30+ pa še ne na svojem
On_, si prepričan, da je tako življenje res zgledno? Poznam kar veliko takih primerov, ko bivajo stari in mladi skupaj, v isti hiši (sem s podeželja in je to običajna praksa). Pogosto je na zunaj videti res vse lepo. Če pa zadevo bolj poznaš pa vidiš, da se je tamlada povsem podredila moževi družini recimo. Da zato ni prepirov, ker je ona tiha, ubogljiva, ker je precej spremenila navade. Tudi tamlad včasih pride v hišo in tudi tu se zgodi,da je tih, miren, ubogljiv… in potem je vse ok.
Stvar je pa v tem, da so lahko oboji, stari in mladi, zelo ok, ampak vmes je ena generacija. Moja mama je sicer čisto ok, ampak pač se pozna, da je eno generacijo starejša, ima svoje navade, jaz svoje. In v hiši je ona gospodar. Torej se ve kdo se mora prilagajat.
Če prideš k hiši, kjer so lastniki njegovi starši, je dejstvo, da si v podrejenem položaju.
Dosti staršev je tudi takih, da imajo sicer zelo dobre namene, hočejo pomagat, ampak stvar je v tem, da ta mladi to čutijo kot vtikanje v njihovo življenje.
Da ne govorimo o tem, da mi ni do tega, da bi sorodniki poslušali kake intimne trenutke iz spalnice.
Kaj pa če si intimne trenutke pričarata na seniku? :)))) Hec
S precejšnjo gotovostjo. So pa to ljudje s katerimi se da pogovarjat, dogovarjat, neke zrele osebe, predvsem starejši se nekako znajo dogovorit brez tistega neprijetnega občutka prisile al ne vem česa. Imajo pa tamladi “svoje” ločeno stanovanje, ki jim verjetno daje tisti občutek samostojnosti o katerem piše Robi.
Predvsem je tu potrebno veliko razumevanja z vseh strani, za potrebe, želje, drugih.
Tega pa (žal) vsi niso zmožni in jih zmoti že vsaka dlaka…….
On_, tisti ki ostanejo skupaj s starši so v podrejenem položaju vedno in verjemi globoko v sebi niso srečni ljudje. V takih skupnostih se dobro ve kdo je gazda in običajno so to starši, na katere je tudi napisana nepremičnina in zemlja, in kontrolirajo vse.
Tudi moji starši ko smo skupaj živeli niso slabi, niso mi slabo hoteli ampak to sta 2 različni generaciji. Imamo različne ideje, različne načine življenja, kuhanja, pranja, komuniciranja. In ne predstavljam si da bi morala živeti z njimi skupaj ker pride do trenj. Starši večinoma ne morejo iz svoje kože in začnejo 30+ letnim otrokom težiti glede ne vem čisto bednih stvari recimo kako je treba avte postaviti na parkirišču pred hišo. Recimo zaradi takih stvari se ljudje potem skregajo in so razprtije, ker to se dogaja če otrok ostane v odrasli dobi pri starših. Razen če se otroci ne podredijo in potem na zunaj to deluje kot neka harmonična familja, no in potem se kuha jeza in zamera v njih do staršev in lahko ven izbruhne potem čez kake 10 let da potegne otrok pištolo in ubije starše.
Glede na težave s cimri v študentskih letih, kjer ne gre za resno samostojno bivanje (ker ponavadi hodiš domov prat itd., ker je le začasno bivanje) pa so to vrstniki… si ne predstavljam sobivanja s tujimi ljudmi (tast/tašča), ki so za celo generacijo starejši.
Da ne govorimo o tem kako je bilo grozno stanovat tam, kjer je neka starejša gospa oddajala sobo v stanovanju,kjer je ona bivala. Plačevala sem ji, ona pa se je, ko mene ni bilo, mirno sprehajala po moji sobi. Premikala moje stvari in tako naprej. Da ne govorim o vseh drugih težavah. Pa sem se trudial, da sem se je izogibala. Samo kopalnica, WC – to pač ne moreš čakat, da nje ne bi bilo doma. V kuhinjo, ko je bila ona doma, raje nisem hodila, če res ni bilo zelo zelo nujno.
Če to vedo oboji in to tudi praktično razumejo, kaj to pomeni…. potem bi lahko šlo. 😉
Ni popolno nikjer.
Na eni strani imaš starše in koristiš ugodnosti, da živiš v njihovi hiši, to nekako plačaš, da moraš kdaj kakšno požret, ki prileti “nehote” ali pa da greš na svoje, začneš iz nič in požreš to, da si mogoče nekoliko nanj privoščiš (v materialnem smislu). Vsekakor pa moraš prilagodit sistem vrednot, da si srečen, vsak na svoj način.
