30+ pa še ne na svojem
V drugem podforumu teče debata ravno o tem: http://med.over.net/forum5/read.php?163,9793157
Res so zanimive diskrepance med tem, kar pišete tukaj in kar pišejo tam (govorim nasplošno, velja za vse, ne le za GF).[/quote]
Jaz se s tistim, da pri izbiri partnerja izgled, denar ali poklic nista pomembna, absolutno ne strinjam.
Videz je še kako pomemben, denar mogoče malo manj, poklic pa večinoma res ni pomemben.
Saj dvomim, da bi te lahko neka oseba, ki nam ni privlačna ali pa celo deluje grdo in zanemarjeno, sploh lahko nasmejala.
V drugem podforumu teče debata ravno o tem: http://med.over.net/forum5/read.php?163,9793157
Res so zanimive diskrepance med tem, kar pišete tukaj in kar pišejo tam (govorim nasplošno, velja za vse, ne le za GF).[/quote]
Jaz se s tistim, da pri izbiri partnerja izgled, denar ali poklic nista pomembna, absolutno ne strinjam.
Videz je še kako pomemben, denar mogoče malo manj, poklic pa večinoma res ni pomemben.
Saj dvomim, da bi te lahko neka oseba, ki nam ni privlačna ali pa celo deluje grdo in zanemarjeno, sploh lahko nasmejala.[/quote]
Kaj je tako mikavnega pri mrliških oglednikih ali obdukcijah?
Se strinjam, da je skupek vsega in da na to kako ga vidimo, vplivajo vsi dejavniki. Seveda pa ima vsak svoja merila o primernosti in pogojih o tem, čemu daje prioriteto in kaj ni tako bistveno.
Vsi izbiramo partnerja in gremo v odnos zaradi nekih praktičnih vrednosti in prednosti, katere bi naj sam odnos prinesel v naše življenje. V nasprotnem primeru je bolje, da smo samski.
In preteklost nekega človeka in kar je ustvaril ali ni ustvaril, nam marsikaj pove o njegovem karakterju in njegovih življenjskih prioritetah na podlagi katerih potem sklepamo o kompatibilnosti.[/quote]
Se popolnoma strinjam. Zdaj mi pa povej, kdo nima merila glede osnovnih stvari? To je tako kot če bi rekla, da mi je vseeno, če človek ne ksrbi za svojo osebno higieno, da je bistveno srce:). Po moje tisti, ki sebe ne cenijo, tudi sprejemajo ves “shit”, ker si nikoli niso znali postaviti svoje cene, kaj šele da bi razmišljali o drugih.[/quote]
Torej, če si se rodil klošar si nisi sam kriv, če si si pa oženil v klošarsko familijo si pa kriv sam…..
Ob vseh pogojih in merilih, ki jih imaš ne moreš vedet kako življenjsko zgodbo ima kdo za sabo in kaj se mu je pripetilo, da je prišel na kant. Ampak to nekoga, ki ima visoka merila, ki se ceni….itd, itak ne zanima. Pogoj, da nekoga vzljubiš/imaš rad je, da ima toliko in toliko pod palcem. Več kot ima, večja ljubezenska čustva gojiš do njega?… :/
Mislim, da bi lažje shajal z eno iz ceste kot pa z kako naduto, ki se ceni predvsem zato, ker ima zajeten bančni račun…
Se popolnoma strinjam. Zdaj mi pa povej, kdo nima merila glede osnovnih stvari? To je tako kot če bi rekla, da mi je vseeno, če človek ne ksrbi za svojo osebno higieno, da je bistveno srce:). Po moje tisti, ki sebe ne cenijo, tudi sprejemajo ves “shit”, ker si nikoli niso znali postaviti svoje cene, kaj šele da bi razmišljali o drugih.[/quote]
Torej, če si se rodil klošar si nisi sam kriv, če si si pa oženil v klošarsko familijo si pa kriv sam…..
