Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 46 tisoč ljudi išče službo

46 tisoč ljudi išče službo

Izpit za avtobus financira podjetje, v katerem se potem zaposliš.

jaz sem na zavodu tri mesece, kolikor imam pravice do nadomestila, potem pa grem naprej delat. ga ni boga, da bi mi odrekel mal počitka. sem že zdavnaj skapiral, da sem suženj.

trg delovne sila

delovna sila

brezposelni

—————–

Od kje jim te oznake? jaz sem človek, mi smo ljudje, živa bitja.

Odgovor na objavo uporabnika
Avtobus, 23.04.2025 ob 06:23

Izpit za avtobus financira podjetje, v katerem se potem zaposliš.

S tem da ti denar vrnejo ko izpit narediš in se zaposliš. Če nimaš teh 3 jurjev, si lahko obrišeš pod nosom.

Delodajalci raje uvažajo Filipince ipd.., ker jim je zgleda lažje dati, keš agenciji namesto povečati 1-2€ neto na uro za Slovenca, oziroma urediti delovne pogoje(mraz, vročina, umazanija, hrup, prah, olje), v takih razmerah Skandinavce, Švicarje, Nemce… žal ne dobijo, zato iščejo kader iz zaostalih držav.

Agenciji pa je lažje natlačti 10 ljudi v dvosobno stanovanje in jim zaračunati nerealne cene. In služijo od tega, ker zrihtajo delavca in še od namestitve.

Seveda, ti potem v zahvalo pred pogledi o izkoriščanju delovne sile, omenijo slovenski šnel.kurs, ki ga plačajo oni in izgovor, da Slovencev ni, ki bi to delali.

Slovencev je dovolj tako brezposelnih kot v javnem sektorju. 100.000 da popolni vsa dela, dokler bodo pa pogoji neživljenjski, bo pa Slovenec hodil v tujino.

Če ne želite, tega uredite razmere, da se večini ne bo splačalo iti v druge bolj napredne države od Slovenije.

To bi morala biti naloga vsake vlade, da zadrži lasten potencial v svoji državi in da privabi pameten kader, ki je kulturno blizu Evropi in Sloveniji v Slovenijo.

Irma230, 03.04.2025 ob 15:44

Pa je ne dobi. Vlada/ ministrstvo pa za mizerijo uvaža Filipince. Skoraj 80 tisoč jih je pa na socialni podpori. Da o tem, koliko je ilegalnih migrantov- zdravih mladih fantov- sploh ne govorimo. Ampak delovne sile, tako vlada, primanjkuje.

služb pa ogromno…skoraj vsako drugo podjetje ponuja zaposlitev, je pa res, da je razkol med tem kakšno je plačilo in kakšna je socialna…

če dobi socialno 600, plačo pa 1100 izračunaj? Kdo bi še šel delati?

zdrav Azijec raje še kaj na črno naredi in zelo dobro živi brez uradne službe.

v tem podjetju kot primer navajam rabijo 6 novih delavcev za delo na terenu, postavljanje ograj, 1500 neto, ampak se nihče ne javi.

Podjetja neverjetno iščejo delavce in sicer tako, da na prijave sploh ne odgovarjajo.

Sem eden izmed teh 46k. Imam četrt uničene hrbtenice + ostale zadeve. Star malce nad 40 let. Deloborza ter njihovi zdravniki so me direktno dali za invalidski pokoj.

Lahko grem nazaj delat, samo kdo bo odgovarjal, če pristanem na invalidskem vozičku. Vi?

Jaz se javljam na več kot 230 razpisov letno. Službo dobim samo za 3-4 mesece na vsake pol leta, z magisterijem znanosti družbioslovno sicer skratka nevredno, delam kot prodajalec v Mr. Petu, prej Lidl, pa tako naprej.

Ko je šla firma v stečaj sem bil 3 leta brez dela. Ko sem ponovno postal privlačen za delodajalce so mi povsod ponudili samo minimalko za 4. st. izob.