Sam žrem tisto drugo…… 😉 😀
Ja metka imaš prav. To so tudi neke tuje energije ki jih čutiš in se tepejo s tvojo. Spomnim se ko sem bila še zelo mlada in imela takrat enega fanta. Ta fant si je urejal stanovanje v hiši svojih staršev, njegovi starši so živeli nad njim on si je pa urejal to stanovanje pod njimi.
Ampak ko sem k njemu prišla je on vedno visel pri njegovih starših v zgornjem prostoru. Tudi ko sva bila sama spodaj se je slišalo dretje, govorjenje njegovih staršev. Klicanje njega, vem ko sem ene parkrat prespala pri njemu je bila nočna mora. Sploh nisem mogla spati, kar čutila sem kako dihajo njegovi starši zraven mene, kot da me gledajo kako spim. Ne predstavljam si da bi lahko normalno seksala v takih okoliščinah.
Metka te razumem, sem tudi imela cimre in že z njimi je bil kdaj križ, pa smo bili enakih let, kaj šele da živiš z nekom ki je 25, 30 let starejši od tebe in živiš pod njegovo kontrolo, to se ti zmeša slej ko prej se počuti človek potem kot v kakšni kletki, pod drobnogledom.
Gospa je bila starejša samo po starosti svojega telesa, po pameti je ostala dete……
S takimi se res ne da nikjer živet… 🙁
To vprašaj tiste samske ženske, ki trdijo, da moški ne more biti bog ve kaj, če še na primer pri 30-tih ali celo 40-tih živi pri starših. 🙂
Te označijo za manjvrednega, kar pa ni ravno perspektivno in se potem težko izkoplješ iz takšnega življenja.
Prav tako pa to ni neka izbira in ni to v dosegu naše svobodne volje, da bi lahko bili srečni, če bi tako dolgo živeli pri starših.
Mislim, da nam je to vgrajeno v gene, da si želimo iti stran in se osamosvojiti. Res nas lahko življenjske okoliščine prisiljo v takšno sobivanje, ne moremo pa preseči svoje narave in potreb.[/quote]
Morda, toda jih veliko poznam, ko živijo pri starših, zlasti iz moje generacije in potem naj te osebe kratkomalo odpišem iz svojega življenja, se naj pretvarjam, da je to meni izpod časti, če poznam posameznike, ki sobivajo še s starši, ne tako omejena pa ne bi rada bila. Načeloma mi je vseeno kaj razmišljajo 30 in 40 letnice, imam svoje predstave in pričakovanja o life-u.
živim pri starših.Stara sem 32 let, hodim v službo, vsak mesec dajem zraven za položnice, poračune vode,elektrike itd..Samoumnevno.S starci nimam nobenih težav, ker sem jim postavila mejo, kje je moja zasebnost.Če bi šla v najem, vprašanje kako bi blo.Če seštejem pluse in minuse, zakaj ostat pri starših, se mi zdi, da imam v hiši, vseeno več osebnega prostora, če hočem imeti mir, ga tudi dobim.Je pa tudi res, da so čudaki in težaki povsod okoli nas.Ključ do zadovoljstava je po mojih ocenah v- prilagajanju in sklepanju kompromisov z osebami s katerimi živiš. Vedno se najde nekdo, ki je (preveč)vsiljiv.En zlo velik plus je tudi vrt, kjer si pridelam svojo zelenjavo.Glede na to, da imam zelo rada živali( lastnica 2 mačk), ne vem kako bi blo v najemu.Sicer sem pa že poskusila, a v večini primerov naletela na negativ.
Podpiram te če zase meniš, da je bolje če si zaenkrat pri starših, pa si delite stroške. Temeljni problem v tej temi je ta, da bi drugi hoteli da živimo tako, kot bi drugi hoteli. Problem avtorja teme ni v tem da pri 35-ih še ni na svojem, temveč v tem da zase misli da je zaradi tega ženskam nezanimiv, da bo vsaka v njem videla maminega sineka, da s tem ne izkazuje neke stabilnosti, kar pa je lahko vse prej kot res. Biti na svojem še ni kazalnik neke stabilnosti.
Moški, ki živi pri starših me niti slučajno ne zanima, ker mi daje občutek nesposobnosti in nesamostojnosti. Nesposobni moški me pa ne zanimajo.
Finance so samo izgovori za lenobo in lagodno življenje. Tak človek je preprosto nesposoben in pika.