Ob vseh pogojih in merilih, ki jih imaš ne moreš vedet kako življenjsko zgodbo ima kdo za sabo in kaj se mu je pripetilo, da je prišel na kant. Ampak to nekoga, ki ima visoka merila, ki se ceni….itd, itak ne zanima. Pogoj, da nekoga vzljubiš/imaš rad je, da ima toliko in toliko pod palcem. Več kot ima, večja ljubezenska čustva gojiš do njega?… :/
Mislim, da bi lažje shajal z eno iz ceste kot pa z kako naduto, ki se ceni predvsem zato, ker ima zajeten bančni račun…[/quote]
Se ne strinjam. Če razmišljaš “na suho” o potencialnem partnerju, se bi v tvojih sanjah pojavljala klošarka, psihično bolna oseba, alkoholičarka? Bi načrtno iskal takšno osebo? Zakaj? Da ji pomagaš, da se boš ti bolje počutil? Je to sploh partnerski odnos?
Šla si v skrajnost. Seveda ni so nek partnerski odnos, kot ni partnerski odnos iskanje partnerja, ki ima tako in tako premoženjsko stanje, ker je ravno zaradi tega lahko popolnoma nemogoč kot partner.
Mnogo več se jih razide, ko imajo že kar nekaj premoženja kot pa tisti, ki so bolj na kant, vsaj zdi se mi, da jih premoženje ne osrečuje toliko, da bi ostali skupaj srečni/zadovoljni kar ti postavljaš kot pogoj.
Šla si v skrajnost. Seveda ni so nek partnerski odnos, kot ni partnerski odnos iskanje partnerja, ki ima tako in tako premoženjsko stanje, ker je ravno zaradi tega lahko popolnoma nemogoč kot partner.
Mnogo več se jih razide, ko imajo že kar nekaj premoženja kot pa tisti, ki so bolj na kant, vsaj zdi se mi, da jih premoženje ne osrečuje toliko, da bi ostali skupaj srečni/zadovoljni kar ti postavljaš kot pogoj.[/quote]
Saj pravim, mene tudi fizično zanemarjen človek ne bi zamikal. Sem življenjska, ne pišem o tem, da bi morala imeti vpogled v Sisbon in kaj še vse. Samo, če bi bila v situaciji, ne bi svojega potencialnega partnerja iskala med klošarji ali v psihiatrični bolnici ali med narkomani ali…ne vem zakaj sem tebi tako čudna.
Mnogo več se jih razide, ko imajo že kar nekaj premoženja kot pa tisti, ki so bolj na kant, vsaj zdi se mi, da jih premoženje ne osrečuje toliko, da bi ostali skupaj srečni/zadovoljni kar ti postavljaš kot pogoj.[/quote]
Saj pravim, mene tudi fizično zanemarjen človek ne bi zamikal. Sem življenjska, ne pišem o tem, da bi morala imeti vpogled v Sisbon in kaj še vse. Samo, če bi bila v situaciji, ne bi svojega potencialnega partnerja iskala med klošarji ali v psihiatrični bolnici ali med narkomani ali…ne vem zakaj sem tebi tako čudna.[/quote]
Saj nisi čudna, lej ti njo 🙂
Hudič je, ko pa lahko sama (nehote? 😉 narediš iz čisto spodobnega partnerja vse tisto kar si opisala, da ne bi imela….
Saj pravim, mene tudi fizično zanemarjen človek ne bi zamikal. Sem življenjska, ne pišem o tem, da bi morala imeti vpogled v Sisbon in kaj še vse. Samo, če bi bila v situaciji, ne bi svojega potencialnega partnerja iskala med klošarji ali v psihiatrični bolnici ali med narkomani ali…ne vem zakaj sem tebi tako čudna.[/quote]
Saj nisi čudna, lej ti njo 🙂
Hudič je, ko pa lahko sama (nehote? 😉 narediš iz čisto spodobnega partnerja vse tisto kar si opisala, da ne bi imela….[/quote]
Pišem o tistem, kar bi recimo opazil takoj (zanemarjenost). Za vse ostalo se moraš z nekom družiti, da si ustvariš globje mnenje.