Pa kaj naj. Delat je treba, mizerija od minimalne zagotovljene plače je še vedno boljša kot socijalka.

Tipičen primer nepoštenosti je ikea. V njej delajo Kitajci, črnke od pitaj boga kje, mojega prijatelja, Slovenca iz Most, pa bodo po 3 mesecij dela čeprav je bil zelo priden v skladišču, nagnali in ga zamenjalo s Filipincem.

Sam ven se je za pobrat oiz te gnile, izropane, kurčeve nesposbne države.

Bullšit, 23.04.2025 ob 08:20

Podjetja neverjetno iščejo delavce in sicer tako, da na prijave sploh ne odgovarjajo.

Meni Petrol na nobeno prijavo ni odgovoril. Mercator samo enkrat, da me je zavrnil. Zdravo, delazmožno 50 let staro babo.

naj ta država preprsosto pove da smo babe nad 50 NEZAPOSLJIVE ČE NIMAMO ZVEZ.

Sicer smo lahko poslanke ali direktorice. Ampak ne brez vez. Brez vez še do dela za blagajno ne prideš. Kruta resnica. Pa kateri kreten sploh če je v najemu in ima visoke živ. stroške, hoče živeti na DSP? Saj enostavno ni možno to, no!!!

Pa tudi znoriš za 4 stenami zaprt.

EVO, KDOR IŠČE DELO, NAJ MI PROSIM PUSTIM AIL, PRIDEM NA DELO V ROKU ENE DO DVEH UR, ODVISNO OD LOKACIJE!

SPREJMETE IZZIV? PRIDEM DELAT TAKOJ. MAGARI Z UNIV. IZOBRAZBO POMIVAT TLA. SPOROČITE, A STE ZA!!! PA NISTE, TOČNO VEM, DASE SAMO USAJATE NAD PREJEMNIKI DSP-JA, KI TO SPLOH NOČEMO BITI!!!! HOČEMO DELO! IN POŠTENO PLAČILO!

Pa tega nočete ponudit ne vi, ne država! Tako je, tako vam ustreza, da ste nas ve letnik 1970 +/+ fuknil na cesto in uživate, ko vsak dan bolj klošaimo!

Prasice.

Vse pametnjakoviče bi hitro minilo pametovanje, če bi se soočili s kruto realnostjo brezposelnih iskalcev. Po 250 prijavah bi vrag odnesel šalo.

LEK, 23.04.2025 ob 06:03

Bi limale etikete na flaške? 8 ur!

Why not???? Call me, HR iz Leka!!!!!

Pridem limat nalepke 8 ur na dan TAKOJ!!!!! Z magisterijem in kot bivša piarovka v GlaxoSmithKline, so fucking what!

Rabim delo, rabim denar!

Ajde, pametnjakovička kadrovska, daj cifro, da te pokličem!

Podjetje Meltal, 23.04.2025 ob 08:15

služb pa ogromno…skoraj vsako drugo podjetje ponuja zaposlitev, je pa res, da je razkol med tem kakšno je plačilo in kakšna je socialna…

če dobi socialno 600, plačo pa 1100 izračunaj? Kdo bi še šel delati?

zdrav Azijec raje še kaj na črno naredi in zelo dobro živi brez uradne službe.

v tem podjetju kot primer navajam rabijo 6 novih delavcev za delo na terenu, postavljanje ograj, 1500 neto, ampak se nihče ne javi.

To mi lahko Meltal ponudiš 50l.000 eur na mesec pa tega kot star desc nad 50 NE ZNAM IN NE ZMOREM DLEATI.

Kak mlad junec pa že, AMPAK KER IMAM SOSEDA GRADBENIKA, VEM, DA JE TO ULTRA ZAJEBANO IN ZAHTEVNO IN TUDI ZELO NEVARNO DELO!!!!!

