30+ pa še ne na svojem
Definitivno mu je LEPŠE, ampak tako se ne nauči ne samostojnosti in ne odgovornosti.[/quote]
S 600 euri se nimaš kaj iti samostojnega življenja. Sploh če je osebek samski.
To, da so ljudje pri starših vsi neogovorni, je pač ena tvoja teorija. Če prispevajo za stroške in pomagajo staršem, so pravzaprav zelo odgovorni.
Materialno je sigurno na slabšem, samo velikokrat se pri tastarih ne da živet četudi imajo bajto do 500m2….. :/
Kdaj si nazadnje pogledal okoli sebe? Pri nas se razplojujejo večinoma reveži. Potem živijo v socialnem stanovanju in od otroških dodatkov in sociale. Bogati imajo malo otrok, ali nobenega. Ljudje s slabo plačo imajo enega, ali nobenega.
Ne razumem te, ves čas pišeš, da morajo mladi iti stran od staršev, potem pa skočiš sam sebi v usta, da revež itak nima kaj razmišljati o družini. A mora pa iti s 600 euri v samski najem po tvoje? Kaj pa če mu je pri starših lepše?[/quote]
To, da se razplojujejo večinoma reveži, je popolnoma res ampak to je že druga tema in nima veliko skupnega s to temo.
Pameten človek bo najprej premislil, ali si otroka lahko privošči, ima čas in denar za njegovo vzgojo, šolanje, in ali bo lahko omogočil startno finančno brco v samostojno življenje (kot ste že ugotovili so nekateri bili deležni tega, nekateri pač ne).
Pri starših mu je lepše, dokler so starši živi. Lahko rečemo, da se navadi na večji standard, kot si ga dejansko lahko privošči. Kot vedno pride račun tudi za to. “you can’t teach old dogs new tricks”.
Definitivno mu je LEPŠE, ampak tako se ne nauči ne samostojnosti in ne odgovornosti.[/quote]
S 600 euri se nimaš kaj iti samostojnega življenja. Sploh če je osebek samski.
To, da so ljudje pri starših vsi neogovorni, je pač ena tvoja teorija. Če prispevajo za stroške in pomagajo staršem, so pravzaprav zelo odgovorni.[/quote]
Da so VSI, je tvoja teorija, jaz nisem napisal, da so vsi.
Ko so mrtvi, pa deduje in ima svojo nepremičnino.
Trdil si, da se z življenjem pri starših ne naučiš odgovornosti.
Jaz te pa vprašam, kaj naj samski človek s slabo plačo po tvoje naredi. Gre v neko sostanovalstvo, najame sobo nekje?
Kaj pa če je, če ostane pri starših, lažje tako njim, kot njemu?
Ko so mrtvi, pa deduje in ima svojo nepremičnino.[/quote]
Takrat ga je pa nahebal…. 😀
Točno tako.
Ampak resnicoljubu resnica ni ljuba. 🙂
Zakaj nahebal? Če si ne more privoščit vzdrževanja, proda, ali vzame najemnike.
Ko so mrtvi, pa deduje in ima svojo nepremičnino.[/quote]
Mimogrede, a tisti, ki gre na svoje, ne deduje? 🙂
Seveda deduje. In zakaj bi ta čas rinil stran, če to otežuje situacijo tako njemu, kot staršem?
Trdil si, da se z življenjem pri starših ne naučiš odgovornosti.
Jaz te pa vprašam, kaj naj samski človek s slabo plačo po tvoje naredi. Gre v neko sostanovalstvo, najame sobo nekje?
Kaj pa če je, če ostane pri starših, lažje tako njim, kot njemu?[/quote]
Saj nisem napisal, da je preprosto. Ko bo določen človek potreboval nasvet, mu ga lahko (morda) dam. Kar vsem povprek posplošeno svetovat pa ne morem, ker lahko edino rečem, da se je treba za odgovornost pošteno potrudit.
ne pomišljaš pa si sve povprek obtoževati neodgovornosti, ne?
Mon’Amie, to je pa “the sixty-four-thousand-dollar question”.
To pa ne, ker me bi kak resnicoljubnež takoj razkrinkal. 🙂
Pusti zdaj ostalo… podtikal si nekaj o mojem privat življenju.
Vsekakor pa ji želim srečo, tebi menda ni bila namenjena…ali je pa pameti manjkalo
In potem praviš da si me spraševal. S katerim stavkom si me spraševal? Čist preprosto vprašanje še enkrat, kolikor vidim, si kar nekaj domneval, brez vprašanja. Če pa si me res kje spraševal pa bi rad vedel in ti bom odgovoril. Na podtikanja pa bom reagiral? Prav?[/quote]EnTip oladi!
Poglej na forumu je vsak “vprašan” in nihče, če hočeš piši, če ne ni treba, torej….toliko o vprašanjih.
Glede na to da je Calipso razumela o kakem bogastvu pišem, sklepam, da so bili tvoji starši bolj premožni od njenih in so ti pač kupili daljšo lajtngo in tebi sedaj sklepanje prihaja z zamudo 😉
Ker si sam razmišljal na drugačen način (bogastvo enačil zgolj z materialnim), kasneje pa nisi želel priznat lasne zmote, ko sem ti objasnil kaj je bilo mišljeno pod “bogato poročila”, si raje mene obtožil, da se “vadim”.
