Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 50€

50€

pa naj začne iskati delo in ne samo službe
imam 7 st izobrazbe in točno vem, da če ostanem brez prihodkov si bom našla delo, karkoli

Joj, kako nekateri takoj naskočite na človeka, ki se v svoji stiski anonimno izpove. Seveda v obupu takoj ne pove vseh svojih intimnosti, pa je zato napadena kot neverodostojna. Po moji oceni je to še ena oseba, ki jo je sram javno pojamrat, kako hudo ji je. A bi tudi vi npr. nezaposleno hčerko kar vrgli skozi vrata, pa se naj znajde, kakor se hoče? Ej, tudi jaz ji ne znam pomagati, pa zato ne “serjem” po njej.
Pa še to: TUDI V JAVNI UPRAVI JE ZAPOSLENA MNOŽICA “ČRNCEV”, KI DALAJO ZA MINIMALNO PLAČO. DA IMAJO TISTI NA VRHU POLNA KORITA.

ampak tu pravi zenska, da morata dva preziveti mesec s 50 eur, to ni njeno zivljenje pred kamero z napisanim scenarijem, solzami, obupom in hopla, stecnim koncem tik pred koncem.

No, tudi jaz mislim, da bo hcerka morala it delat. Vem, sluzb ni, samo v vajinem primeru bo treba spustiti nos dol in poprijeti za delo. Ko nekaj delas, lahko zraven isces delo v svojem poklicu. Pri nas je bila tudi kriza in sem po koncanem studiju sla obirat jabolka. Jah, ni bil moj poklic, sem pa prezivela in prisla naprej. Vem, da ni lahko in vem, da ima kepo v grlu, pa vseeno, nos gor, prsi ven in masirat naprej, naj gre okoli privatnikov vprasat, ce kaj rabijo. Ce bi kdo prisel do nas, da rece, nimam in rabim delo, sem pripravljen delat karkoli, sem zihr, da dobi delo. Ko bo imela svoj prihodek se bo tudi boljse pocutila in bo posledicno lazje prisla do ene pametne sluzbice. Tebi pa, vem da ti ni lahko in je situacija pravzaprav ponizujoca, zelim ti sreco.

No, pa povej kaj bo, ko ” se narod zbuni”?? Tole me namreč neskončno zanima. Kaj si želite, kaj bi spremenili?
Ok, vsakemu 1500€ na mesec. A od kod? (Tiskamo jih ne več sami 🙁 ). Nakako dvomim da ste tisti z takim razmišljanjem neki strašni podjetniki :-(.
Bi drugo (drugačno) oblast? Čez manj kot 2 leti bodo volitve – izvolilo se bo, karkoli bomo želeli: Jožkota iz sosednje ulice ali Miho iz Murgelj. A že naslednji dan bomo jamrali da nam “elita” ne da živeti :-(.
A da bi jaz kaj naredil? Se izobraževal? Inoviral? Odprl obrt? Kandidiral na volitvah? Ah ne, saj je tako ali tako vse zavoženo!

Kaj napadate nekateri človeka v stiski. Vsi vemo, da veliko ljudi v Sloveniji živijo kljub zaposlitvi v revščini. Ali plačuješ najemnino, ali kredit je podobno, le na koncu ko poplačaš kredit, je stanovanje njeno. Če živita s hčerko v skupnem gospodinjstvu, se štejejo vsi dohodki v tistem gospodinjstvu. To pomeni, da se šteje njena plača s potnimi stroški, kar nanese sigurno čez 700€ in za našo državo je ta znesek dovolj za 5 oseb. Sem v podobni situaciji, kot ti, od plače mi ne ostane veliko za življenje. Vsi govorijo o javni upravi pa kakšne plače super imamo. Ja enih jih imajo. Potne stroške so nam znižali toliko, da nam ne pokrije za bencin, ki ga porabimo do dela. Po mojem izračunu dobim vsaj 20€ premalo. Javnega prevoza pri meni ni. Delamo praznike, nedelje. Po 25 delovnih dni in dobimo z dodatki golo minimalno plačo. Najlažje je napisat pojdi delat drugam, ali še kašno drugo delo poleg, najlažje je reči, najdi si drugo delo. Jaz sem dala veliko prošenj, da bi zamenjala delo, a služb ni. JIH NI! Je pa tudi odvisno v katerem kraju živiš, če živiš v mestu je večja možnost najti zaposlitev, kot na podeželju. In najlažje je reči, prodaj stanovanje in si kupi manjšega, naj si kupi kar prikolico je še ceneje. To govorite tisti, ki ste imeli postlano, ki ste imeli že štalco. Tisti, ki pošteno delajo za minimalno plačo, ki si nekaj ustvarijo razumejo avtorico.
V Sloveniji je tako, da ljudje delamo in ne živimo dostojanstveno, ljudje si ne privoščijo nič več, niti denarja nimajo za nujne stvari, kot so npr zobozravnik. Važno, da je za tujce dobro poskrbljeno, slovenec pa lahko c.rkne.

Še enkrat, TO NI RES! Dohodek mame je dohodek mame in ne polnoletne hčerke, ki se ne šola več. Upošteva se le to, da ima preskrbljeno stanovanje in zato dobi DSP nekaj nižjo. Pogoj pa je, da je ta hčerka prijavljena na Zavodu za zaposlovanje. Če ni, potem DSP odpade.

