30+ pa še ne na svojem
Seveda, nisi bila ti tista, ki je v mesečini jahala na metlinem štilu, da bi priklicala dež?[/quote]
Khmmm… ne jaham metle. ;)))))))))
Seveda, nisi bila ti tista, ki je v mesečini jahala na metlinem štilu, da bi priklicala dež?[/quote]
Khmmm… ne jaham metle. ;)))))))))[/quote]
Res je, konj ni metla. 🙂 Ali kaj ti jahaš? Na mladem žrebičku je baje fajn jahat? Drži to? 😀
Khmmm… ne jaham metle. ;)))))))))[/quote]
Res je, konj ni metla. 🙂 Ali kaj ti jahaš? Na mladem žrebičku je baje fajn jahat? Drži to? :D[/quote]
Žrebe se drži matere, tako so ujahani konji bolj primerni. Pa še hrbtenico imajo precej trdnejšo. 🙂
Res je, konj ni metla. 🙂 Ali kaj ti jahaš? Na mladem žrebičku je baje fajn jahat? Drži to? :D[/quote]
Žrebe se drži matere, tako so ujahani konji bolj primerni. Pa še hrbtenico imajo precej trdnejšo. :)[/quote]
Star in izkušen dreser lahko vjaha mlade žrebce! Ker ta bo tudi 1x star. 😀
Se mi zdi, da je že kar nekaj časa nazaj, ko si nazadnje jahala. Kaj te križ zajebava? :)))
Te moram razočarat, jaz sem v zvezi, ne živiva pa (še) skupaj. Po prejšnji 12-letni zvezi (kar spet podira eno od tvojih teorij) sem bila leto dni samska, zdaj pa dobro leto s človekom, ki je že od svojih študentskih let (zdaj je že skoraj v 40-ih, kot jaz) dalje na svojem. Pa mu ni bilo nič podarjenega, človek se je vrgel v vodo, plaval, plaval in splaval. Kot bi čisto vsak, ki bi imel toliko jajc, da bi si upal in ne iskal 1000 in en izgovor, zakaj nečesa ne bi naredil.
Še zdaleč pa nisem razočarana nad moškimi, prav nasprotno. Vedno sem dobila, kar sem iskala in želela, ostalega se izogibala. Vem, kaj iščem in vem, česa si ne želim – po tvojem je to znak zagrenjene ženske? Pa naj bo… Moj prispevek v to temo je v bistvu bil dobronameren, čeprav ni bil tako razumljen.
Bom pa direktno povedala. Moj nasvet moškim je ta: osamosvojite se čimprej, čeprav je na začetku še tako težko. Lahko si zatiskate oči, sami sebe zavajate ali pa opravičujete, imate ženske za zagrenjene in razočarane samice, krivite njih, družbo, službo, itd… – ampak dejstvo je, da ženske imajo raje samostojne moške, ki ne živijo pri starših. Pika.
Moja življenjska teorija je pač takšna – samo če veš, kam želiš, boš tja lahko prišel, samo če veš, kaj želiš, boš tisto lahko dobil. Kastrirancev in nesposobnežev si pač ne želim, naj jih vzamejo druge.
Srečno!
Bi si upala trditi, da če je delal nek resen faks, je ali dolgo študiral, da je zraven delal, ali pa vendar in šlo brez pomoči staršev, četudi ni živel doma. No zdaj koliko in od kdaj pravzaprav je bil finančno neodvisen, pa najbolje ve sam oz njegovi starši.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]Samostojnost se meni ne zdi noben presežek. Jaz denimo se sama preživljam že od 17 leta, vmes študij ob delu, kupila sem si stanovanje, ga sama opremila in vzdržujem tako dom ter avto ter še pomagam sorodnikom. Partnerje imela vedno, včasih se res zaljubim v napačnega, ampam izbire imam veliko, od bogatih intelektualcev do preprostih srčnih fantov.
Pa vidim, da je moja pot težja, ker vsi tisti, ki živijo doma živijo lažje. Imajo razširjeno mrežo pomoči, ni jim treba kupit stanovanja, ne plačujejo sami položnic, enostavno živijo bolj sladko življenje. Zatorej močne družine ki živijo skupaj niso slaba opcija, sploh v ločenih nadstropjih, vsaj jaz tako vidim zdaj iz moje perspektive-.
Očitno ne vedno, če je en že bivši. Ali pa on ni dobil, kar je iskal, kar me glede na tvoj način obravnave moških sploh ne bi čudilo. Čeprav se mi 12 let zdi veliko.
Mislim da ne boste prišli do enotnega mnenja, pogleda. Eni bodo na levem, drugi na desnem bregu. Bolje kot da tukaj pišete in si kontrirate, raje v polnosti živite življenje in če se vam nekega dne dogodi, da boste srečali osebo ki pri npr. 35. še ni na svojem, skozi dejansko stanje ugotavljajte kako je s tem, ali bi lahko bili z njim itd. Kolikor ljudi, toliko čudi, pa še kako res je.