IN TUDI ON NAMESTO SLOVENCEV ZAPOSLUJE SAMO BOSANCE!

TO JE BLAŽ RAVNIKAR, POKLIČITE NJEGOVEGA FOTRA, ki mu je ati podaril podjetje gradbeno, zviteža EX PODŽUPANA Domžal MARJANA RAVNIKARJA, KI MU JE TONI DRAGAR PRI RADOMELJSKI ZLATI KAPLJI PONUDIL 50.000 EUR (IN JIH JE MARJAN RAVNIKAR TUDI VZEL!!!!), DA JE TISTEGA LETA, TONIJEV ZADNJI MANDAT, ODSTOPIL OD KANDIDATURE ZA DOMŽALSKEGA ŽUPANA!

KER TAKRAT SE JE DELALA POSLOVNA CONA ZABORŠT IN JE MORAL TONI DRAGAR, ZVEST IN TESEN PRIJATELJ ZORANA ĐANKOVIČA, NA HITRO TISTI ZADNJI 4LETNI MANDAT ŠE DO KONCA POKRASTI VSE DOMŽALE IN OBČINO, PREDVSEM PA PREUSMERITI KEŠ OD INVESTITORJEV IN RAZPISOV V SVOJ ŽEP!!!!

Zato je bila podkupnina, ki jo je Marjan Ravnikar vzel, fair deal. Koliko časa morate vi delati za 50 jurjev evrov??

No, kar pokličite Marjana Ravnikarja na nula tri ena tri sedem devet dva sedem šest, pa ga proste, da vam da njegov sin, pizda Blaž Ravnikar, službo gradbinca…za Bosance se hvali, da jih plačuje po jurja dvesto do jurja petsto na mesec… Kurčeva debilna ušiva familija Ravnikar, ki jaha in obvladuje Domžale.

Dragarjeva cipa, ‘nova’ županja, blond kura brez možganov, hrbtenice in morale, prej podžupanja, nastavlajčica brez vesti…. itd. zatonj jo prosim zaslužbo, pa mam narejen ZUP, komot bi bil svetovalec. Ampak raje daje ta podkupljena pizda đobe enako blajhanim prijateljicam. Fak of prasci vsi.

Ta pikra, 03.04.2025 ob 17:37

Monklja neprij, 03.04.2025 ob 17:19

46.000, 03.04.2025 ob 17:01

Racunovodkinja, 03.04.2025 ob 16:37

Iščejo kvečjemu mesto, kjer bi kofetkali in za to dobili plačo.

Ne iščejo službe, kjer bi delali.

Gre za delavce starejše od 40, ki jih slovenski delodajalci nočejo zaposliti. Gre za delovne invalide, ki so ostali brez dela in niso upokojeni in jih slovenski delodajalci nočejo zaposliti. Med njimi so tudi ljudje brez zvez in poznanstev, ki pišejo po 100 prošenj letno in ne dobijo niti odgovora. Teh je 46.000. 

Dokaz, da živimo v korumpirani greznici in gnilo zvezo med delodajalci in politiki. Namesto da bi težko zaposljive Slovence prekvalificirali in jim našli ustrezno delovno mesto, uvažamo muslimane, Filipince, Indijce, šiptarje…

Punca zlata ne blesavi.

Kakih 100 prošenj na leto?

Vse prijave za službo dajem v vednost svoji svetovalki za delo.

Leta 2023 sem porušila vse rekorde z 236 prijavami v tistem letu , od tega so me povabili na 4 razgovore.

Službo za minimalca sem dobila šele oktobra 2024 ko sem se zasmilila poslovodkinji v NKD ju.  In šla za prodajalko.

Zakaj sem bila tako dolgo 4 leta odsotna s trga dela?

Ker sem morala namesto države oskrbovati in negovat doma dva starostnika z demenco, neplačano.

Da imam magisterij znanosti, žal družboslovje ja, žal, mi je hodilo samo v napoto.