Zelo pameten nasvet ste dali, kaj mislite, da vsi kraji imajo bare, da lahko “kelnarjo”? Ne moreš gledati enaka plača, vprašajte se, ali imate tudi enake stroške. Ni res, da JU ne plačuje od nekdaj najcenejši javni prevoz.. Potne stroške je znižala JU cca 5 let nazaj, enako prehrano. Tudi jaz imam podobno plačo, kot avtorica in tudi meni ostane več, mogoče dam za streho nad glavo 200€, ona pa 300€ in nekdo pa nič, ker je imel že postlano. Najlažje po vaše je prodati vse in iti pod most. Naj se začne še sebe prodajat. Sramota, da tako govorite, če je res, da imate minimalno plačo.

Hčerka naj prijavi lastno gospodinjstvo – uredi na UE in posledično ji pripada socialna pomoč.

Če je stara manj kot 26 let, naj se vpiše kje za status in dela preko študenta.

Rešitev je še, pa še.

Prodaj stanovanje, poplačaj kredit, socialna najemnina bo gotovo nižja od obroka kredita, pa še nekaj denarja ti bo ostalo.

Reši nas samo UTD. Na žalost.

UTD za samo potegne ukinitev DSP, otroških dodatkov, štipendij … marsikje še kaj več, ravno zato so ga Švicarji na referendumu zavrnili.

Švicarji bi si mogli sami plačevati zdravstvo, zato so ga zavrnili. Pri nas bi to ostalo isto.

4-članska družina bi tako prejela 1200 EUR. Me zanima kdo prejme toliko otroških ali štipendij. Nihče.

Tudi nadomestila za brezposelnost in pokojnine bi ukinili (vsaj v Švici).

Pa si prepričan, da se tako ne bi zgodilo tudi pri nas?

Kolikor sem prebral v Sloveniji ne bi ukinili pokojnin. Pa tudi če. Saj jo tako ali tako ne bomo imeli, vsaj mi mladi do 30.let. Starejši pa lahko pričakujete max 400 eur.

Zakva se nis učila v šoli?
Js vidim da pr tep druzga ko oglas v salomoncu ne preostane.
Pa še to vprašanje kašne stranke boš dobivala glede na to da si full stara

Nihče še ne ve, kaj vse bi še ukinili, ve se le, da je pri nas maksimum nekje 300€ za UTD (kar je vseeno manj kot pa 400€ pokojnine + še kak varstveni dodatek, ki ga ob UTD tudi ne bi bilo).

Ampak to pride v poštev samo za tiste, ki imate še 10 ali 15 let do upokojitve. Kaj bo z mladimi samo bog ve. Sam niti ne pričakujem pokojnine.

Poleg tega se mi zdi UTD pošten. Ena ženska ni nikoli koristila porodniške, ni imela otrok (torej brez vseh subvencij in štipendij), ni koristila nadomestila za brezposelnost itd. Z UTD se tu veliko porazdeli.

tisti pod trideset so celo v socializmu le redki imeli pokojnine…

Tvoja hči, če je prijavljena na Zavodu in išče službo, je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} upravičena do socialne pomoči. Ne vem koliko točno znaša, mislim da okoli 230 evrov. Upravičena je pa tudi do paketa hrane na Rdečem križu. Tam se ne dobi dosti ampak kolikor pač je, je bolje kot nič. Poznam primer kjer je mama zaposlena in živi v skupnem gospodinjstvu z nezaposlenim otrokom. Otrok dobi socialno pomoč in pakete hrane, ker kao mama ni dolžna preživljat nezaposlenega otroka. Seveda pa otroka verjetno ne bo spodila iz stanovanja, če je že nezaposlen in tako nima nič, kljub temu, da ga ni dolžna preživljat. je le njen otrok

Tako pač je, v naši komunistični sloveniji.
Tisti, ki dela, ne more zaslužit za preživetje. Borčevske penzije pa trajajo že 70+ let in za te penzije ni bilo prejemniku te penzije treba delat nič. Važno da je po vojni koga zaklal, oziroma mu sploh ni bilo treba nikogar zaklat. Važno, da se je s tem klanjem strinjal..
In še zdaj imamo 27.000 borčevskih penzij, ki v povprečju znašajo 800€.

Za to famozno delo imaš velikokrat na voljo le tri (slabe) možnosti:
1. študentska napotnica
2. lastni s.p.
3. delo na črno

Prva in tretja možnost sta za osebo brez statusa nelegalni, druga pa je velikokrat samo pot v pogubo.
Obstaja še četrta – delo zastonj. Danes namreč ni garancije, da bo to opevano delo sploh plačano.

2. sv.vojna je trajala vsaj 5 let, amapk pazi da imamo okoli 4000 uživalcev pokojnine za 10 dnevno vojno….to so šele priskledniki.

Še enkrat, TO NI RES! Dohodek mame je dohodek mame in ne polnoletne hčerke, ki se ne šola več. Upošteva se le to, da ima preskrbljeno stanovanje in zato dobi DSP nekaj nižjo. Pogoj pa je, da je ta hčerka prijavljena na Zavodu za zaposlovanje. Če ni, potem DSP odpade.[/quote]
Mislim, da je bilo 3 leta nazaj. Z bratom sva bila oba brezposelna, živela z mamo, ki ima manj kot 1000 e plače. Oba sva dobila zavrnjeno socialko. Popolnoma, ne samo del. Tudi zavarovanje sva morala plačevati sama.

New Report

Close