Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30+ pa še ne na svojem

30+ pa še ne na svojem

Metka, jaz ti dam čisto prav, da imaš neke kriterije. Se ve, da od ljubezni se ne da živet. Meni so ideal moški, kot so bili v preteklosti, današnji pomehkuženci jim večinoma ne sežejo do kolen. Pridni, delavni, zagnani, z nekimi vrednotami, ki jim nič ni bilo težko. Ne oziraj se na nobene očitke, sploh Matjažkove. saj vidimo, kaj je njegov kriterij- prava mrha, prava mrha, prava mrha……

daj no, pa ja te ne bo učil eden, ki mu je kriterij cenena embalaža, ti vsaj iščeš notranje vrednote?[/quote][/quote]

Metka, mene samo zanima kakšni bi bili tvoji občutki, če bi ti moški do katerega nekaj čutiš, rekel, da nisi dovolj dobra zanj, ker nimaš lastnih prihodkov. Sem kar prepričan, da bi tule brali čisto nekaj drugega.

Je o teh idealih vredno vprašat starejše ženske, ki so rodile po kakšnih 10+ otrok. Pa marsikje tudi otroke iz takih družin. Ti povem, ena sama družinska idila in težko verjamem, da bi jo prenesla, če bi slučajno naletela na kakega od njih :-)))

Kakšni pa so bili moški v preteklosti? V čem so se razlikovali? Jih zna katera podrobno opisat? Njihove pozitvne in negativne strani.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ej, boom, jaz sem na realnih tleh. Sem bila brezposelna in sem imela fanta. In nikakor nisem njega izkoriščala. Nikakor mi ni recimo padlo na pamet, da bi si izmišljala skupno življenje. Ki bi ga seveda moral on financirat. Nobenih stroškov mi ni kril on. Torej, sem mogoče pričakovala, da me bo financiral? Ne.
Jaz imam podpovprečno plačo. In nimam denarja, da bi še nekoga preživljala tako, da … niti ne pričakujem, da bi kdo mene preživljal. Brez skrbi, da bi spoznala kakega bogatega… saj veš iste sorte ptic letajo skupaj. Tako, da me bogati ne morejo skenslat, ker jih preprosto ne poznam.
So pa tipi, ki so mi ponujali recimo drago smučanje za prvo srečanje pa druge zame predrage stvari… in ko sem povedala, da takih stvari si ne morem privoščit. So vztrajali, da oni to plačajo… sem jim povedala, da nisem na prodaj. Neznanec, ki želi spoznati žensko preko neta, in si prvo srečanje predstavlja tako, da jo bo peljal v tujino na smučanje in ji vse plačal… ne hvala.
Tako, da brez skrbi. Nimam težav s tem, da bi me bogati obletavali.

Ti pa kar kupi stanovanje pa ga daj svoji punci. Pa vse stroški nosi sam, jaz pač nisem taka, da bi tako delila denar. Če bi imela 2 jurja plače, potem to ne bi bil problem, tako pa… razmišljam realno. Ne romantično.
[/quote]

Metka, mene samo zanima kakšni bi bili tvoji občutki, če bi ti moški do katerega nekaj čutiš, rekel, da nisi dovolj dobra zanj, ker nimaš lastnih prihodkov. Sem kar prepričan, da bi tule brali čisto nekaj drugega.[/quote]

Hm, pozitivna je ta, da so bili bolj praktični, da so znali bolj fizično delati pa kaj postoriti okrog hiše. In še zdaleč niso bili tako razvajeni kot danes (tudi ženske so danes razvajene).
Negativna pa je ta, da je bila nekoč ženska manj vredna, da je bilo kar samoumevno, da bo gospodinja in da moški ne bo nič gospodinjil. V glavnem
To je nekak neko povprečje, ki ga vidim v okolici. To še ne pomeni, da velja za vse.

Hmmm… torej si popolnoma nedovzeten?

ps; das is nicht gut! ;)[/quote]

Zakaj ne? Pa menda ja ti ne sedejo samo taki, ki se jih da z lahkoto tudi znebit? :-))))[/quote]

Nič branja med vrsticami? :))))))))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kdo pa potem danes kaj postori okrog hiše, če moški več ne znajo? Česa pa današnji moški več na znajo? Lahko kaj konkretno povemo? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pred povprečnim Slovencem iz začetka 20-ega stoletja bi ti zbežala, kolk bi te noge nesle.

Včasih ni bilo centrov za socialno delo. Ni prišla policija domov gledat, kaj je narobe, da mož ženo pretepa. rekli so: babo garba, že ve zakaj.

Takrat s eje tud vedelo, da ženska spada za štedilnik in da nima kaj gobcat. Dvomim, da si katera od vas feministk tu gor želi v tiste čase, lušno pa je lajat na suho.

Razmere, kot so sedaj, ste preko svojih feminističnih pritiskov same ustvarile, btw. Zdaj pa nad lastnim dosežkom niste zadovoljne.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

ah dej no, ali nisi še nobenega starega hollywoodskega filma gledal? :-))))

Pred povprečnim Slovencem iz začetka 20-ega stoletja bi ti zbežala, kolk bi te noge nesle.

Včasih ni bilo centrov za socialno delo. Ni prišla policija domov gledat, kaj je narobe, da mož ženo pretepa. rekli so: babo garba, že ve zakaj.

Takrat s eje tud vedelo, da ženska spada za štedilnik in da nima kaj gobcat. Dvomim, da si katera od vas feministk tu gor želi v tiste čase, lušno pa je lajat na suho.