Vsi so se me bai zaposliti za 4 ali 5 stopnjo izobrazbe.

Za 7 in 8 so me pa povsod povozili 25 do 30 let mlajši kandidati.

Od 52 let življenja imam za pokazat 6 let delovne dobe, ker sem bila od 19 do 49 leta večino časa prekarna delavka.

Ubit me noben noče iz usmiljenja, pokopat me nečejo, zaposlit tut noben ne, penzijo dobim šele čez 15 let… Do takrat pa še stare češplje med nogami ne morem pondudt – prej, mlada, preveč načelna, zdaj pa sem le še stara smrdljiva baba.

Saj se tuširam ampak tako mnenje ima javnost o ženskah 50 plus.

Stare smrdljive babe. Nezaposljive.

Nimam več česa dodat.

Sem bila tudi sama prekerka, a sem si plačevala pokojninsko dobo kar nekaj let.

Pozneje pa se pri avtorskih in podjetnih plačevali prispevke in priznavala doba.

Magisterij si zaključila kdaj, nekje pri 25 letih? Pa 4 leta doma za nego. Torej bi lahko imela vsaj 22 let dobe, če bi sama poskrbela zase. Namesto delala kot prekerka delala prek s.p., recimo.

So te opozorili, da je upoštevanje in izplačevanje odvisno od vladajoče garniture, v času odhoda v pokoj? In da denarja nikakor ne moreš zahtevati nazaj?  Če še nisi pobrala smetane, se ni ravno pametno hvaliti. V nasprotnem se lahko reče, da si imela res srečo, da so vladali “tvoji” ko si se upokojila.

V medijih popolni molk o tej temi in revščini ljudi na mimimalcu.

Monklja neprij, 23.04.2025 ob 10:13

Why not???? Call me, HR iz Leka!!!!!

Pridem limat nalepke 8 ur na dan TAKOJ!!!!! Z magisterijem in kot bivša piarovka v GlaxoSmithKline, so fucking what!

Rabim delo, rabim denar!

Ajde, pametnjakovička kadrovska, daj cifro, da te pokličem!

Nič ne bo, že čaka Indijec, na katerem so vsi mastno zaslužili.

Korist, 23.04.2025 ob 11:07

Nič ne bo, že čaka Indijec, na katerem so vsi mastno zaslužili.

Ampak Res!

Najprej agencija, potem najemodajalec s plesnijo sobico, potem še delodajalec. Regres ponavadi dobi na roko, tujec se boji za delo, pa mu vrne regres, vse nadure so res beleženje, a konec meseca prirejene…

Ko bo scuzan do kraja čez par let pa bo pristal na plečih države.

Je še kaj za dodat?

Iz tega je razbrat, da se smiliš sama sebi.

Jaz sem 52 in nikakor ne smrdim, kaj šele, da se imam za staro in smrdljivo. Fukam se s starimi od 35-45, ker starejši več ne zmorejo.

In prav tako imam visoko izobrazbo, ki sem jo unovčila. Imam firmo, ločena z odraslim otrokom, dobro situirana. Kaj si pa prej delala, razen riti brisala?

Kaj pa mož, kje je ta? Veš ene pizde delate cel life to kar so vas starci naučili, zakaj nisi izstopila iz tega kroga navadnih? Ziher si v podnajemu ali komaj dvosobnem stanovanju pa še tega odplačuješ. Potrebno je uporabljat glavo in včasih mislit samo nase ne na druge. Imam nekaj nepremičnin in parcel, ki so za prodajo, torej sem zase poskrbela, da imam več kot sem imela.

ene pizde ste tako nesposobne, da je kaj.

