Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 46 tisoč ljudi išče službo

46 tisoč ljudi išče službo

Pa je ne dobi. Vlada/ ministrstvo pa za mizerijo uvaža Filipince. Skoraj 80 tisoč jih je pa na socialni podpori. Da o tem, koliko je ilegalnih migrantov- zdravih mladih fantov- sploh ne govorimo. Ampak delovne sile, tako vlada, primanjkuje.

Iščejo službo ne dela. V tem je razlika.

Iščejo kvečjemu mesto, kjer bi kofetkali in za to dobili plačo.

Ne iščejo službe, kjer bi delali.

Odgovor na objavo uporabnika
Racunovodkinja, 03.04.2025 ob 16:37

Iščejo kvečjemu mesto, kjer bi kofetkali in za to dobili plačo.

Ne iščejo službe, kjer bi delali.

so bilance že oddane da ne bo Durs hud

In krivci so filipinci pa migrantje? Al slovenčki ki nočejo delat in raje na socialni visijo? Migrantje btw ne smejo delat, ker nimajo dovoljenja za delo. Socialna bi morala tako kot v vseh normalnih državah biti omejena. Za prehodno obdobje če se ti zalomi. Ne pa da visijo na socialni celo življenje. Folk kariero na socialni naredi. Pa invalide dol iz socialne in povišati invalidnino na normalne zneske. Sedaj nekdo ki je 30 let delal in postal invalid dobi manj kot nekdo ki nima niti ure delovne dobe na socialni!

Gre za delavce starejše od 40, ki jih slovenski delodajalci nočejo zaposliti. Gre za delovne invalide, ki so ostali brez dela in niso upokojeni in jih slovenski delodajalci nočejo zaposliti. Med njimi so tudi ljudje brez zvez in poznanstev, ki pišejo po 100 prošenj letno in ne dobijo niti odgovora. Teh je 46.000. 

Dokaz, da živimo v korumpirani greznici in gnilo zvezo med delodajalci in politiki. Namesto da bi težko zaposljive Slovence prekvalificirali in jim našli ustrezno delovno mesto, uvažamo muslimane, Filipince, Indijce, šiptarje…

Irma230, 03.04.2025 ob 15:44

Pa je ne dobi. Vlada/ ministrstvo pa za mizerijo uvaža Filipince. Skoraj 80 tisoč jih je pa na socialni podpori. Da o tem, koliko je ilegalnih migrantov- zdravih mladih fantov- sploh ne govorimo. Ampak delovne sile, tako vlada, primanjkuje.

Po 50em službe ni več. Občasno za minimalca za tri štiri pet mesecev pa spet adijo in 100 200 novih prijav povsod te na razgovoru žalijo in v nič dajejo 20 let mlajši.

Saj tud sami pridejo na vrsto brez skrbi

hm689, 03.04.2025 ob 15:55

Iščejo službo ne dela. V tem je razlika.

😂

krivci, 03.04.2025 ob 16:53

In krivci so filipinci pa migrantje? Al slovenčki ki nočejo delat in raje na socialni visijo? Migrantje btw ne smejo delat, ker nimajo dovoljenja za delo. Socialna bi morala tako kot v vseh normalnih državah biti omejena. Za prehodno obdobje če se ti zalomi. Ne pa da visijo na socialni celo življenje. Folk kariero na socialni naredi. Pa invalide dol iz socialne in povišati invalidnino na normalne zneske. Sedaj nekdo ki je 30 let delal in postal invalid dobi manj kot nekdo ki nima niti ure delovne dobe na socialni!

Pa saj zdej bodo zvišali tem doma. Za brezposelnost. Nam zaposlenim vušajo iz kavča oa zgolj starost. Plače umirajo na obroke. Nah …

Res želijo delati? Varnostnike iščejo s svečo sredi belega dne, vendar ni zanimanja. Pametnemu popolnoma dovolj!

46.000, 03.04.2025 ob 17:01

Gre za delavce starejše od 40, ki jih slovenski delodajalci nočejo zaposliti. Gre za delovne invalide, ki so ostali brez dela in niso upokojeni in jih slovenski delodajalci nočejo zaposliti. Med njimi so tudi ljudje brez zvez in poznanstev, ki pišejo po 100 prošenj letno in ne dobijo niti odgovora. Teh je 46.000. 

Dokaz, da živimo v korumpirani greznici in gnilo zvezo med delodajalci in politiki. Namesto da bi težko zaposljive Slovence prekvalificirali in jim našli ustrezno delovno mesto, uvažamo muslimane, Filipince, Indijce, šiptarje…

Punca zlata ne blesavi.

Kakih 100 prošenj na leto?

Vse prijave za službo dajem v vednost svoji svetovalki za delo.

