Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 4 leta star avto crkne…

4 leta star avto crkne…

A je še komu tako z milega neba crknil 4 leta star avto….ni akumulator…enostavno več ne vžge?
Renault clio
In kaj je bilo…?
Saj vem da pri vsakem lahko kaj drugega….pa vseeno hvala na odgovoru, če je kdo inmel podobno…

LP

…je enostaven. Problem je v renaultu.Clio pa sploh. Zamenji.

Saj če bi jaz odločala o nakupu, nebi bil clio…….je partner izbral….ker seveda ženska nima pojma o avtomobilih. Sem mu pa pri nakupu povedala, da če em pusti na cesti leti od hiše….

Joj kak sem jezna……

Na servisu še nevedo kaj mu je…

na serviso dobr vedo, kaj je, sam zavlačujejo, da bodo lahk več pokasiral. Lahk da je štarter fuč al pa kej podobnga 😉

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

moj avto je letos crknil na enak način. Kriv je bil alternator (imam starega dizla). Seveda, zamenjat alternator in akumulator, no kak mesec kasneje pa še štarter. sedaj smo ga porihtal in upam, da bi bo služil še nadaljnjih 18 let :)))).

Meni je crknil enako. Smo se peljali na izlet, parkirali in se čez nekaj ur vrnili. Vsi v avto, avto pa nič. Ni vžgal. Nič od njega. Kaput čist. AMZS nas je peljal do mehanika ki pa je hitro ugotovil v čem je stvar. Šla je bencinska črpalka. Strošek je bil minimalen, takrat 6000 tolarjev. Od takrat nimam več problemov.

Lahko je več stvari. Nam je na tri leta starem kangooju zaribala mašina (sicer je to že kakšnih 5 let nazaj). Garancije pa smo mimeli, jasno, samo dve leti :-). Tako da, tisto je bil res zgrešen nakup.

zadnji avto ki ni vzgal sem dal na odpad. Se mi ni dal ukvarjat.

Že iz tega razloga pa jaz nikoli ne kupim avta, ki je mlajši od 5 let.Se vsaj ne bi sekirala, če bi se že zgodilo, da bi crknil kar na lepem.Vendar pa povem po pravici, da do sedaj še noben ni kar crknil brez kakšnega že prej očitnega vzroka,da se to lahko zgodi.Pa še veliko cenejši so samo malo moraš znati okoli pogledat.

alternator!

Clio ni avto, ampak gajba! Zato je pa crknu.hehehe

Ah, dajte no….

Crkne marsikateri avto, ne sam o clio! Žal ne vem, kaj se je tvojmu zgodilo, vendar mi imamo pri hiši že drugega cliota in smo super zadovoljni. S prvim smo naredili 300.000 km in smo ga potem podarili naprej , se še vozijo z njim, drugi pa nam tudi že štiri leta služi kot urca, razen kake malenkosti, ki pa ni omembe vredna!!!
Tako da, ni napaka v tem, da je clio, ampak kej drugega:-))) Se pa strinjam, da so na njihovih servisih malo levi in da je z nijmi najbolje imeti čim manj opravkov….

Imela 12 let staro petko (ko je šla od mene), pa 10 let starga twingota, zdej 8 let megana … enga samga problema nikol. Vse kupila rabljene, par let stare.

Jaz sem imela tudi probleme s cliotom – problem je bil senzor zgornje mrtve točke. Plačala takrat 1300 sit in potem je spet normalno vžigal.

4 leta star akomulator, v avtu voženem na kratkih progah, je amortiziran. kupi novega.
avto je dober.

A dec leti al avto leti od hiše?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

1. ni treba posploševat da crkujejo samo določene firme in da NE crkujejo avti, mlajši od 5 let…to so navadne fige…
2. ne reče se da avto “crkne”, ampak da ne vžge…če avto crkne, potem crkne med vožnjo, kar so pa zelo redki primeri, npr. če gre alternator…. čeprav vsak bedak, ki ga kokr tolk zanima tehnika, lahko že vsaj 20 km prej pogrunta, da bo šel alternator in ga normalno pelje direkt na avtoelektriko…
3. da avto ne vžge, je lahko milijon vzrokov….že v štartu se da pa ločit vzroke po načinu vžiganja-ali samo vergla al pa štarter sploh ne da nič od sebe…
Pri starejših avtih je tipični vzrok vlaga po deževju na kablih okrog razdelilne kape, lahko so problem krtačke na štarterju, lahko ni bencina v tanku , lahko je šla bencinska pumpa, lahko je zabasan bencinski filter,itd…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

IN POTEM JE SVIZEC ZAVIL VELIKO ČOKOLADO A NE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close