Bi si upala trditi, da če je delal nek resen faks, je ali dolgo študiral, da je zraven delal, ali pa vendar in šlo brez pomoči staršev, četudi ni živel doma. No zdaj koliko in od kdaj pravzaprav je bil finančno neodvisen, pa najbolje ve sam oz njegovi starši.[/quote]
Tudi meni se zdi lastno stanovanje takoj po srednji šoli brez pomoči staršev neverjetno. Razen, če je kdo stanovanje podedoval.
Tako kot cvetke, da nekdo ob resnem študiju (kar vključuje obvezne vaje, seminarje skozi ves dan) dela v službi 8-12 ur na dan. Ja pa jade …
Bi si upala trditi, da če je delal nek resen faks, je ali dolgo študiral, da je zraven delal, ali pa vendar in šlo brez pomoči staršev, četudi ni živel doma. No zdaj koliko in od kdaj pravzaprav je bil finančno neodvisen, pa najbolje ve sam oz njegovi starši.[/quote]
Tudi meni se zdi lastno stanovanje takoj po srednji šoli brez pomoči staršev neverjetno. Razen, če je kdo stanovanje podedoval.
Tako kot cvetke, da nekdo ob resnem študiju (kar vključuje obvezne vaje, seminarje skozi ves dan) dela v službi 8-12 ur na dan. Ja pa jade …[/quote]
Morda se ne razumemo ravno najbolje. Nikjer ne govorim o lastnem stanovanju. Besedno zvezo ‘biti na svojem’ uporabljam v kontekstu te teme kot ekvivalent zvezi ‘biti neodvisen od staršev’.
V konkretnem, zgoraj omenjenem primeru: delal je zelo resen faks in ob študiju delal, zato, da si je plačal najemnino za stanovanje. In ja, takoj po srednji šoli. Brez pomoči staršev (razen v obliki kakšnega žaklja domačega krompirja in jabolk).
In če si sposoben, si v 15 letih vseeno nekaj lahko ust variš, se ti ne zdi?
Ni mi jasno, kako lahko študiraš na nekem resnem faksu in obenem zraven še zaslužiš za najemnino? Moj študij se je začenjal ob 8. zjutraj in če sem že ob 16. uri bil doma, sem lahko rekel da sem zgodaj prišel domov. Ob tem lahko v najboljšem primeru delaš le nekje 3 ali 4 ure na dan, ob tem pa je ponavadi tako da delodajalci iščejo študente, ki imajo na voljo delati cel dan in ne le nekaj ur dnevno.
Pomoje ni več kot 10% takih, ki so zares na svojem že v času študija in po študiju. Jaz od cca. 100 ljudi poznam le nekje 5 oseb, ki so na svojem, pa to folk star od 23 do 30 let.
Ko smo že pri tem, na katerem faksu si (bila) ti, vegi-ca?
Tako kot cvetke, da nekdo ob resnem študiju (kar vključuje obvezne vaje, seminarje skozi ves dan) dela v službi 8-12 ur na dan. Ja pa jade …[/quote]
Morda se ne razumemo ravno najbolje. Nikjer ne govorim o lastnem stanovanju. Besedno zvezo ‘biti na svojem’ uporabljam v kontekstu te teme kot ekvivalent zvezi ‘biti neodvisen od staršev’.
V konkretnem, zgoraj omenjenem primeru: delal je zelo resen faks in ob študiju delal, zato, da si je plačal najemnino za stanovanje. In ja, takoj po srednji šoli. Brez pomoči staršev (razen v obliki kakšnega žaklja domačega krompirja in jabolk).
In če si sposoben, si v 15 letih vseeno nekaj lahko ust variš, se ti ne zdi?[/quote]Hja ne, ne razumemo se res ne. Študentje imamo možnost subvencioniranega bivanja v študentskih domovih in pri zasebnikih in celo možnost subvencionirane prehrane, država je še celo toliko socialna, da namenja republiške in druge štipendije. Same najemnine pa so, vsaj v lj, zelo visoke in bi zelo veliko moral delati, če bi hotel brez da bi mu bilo karkoli podarjenega, dokončati študij. Ponavadi se tisti, ki jim je bilo še najmanj podarjeno, tudi najmanj tolčejo po prsih, kako so vse sami dosegli oz jih prav malo briga kako je to pri drugih, ti pa deliš tu neke nauke fantom (moškim) naj se čimprej odselijo… se mi zdi, da tvoja dobronamernost ni prav lepo sprejeta, ali pač?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]Očitno ne vedno, če je en že bivši. Ali pa on ni dobil, kar je iskal, kar me glede na tvoj način obravnave moških sploh ne bi čudilo. Čeprav se mi 12 let zdi veliko.[/quote]Ah ne, kaj ti pa ni všeč pri njeni obravnavi? Glede na to, kako so vsi slovenski fantje (moški) še doma odvisni od staršev, je ona svojega tako visoko kovala v zvezde, da me še čudi, da sta bila skupaj samo 12 let… namreč tolikšnega občudovanja, kot ga je bil njen bivši (in zdaj sedanji) deležen, je verjetno še samo nadangel gabrijel… kaj neki se ni izšlo, ko je ona vendar dobila vedno vse, kar je iskala in želela… pa ostaja večno vprašanje~~
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]vegi-ca
Meni se dozdeva, da je to izhod v sili, da si zgrabla človeka iz študentskih dni (ki je že takrat norel za tabo, a ne? ;)) kot neljubo rezervo, ker se pač ni izšlo s tem.
