Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 51 let in menstruacija

51 let in menstruacija

Odgovor na objavo uporabnika
predmenopavza, 24.04.2025 ob 07:56

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno675, 23.04.2025 ob 20:05

Malce me skrbi, ker … nekatere  so v mojih letih že v meni, jaz pa namesto, da bi imela vedno bolj šibko menstruacijo, sem sedaj po 45 dneh brez menstruacije danes doživela pravi izliv, kot bi cel dan imela slap med nogami.  Vložke za inkontinenco menjam na dve uri. Včeraj, ko se je M začela, je bila normalna. Danes pa “pretirava”.

Imam tudi 3 miome, za katere je baje značilno, da lahko pred meno zelo zrastejo.

Je imela katera od vas pri teh letih podobno izkušnjo?

sej to je predmenopavza. Dlje časa ni menstruacije, ko pa pride, je pa izredno močna. Tole se ti bo kakšno leto pojavljalo, vmes kakšne vmesne krvavitve, ko samo malo obarva vložek, pa spet izredno močna menstra. Značilno za čas, ko se potem menstra popolnoma ustavi.

Meni se to ni pojavljajo  samo eno leto, ampak kar par let. Lahko bi rekla, od takrat ko sem vstopila v klimakterij, prej nič, potem pa dobesedno čez noč.

Stara sem 55, imam redno menstruacijo, nebolečo, sem pa dokaj zbita in malce depresivna, skoraj, tiste 3 dni, zadnja leta.

Sicer pa se počutim odlično, ne uživam nobenih tablet, živim zdravo, jem zelo ‘izbrano’ (ne gurmansko, ampak vegetarijjamsko in ajurvedsko), delam jogo, hodim v gozd, imam ‘postavo najstnice’ (izjava prijatelja), sama sebi sem vedno lepša, ljudje me imajo vedno bolj radi, ker sem vedno bolj razumevajoča in prijetno izstopajoča s svojo pojavo, saj sem stilsko koncno umirjeno izoblikovana.

O znakih mene niti duha ne sluha.

New Report

Close