Ja. S to razliko, da se od take ženske pričakuje, da bo prevzela gospodinjstvo, plačevala
pol stroškov, vlagala svoj denar v njegovo nepremičnino, ko si pa tip najde “nov model”, lepo
tiho odšla samo s kuferčkom….
Medtem, ko teli novi asi mislijo, da ženski s tem, ko zastonj bingljajo pri njej, delajo blazno
uslugo in jih mora streči spredaj in zadaj….[/quote]
Ja, seveda… lol.
Kako bo zenska, ki praviloma izbira bolje placanega moskega, dolgorocno prispevala 50% financ? Pac, ne bo. Ampak to se zdi vsem moskim in zenskam okay. Ampak obratno, ja to pa ne gre. Se je treba zgrazat. That’s my point! 😉
Saj dvomim, da bi te lahko neka oseba, ki nam ni privlačna ali pa celo deluje grdo in zanemarjeno, sploh lahko nasmejala.[/quote]
Kaj je tako mikavnega pri mrliških oglednikih ali obdukcijah?[/quote]
Ne vem.
Zanimiva interpretacija: moški brez zaposlitve, brez ficka je lenuh, medtem ko je ženska s ceste uboga, izgubljena duša s psihičnimi problemi 🙂
Scenarij izbire med obema moškima pa bi utegnil it takole: seveda bi se odločila za drugega. Vendar bi po kakšnem letu ali dveh (morda celo po enem ali dveh otrocih) ugotovila, da preveč dela, da mu služba preveč pomeni in da zanemarja njo in družino in bi si posledično poiskala tolažbo pri prvem. 🙂
Sem bil v zvezi s tako, ki je pričakovala da bom jaz vse plačeval, kljub temu da je ona imela 900€ mesečnega priliva, hišo, zemljo, avto. Pa cel čas zahtevala od mene, da bi moral to in ono.
Sem bil v zvezi s tako, ki je pričakovala da bom jaz vse plačeval, kljub temu da je ona imela 900€ mesečnega priliva, hišo, zemljo, avto. Pa cel čas zahtevala od mene, da bi moral to in ono.[/quote]
V Sloveniji je v povprecju se okay. Z raznimi odstopanji, seveda. V vecini sveta je moski bolj jebena stranka.
Mi je pa zanimivo, ko se izbrane zataknejo ob posameznike, ki se obnasajo kot en dokaj velik del zenskega sveta. lol
Kogar baba ne vzdržuje, futra in v vsakem primeru zagovarja, ta ji že ni kompatibilen.
Zanimiva interpretacija: moški brez zaposlitve, brez ficka je lenuh, medtem ko je ženska s ceste uboga, izgubljena duša s psihičnimi problemi 🙂
Scenarij izbire med obema moškima pa bi utegnil it takole: seveda bi se odločila za drugega. Vendar bi po kakšnem letu ali dveh (morda celo po enem ali dveh otrocih) ugotovila, da preveč dela, da mu služba preveč pomeni in da zanemarja njo in družino in bi si posledično poiskala tolažbo pri prvem. :-)[/quote]
Kot bi govorila steni.
Razumsko podstrešje je pomembno. Ne gnilo od staršev, ki ti doda morebitna dva evra.
Če nisi sposoben v naravi narediti ovinek, a nisi sposoben nit v celi hiši, ker iščeš napake v tej ter v ostalem, ki je človek.
Ker bi morali kar tako koga še spoštovati.
Point ni v tem, kje živiš, če si zrel, odrasel ter odgooren in se ne obnašaš kot otrok, ki se drži mame in je slednja bistvo tvojega življenja. Potem to ni odgovornost, vsaj? Samostojnost in zrelost res nihče pri vam doma ne vdihuje, da še takšne sprašujete? Ker ni problem v tem, da ste le nastanjeni pri v starševi hiši!
Scenarij izbire med obema moškima pa bi utegnil it takole: seveda bi se odločila za drugega. Vendar bi po kakšnem letu ali dveh (morda celo po enem ali dveh otrocih) ugotovila, da preveč dela, da mu služba preveč pomeni in da zanemarja njo in družino in bi si posledično poiskala tolažbo pri prvem. :-)[/quote]
Kot bi govorila steni.[/quote]
Če je oseba brez denarja, to še ne pomeni da je uboga izgubljena duša s psihičnimi problemi. Problem ki ga opažam je v tem, da je za mnoge prvi (v mnogih primerih tudi edini in odločilni) filter pri izbiri partnerja to, kako je ta oseba situirana.