Ljudje so splošna skupina, potem pa (ve) prehajate iz ljudi na opredeljevanje po spolu, po nasprotnem spolu!. In ko ste tukaj pri nasprotnem spolu, torej pri moških – se začne precizno nizanje napak, analiziranje in spuščanje v podrobnosti itd. V čem je poanta, da takšne ženske cel čas pišete, kakšni moški vam niso všeč, kakšni ne smejo biti, kaj vas moti, hkrati pa ste samske, nesrečne ali iz proapadlih zvez (12 letne zveze !, zafrkavam, amapk dobro, ščepec žlehtnobe za začimbo ne škodi … hehe :)???
Zakaj bi izpostavljal, kaj me moti na nasprotnem spolu, namesto da bi si izbral takšnega partnerja, ki ne bo vseboval teh “karakterno motečih elementov”? Moški, ki ima rad žeske, ali pa ženska, ki ima rada moške, takšnega pristopa ne bi nikoli izbrala! Ker gre za negativističen pristop, za cinično govorico, ki izhaja iz globokega razočaranja, gre za zamero nad moškim spolom, ker vam ni uspelo uloviti in očarati “pravega samca”, ali takšnega, ki bi se skladal z vašimi ideali. In ker so to moški 30+, izdajate tudi starostno skupino, v kateri bi morali biti “pravi moški” za vas, ki bi prišli v upoštev za resno zvezo, ampak ker pa teh nimate, ne najdete in se ne znajdete, so vsi slabi.
vegi-ca
Zakaj je to pomembno, da omenjaš/omenjate, česar si ne želite? A obstaja nekdo, ki si želi nesposobneže? Kot da bi napisala, da si ne želiš pijanca in nasilneža. Katera pa si? 😀 To se mi zdi, da je v ozadju nekakšna potreba, da se izrazi skrajno nezadovoljstvo in razočaranje nad moškimi.
Ojeje hehe. Glej Alfa samci so res dominantni in samostojni ampak se parijo z več samicami v krdelu, za svojo potomstvo ne skrbijo ampak to prepuščajo samicam. Recimo pri levih je tako. Torej, ko iščeš alfa samce se v bistvu nevedoče spravljaš v vlogo gospodinje a ne. Pri volkovih pa ponavadi vlada alfa par. Ampak potem ti moraš biti alfa samica. Sedaj, če to spet prenesem na ljudi. Nekdo, ki živi na svojem s kreditom na grbi in 800€ plače ne more biti alfa samica. Torej od kod naenkrat toliko samskih alfa samic na trgu ?? Pa še nekaj alfa samec ti ne bo kuhal, likal, pral, skrbel za otroka in še hkrati tebe razvajal. To si kar lepo izbijte iz vaših neumnih glav.
Če iščeš zvestega partnerja išči laboda, če iščeš nekoga, ki bo skrbel za tvoj naraščaj, išči morkega konjička 🙂
Provokacije raznih wannabe psihoanalitikov me ne ganejo (sploh pa ne, če se spuščajo v analiziranje nečesa ali nekoga, o katerem imajo tako zelo malo informacij), nekatere druge izjave o mojem razmišljanju in načinu življenja bi lahko komentirala, z argumenti zanikala ali celo potrdila (seveda ne tu gor, javni forum ni prostor, kjer bi diskutirala o svojem življenju).
Prvotni post je bil:
Nima, nobene.
Isto lahko trdim za vse svoje prijateljice, znanke, sorodnice, sošolke in sodelavke, s katerimi je kdajkoli nanesla debata na to temo. Niti ene nisem slišala, da bi zatrdila obratno.
Dragi fantje, dečki, fantiči, moški….kako, kje, s kom in pri komu boste živeli – je izključno in samo VAŠA ODLOČITEV. :-))
A ni to odločitev obeh ?
Zlata ribica pač ne bi bila zlata ribica, če ne bi med popolnimi iskala najpopolnejšega. 🙂
Izpolnjujem želje, zato vem, da je marsikaj mogoče:). Zlata barva nima veze:).[/quote]
A ni tisti zlat, ki nam izpolnjuje želje ? 🙂
Imam občutek, da si neizprosna ženska, ki ne mara kompromisov. 🙂
Važna je vsebina….A ne ? 🙂
Kaj ti pomaga pozlačena denarnica, če ni nič v njej. 🙂
Se strinjam s tem.
Robi, če pomislim je povsod važna vsebina oz. zelo malo stvari je prepuščenih le blišču zunanjosti:). Pri pomembnih stvareh je ključno oboje. To ne pomeni čisto dobesedno tako…zlata in polna denarnica:)).
Forum je zaprt za komentiranje.