Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 51 let in menstruacija

51 let in menstruacija

Malce me skrbi, ker … nekatere  so v mojih letih že v meni, jaz pa namesto, da bi imela vedno bolj šibko menstruacijo, sem sedaj po 45 dneh brez menstruacije danes doživela pravi izliv, kot bi cel dan imela slap med nogami.  Vložke za inkontinenco menjam na dve uri. Včeraj, ko se je M začela, je bila normalna. Danes pa “pretirava”.

Imam tudi 3 miome, za katere je baje značilno, da lahko pred meno zelo zrastejo.

Je imela katera od vas pri teh letih podobno izkušnjo?

Imate že inkontinenco? Od številnih porodov?

pojdi h ginekologu, lahko da so kake ciste.

V teh letih sem tudi jaz imela zelo močne menstruacije. Na srečo je obilna krvavitev trajala le nekaj ur, ostale dni pa manj. Zdaj jih imam 53 in jo imam le še na približno 4 mesece in je zelo šibka.

Sem pa že za več primerov slišala, kako se jim je pri teh letih obilno ulilo, in da so morale it v bolnico.

Aja, obilna krvavitev je bila tudi pri meni drugi dan. Če bo še vedno zelo zelo močna, pa pojdite raje k zdravniku.

Ena je tukaj gor pisala, da je pred meno imela tako dolgotrajne in močne menstre, da je krvavela 10 mesecev na leto. Tega ne bom nikoli pozabila.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno675, 23.04.2025 ob 20:05

Malce me skrbi, ker … nekatere  so v mojih letih že v meni, jaz pa namesto, da bi imela vedno bolj šibko menstruacijo, sem sedaj po 45 dneh brez menstruacije danes doživela pravi izliv, kot bi cel dan imela slap med nogami.  Vložke za inkontinenco menjam na dve uri. Včeraj, ko se je M začela, je bila normalna. Danes pa “pretirava”.

Imam tudi 3 miome, za katere je baje značilno, da lahko pred meno zelo zrastejo.

Je imela katera od vas pri teh letih podobno izkušnjo?

sej to je predmenopavza. Dlje časa ni menstruacije, ko pa pride, je pa izredno močna. Tole se ti bo kakšno leto pojavljalo, vmes kakšne vmesne krvavitve, ko samo malo obarva vložek, pa spet izredno močna menstra. Značilno za čas, ko se potem menstra popolnoma ustavi.

Zakaj imas svojega zdravnika, ginekologa? Da ga poklices in vprasas. Ce se ne bo umirilo, pojdi na urgenco. Ali ti bodo uspeli ustaviti krvavitev, drugace pa abrazija

Anonimna521, 24.04.2025 ob 08:20

Zakaj imas svojega zdravnika, ginekologa? Da ga poklices in vprasas. Ce se ne bo umirilo, pojdi na urgenco. Ali ti bodo uspeli ustaviti krvavitev, drugace pa abrazija

O bog, pa a znate kaj poiskat, no. Zaradi predmenopavze bo šla na urgenco in na abrazijo???

Za to obdobje je značilno, da ciklusi postopoma ugašajo: ciklusi postajajo neredni, pogostejša so obdobja suhosti, menstruacije pa so lahko močne in dolge. To obdobje imenujemo perimenopavza ali predmenopavza. V tem obdobju je plodnost že zelo zmanjšana.

porini si prst v pizdo zakaj bi jaz tebi zastonj delil nasvete

Boga in devico Marijo hvali da imaš pri 51-ih še škaf krviu med nogami…. moji je češplja presahnila natanko na 50. rd. in to je bilo to – pipca zaprta kaplje več nikol ne.

ko te jebe, 24.04.2025 ob 09:36

porini si prst v pizdo zakaj bi jaz tebi zastonj delil nasvete

A tvoja mama ve, kamo grdo pišeš tukaj gor na monu?

Jaz sem imela M do 55 leta. Zadnji dve leti malo močnejšo, to pomeni, da sem prva dva dni menjala vložke na 3 ure, 4. in 5. dan je bilo čisto malo.

Prej sem imela precej šibko M, lahko sem zamenjala vložek na 5 ali 6 ur že v prvih dneh.

Vedno sem jo imela na 30 dni, zadnji dve M pa je bilo vmes ene 50 dni. Potem pa nič več.

Preden se mi je m čisto končala, sem nekajkrat “skoraj izkrvavela”, kot bi imela splav- celi kosi so šli iz mene. Potem pa je bilo hitro konec menstruacije:)) Tako da bravo..si na pravi poti.