Leta 2023 sem porušila vse rekorde z 236 prijavami v tistem letu , od tega so me povabili na 4 razgovore.

Službo za minimalca sem dobila šele oktobra 2024 ko sem se zasmilila poslovodkinji v NKD ju.  In šla za prodajalko.

Zakaj sem bila tako dolgo 4 leta odsotna s trga dela?

Ker sem morala namesto države oskrbovati in negovat doma dva starostnika z demenco, neplačano.

Da imam magisterij znanosti, žal družboslovje ja, žal, mi je hodilo samo v napoto.

Vsi so se me bai zaposliti za 4 ali 5 stopnjo izobrazbe.

Za 7 in 8 so me pa povsod povozili 25 do 30 let mlajši kandidati.

Od 52 let življenja imam za pokazat 6 let delovne dobe, ker sem bila od 19 do 49 leta večino časa prekarna delavka.

Ubit me noben noče iz usmiljenja, pokopat me nečejo, zaposlit tut noben ne, penzijo dobim šele čez 15 let… Do takrat pa še stare češplje med nogami ne morem pondudt – prej, mlada, preveč načelna, zdaj pa sem le še stara smrdljiva baba.

Saj se tuširam ampak tako mnenje ima javnost o ženskah 50 plus.

Stare smrdljive babe. Nezaposljive.

Nimam več česa dodat.

kot že rečeno v nekih drugih debatah , recimo -stanovanjske zadeve in tak dalje…tak kot je- pač nekim klikam odgovarja…za ostalo jim ni mar…pa vi lahko pametujete kak čete …od socialcev, invalidov, samohranilk, romov in kar je še …

Matyas40, 03.04.2025 ob 16:40

so bilance že oddane da ne bo Durs hud

Kako bedasto vprašanje!

Imam pa izkušnje z razpisi in prijavami nanje in vidim, kdo se prijavlja. V 95% samo za štampiljko, da ostajajo prijavljeni na zavodu.

Ja seveda, vsi slovenci se mlatijo za službe, ki jih filipinci potem poberejo. Zato slovencev ne morejo dobit – moraš dokazat da ne dobiš domačih delavcev, da jih lahko uvoziš btw. Božek recimo vsak dan pred temi tovarnami prosjači za delo, pa ga vedno odženejo in filipince pripeljejo 🙂

Tako kot ti in računovodkinja a ne.

Opravljat kofetkat, JU…

Monklja neprij, 03.04.2025 ob 17:19

Punca zlata ne blesavi.

Kakih 100 prošenj na leto?

Vse prijave za službo dajem v vednost svoji svetovalki za delo.

Leta 2023 sem porušila vse rekorde z 236 prijavami v tistem letu , od tega so me povabili na 4 razgovore.

Službo za minimalca sem dobila šele oktobra 2024 ko sem se zasmilila poslovodkinji v NKD ju.  In šla za prodajalko.

Zakaj sem bila tako dolgo 4 leta odsotna s trga dela?

Ker sem morala namesto države oskrbovati in negovat doma dva starostnika z demenco, neplačano.

Da imam magisterij znanosti, žal družboslovje ja, žal, mi je hodilo samo v napoto.

Vsi so se me bai zaposliti za 4 ali 5 stopnjo izobrazbe.

Za 7 in 8 so me pa povsod povozili 25 do 30 let mlajši kandidati.

Od 52 let življenja imam za pokazat 6 let delovne dobe, ker sem bila od 19 do 49 leta večino časa prekarna delavka.

Ubit me noben noče iz usmiljenja, pokopat me nečejo, zaposlit tut noben ne, penzijo dobim šele čez 15 let… Do takrat pa še stare češplje med nogami ne morem pondudt – prej, mlada, preveč načelna, zdaj pa sem le še stara smrdljiva baba.

Saj se tuširam ampak tako mnenje ima javnost o ženskah 50 plus.

Stare smrdljive babe. Nezaposljive.

Nimam več česa dodat.

Sem bila tudi sama prekerka, a sem si plačevala pokojninsko dobo kar nekaj let.

Pozneje pa se pri avtorskih in podjetnih plačevali prispevke in priznavala doba.

Magisterij si zaključila kdaj, nekje pri 25 letih? Pa 4 leta doma za nego. Torej bi lahko imela vsaj 22 let dobe, če bi sama poskrbela zase. Namesto delala kot prekerka delala prek s.p., recimo.

Racunovodkinja, 03.04.2025 ob 17:31

Kako bedasto vprašanje!

Imam pa izkušnje z razpisi in prijavami nanje in vidim, kdo se prijavlja. V 95% samo za štampiljko, da ostajajo prijavljeni na zavodu.