Podobne spletke se greš tudi z GF in te tako vozika okoli, ti pa ves penast… 🙂
Za ocvirk sem ti navrgel še nekaj iz tvojega privat življenja, ki si ga pred časom sam delil z nami. Sklepam, da si se tudi tam tako zapenjal za vsako dlako in dokazoval svoj prav, ki si si ga namislil v svoji glavi.
Malo več fleksibilnosti pri razmišljanju ti ne bi škodilo 😉
Še o moji finančni konstrukciji, ko ravno imate toliko za ugibat 🙂
Pri 21 sem z vrečko cot odšel “na svoje” – v najem. Od začetka je bilo precej bogo vse skup, nisem imel niti pohištva, sem pa bil sam svoj “gospod”, čeprav sem imel delo zgolj za določen čas.
Kasneje se še parkrat selil dokler si nisem za “ugoden” kredit kupil staro hiško. Obrok kredita je bil ob koncu izplačevanja že 2/3 plače….ostalo je šlo za položnice.
Hiško je bilo treba obnovit, če sem želel živet v njej pa tudi dozidat. Bolje bi bilo, da sem jo takrat podrl in zidal na novo, a nisem, ker sem se želel čimprej preselit na svoje.
Ker ni bilo za raznorazne mojstre denarja sem večino del opravil sam…od inštalacij, ometov, tlakov, zidarije take in drugačne. Seveda ob pomoči žene in otrok, prijateljev, znancev. Od staršev nisem dobil praktično nič, ne jaz ne žena.
Dela imam še veliko predno bo hiša končano, kerdita pa ne bi več jemal, ker ne vem kako bi ga odplačal, če se kaj zalomi. Kar lahko bom naredil z “minulim delom”. Kupim kolikor lahko in tisto uporabim-vgradim, če ni pač ni,komu mar?
Tudi avto si sam šraufam in razdret ter sestavit računalnik mi ni problem, tako da za take stvari ne plačujem drugih niti ne jemljem kreditov 😉
Ne rabite zaradi mene fovšije zganjat, če ste lahko pri svojih starših in živite na njihovih žuljih, kar, jaz vam privoščim :)[/quote]
Jaz sem šel pa pri 15. od doma pa sem se potem čez par let skesano vrnil domov. Brez perja 🙂
Zato, ker se ničesar ne naučiš ( pod to mislim recimo skrbeti zase) in ostaneš na stopnji otroka.
Ker ni samo to, da si delite prostor, a ne?
Ker je takoj še:
– “sine, bom dala prat, a imaš kaj za v stroj”
– pa “kaj boš pripravljal, pridi jest, imam že skuhano”
– pa položnice se vse same čudežno plačajo
– pa celo svojo plačo imaš sam zase za zagont
– pa če ti avto crkne, je še atijev na voljo (če seveda ploh imaš svoj avto)
Otežuje situacio, ja….
Če si ti tako neodgovorno živela, ko si bila pri starših, ne posplošuj na vse.
Poznamo tudi take, ki so kao na svojem, ekr so jim stari stanovanje kupili, pa hodijo k mami kosilo jest, pa cunje prat in likat nosijo.
A si se kitil s tujim perjem pa so ti ga sčupali? 🙂
Dej rajš povej, a si si sedaj že opomogel, ti je zraslo lastno perje al si še kar golič? 🙂
Dokler so te same pametne besede, te nihče ne bo jemal resno. Sploh pa ne neodvisne in samostojne MON-ovke :). Le katera bi hotela maminega sinka kljub temu, da se odlikuješ po:
– “mama, bom dal prat belo na 60, a imaš tudi ti kaj za v stroj”
– pa “mama ni potrebe po kuhanju, pridi jest, sem že skuhal”
– pa “mama, plačal sem kurilno olje za novo sezono”
– pa “mama ne bom kupil iPhona, ker je predrag”
– pa “ata na tvojem avtu sem zamenjal olje, filtre, ploščice in diske”
A si se kitil s tujim perjem pa so ti ga sčupali? 🙂
Dej rajš povej, a si si sedaj že opomogel, ti je zraslo lastno perje al si še kar golič? :)[/quote]
Slava mi je stopila v glavo in potem sem še zelo mlad pristal na trdih tleh 🙂
Mojster, vas so same pametne besede in teorije . Glej, še zmišljevat si moraš o meni, da ti je lažje.:)
Jaz vam smao postavljam natančna vprašanja, s katerimi razblinem vaše lažnive pravljične teorije o vašem lajfu. To je vse.
Tebi je cilj tukaj dokazovati babam, da si goden za ženitev? In boljši od mene…Be my guest…
namenjeno eabc, kajpak..
Natančna vprašanja? Prej sarkazem, igranje žrtve in obešanje na besede. Ko ti vrnemo, si pa užaljen. Ah ti mladci.
Cilj ni dokazovati česarkoli, ali to, da je nekdo boljši od drugega. Cilj je pokazati, da v življenju lahkih poti ni, z vztrajnostjo in odpovedovanjem pa se vseeno da marsikaj doseči. In marsikdo tu na MON je dokaz za to. Vendar še “stvarnik” ni ustvaril sveta v enem dnevu.
Forum je zaprt za komentiranje.