V meni, 24.04.2025 ob 09:54

Preden se mi je m čisto končala, sem nekajkrat “skoraj izkrvavela”, kot bi imela splav- celi kosi so šli iz mene. Potem pa je bilo hitro konec menstruacije:)) Tako da bravo..si na pravi poti.

jaz je nekje do 5 let nisem imela nič od nič. vse bp.

potem dve leti tako močno in po 14 dni, ter vročinskimi oblivi.

zdaj sem 52 popolnoma brez M in teh oblivov in nožnica normalno navlažena. vse bp spet.

Nona bojana

Preberi se enkrat kaj sem napisala in potem vpij neumnosti

Nekatere imajo meno pred 50, druge po 50. Nekatere imajo na koncu menstruacijo na 2-3 lesece, zelo šibko, nekatere na dva meseca izredno močno. Nekatere jo imajo celo 2x mesečno. To so vse znaki menopavze. Če je kaj zelo ekstremnega, se gre h ginekologu.

Meni se zdaj pred meno občasno pojavi med M krvava sluz, ni samo kri, ampak je sluz vmes. Kaj bi to bilo?

Ali katera jemlje Konopljiko za uravnavanje močnih menstruacij?

Miomi znajo zakomplicirati zadevo. Pojdi do ginekologa in naj preveri. Zakaj ti jih ne odstranijo?

Anonimno998, 24.04.2025 ob 07:51

Ena je tukaj gor pisala, da je pred meno imela tako dolgotrajne in močne menstre, da je krvavela 10 mesecev na leto. Tega ne bom nikoli pozabila.

To sem napisala jaz. Lansko leto sme jo imela skoraj 10 mesecev, če seštejem vse dneve. Letos samo dva, dva je zdaj mir. Sem bila  estra slabokrvna, 78 sem imela hemoglobina. zdaj se dva meseca “zdravim” z domačimi zdravili

Jaz303, 24.04.2025 ob 13:29

To sem napisala jaz. Lansko leto sme jo imela skoraj 10 mesecev, če seštejem vse dneve. Letos samo dva, dva je zdaj mir. Sem bila  estra slabokrvna, 78 sem imela hemoglobina. zdaj se dva meseca “zdravim” z domačimi zdravili

In kot se spomnim tudi ne greš k ginekologu, zaradi slabe izkušnje, tako kot jaz ne.

Anthozym Petrasch krepčilni tonik iz rdeče pese je super zadeva. Jaz sem se z oporo tega sirupa pozdravila dokaj hudo zadevo.

Koliko si pa stara, nisi še v meni? Če te prav razumem si letos imela 2 meseca krvavitev in 2 meseca si bila brez?

Meni pri močnih in dolgih krvavitvah pomaga čaj iz Plešca, Plahtice in Rmana. Poleg jemljem Konopljiko (Soria Natural).

Vse dobro ti želim. ✨

Živ dokaz, da pri teh letih ženske ne fukajo več.

Anonimno 998, 24.04.2025 ob 15:09

In kot se spomnim tudi ne greš k ginekologu, zaradi slabe izkušnje, tako kot jaz ne.

Anthozym Petrasch krepčilni tonik iz rdeče pese je super zadeva. Jaz sem se z oporo tega sirupa pozdravila dokaj hudo zadevo.

Koliko si pa stara, nisi še v meni? Če te prav razumem si letos imela 2 meseca krvavitev in 2 meseca si bila brez?

Meni pri močnih in dolgih krvavitvah pomaga čaj iz Plešca, Plahtice in Rmana. Poleg jemljem Konopljiko (Soria Natural).

Vse dobro ti želim. ✨

Stara sem 53.

Mislim, da se je zdaj ustavilo. Pred tednom dni sem dobila kao menstruacijo, Ampak skoraj nič krvi ni bilo, kot en doooolgo vzdihljaj hahaah

Sem pa isto imela kar konkretne kepe sluzi. Če sem pritisnila je kar padlo ven. Ma strašno je bilo, ampak nisem šla nikamor. Je rekel moj partner da naj pustim, kar m za it ven naj gre ven naravno. In je šlo.

Jaz imam dolge in močne menstruacije že 5 let, zdaj se bližam 51 im in se mi počasi stabilizira. Imam pa tudi miome, verjetno zaradi njih tako močno krvavim. Ampak maternice pa ne dam ven, počakam še leto ali dve, pa se mora počasi umiriti.

10 mesecev? To pa je dolga, verjetno so bile šibke menstre ali pa samo izcedek?

New Report

Close