če ni z enim dedom, greš k drugmu, pa moški vse za pizdo naredijo, samo vun bi jo dala na pladenj. pa še nikjer se nič ne pozna.

poznam eno, ki je vse dosegla s pizdo, ženska špeglarka previsoka za ž-spol, 179 cm, nič kaj ekstra pa je dobila avto, hišo in moža spravila na kant in s tremi vrečkami na cesto pa tera svoj life dalje…koga briga kako, samo,  aje njej lepo

Olga927, 23.04.2025 ob 14:14

ene pizde ste tako nesposobne, da je kaj.

če ni z enim dedom, greš k drugmu, pa moški vse za pizdo naredijo, samo vun bi jo dala na pladenj. pa še nikjer se nič ne pozna.

poznam eno, ki je vse dosegla s pizdo, ženska špeglarka previsoka za ž-spol, 179 cm, nič kaj ekstra pa je dobila avto, hišo in moža spravila na kant in s tremi vrečkami na cesto pa tera svoj life dalje…koga briga kako, samo,  aje njej lepo

V izrazoslovju vam res ne sežem do gležnjev.

Ja, žal.

Ne pa zato lahko vsak neizobražen Modri vrag žali, da zajedam njegove davke in davke vas davkoplačevalcev.

Obenem sem tako brezpos kot najemnica. Dvojna jeba.

Povratnega klica iz Leka, Petrola, DM…. Pa ni in ni. Tudi v elekto pošti nič novega.

Če rabite pridem pucat, riti brisat, negovat starejše karkoli.

Konec koncev sem še pred uradno priznanim družinskim oskrbivalcem po novem žuto najebala ko sem morala neplačano 4 leta negovat starše, mati mrtva, očeta je treba še do plačevat v DSO itn, skratka 4 leta sem neplačano brisala riti dzats3v6in pustila za 4 leta trg dela.

Zdaj me pri 53ih noben ne povoha, od nekdanjih zvez in poznanstev nič, če bi imela kaj 20 let manj, bi me sicer še vzel kdo ki bi si obetal gratis fukec ali dva.

V mladosti sem sama uspela brez postelje, privilegijev in podkupnin, zdaj, ko sem se pripravljena že ponižati, pa ni nikjer nikogar.

Je mladih lačnih in luštnih pičk ko listja in trave, raje dajo njim vse… Za kelnarit, loto listke prodajat, al pa za vodjo marketinga.

Stare babe smo za v smeti, torej vse kar je letnik 1975 in starejše.

Pa da bi mi vsaj evtanazijo privoščili, bi šla direkt prva v vrsto. Ker sem se revščine v zadnjih 4 letih nažrla, prav tako vsak mesec praskanja evrov za najemnino.

Ne bo dolgo, da se bom res ubila. Dovolj imam životarjenja. Vam pa bom prihranila eno socialno za plačat.

Ker službe nihče ne da. Nihče. Moj rekord je preko 240 poslanih prošenj v enem letu. Lahko potrdi moja svetovalka za delo ki ji vse dam na mail v CC.

Pa lepo se imejte.

Monklja neprij, 23.04.2025 ob 14:47

Ja, žal.

Ne pa zato lahko vsak neizobražen Modri vrag žali, da zajedam njegove davke in davke vas davkoplačevalcev.

Obenem sem tako brezpos kot najemnica. Dvojna jeba.

Povratnega klica iz Leka, Petrola, DM…. Pa ni in ni. Tudi v elekto pošti nič novega.

Če rabite pridem pucat, riti brisat, negovat starejše karkoli.

Konec koncev sem še pred uradno priznanim družinskim oskrbivalcem po novem žuto najebala ko sem morala neplačano 4 leta negovat starše, mati mrtva, očeta je treba še do plačevat v DSO itn, skratka 4 leta sem neplačano brisala riti dzats3v6in pustila za 4 leta trg dela.

Zdaj me pri 53ih noben ne povoha, od nekdanjih zvez in poznanstev nič, če bi imela kaj 20 let manj, bi me sicer še vzel kdo ki bi si obetal gratis fukec ali dva.

