt ti v Afriko za “dobrodelnico” ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Človek se seveda je polenil, saj težja dela opravijo stroji, ki jih je ustvaril človek s svojim racionalnim razmišljanjem.[/quote]

Ti očitno vse mečeš v isti koš:). Torej pojdi nazaj k mamici, ker je to racionalnejše:).[/quote]
Vidim, da nisi razumela. 🙂
Racionalno je za tiste, ki jim je vse prinešeno k riti in zato ostajajo na tem nivoju in tako delujejo, ker to poznajo.
Tistim, ki pa ni vse bilo prinešeno k riti in nismo razvajeni, pa ne moremo izbirati med tem, da bi šli nazaj, ker to ni racionalna izbira. 🙂

Tudi jaz imam “predsodke” in “misli” o tistih, ki bi finančno objektivno lahko živeli sami, pa živijo v stanovanju s svojimi starši. In mislijo, da je vrhunec samostojnosti to, da imajo svojo sobo.

Ob tem moram takoj priznati, da tudi sama živim v dvostanovanjski hiši, ki je last mojih staršev. Stanovanje, v katerem živim, je prej bilo od starih staršev, zdaj sta pokojna. Z možem sva iskala stanovanje v mestu, našla nič dosegljivega, jaz brez službe, on s slabo plačo, in ker je bilo stanovanje prazno, sva prosila, če lahko začasno stanujeva v praznem stanovanju. To začasno je še sedaj, ko je tedaj bodoči mož sedaj že bivši, moje finančno stanje pa ne kaj boljše, otroka pa bosta kmalu dva. Tako da takoj priznam, da sama nisem zgleden primer, in ne sodim z neke vzvišene pozicije, tudi sama sem na dnu, in mogoče ne grešnica za v pekel, vsekakor pa ne svetnica na tem področju.

Vendar pa vem, da je to, da imam povsem ločeno stanovanje, meja za to, da tu živim.

Zakaj predsodki? Ker mislim, da vsakdo potrebuje samostojno življenje, da odraste, in to v skupnem gospodinjstvu s starši po mojem pač NI MOŽNO, pa me ne bo nihče prepričal, da je. Glede na situacijo sama kot dolgotrajno brezposelna dobro vem, da vedno ne gre. In ne obsojam nikogar, ki želi “na svoje”, pa mu ne znese, ker pač ne zasluži, ker ne dobi službe… Če pa bi jo lahko, pa se mu pač ne da, ali jo celo ima, pa mu je težko dati denar za najemnino, ker ga raje daje na kupček, ob vsem tem pa ostaja v hotelu mama, pa če sam pospravlja svojo sobo ali ne, pa si mislim svoje, ja. Na eni strani je seveda udobje, razumem. Pa zakaj bi “metal ven denar za najemnino”, ja, vem. Pa pa pa pa… Komfort.

Sama pri partnerju bolj cenim samostojnost, odraslost, kot pa denar na kupčku. Še enkrat: nihče me ne bo prepričal, da se da enako dozoreti v sobici s starši, kot če se osamosvojiš. In to je zame dolžnost otroka. Da se osamosvoji. Čeprav grem tudi jaz z veseljem v zgornje nadstropje k mami na ocvrte marele, madona, so bile dobre danes!

A če bi bila pri 40 samska in brez otrok in bi iskala partnerja mojih let, mislim, da bi imeli tisti, ki živijo s starši, ali pa ki vsaj ne težijo k temu, da ne bi živeli z njimi, bore malo šans. Niti si ne znam predstavljati, če recimo nekdo pri 30, 40, 50 išče enako staro partnerico, da bi se mu pridružila v njegovi sobici, niti začasno ne. ??? Katera ženska pa si lahko predstavlja kaj takega?

Še bolj pa mi je zanimivo nekaj. Veliko moških to sprašuje. In ženske (in vidim, da veliko moških) pojasnjuje, zakaj življenje s starši ni ravno plus. Ampak ko to slišite, avtorji teh tem navadno uberete taktiko protinapada. Zakaj pa potem sprašujete, če nočete slišati?

@alenčka: realsocializma, ko je vsaka mlada familija dobila stnovanje je že zdavnaj konec.
Sicer je bilo vse OK, le, da je bilo na stroške drugih (tudi 7% plače smo dajali za stanovanjsko izgradnjo vsi zaposleni) … pa plus točke so bile za člane ZKJ/S . pfej.

A bejž. In?

V kolikor v zadnjih parih letih ni dozivel kakega velike spremembe kot je, locitev, pozig njegove hise, selitev v mesto k starsem zaradi blolezni starsev, selitev k starsem zaradi menjave sluzbe, financna kriza itd.) tak moski ne bi bil primeren zame.

ma dejte nehat srat pizda! kok mi grejo na zivce tipi k sam serejo da smo zenske s tipi sam zarad dnarja…evo jst sm ena takih k ni…s svojim sm ze od svojga 16 leta, zdj sva ze porocena, tut ko ni mel nc pa sm sam jst delala in tut takrat ko je mel kj sm ga mela enako rada, vedno sm bla z njim in vedno bom! ker ga mam pac res rada! pika!

po mojem da bo punca vesela, da si živel doma pri starših, ko bo izvedela, da imaš zato nekaj dano na stran za vajino stanovanje, tako da brez skrbi, ravnal si pametno!