Sama sem na ‘svojem’ (v najemu) že od svojega 18.leta, ravno tako imam od takrat službo. Pa ni bilo prav nič lahko. Če imaš jajca in samega sebe postaviš pred dejstvo, da si moraš nekaj ustvarit, boš v tem uspel prej, kot če se izgovarjaš na službo, finance, stroške, itd…in lagodno naprej doma živiš.
Seveda je dosti lepše bit pri starših, plačevat 200 eur za stroške in kao varčevat za ne vem kaj…kot pa it v najem, dajat pol plače za te stroške in ostalo polovico za preživetje – ker v tem primeru bi bil prisiljen nekaj ukrenit, spremenit, morda zamenjat službo, dobit še eno, odpreti nek posel, se preselit, dodatno izobraževat, skratka – postat odvisen od samega sebe! To pa ne, zakaj bi, če je tako lepo doma?
Je pa v živalski naravi tako, da samice zanimajo samo sposobni alfa samci in genetsko pogojeno je, da so ženskam podzavestno bolj zanimivi samostojni in močni moški, ki so sposobni preživljat njo in potomce, ne pa taki, ki so odvisni od krdela.
Potem pa bo treba iti v pragozd med kakšne domorodce. In če imaš kvalitete alfa samice, torej da si dobra za razplod (velika zadnjica in obilo mlečnih žlez), boš rodila veliko potomcev. 🙂 Ampak namesto živalskega plena, je danes prepogosto debela denarnica tista, ki določa “alfa samca”, ki privlači in očara veliko samic. Kako si prišči ti “alfa samci” do denarja, je tudi postaranskega pomena za valiko “alfa samic”.
Človek je preveč socialno in kulturno definirano bitje, da bi ga omejevala zgolj biološka oz. živalska komponenta, torej nagon. Potemtakem bi morali tudi vsi mošk biti nori na ženske manekenskega videza, ali pa recimo vsi po vrsti mahjeni na velike joške in rit, s katerimi bi pridelali potomce z “dobrimi geni”. 🙂
vegi-ca tukaj ti dam pa res čisto prav. Meni gredo na živce takšni, ki govorijo še pri 30+ letih, da nimajo financ da ne morejo oditi od staršev preč. To so samo izgovori, vse ki jih poznam ki so nad 30 imajo redne službe še dokaj zmerne plače in bi si z lahkoto privoščili najem. Ampak jim je lažje zažirati doma in seveda to sploh ni samostojno življenje če slišiš kako ti starši govorijo zraven tebe.
Zdi se mi da je to neka slovenska bolezen da jih kar precej ostane doma in to se jim zdi normalno. Tudi sama če spoznam tipa, ki mi reče da živi še doma s starši pa ima lahko doktorat pa 3 poklice mi tip avtomatsko izgubi privlačnost. Pa tudi če bi takšen moški živel v eni mali garsonjerici vseeno bolje kakor pa da čuka doma.
Treba se je čim prej odlepit preč od starcev, že ko si 20 let star. To je treba samo preč, če bom sama imela kdaj otroke jih bom že zbrcala ven po 20 letu nimaš več kaj ostajati zraven staršev to je bolano in čudaško. Tiste ženske, ki jih pa taki moški ki so še doma po 20 letu privlačijo imajo pa nek materinski kompleks, in take tipe dojemajo kot otroke, tipi jih pa dojemajo kot mamice(ojdipov kompleks). Skratka bolano na kubik.
Hm, to je psotranskega pomena, če bi vsaj ENA od vas imela moškega. :))) Zakaj vam šli drugi moški na živce, saj ne živite s takšnimi in si jih ne boste izbrali… Dejansko ste jezne na vse moške, drugače ne bi bile samske, a ne? Ker kakor se malo zatakne tam pri letih, da ste 30+, neomožene oz. že dolgo niste imele moškega, se s preveliko vnemo razpisujete , kakšne moške NE BI imeli, kakšni NISO v redu, kakšne POMANJKLJIVOSTI imajo – kot pa da bi pisale, da IMATE moškega, da STE z moškim srečne, da iščete moškega s takšnimi in takšnimi kvaltietami itd. Izpostavljate napake- To je samo odgovor/zagovor na lastne frustracije (razočaranje na ljubezenskem področju). Isto je pri nekaterih “večno samskih” moških, ki so neuspešni na ljubezenskem področju, ki imajo težave z moškostjo in podobno, kar naenkrat psotanejo vse ženske slabe, lahkoživke, prestare, brez pameti….Negativistični prostopi so samo dodatna zavora.