V mladosti sem sama uspela brez postelje, privilegijev in podkupnin, zdaj, ko sem se pripravljena že ponižati, pa ni nikjer nikogar.

Je mladih lačnih in luštnih pičk ko listja in trave, raje dajo njim vse… Za kelnarit, loto listke prodajat, al pa za vodjo marketinga.

Stare babe smo za v smeti, torej vse kar je letnik 1975 in starejše.

Pa da bi mi vsaj evtanazijo privoščili, bi šla direkt prva v vrsto. Ker sem se revščine v zadnjih 4 letih nažrla, prav tako vsak mesec praskanja evrov za najemnino.

Ne bo dolgo, da se bom res ubila. Dovolj imam životarjenja. Vam pa bom prihranila eno socialno za plačat.

Ker službe nihče ne da. Nihče. Moj rekord je preko 240 poslanih prošenj v enem letu. Lahko potrdi moja svetovalka za delo ki ji vse dam na mail v CC.

Pa lepo se imejte.

Zakaj jo moraš dajati v cc? Ti ne verjame, da resno iščeš službo?

Olga927, 23.04.2025 ob 14:09

Iz tega je razbrat, da se smiliš sama sebi.

Jaz sem 52 in nikakor ne smrdim, kaj šele, da se imam za staro in smrdljivo. Fukam se s starimi od 35-45, ker starejši več ne zmorejo.

In prav tako imam visoko izobrazbo, ki sem jo unovčila. Imam firmo, ločena z odraslim otrokom, dobro situirana. Kaj si pa prej delala, razen riti brisala?

Kaj pa mož, kje je ta? Veš ene pizde delate cel life to kar so vas starci naučili, zakaj nisi izstopila iz tega kroga navadnih? Ziher si v podnajemu ali komaj dvosobnem stanovanju pa še tega odplačuješ. Potrebno je uporabljat glavo in včasih mislit samo nase ne na druge. Imam nekaj nepremičnin in parcel, ki so za prodajo, torej sem zase poskrbela, da imam več kot sem imela.

Žal nismo vse take egotriperske sebične prasice kot si ti.

Džabe ti tvoje gnile nepremičnine. Navadna zahojena kurba si ki si mora plačevat mlade kurce ker tip ti je že zdavnaj spizdil, taki prasici sebični mi samo nase gleda.

Hudič naj te vzame prekleta kapitalistka pofukana.

Smrt boš kljub bogastvu dočakala sama in prestrašena pred obličjem Hudiča. Otroci te bodo pokradli ko boš ležala posrana in dementna v svojih razkosnih aprtamajih

Karma je kurba. Za te svoje gnusne besede meni ne boš odgovorjala meni, ampak Bogu.

Lepo piše v svetem pismu : lažje bo prišla kamela skozi šivankino uho kot bogataš v nebesa.

Zdaj se pa goni v kurac prekleta samovšečna drolja egoistična.

Kipp, 23.04.2025 ob 14:56

Zakaj jo moraš dajati v cc? Ti ne verjame, da resno iščeš službo?

Ne, kretenček.

Zato da KI DOKAŽEM DA KE ZAVOD ZA ZAPOSLOVANJE IN MOJE DELO PIKA COM NAVADEN KURCEV NATEG, ONA PA ODLIČNO PLAČANA NATEGATORKA.

ZDAJ SE PA GONI V KURAC SKUPAJ S SVOJIM MOŽGANSKIM SIFILITISOM PROVOKATOR SMRDLJIV.

Anonimno 6564, 23.04.2025 ob 14:31

V izrazoslovju vam res ne sežem do gležnjev.

Prasica Olga je seveda moški provokator… Nobena ženska ne piše tako vulgarno.

Če je pa res ženska pol ni čudno da je ločena.

Nič ji ne pomaga denar… Za razliko od staršev neprijavljene Monklje bo umrla sama… V bogastvu…

To je rusko ime. Prostitutka?

New Report

Close