Jaz ne. Sem sama in moram preživet, tudi nimam nadomestila če samo enkrat na leto dobim za 3 ali 4 mesece đob pa spet adijo. Se ti ne zdi?

Ne posploševati prosim.

Jaz se prijavljam zares. Žal pa sem prej vedno opravljala intelektualno delo. Kot skoraj 53 letnica sem tudi fizično povsem nekonkurenčna tako mlajšim od sebe ali nekomu ki je več desetletij samo fizično delal, kaj šele mlajšim Filipincem ali Filipinkam.

Za onega idiota, ki blebeta, da iščejo službo in ne dela: služba je plačano delo. Bedaki tega ne vedo.

Ona računovodkinja je pa baba, ki se na monu posmehuje tistim, ki delajo za minimalca. Visi cele dneve na monu (očitno brezposelna ali pa je fikus v službi) in ponižuje ljudi, ki opravljajo slabo plačane službe. Fuksa lena, pokvarjena.

Ta pikra, 03.04.2025 ob 17:37

Sem bila tudi sama prekerka, a sem si plačevala pokojninsko dobo kar nekaj let.

Pozneje pa se pri avtorskih in podjetnih plačevali prispevke in priznavala doba.

Magisterij si zaključila kdaj, nekje pri 25 letih? Pa 4 leta doma za nego. Torej bi lahko imela vsaj 22 let dobe, če bi sama poskrbela zase. Namesto delala kot prekerka delala prek s.p., recimo.

Pa nisem. Ker prav zares nikoli nisem verjela niti da bom dočakala 40 let, kaj šele 50 kaj šele karkoli zatem.

Sem zajebala, priznam.

Ampak je kar je. Gledat moram za naprej, po bitki smo vsi lahko generali.

Za idiote, 03.04.2025 ob 17:41

Za onega idiota, ki blebeta, da iščejo službo in ne dela: služba je plačano delo. Bedaki tega ne vedo.

Ona računovodkinja je pa baba, ki se na monu posmehuje tistim, ki delajo za minimalca. Visi cele dneve na monu (očitno brezposelna ali pa je fikus v službi) in ponižuje ljudi, ki opravljajo slabo plačane službe. Fuksa lena, pokvarjena.

Če pa računovodkinja dela v JU jasno da se posmehuje vsem nam ta baba zarukana

Me ne čudi, da jih iščejo. Res moraš bit obupan, da delaš za slovenskega delodajalca. Sramota človeštva.

Anonimno 1764, 03.04.2025 ob 17:11

Res želijo delati? Varnostnike iščejo s svečo sredi belega dne, vendar ni zanimanja. Pametnemu popolnoma dovolj!

ti si budalo na kvadrat

Stopi do prve smreke in se čelno v njo zaleti!

Mogoče se strezneš  kake pišeš

kake varnostnike kje iščejo??

Poglej si število dnevnih  objav!

Koliko varnostnikov se išče vsak dan po Sloveniji?

Samo v osrednjeslovenski regiji. Nikjer drugje.

Zdaj pa povej kolko čistilk se išče čaka dan po celi Sloveniji.

Koliko zdravstvenih tehnikov?

Koliko višjih medicinskih sester ?

Tu je odgovor  in to je realnost!

Varnostnikov je  bistveno  preveč .

In  če hočeš v varovanju službo, moraš znati delati 12 urbe šihte in 3 turnuse .

Moraš znat delati nočne šihte.

in tud tekoče moraš znati govorit en tuj jezik.

Tud znat moraš borilne veščine ??

Povej mi eno osebo, ki to zmore ? Ne poznam takega .

Trenutno ni težko dobiti zaposlitev, iskalcev je 46.000, prostih delovnih mest na zavodu za zaposlovanje je 4800, na portalu Mojedelo še 3600, nekaj od tega je podvojenih.

Če nisi izbirčen ali ne sodiš med najslabše, boš nekaj našel.

Iskren, 03.04.2025 ob 18:06

Trenutno ni težko dobiti zaposlitev, iskalcev je 46.000, prostih delovnih mest na zavodu za zaposlovanje je 4800, na portalu Mojedelo še 3600, nekaj od tega je podvojenih.

Če nisi izbirčen ali ne sodiš med najslabše, boš nekaj našel.

Kam naj se prijavi neizbirčen 50-letnik, ki niti do javnih del ne pride?

Portal Moje delo? Nikoli ne odgovorijo na prijavo. JS? Brez zvez nimaš pogojev. Privatniki? Te ne povohajo. Raje imajo bosanca z delovnim dovoljenjem. Gospodarstvo? Ko zagledajo letnoco rojstva, gre prijava v smeti. Razni Lidli, Hoferji? Starostni limit je 30 let. Svetovalka na zavodu? Samo breme si ji.

Ker iščete službo in ne delo.

New Report

Close