Kaže da najbolje da tisti, ki pri 30. nimajo kaj pokazati kar ostanejo samski. Samo potem se je za vprašati, zakaj obstajajo tipi ki imajo dobro plačo, živijo na svojem, imajo dober avto itd, pa jim to nič ne pomaga pri iskanju partnerice, so kljub vsej situiranosti še naprej neprostovoljno samski.
Ker ima situiranost za njih prednost pred samim odnosom. Saj se pri večini sčasoma znižajo kriteriji in se zato zgodi, da oseba dobi še slabšega, kot bi ga lahko pred 10-imi leti. 🙂
Ker ima situiranost za njih prednost pred samim odnosom. Saj se pri večini sčasoma znižajo kriteriji in se zato zgodi, da oseba dobi še slabšega, kot bi ga lahko pred 10-imi leti. :)[/quote]
Definiraj “slabše”! 🙂
Pa še za Tricka: Po čem sklepaš, da je nekdo neprostovoljno samski? Mogoče pa ima ta tip določene kriterije, pa ne mislim vizualnih. Ker trapasto, naličeno avšo bi lahko hitro dobil.
Ker ima situiranost za njih prednost pred samim odnosom. Saj se pri večini sčasoma znižajo kriteriji in se zato zgodi, da oseba dobi še slabšega, kot bi ga lahko pred 10-imi leti. :)[/quote]
Definiraj “slabše”! 🙂
Pa še za Tricka: Po čem sklepaš, da je nekdo neprostovoljno samski? Mogoče pa ima ta tip določene kriterije, pa ne mislim vizualnih. Ker trapasto, naličeno avšo bi lahko hitro dobil.[/quote]
Mislim slabše situiranega. Če je kdo več let neprostovoljno samski, se začne spraševati, če ima mogoče previsoke in nerealne kriterije. Zato jih zniža in se zadovolji z manj, kot bi se bilo potrebno pred par leti.
Robi, ti očitno ne kupuješ na tržnici. 🙂 Najprej je treba letvico postaviti višje in imeti višji kriterij, nato pa počasi nižaš. Ne pa, da začneš takoj z nizkim kriterijem….Kakšen (nezahteven) kupec pa si? :))
Prideš na tržnico k branjevki in rečeš: “Danes bom delal kosilo, dajte mi kar eno solato…tisto, ki vam je najbližja pri roki.” 🙂
Res ne kupujem na tržnici. 🙂
Raje direkt pri kmetu. 🙂
Antilopa, pa ti nisi v vseh letih nič znižala svojih kriterijev ali pa mogoče razmišljala o nižanju ? 🙂
Res ne kupujem na tržnici. 🙂
Raje direkt pri kmetu. 🙂
Antilopa, pa ti nisi v vseh letih nič znižala svojih kriterijev ali pa mogoče razmišljala o nižanju ? :)[/quote]
Ne, nisem znižala kriterijev. Z leti pa se je precej spremenil moj “okus” za moške. Zdaj veliko bolj občutim “energijo, ki jo oddaja” kot vidim njegovo zunanjo lepoto. Torej, lahko je manj lep, ampak toliko bolj značajsko zanimiv. Kapiš? 🙂
Kapiram. 🙂
Na moškega gledaš bolj celostno in daješ večji pomen njegovi osebnosti, ker ti postanejo pomembnejše drugačne vrednote in ne iščeš moškega le za neko žuranje, ampak za ustvarjanje skupnega življenja.
slovenci itak kdo je na svojem, mu ju ati kupu, k je prodal stanovanje k je dobu še od svoje babice.. tak da tisti k nimate bogatih babic, boste cel life nekje podnajemniki, ker ste ne amibciozini in nesposobni večina…
Forum je zaprt za komentiranje.