Tudi moj dragi gradi hišo in bo kaj kmalu končana, zato je še vedno pri svojih starših. Kaj potem, je pač navezan na družino. Pa tudi mene to ne moti, ker vem, da se bom lahko zanesla na tasta in taščo, ko bo treba popaziti na vnučke :))))

ojoj, še grizla se boš v jezik.

moški, ki živi pri starših me odbija. Al pa, da nima službe, izpita, avta , To so osnovne zadeve . Brez tega si luzer

Ali pa luzerka.

Se strinjam. Če tip ostane brez službe, brez avta, se ga je treba takoj rešit. S takim nimaš več kaj počet. Če se to zgodi ženski, jo mora partner razumet, podpirat in ji pomagat.

Se strinjam. Če tip ostane brez službe, brez avta, se ga je treba takoj rešit. S takim nimaš več kaj počet. Če se to zgodi ženski, jo mora partner razumet, podpirat in ji pomagat.[/quote]

Sploh ni res. Jaz ne bi mogla živeti “na puklu” komurkoli…..pa naj bo še tak partner in oh in sploh….edini
razlog bi bila lahko res huda bolezen…sem samostojna že od rane mladosti in mi to paše.

Ja, bi ga preživljala en DOLOČEN ČAS…v katerem bi pričakovala, da si najde delo, s katerim bo prispeval
svoj delež v skupno kaso. Če bi se pa izkazalo, da je luzer – pol pa pač ne. Sej nisem na glavo padla.

Kar se dela tiče, ni ravno, da ga ne bi bilo. So prosta delovna mesta, ki večini ne odgovarjajo, ker delaš kot norc za minimalca ali pa več.* Zato je večina takih raje na socialki in se sprijaznijo s tistih 200 eur primanjkljaja in seveda takim paše živet pod streho staršev. Koliko pa je to zdravo za družinske odnose in spodbujanje samostojnosti, je pa vprašanje.

*Naj ti nekaj povem: večina zaposlenih dela kot norci. 8-urni delavniki so pase, bližje so 10-urni in več. Tista 2 jurja neto mesečno ne odtehta tega, da domov prihajaš izžet kot cunja, da te boli psiha in telo. Delajo preveč vsi (razen politikov in podobni), tudi s.p.-ji, ki rastejo kot gobe po dežju. Tako pač je. Plavaj ali potoni.

http://www.psih-klinika.si/

😀 12 ur na dan je minimalno kolikor delam(ca. 300-350h/mesec), žal pa sem odvisen od prometa, ki po 2008 samo še pada. do 08 sem zaslužil lahko z malo več truda tudi po 3k €/m. zdaj z enakim urnikom ne zaslužim več kot 1k €/m, pa nvm če sm jih kdaj v zadnjem letu. če imaš službo kjer bom delal 10h ali manj za skor 2k €, mi prosim povej , ker izžet sm tukaj prav tako kot bom tam za manjši delavnik in boljši denar.

Če je nekdo 30+ in še ”ne na svojem” po moje niso vsi za v isti koš.

Enostavno, če imaš po študiju takoj službo, torej imaš recimo NAJVEČ 6 let delovne dobe, verjetno pa faksu nisi kar direktor s 4.000 € neto, a ne!?
Če doma plačuješ za stroške, kako boš po tem šparal za svoje stanovanje da bi bil na svojem……mogoče le z bajnim kreditom za 25+ let!? A to je pa po tem dobro? A to je po tem odraslo? Sprašujem se, če to ni morda neodgovorno!?!?!?

Mislim, ne vem, kako se ne zavedate, da določeni ljudje ne podedujejo ničesar, da pri 6 ih letih delovne dobe, si ne morejo kupiti stanovanja in so PRIMORANI biti doma!?

Ne, vsem je jasno, da take proglasite za ”mamine sinčke in hčerkice”. Pa je to pravično, vas vprašam!?

Ni vsakemu kar ”žlica v med padla” no. Ne bodite tako pristranski…..

lp,D

Če je nekdo 30+ in še ”ne na svojem” po moje niso vsi za v isti koš.

Enostavno, če imaš po študiju takoj službo, torej imaš recimo NAJVEČ 6 let delovne dobe, verjetno pa faksu nisi kar direktor s 4.000 € neto, a ne!?
Če doma plačuješ za stroške, kako boš po tem šparal za svoje stanovanje da bi bil na svojem……mogoče le z bajnim kreditom za 25+ let!? A to je pa po tem dobro? A to je po tem odraslo? Sprašujem se, če to ni morda neodgovorno!?!?!?

Mislim, ne vem, kako se ne zavedate, da določeni ljudje ne podedujejo ničesar, da pri 6 ih letih delovne dobe, si ne morejo kupiti stanovanja in so PRIMORANI biti doma!?

Ne, vsem je jasno, da take proglasite za ”mamine sinčke in hčerkice”. Pa je to pravično, vas vprašam!?

Ni vsakemu kar ”žlica v med padla” no. Ne bodite tako pristranski…..

lp,D[/quote]

Resnično, resnično ti povem, najem je v tujini nekaj samoumevnega. Pri nas pa bi vsi radi kampirali pri mami in ateju s pretvezo “kako se ne da” in kako so vsi PRIMORANI biti doma. 🙂 🙂 Na dvorišču na avto, ki si ga mladina ne more privoščiti. Ampak avto je ja nujna stvar, kajne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close