Ena od vas tu zgoraj naj napiše, da je zvezi? 90% vas ni! To se vidi iz pisanja. 😉
Od živali nas pa razlikuje to, kar je že Matjažko napisal. Živali se osamosvojijo nagonsko, medtem ko je pri ljudeh prisotnih veliko več dejavnikov.
Pa vendar je npr. v študentskih domovih folk, star od 25 do 30 let (ki sicer nima tam več kaj iskati), se švercajo na črno, hodijo na študentske izmenjave (ki so v resnici samo buče, ki zavlečejo študij), pa ko gledam njohive fotografije na fb je jasno, da tam ne počnejo nič pametnega, temveč samo izgubljajo čas ipd., tako moški kot ženske. Toliko o neki zrelosti in samostojnosti.
Poleg tega Matjažko pravilno sluti, iz vas veje neka zagrenjenost, nezadovoljstvo. Vas je mogoče pravilno prebral, ste res samske in nesposobne najti primernega partnerja? Ste se vprašale, kaj pa lahko ve ponudite moškemu?
Večina žensk je brez moškega, ker so moški kastrirani, so mamini sinčeki in kot takši težko sposobni življenjskih bremen. Tako da ima vegica prav, moški mora biti “podprt”, da nekaj ima, ne da bo pri 40+ na ravni pubertetnika.
Točno o tem Matjažko piše; pri moških iščete napake, namesto da bi iskale vrline. In kaj potem, če je moški pri 30+ še doma? Mogoče pa bi potem ko bi postala par, šla na svoje? Mnogi celo dozidujejo oz. preurejajo hiše, tako da starši npr. živijo v pritličju, mladi pa zgoraj. Boste rekle da je tudi to slabo?
Dobro, pa vzemimo najbolj črni scenarij, da je 75% takšnih. Ampak tudi v tem primeru ostane vsak 4., ki bi bil primeren “za poroko”. :))) Kako, da ve ne najdete teh “tapravih”, ali kako, da oni ne iščejo kvalitete in bi našli vas??? 😀
Za “dobro babnico”, ne mislim zdaj vizualno, bo dobila moških, kolikor hočeš, še omožene! :)) Moški so takšen “lahek plen”, ki se sam ponuja in ga je količinsko neomejeno. In da med temi ni prave prebire, da ni niti enega pravega, hah, ne more držati. 😉
Ne more biti drugi odgovoren za naš neuspeh v ljubezeni, torej dolgotrajno samskost.
Zgleda, da tebi tvoj oče ni bil ravno za dober zgled, če sedaj vidiš le kastrirane.
Imam občutek, da iz tebe gre bolj neka jeza in sovraštvo nad moškimi, kot pa pripravljenost najti pravega s katerim bi bila zadovoljna.
Tema prikazuje ozkost naroda, ki označi nekoga, ki pri 30 še živi doma, da se ni znajdel. Po drugi strani forumski mačoti švrkajo samske ženske kot nesrečne, nesposobne dobiti dedca in nasploh silno zagrenjene v brezupnem iskanju gospoda pravega. Še daleč smo od tega, da bi spoštovali svetopisemsko zapoved ne sodi da ne boš sojen…..
Me zanima, če boš res 🙂 Gorje torej tvojemu otroku, če pri svojih devetnajstih po srednji šoli ne bo takoj dobil službe in dovolj velike plače, da bi si z njo v nekaj mesecih do enem letu lahko kupil stanovanje. Jah potem pa je za tvojega otroka bolje da ga nimaš.
Ampak namesto živalskega plena, je danes prepogosto debela denarnica tista, ki določa “alfa samca”, ki privlači in očara veliko samic. Kako si prišči ti “alfa samci” do denarja, je tudi postaranskega pomena za valiko “alfa samic”.
quote]
Daj daj Matjažek, predelaj že to, da so krivi tisti z debelejšo denarnico, da si ti še kar na suhem. :))))))))
Japkica
Japka, kaj sedaj to spet neka namigovanja in špekulacije. 😀 Ti to nekaj preveč na pamet za naš okoliš. haha 😀 Pridi na Ptujsko polje, boš videla, da imamo namakalni sistem, saj je Drava čisto lbizu. No, saj drži – bila je suša, klasi so precej manjši na koruzi., kako pa kaj pri vas stojijo, so konkretni to leto? Je bil donos zadovoljiv, si dovolj namakala? :))))
Matjažek, pridelek je vreden pohvale, tule pri nas. 🙂
ps; seveda špekuliram (kaj misliš da sem čarovnica??!!??), ko pa kar naprej v isti sapi :))))))))))
Forum je zaprt za komentiranje.