Razmere, kot so sedaj, ste preko svojih feminističnih pritiskov same ustvarile, btw. Zdaj pa nad lastnim dosežkom niste zadovoljne.[/quote]Ja Spider nekoč so imeli urejene družinske razmere, je bil red….
Poglej pa sedaj kaj se nam dogaja, ni in ni tiho…..ccccc
:))))))))))))))))))))))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Moja izkušnja. Jaz sem drva sekala, cepila, zvrtala kako luknjo v steno z vrtalno mašino, okopavala, plelela… on tega ni znal.

Zakaj ne? Pa menda ja ti ne sedejo samo taki, ki se jih da z lahkoto tudi znebit? :-))))[/quote]

Nič branja med vrsticami? :))))))))))[/quote]

jebela, da ne vem kaj mi je danes in bi najbrž res rabil podnapise :-)))

[/quote]Da je znal vsaj luknjo (po)vrtat……. 😀 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Razmere, kot so sedaj, ste preko svojih feminističnih pritiskov same ustvarile, btw. Zdaj pa nad lastnim dosežkom niste zadovoljne.[/quote]

To se strinjam. Takrat so bile ženske dekle in so rojevale kot stroj, moja babica jih je imela devet denimo. Kot ideal so se mi bolj zdeli moški, rojeni med vojno ali kmalu po 2. svetovni vojni. So bili zelo utrjeni in močni, nič razvajeni ali pomehkuženi. En moj sorodnik denimo mi je tak primer super moškega, začeli so delat okrog 20 leta, mladi si ustvarili družine, skrbeli za otroke, gradili hiše. ta moj sorodnik še danes ko ni rosno mlad sam vzdržuje veliko kmetijo svojih staršev, do konca je negoval svojo mamo že skoraj nepokretno, hčerke so visoko izobražene in premožne, žena je bila pri njemu gospa. On zna popravit avto, gre v gozd po drva, praktično zna naredit sam vse od hišnih popravil do kmečkih del. Ja, taki današnji moški večidel niso, pač tako je.

Torej te ni pustil zato, ker si bila brez službe oz., da se sploh ne bi hotel s tabo pentljati, kajti jaz tebe razumem točno tako.

O tistih, ki preko neta ponujajo ne vem kaj vse pa se mi ne zdi vredno izgubljati besed.

[/quote]
Če ti ne bi znala, bi se pa on naučil. Mogoče pa si si malo sama kriva, ker želiš vse znati in sama postorit. Mogoče je pa on rože zalival in posodo pomival? 🙂

Ej, sploh ne vem kaj hočeš povedat.
Jaz sem ti povedala, da me ni preživljal.
Sem pa zgoraj tudi napisala, da ni problema imet fanta, ki je brez službe, tako, da malo hodita. Ne bi si pa z njim omislila in šla v nakup stanovanja ali najem stanovanja. Vidiš razliko?

Sem poskušala pa je rekel, da ni zato hodil v šolo, da bi fizično delal.
Potem pa sem prišla k pameti … in je postal bivši.

[/quote]
Če ti ne bi znala, bi se pa on naučil. Mogoče pa si si malo sama kriva, ker želiš vse znati in sama postorit. Mogoče je pa on rože zalival in posodo pomival? :)[/quote]

Če poznaš same lenuhe, se je za vprašat, skom se družiš.

In zakaj bi jaz, kot otrok ebtona, znal drva cepit? Sej nisem gozdar.

Za mene, kot urbano žival, je bistveno, da znam opravljati hišna opravila, likat, kuhat, menjat žarnico, kaj manjšega popravit. Za večja popravila pa imamo servise.

Ženske še kr nekaj pričakujete, kaj vse bi naj moški znal, se kdaj vprašate, kaj pa VE znate?

Kuhat?

Premalo, ej, to znam sam, ženske, da mi bo kuhala ne rabim.

Tudi me ženske ne rabimo moškega, ki zna le likat, kuhat, menjat žarnico, kaj manjšega popravit… to znamo same :).

Ne trdim, da je bilo včasih dobro. Trdim pa, to sem nekoč že napisal, da se v novih časih bolje znajdemo moški, kot ženske.

Če poznaš same lenuhe, se je za vprašat, skom se družiš.

In zakaj bi jaz, kot otrok ebtona, znal drva cepit? Sej nisem gozdar.

Za mene, kot urbano žival, je bistveno, da znam opravljati hišna opravila, likat, kuhat, menjat žarnico, kaj manjšega popravit. Za večja popravila pa imamo servise.

Ženske še kr nekaj pričakujete, kaj vse bi naj moški znal, se kdaj vprašate, kaj pa VE znate?

Kuhat?

Premalo, ej, to znam sam, ženske, da mi bo kuhala ne rabim.[/quote]Kakšno pa rabiš, takšno, da se boš z njo postavljal pred prijatelji?

razočarani idealist On_, zakaj te zanima, kakšne ženske so meni všeč. Če bom karkoli napisal, boš v lastnem slogu moje kriterije itak označil za nelegitimne.

Ti zase veš, kaj hočeš, ali pač ne, to naj ti bo dovolj.

Potem takem ti sploh tipa nikoli ne boš rabila, razen, ko te noge več ne bodo ubogale. No, potem pa tako lahko greš že v dom za ostarelel počasi. 🙂

Kuhanje itak, da ja…. znam tudi spečt… kakšen fajn štrudl (jabolčni, skutni z rozincami ….) aha znam še: sesat, prah brisat, okna počistit, likat … skratka vsa domača opravila. Znam pa tudi razvajat sebe in še koga poleg sebe :))) pa še kaj bi se našlo… aja, pravijo, da najboljše od vsega pa jezik vrtim.:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close